Pentru zona

    Baie – faianță până în tavan - da sau nu?

    Articolul a fost citit chiar de 4156+ utilizatori
    O întrebare des întâlnită, care se pune deseori la planificarea și mobilarea unei băi, este legată de dilema privind inălțimea plăcilor de ceramică. Dacă vor fi amplasate până în tavan sau doar până la o anumită înâlțime depinde în principal de dorințele clientului și de scopul spațiului. Înălțimea de instalare trebuie selectată cu atenție în funcție de caracteristicile încăperii. Pentru a vă ajuta măcar oarecum cu această confuzie, am rezumat câteva fapte principale pe această temă.
    Articol de specialitate 4156
    faianta pana in tavan
    Avem 700 executanți pentru domeniul Gresie:

    1. Baia- faianță până în tavan - da sau nu?

    Baie modernă - Ar trebui să fie montată faianță pentru baie până în tavan sau nu? Vestea bună este că nu puteți greși! Cu toate acestea, o puteți lua pe cea care se potrivește cel mai bine nevoilor și priorităților dvs. Dacă știți ce este important pentru dvs., vă va fi mai ușor să decideți.  Trebuie să urmăriți fiecare leu sau sunteți interesat de lux lcu orice preț? Sau răspunsul este undeva la mijloc?

    Din punct de vedere al costurilor, lucrările de ceramică pot fi împărțite în trei tipuri. Cu cât suprafața pătrată a plăcilor este mai mare, cu atât cheltuielile sunt mai mari. Logic! Cu toate acestea, trebuie să se țină seama de alți factori, pe care îi vom aborda.

    Faianta baie
    Combinația de plăci ceramice de diferite forme și, în unele locuri chiar și pereți fără placare, creează ritm și textura în baie

    1.1. Plăci de ceramică doar pe podea - cea mai ieftină opțiune

    Aceasta este o alegere comună atunci când bugetul este limitat. Prioritatea în acest caz este o casă frumoasă, îngrijită și ordonată la cel mai mic preț posibil. Pentru că o mare parte a pereților vor fi fără plăci de ceramică, acestea vor trebui tratate cu straturi de protecție și vopsite. Acesta este, de asemenea, un cost, dar mult mai mic decât achiziționarea și lipirea plăcilor. De asemenea, această variantă vă permite să creați un efect mai dramatic, mai expresiv cu culori, și să schimbați cu ușurință întregul concept atunci vă plictisiți de cel original sau vă răzgândiți. Prețul mic nu înseamnă că trebuie să renunțați la estetică și stil!

    Această versiune este susținută de faptul că băile minimaliste cu doar pardoseli din gresie au fost și ele la modă în ultimii ani. La urma urmei, băile de astăzi fac adesea parte dintr-un spațiu comun cu dormitoare.

    1.2. "Soclu" – plăci de ceramică ca "muluri de margine"

    O altă opțiune pentru lipirea plăcilor în baie include întreaga podea și marginile inferioare ale pereților, adică realizarea unui „soclu” în jurul întregului perimetru al băii până la o înălțime de aproximativ 10 cm. O astfel de soluție face curățarea podelei mult mai ușoară, deoarece partea inferioară a peretelui nu se va murdări în timpul curățării. Restul înălțimii pereților poate fi vopsit cu o vopsea lavabilă specială. Această soluție este binevenită în special pentru toaletele de lângă sufragerie pentru o întreținere zilnică mai ușoară și mai rapidă, unde montarea plăcilor până la tavan ar fi doar o cheltuială inutilă.

    1.3. Faianță pentru baie de până la jumătate din înălțimea peretelui - o opțiune cu cost mediu

    Baie retro - Acest stil de așezare a plăcilor de ceramică a fost comun în anii 80 și 90 ai secolului trecut. La acea vreme, plăcile decorative de chenar erau foarte populare. Astăzi, această variantă nu este foarte la modă, dar din motive practice este încă folosită în băile pentru copii.

    Faianta pentru baie
    Astăzi, pe piață există o selecție foarte largă de plăci de ceramică de toate dimensiunile, culori și forme

    1.4. Plăci de ceramică  până la tavan - cea mai scumpă opțiune

    Baie minimalistă contemporană - Placarea de la podea până la tavan este cel mai comun tip de lucru și, cu siguranță, cea mai luxoasă opțiune, ale cărei rezultate pot fi absolut surprinzătoare. Aceasta este, de asemenea, cea mai scumpă opțiune de decor, dar baia dvs.va arăta la fel de bine în 10 ani ca și în prima zi. Faianța este rezistență, iar prin lipirea de la podea la tavan, opteați pentru o renovare a băii de calitate, care va rezista în timp.

    2. Plăci de ceramică până la tavan – avantaje

    Ele creează un sentiment de lux și opulență. Băile au devenit un sanctuar personal, un loc de relaxare și nu mai sunt doar camere de serviciu. Din această cauză, există și dorința de a le avea decorate frumos și cu calitate superioară.

    Totul pare mai mare, așa că faianțade la podea până la tavan este o alegere excelentă chiar și pentru băile mici.

    Sunt excluse costurile văruirii mai frecvente atât acum, cât și în viitor. A rămas doar tavanul, care necesită restaurare regulată.

    Gresia este ușor de întreținut, iar baia dvs de lux își va păstra astfel aspectul pe care l-ați imaginat chiar și după mulți ani de utilizare.

    Faianta in baie
    Băile moderne de astăzi nu au deseori tapetări ceramice, chiar și podeaua poate fi din lemn

    3. Faianță până la tavan - puncte slabe

    Costuri mari. Materialele și manopera implicate în plăci sunt mult mai scumpe în comparație cu tencuiala. Cu toate acestea, nu se recomandă doar o simplă văruire, adică văruirea pereților, fără acoperiri impermeabile, deoarece în acest caz toate suprafețele vor fi mult mai sensibile și greu de întreținut.

    Pe de altă parte, o astfel de baie va arăta rece. Rețineți că, dacă nu alegeți cu atenție culoarea și stilul plăcii, aceasta ar putea ajunge să arate destul de clar și neatractiv. Vă sugerăm să căutați un arhitect sau un designer de interior sau să vizitați saloane specializate, unde vă vor ajuta să alegeți ceramica pentru a evita acest rezultat.

    Pereți strâmbi. În casele mai vechi, acoperirea pereților cu plăci de ceramică, în special cele de format mare, poate fi problematică, deoarece pereții nu sunt adesea drepți. Dacă pereții casei dvs. sunt așa, nivelarea acestora va crește semnificativ costurile de renovare.

    4. Baie – preț faianță

    Prețul plăcilor de baie este practic același cu cel al podelei, dacă decideți să le faceți la fel peste tot. 

    Majoritatea clienților aleg această opțiune. Apropo, există unele antiderapante pentru podea, care sunt puțin mai scumpe, deși sunt întotdeauna de dorit pentru siguranță și protecție, iar atunci când alegeți faianța, suma totală depinde în principal de producător, clasa și formatul gresiei. În plus, factorii suplimentari sunt mărimea, materialul, culorile, texturile, forma, fie că sunt pentru interior sau exterior și, bineînțeles, de la ceramist. Faianța de format mare sau plăcile de mozaic sunt mai scumpe decât faianța standard. Preț plăcilor de ceramică de calitate medie de diverse dimensiuni variază între 4 si 12 EURO/m2. Vă rugăm să rețineți că costul de instalare ar trebui adăugat la prețul plăcilor. Prețul montării plăcilor de dimensiuni standard este intre 7 si 10 EURO/m2.

    Ce recomandă experții?

    Instalați plăci ceramice pe tavanul băii? Practic sau complet inutil și risipitor? Majoritatea experților sunt de acord că o astfel de muncă este practică și mai bună din punct de vedere estetic, deoarece oferă spațiului un aspect mai uniform. Tranzițiile între suprafețele ceramice și cele neceramice pot fi problematice și trebuie tratate corespunzător.

    Din punct de vedere al tendințelor, imitația lemnului pe gresie este foarte populară, dar acum există din ce în ce mai multe asemănătoare și pentru pereți. Marmura este un clasic etern. Cu toate acestea, imitațiile de piatră și beton sunt la modă, deoarece se combină bine și sunt ușor de întreținut. Astfel de plăci sunt foarte durabile și rezistente, iar din moment ce suprafețele lor arată tulbure, sunt mai practice, mai ales în locurile în care apa este dură și plină de pietre, deoarece sunt mai puțin vizibile. În ceea ce privește dimensiunea, meseriașii preferă întotdeauna să aleagă faianța de 60x120 cm pentru că fac mai puține rosturi, iar spațiul pare mai mare și mai spațios, mai ales dacă se aleg culori mai deschise. În plus, există materiale noi, precum plăci de ciment 20x20 cm sau cărămizi care pot fi combinate ca mozaic cu plăci mai mici sau mai mari pe un singur perete - în jurul chiuvetei, toaletei sau în cabina de duș.

    Cel mai nou imperativ al modei este gresia în dormitor în loc de tăblie sau în spatele acesteia, în sufragerie sau la intrare și pe coridoare - chiar și ceramică în loc de tapet!

     

    Articol de specialitate 4156
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Gresie?

    Avem 700 executanți pentru domeniul Gresie:

    Serviciu gratuit
    CĂUTĂM LOCAL
    Fără comisioane
    Avem 700 executanți pentru domeniul Gresie
    8.9
    0

    MARMOART MONTAJ SRL


    8.9
    0

    TRANDAFIR COSOR CONSTRUCT S.R.L.


    8.9
    0

    M&D IMPERIAL CONSTRUCT PRO S.R.L.


    8.9
    0

    AMBSADOR CONCEPT SRL

    89