Pentru zona

    Durata de viață a unei case modulare și avantajele acesteia

    Articolul a fost citit chiar de 1584+ utilizatori
    Popularitatea caselor modulare a crescut continuu în ultimii ani. Există mai multe motive întemeiate pentru aceasta - durată lungă de viață și odată cu aceasta și garanții proporționale, mediu de locuit plăcut și calitativ, materiale naturale și eficiență energetică excepțională, sunt doar câteva dintre ele.
    Articol de specialitate 1584
    durata de viata a unei case modulare
    Avem 212 executanți pentru domeniul Case modulare:

    1. Cunoașteți avantajele caselor modulare?

    1.1. Până la mutare în câteva luni

    Casele modulare au multe avantaje. Printre cele mai evidente este viteza de construcție. Va trebui să așteptați doar câteva luni după casa modulară, de la comandă până la mutare. În comparație: pentru a vă muta într-o casă din cărămidă veți aștepta cel puțin un an, de fapt, este mai real de spus un an și jumătate până la doi ani.

    Dacă vă uitați la reclamele diverșilor producători și furnizori de case modulare, în special ale celor care lucrează la "cheie", niște termene ca 60 sau 90 de zile până la mutare par într-adevăr fantastice și de necrezut. Totuși, inovațiile tehnice și tehnologice nu ocolesc nici construcția și există din ce în ce mai multe invenții care permit o construcție modulară incredibil de rapidă și la fel de calitativă.

    Casele modulare au numeroase avantaje în comparație cu metodele clasice de construcție
    Casele modulare au numeroase avantaje în comparație cu metodele clasice de construcție

    1.2. Control mai strict pentru înaltă calitate

    Deoarece toate părțile casei modulare sunt realizate în fabrici, adică în condiții controlate, toate elementele sale sunt de cea mai înaltă calitate posibilă. Înainte de a fi expediate pe șantier, unde vor fi asamblate, elementele sunt controlate sistematic și temeinic, iar eventualele defecte sunt eliminate imediat în hală; dacă se constată că defectele sunt atât de mari încât amenință calitatea garantată, acestea sunt respinse și anulate, ajung deșeuri. Datorită acestei metode de producție - planificare și proiectare atentă, calcule detaliate de construcție și consum al materialelor de toate tipurile, precum și calitatea acestora, casele modulare sunt produse foarte fiabile, durabile, sigure și favorabile pentru viață.

    Pe de alta parte, în astfel de condiții controlate de producție, asamblare și montare, consumul materialelor de toate tipurile este planificat și calculat în avans, astfel încât pentru dumneavoastră, în calitate de client, nu există riscul apariției neașteptate a reclamațiilor ulterioare. Prețul casei este prestabilit și ceea ce plătiți, aceasta și obțineți.

    1.3. Protecție la incendiu discutabilă

    Mulți oameni cred greșit despre casele modulare din punct de vedere al protecției împotriva incendiilor, că sunt mult mai riscante decât cele din cărămidă, ceea ce cu siguranță nu este adevărat. Dimpotrivă, în cazul unui incendiu într-o casă clasică sau modulară, dacă se compară așa-numita combustibilitate, adică viteza de aprindere și ardere, se poate observa că lemnul ca material de construcție își păstrează rezistența statică mult mai lung. Acest lucru se întâmplă deoarece lemnul nu arde brusc, ci mocnește treptat, astfel încât riscul de prăbușire este mult mai mic decât la ​​casele din cărămidă. O bună protecție împotriva incendiilor a acestor tipuri de case este asigurată prin utilizarea materialelor izolatoare incombustibile și a altor materiale; pereții sunt placați cu plăcile de gips-carton incombustibil, iar elementele din lemn sunt acoperite și vopsite cu culori și substanțe incombustibile.

    2. Eficiență energetică excepțională

    2.1. Casele modulare economisesc costurile de aer condiționat

    În ultimii ani, eficiența energetică a clădirilor a fost unul dintre cele mai importante criterii în planificarea acestora. Un mare avantaj al caselor modulare construite calitativ sunt costurile de încălzire cu până la 50% mai mici comparativ cu casele construite în mod clasic.

     Asamblarea casei modulare pe șantier durează câteva zile
    Asamblarea casei modulare pe șantier durează câteva zile

    3. Casele modulare din lemn se potrivesc cu mediul înconjurător

    Spre deosebire de casele din cărămidă, care sunt construite integral sau cel puțin parțial din beton armat, casele modulare sunt mai mult sau mai puțin din lemn. Lemnul este un material ecologic și natural care poate fi 100% reciclat. Utilizarea sa în construcții nu contribuie doar la conservarea mediului, ci și la creșterea calității locuirii și a vieții. O astfel de casă are un microclimat mai bun, este mai ușor de respirat deoarece concentrația de oxigen este mai mare, și în același timp are proprietăți izolante mai bune decât betonul sau cărămida.

    4. Casa modulară și cutremur

    Este de înțeles că sunteți îngrijorați de ce s-ar întâmpla cu casa dumneavoastră în cazul unui cutremur. Dacă vă hotărâți să construiți într-o zonă care, statistic vorbind, este expusă unui risc mai mare de cutremur, casele modulare sunt cu siguranță o alegere bună, pentru că sunt cu adevărat mai sigure decât cele din cărămidă. În comparație cu cărămida și betonul, lemnul este mai elastic, iar îmbinările și legăturile calitative absorb impactul unui cutremur precum și sarcina forțelor care îl însoțesc. Rezultă că aceste case modulare din lemn sunt mai puțin predispuse la crăpare și prăbușire în timpul unor astfel de accidente.

    5. Casa modulară conform cerințelor clientului

    5.1. O casă modulară nu este neapărat o casă tipizată

    Unii cumpărători cred în mod greșit că aceste case modulare sunt sinonime pentru clădirile uniforme care arată la fel și toate au aceleași elemente obligatorii – pe scurt – că trebuie să fie identice. Nu este adevărat. Aceste case pot fi proiectate la comandă sau elementele lor pot fi alese după măsură – în funcție de modelul pe care îl alegeți. Termenul „casă modulară” descrie doar metoda de construcție, adică pregătirea preliminară a elementelor și componentelor de construcție în fabricile de producție, care sunt apoi asamblate pe șantier ca produse semifabricate într-un întreg, adică într-o clădire completă. Pentru că aceste tipuri de case sunt mai scumpe datorită proiectului original comandat, un proiect tipizat, parțial modificat, poate fi o alternativă bună.

    5.2. Ce fel de casă obțineți cu un proiect tipizat?

    În străinătate, ca și în țara noastră, sunt tot mai multe firme care oferă case modulare după proiecte tipizate sau originale. Proiectele tipizate diferă în ceea ce privește suprafața în metri pătrați și numărul de etaje, astfel încât majoritatea producătorilor și furnizorilor oferă mai multe variante ale aceluiași model, iar pe fiecare dintre ele sunt posibile anumite modificări la cererea clientului.

    Cel mai adesea, există un model de bază pentru fiecare tip de casă și include elemente prefabricate din materiale precis definite, dimensiuni și caracteristici standard. Hidroizolația și termoizolația sunt, de asemenea, precis planificate; grosimile, pozițiile lor în structură, compoziția și ansamblul sunt definite în detaliu și nemodificabile.

    Ceea ce se poate schimba la cererea dumneavoastră sunt tâmplăria, culorile exterioare sau interioare, și ceramica și obiectele sanitare. Totuși, rețineți că datorită garanției de mai multe decenii care se acordă pentru casele modulare, producătorii folosesc și montează materiale și echipamente calitative pentru a avea, în mod logic, cât mai puține reclamații. Foarte des, din această cauză, cooperează cu producătorii a mai multor elemente, piese și dispozitive de calitate, dacă nu le fabrică deja ei înșiși.

    Asamblarea unei case modulare pe șantier este foarte rapidă, iar șantierul rămâne ordonat
    Asamblarea unei case modulare pe șantier este foarte rapidă, iar șantierul rămâne ordonat

    6. Garanție de mai multe decenii

    La predarea clădirii, împreună cu cheile, producătorii predau clientului documentația completă, inclusiv toate garanțiile și instrucțiunile de întreținere a instalațiilor și sistemelor instalate. Aici se includ și garanțiile și instrucțiunile originale ale producătorului acelor părți ale echipamentului care sunt instalate și nu sunt produse de furnizorul casei modulare în sine. Astfel de dispozitive sunt cel mai adesea dispozitive pentru baie și bucătărie, aer condiționat, echipamente de ventilație ș.a.m.d.

    Perioadele de garanție pentru casa în sine și piesele individuale sunt desigur diferite, dar este important ca vânzătorul casei modulare să ofere și întreținerea chiar și după expirarea perioadei de garanție.
    Articol de specialitate 1584
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Case modulare?

    Avem 212 executanți pentru domeniul Case modulare:

    SERVICIU GRATUIT
    CĂUTĂM LOCAL
    FĂRĂ COMISIOANE
    Avem 212 executanți pentru domeniul Case modulare
    9.7
    0

    METALEX-DAVID CONF SRL


    10
    1

    FORUM TRADING S.R.L.


    10
    0

    MERRAIN SRL


    10
    0

    BRACONS 92 SRL