Pentru zona

  Scări interioare - 8 exemple incredibil de frumoase

  Deși, fără îndoială, servesc ca un element funcțional important în casa noastră, scările au și potențialul de a se alungi vizual, de fapt, fac spațiul în care sunt amplasate mai înalt. Pe lângă faptul că sunt una dintre modalitățile de a ajunge din punctul A în punctul B, scările pot avea multe caracteristici suplimentare și pot fi punctul focal al oricărui interior. De la spirală, plutitoare la lemn și metal - vă prezentăm opt lucrări unice create de arhitecți autohtoni și străini. Așadar, fie că plănuiți o renovare, căutați idei și soluții sau pur și simplu admirați realizările arhitecturale, acest articol este pentru dvs.
  Articol de specialitate 311
  scara tabla
  Avem 1312 executanți pentru domeniul Arhitect, arhitectură:

  O scară sculpturală leagă podelele din gresie cu mozaic ale unei vechi cabane siciliene

  Studio Francesco Librizzi; foto: Alberto Moncada

  Prin această reședință siciliană, renovată de arhitectul milanez Francesco Librizzi, se înalță o scară compusă din cutii de lemn și platforme susținute de cadre metalice negre. O scară leagă cele două etaje ale unei vechi cabane de pescari din Cefalu și oferă acces la o terasă pe acoperiș cu gresie, cu vedere la oraș și la Marea Tireniană. Scara se ridică aproape 10 metri. Un cadru subțire din fier vopsit în negru, cu o secțiune transversală pătrată, ține treptele de stejar asamblate din forme plate și cutie. Librizzi a împărțit scara abruptă în mai multe secțiuni pentru a crea pauze în timpul urcării și, în același timp, pentru a permite o vedere a interesantelor podele din gresie pastelate.

  Scara asimetrica

  Scara geometrica

  Scara sculpturala

  Raumplan - scări ca element de legătură de diferite niveluri, o zonă de lectură și o bancă pentru masa de sufragerie

  Casa JM, Katarina Hostar; foto: Klemen Korenjak

  În casa de lângă Kranj, proiectată de arhitecta Katarina Hostar, livingul este format dintr-o bucătărie cu sufragerie care se deschide spre terasa din grădină, iar câteva trepte o leagă de o platformă mai înaltă unde se află livingul. Înălțimi diferite creează o conexiune vizuală și o succesiune de spații, care sunt diverse și unice: livingul, care este cu jumătate de etaj mai înalt decât sufrageria și are un tavan cu două înălțimi; sala de mese este aproape pe trei niveluri, în timp ce bucătăria a fost mutată într-o nișă cu un tavan obișnuit. Întregul living este conectat vizual, deși pe lângă diferențele de înălțime, șemineul reprezintă și o chenar subtil. În cele din urmă, există o legătură vizuală între coridorul de la primul etaj și camera de zi.

  Trepte multifunctionale

  Trepte niveluri diferite

  O scară în spirală uimitoare care arată ca o casă de melc

  Tommy Rand; foto: Mia Mortensen

  Arhitectul danez Tommy Rand a construit o casă pentru el și familia sa, care include o scară în spirală realizată din până la 630 de bucăți de placaj tăiat CNC. Scara în spirală este piesa centrală a casei, forma sa sculpturală sinuoasă creând un contrast uimitor cu pereții goi de beton care o înconjoară. Această juxtapunere a contrariilor subliniază complexitatea designului - toate părțile scării tăiate pe computer sunt asamblate manual și lipite la fața locului. Întregul element acționează ca o casă de melc, deschizându-se din ce în ce mai mult pe măsură ce urcăm la etaj.

  Scara spiralata

  Scara spirala

   

  Scara in spirala

  Scările ca ieșire din cubul negru

  Marasovic architects, www.marasovic-arhitekti.com; foto: Blaž Škorjanc

  Într-o garsonieră cu două etaje din centrul orașului Koper, arhitecții Marasovic au navigat cu pricepere pe linia dintre păstrarea vechiului și încorporarea noului. Ei au scos în evidență poveștile pereților caselor vechi și au instalat mobilier și mobilier modern minimalist, care răspund nevoilor unui stil de viață modern. Într-o încăpere cu tavane înalte de 4 metri, se atrage atenția asupra cubului negru cu două etaje - bucătăria în spatele căreia se ascunde baia - care, prin retragerea de pe pereții exteriori, pune în contrast planurile de cărămidă tencuită albă, ferestrele rustice. si usi de balcon. Pe o parte a cubului se afla trecerea spre baie, iar pe cealalta parte o scara minimalista, rectilinie, redusa catre dormitorul de la nivelul superior.

  Scara laterala

  Scara

  O scară dărăpănată de o sută de ani 

  a2o2 architects, www.a2o2.si foto: Ana Skobe

  Arhitecții a2o2 au îndepărtat toate straturile acumulate de acoperiri interioare din această casă veche de un secol din Ljubljana și și-au expus complet cruditatea în mediul finit. La parter, cu deschideri mari în pereții despărțitori, au creat o zonă de zi luminoasă, deschisă, circulară, cu bucătărie, sufragerie și sufragerie care duce la o scară șerpuitoare din lemn, iar mai sus, la mansardă. Și, la fel ca întreaga casă, este pur și simplu eliberat de toate straturile, dezbrăcat și expus în forma sa brută, originală.

  Scara veche

  Scara renovata

  O scară învelită în tablă brută care reflectă pereții verzi

  Studio KO; foto: Yann Deret

  Karl Fournier și Olivier Marty, duo-ul din spatele firmei de arhitectură Studio KO, rareori stau mult timp într-un singur loc. Birourile lor sunt la Paris, Marrakech și Londra și proiecte în destinații îndepărtate precum Gabon, Maroc, Los Angeles și Corsica. Au proiectat un apartament parizian pentru un om de afaceri care, ca ei, călătorește mult. Carcasa de beton a apartamentului este acoperită cu o paletă de culori închise care aduc masculinitate și lux multistratificat acestui interior înalt. Cu abordarea tipică studioului KO, de fapt, împletind minimalismul modern cu lux și texturi, a fost creat un efect foarte dezirabil. Unul dintre punctele de atracție ale acestui mediu este, cu siguranță, scara în spirală învelită în tablă brută, pe care se reflectă pereții verzi de pădure.

  Scara balustrada tabla

  Studio arhitect

  O scară subțire din lemn, autoportabilă, care permite o vedere a naturii neatinsă din orice unghi

  Studio Tina Rugelj, www.tinarugelj.com foto: Janez Marolt

  Cunoscutul arhitect și designer Tina Rugelj spune că cea mai mare provocare în proiectarea interiorului casei, care se află într-un cadru natural frumos, nu departe de Ljubljana, a fost să ofere o vedere asupra celui mai prețios atribut al locației - natura neatinsă. , din fiecare colț al interiorului. Prin urmare, echipa a acordat foarte multă atenție scării poziționate central, care, dacă este proiectată incorect, ar putea bloca vederile și ar putea împărți spațiul de locuit în două părți. Așa au venit cu forma unei scări din lemn autoportante, foarte complexă din punct de vedere tehnic, care este una dintre cele mai subțiri de acest gen. Pentru o soluție care să satisfacă toate criteriile lor foarte exigente, scara este susținută pe o structură din oțel subțire vopsit în negru și lemn, care este și o structură de rafturi deschise, în timp ce o parte a scării atârnă pur și simplu de tavan, suspendat pe un gard de oțel.

  Scara lemn

  Scara suspendata

  Scările ca centru al spațiului într-o casă de țară

  Marjeta Cerne - Studio 7; foto: Miran Kambic

  Interiorul casei de pe marginea lacului Cerkniča comunică deschis, respiră. Ambianța este caracterizată de spațiu deschis, culori deschise și un plan circular. Un cub alb este plasat în centrul parterului. Reprezinta nucleul in jurul caruia sunt dispuse alte elemente functionale. În centrul cubului, o scară de lemn duce la pod. Trei materiale/texturi/culori de bază - stejar masiv cioplit brut pe podea - pentru a evoca căldură și ospitalitate, beton vizibil pe pereți în contrast cu lemnul și culoarea albă, elementul de bază al mobilierului încorporat care face totul ușor, transparent, aerisit. Toate aceste componente împreună, modelează discret interiorul și îl echilibrează. Combinația de materiale, structuri și culori este o reflectare a ideii de design de bază - pentru a crea un stil holistic care să unească eleganța clasică, minimalistă, cu caracteristicile satului.

  Trepte centrale

  Trepte element central

  Ce recomandă experții?

  Într-o casă cu mai multe etaje, scările devin inevitabil o parte importantă a mediului. Adesea, punctul focarului  este cel mai mic accent al spațiului. În mod tradițional, scările sunt realizate din lemn, care emană eleganță și în același timp o senzație plăcută datorită capacității sale naturale de a adăuga căldura și textura la orice.

  Pe lângă aspectul său frumos, lemnul natural are și câteva dezavantaje: este sensibil la sarcini în anumite puncte, necesită un climat interior adecvat, nu este potrivit pentru încălzirea în pardoseală și necesită întreținere corespunzătoare. Acesta este un exemplu de scară modernă cu o structură de susținere din beton.

  Trepte

  Pereții albi tencuiți și scările exprimă curățenia și minimalismul modern. Scările cu surplomă și despărțitor vertical alb (MDF lacuit alb) sunt realizate din panouri de vinil, imitând aspectul și textura lemnului pe o bază din plută moale. Ele aduc contrast spațiului și fac scara în sine foarte elegantă. O construcție și o structură uimitoare, care distinge o ambianță simplă de una frumoasă prin simplitatea sa.

  Scara lemn beton
  Fotografii din arhivele Mibas d.o.o

  Scările proiectate și proiectate atent atrag imediat atenția la prima vedere și adaugă un aspect sofisticat întregului interior. Puteți comanda oricând aceste scări pe măsură care pot fi realizate din diverse materiale precum vinil, parchet finisat și lemn masiv. Dulgherii cu experiență se vor asigura că scările sunt montate profesional și cu detaliile potrivite.

  Pot fi realizate cu suprafețe de rulare din lemn cu verticale lăcuite alb sau sub formă de cutii. Instalarea se poate face pe diferite substraturi, precum beton sau substructură metalică. O balustradă proiectată estetic din sticlă, lemn sau diverse metale este un detaliu deosebit, de asemenea foarte caracteristic pe fiecare scară.

   

  Articol de specialitate 311
  Autorul: Revista Daibau

  Cum v-au fost de folos aceste informații?


  Idei de amenajare a casei

  O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

  CăutațI executanțI buni pentru domeniul Arhitect, arhitectură?

  Avem 1312 executanți pentru domeniul Arhitect, arhitectură:

  SERVICIU GRATUIT
  CĂUTĂM LOCAL
  FĂRĂ COMISIOANE
  Avem 1312 executanți pentru domeniul Arhitect, arhitectură
  9.5
  0

  ARHIGIST TBD PROIECT SRL

  R7
  9.9
  0

  LUSART SRL


  10
  1

  ARTEVIS PRO SRL


  9.3
  0

  CESO ACTIV GOLD CONSTRUCT S.R.L.