Pentru zona
    Știați că petreceți în medie o jumătate de oră în baie, ceea ce înseamnă aproape 200 de ore pe an? Dacă vă uitați la timpul din acel punct de vedere, devine rapid clar că aveți cu adevărat nevoie de un spațiu drăguț, ordonat și atractiv în care să petreceți cu bucurie acele 200 de ore pe an. În plus, trebuie să fie cu siguranță practic și confortabil și mai presus de toate astfel încât să fie ușor de curățat și întreținut. De aceea am decis să vă prezentăm una, nu foarte tipică, dar foarte interesantă, cu motive ale tropicelor și sfaturi despre cum să o creați în casa dvs.
    Articol de specialitate 330
    Baie luxurianta
    Avem 265 executanți pentru domeniul Mobilă la comandă:

    1.Baie tropicală: FIGR Architecture Studio

    Această baie, pe care cu siguranță v-ați dori-o să o aveți în casa dvs., este rodul imaginației arhitecților studioului FIGR Architecture. Există mult contrast, dar încă echilibrat. Cel mai remarcabil este cu siguranță contrastul dintre tavanul negru și grinzile din lemn față de plăcile albe cu o textură accentuată. Acesta este completat de accesorii: aplice ingenioase, adică becuri, o oglindă rotundă, accesorii negre, plante și un perete elegant de sticlă în spatele căruia se află o cadă eliptică și un duș.

    Baie luxoasa
    Baia va arata ca un paradis tropical, cu ajutorul plantelor si o combinatie buna de materiale

    Lavoarul rotund, așezat pe un dulap din furnir închis la culoare, care amintește de lemnul tropical, atrage imediat atenția. Pentru a face combinația perfectă, arhitecții au vopsit și caloriferul de baie în negru. O caracteristică specială este fereastra, care ar putea avea dimensiuni considerabile și poate aduce multă lumină în cameră, datorită faptului că se uită spre fațada clădirii vecine și nu amenință intimitatea persoanei din baie. Prin urmare, nu se poate observa nimic din vană, dar lumina naturală în sine aduce sentimente pozitive. Arhitecții au rezolvat situația plantând plante tropicale între fațadă și ferestre, evocând astfel o adevărată junglă mică care va crește și se va îngroșa și mai mult în următorii ani. Astfel, locuitorii vor putea în continuare să admire natura din cadă.

    Mobilier lemn baie
    Intrarea în camera în sine este căptușită cu furnir închis cu o textură pronunțată.
    Furnir lemn baie
    Baia arată retro, dar în același timp modern. Aplicele și gresia retro sunt interpretate aici într-un mod modern. Studio de arhitectură FIGR; sursa: Casavogue

    2. Cum se creează o baie tropicală

    Daca vă doriți o baie ca aceasta pentru dvs., ar trebui să fiți atent la măsura potrivită și echilibrul între culorile închise și cele deschise. Băile proiectate și decorate de designer sunt în mare parte așa, deoarece aleg culori deschise (în principal alb) pentru suprafețe mai mari, cum ar fi podele și pereți, și apoi le însuflețește cu accesorii negre. Accesoriile pot fi ca acestea - robinete, baterii și culoarea tavanului, dar cu siguranță ar trebui să fie mai puține. Negrul este o culoare puternică, așa că aveți grijă când îl utilizați pentru a nu obține efectul opus.

    Aici sunt plantele. Cu culoarea lor verde puternică, transformă imediat orice spațiu monoton într-o șaradă, iar furnirul cu o imitație de lemn tropical amintește de natură. Privind toate acestea, veți avea cu adevărat impresia că vă aflați într-o pădure tropicală

    2.1. Chiuvetă încorporată

    Chiuveta încorporată rotundă atrage imediat atenția. Acest tip de chiuvetă nu este doar frumos, ci și ușor de întreținut, deoarece suprafețele rotunjite sunt mai ușor de curățat decât cele unghiulare, care au multe margini. O chiuvetă frumoasă și minimalistă poate fi găsită acum în fiecare magazin de mobilier de baie bine echipat.

    Chiuveta moderna
    Chiuvetă încorporată rotunjită; TopDom

    2.2. Cada

    Nu este nimic mai bun decât relaxarea într-o baie cu spumă caldă și parfumată. În această baie tropicală se aplică regula liniilor rotunde, care urmează nu numai chiuveta și toaleta, ci și cada. Arhitecții au ales un model de sine stătător, pe care l-au îndepărtat elegant de perete pentru a-l scoate și mai mult în evidență în spațiu. Ca si in cazul chiuvetei, robinetul de la cada este montat pe perete.

    Cada
    Vană Villeroy&Boch (sursa: Reuters)

    2.3. WC montat pe perete

    Pentru toaletă, arhitecții au ales un vas de WC montat pe perete cu marginile rotunjite, care urmează estetica căzii și chiuvetei. O astfel de toaletă este mult mai confortabilă și mai atractivă decât cele de colț care sunt la limita tendințelor modei. Este o regulă nescrisă că toaleta trebuie să fie rotundă și simplă.

    Toaleta incorporata in zid
    Vas de toaletă montat pe perete; TopDom

    2.4. Baterii pentru chiuvete și vană

    Probabil ați observat imediat robinetele îndrăznețe și negre și robinetele pentru chiuvetă, cadă și duș. Bateriile negre de baie au fost deosebit de solicitate și în tendințe în ultimii ani, așa că pot fi găsite aproape peste tot. Detaliul deosebit folosit în această baie nu sunt elemente, ci metoda de instalare - toate sunt fixate direct pe perete.

    Baterii
    Fitinguri negre Steinberg (sursa: Reuters)

    2.5.  Baterie de duș

    Dacă vă decideți pentru un robinet negru peste chiuvetă, este logic să alegeți aceeași culoare pentru cele pentru duș și cadă. Astfel de elemente sunt în mare parte minimaliste, cu linii drepte și forme reduse, astfel încât se potrivesc perfect în orice stil.

    Baterie dus
    Baterie neagră pentru vană sau duș; TopDom

    2.6. Duș de tavan - „ploaie”

    Dacă vreți să vă bucurați în mod deosebit de duș, atunci nu este nimic mai bun decât „ploaia” de la dușul din tavan cu cap larg, mai ales pentru spălarea părului.

    Dus de tavan
    Duș de tavan Gessi (sursa: Mico)

    2.7. Faianță pentru pereți

    Gresia de baie din ceramică nu se va demoda niciodată. Cu toate acestea, odată cu progresul tehnologiei și căutarea constantă a ceva nou și mai îndrăzneț, acestea s-au schimbat considerabil în ultimii ani. Cu toate acestea, acest lucru nu schimbă faptul că plăcile albe clasice, simple, de dimensiuni mai mici, rămân foarte populare. Sunt folosite și în această baie, pe care am luat-o drept exemplu, și aduc glamour și eleganță unor astfel de încăperi precum și liniștea echilibrului.

    Faianta
    Gresie ceramica Mutina (sursa: Mutina)

    2.8. Plăci de terrazzo

    Această baie tropicală are gresie de terrazzo pe podea din agregat gri, ceea ce înseamnă de fapt că „pietrișul” din beton este în nuanțe de gri și maro. Tehnic vorbind, terrazzo nu este ceramică, ci beton lustruit. Betonul este măcinat în așa măsură încât agregatul (pietrele) iese la suprafață, ceea ce conferă plăcilor un aspect deosebit, magic. Nuanțele de bej care completează elementele din lemn le-ar merge bine.

    Placi terazzo
    Plăci de terrazzo Archello (sursa: Archello)

     

    2.9. Dulap pentru chiuvetă

    Pentru ca dulapul pe care va fi amplasataă chiuveta să fie cu adeăarat perfect, vă recomandăm varianta de tâmplărie. Meșterul nu numai că va putea tăia cu precizie dimensiunile ideale în funcție de spațiul disponibil, dar și dvs. veți putea alege furnirul care se potrivește cu acesta, astfel încât veți controla și monitoriza toate detaliile. Veți putea alege între lemnul mai închis la culoare, cu o textură pronunțată, cum ar fi lemnul într-o baie tropicală, între lemn roșcat, lăcuit sau mat, deschis - orice vi se pare mai bine. Dacă doriți să obtineți o chiuvetă exact ca cea din fotografie, vă recomandăm ca dulapul să fie fără mânere și să se deschidă cu fața pe marginea superioară decupată după forma lavoarului. Ca detaliu de stil de top, vă recomandăm și o bucată de piatră impermeabilă pentru partea superioară a dulapului din lemn.

    2.10. Calorifer  negru

    Un calorifer este un element cheie în orice baie. Nu numai că ține cald atunci când sunteți ud și fără haine, dar usucă rapid și prosoapele umede. Un calorifer poate fi, de asemenea, un accesoriu frumos care accentuează și completează în mod semnificativ designul general. În baia tropicală pe care o prezentăm, caloriferul, precum și bateria, sunt în negru, pentru a continua seria pe tema accentelor negre.

    Calorifer negru
    Calorifer negru Bathstore (sursa: Bathstore)

    2.11. Lumină deasupra lavoarului

    Lumina, care de fapt este doar un bec, arată cu adevărat retro. În baia prezentată, arhitecții au amplasat câte o lumină pe fiecare parte a lavoarului, care este fixată pe perete cu o priză neagră. 

    Astfel de lămpi nu sunt însă nimic nou; au fost realizate de designerul italian Castiglioni în secolul trecut.

    Lampa
    Lampă de perete de designerul italian Achille 

     

    Castiglioni (sursa: Pamono)

    2.12. Oglindă rotundă fără ramă

    O oglindă simplă, rotundă, fără margini vizibile sau cadru este întotdeauna o alegere bună. Chiar și atunci când au ales forma oglinzii, arhitecții și-au urmat regula formelor rotunde. Cu cât este mai mare, cu atât mai bine se aplică regula oglinzii, deoarece este mai ușor să se reflecte în ea.

    Oglinda
    Oglinda rotunda Stilhaus (sursa: Keramika-online)

     

     

    Articol de specialitate 330
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Mobilă la comandă?

    Avem 265 executanți pentru domeniul Mobilă la comandă:

    SERVICIU GRATUIT
    CĂUTĂM LOCAL
    FĂRĂ COMISIOANE
    Avem 265 executanți pentru domeniul Mobilă la comandă
    10
    1

    NEGRO SRL


    10
    1

    O.M.LUFERINGO S.R.L.


    10
    1

    V&C MOBIX SRL


    9.8
    0

    ADRIA LUX SRL