Pentru zona
    Acoperișul caselor familiale este o structură din lemn care susține învelitoarea acoperișului. Poate fi din lemn masiv sau lipit. Pentru ca un acoperiș din lemn să servească zeci de ani și chiar o sută de ani sau mai mult, este extrem de important ca acesta să fie proiectat, dimensionat corespunzător, realizat conform tuturor regulilor profesiei și apoi întreținut corespunzător.
    Articol de specialitate 397
    construirea acoperisului
    Avem 2023 executanți pentru domeniul Acoperisuri:

    1. Lemn potrivit pentru acoperișuri

    Lemnul de molid este cel mai des folosit pentru acoperiș. În cele mai multe cazuri, este vorba de lemn masiv, în timp ce în anumite situații, când vine vorba de depășirea unor deschideri mai mari sau când se dorește o structură din lemn vizibilă, se folosește lemn lipit. Acoperișul poate fi realizat și din alte specii, precum stejarul sau zada, dar prețul acestor specii este semnificativ mai mare. Datorita structurii sale fibroase, molidul este un material foarte potrivit si durabil pentru constructia acoperisurilor. Acest lucru este dovedit de numeroasele acoperișuri ale clădirilor vechi ale orașului care au rezistat secolelor și sunt perfect conservate. Studiind aceste structuri vechi din lemn s-a stabilit că durabilitatea se datorează calității excelente a lemnului selectat și orientării corecte a fibrelor lemnoase în structură. Lemnul rău, care, de exemplu, este atacat de gândacul de scoarță, chiar dacă este tratat chimic, nu poate fi de așteptat să reziste mai mult de 30 de ani. Pentru longevitatea lemnului, este esențial ca arborele să fie tăiat în timp util și tranșat, decojit, uscat și, în final, instalat profesional.

    Umiditatea din lemn nu trebuie să depășească 18%, iar în cazul lemnului lipit este permisă 12% pe grinda. Umiditatea capilară și neintenționată este rezolvată prin procesul de ardere de modă veche. În acest fel sunt protejate și unele hambare și foișoare vechi de 200-300 de ani, care au și partea de pământ carbonizată în pământ. Dacă lemnul este uscat corespunzător, contracția și întinderea acestuia sunt minime. Astăzi, structurile de acoperiș sunt realizate în ateliere folosind mașini CNC care asigură precizie milimetrică și acuratețe. Părțile vizibile ale lemnului sunt apoi lustruite pentru un aspect mai bun, iar lemnul este protejat suplimentar cu fungicide și insecticide, în special pe acele părți care vor fi expuse condițiilor meteorologice.

    Cel mai mare dușman al copacului sunt totuși paraziții, care pot distruge copacul într-o asemenea măsură încât acoperișul devine complet inutilizabil și trebuie demolat. Impregnarea cu o mare varietate de conservanți speciali care sunt inofensivi pentru sănătatea umană este, prin urmare, necesară și, în același timp, reduce inflamabilitatea lemnului (este proprietatea de a arde cât mai încet posibil atunci când are loc aprinderea).

    Structura lemn
    Pentru a asigura longevitate materialului lemnos, este esențial ca arborele să fie doborât, tăiat, decojit, uscat și, în final, instalat corespunzător.

    2. Proiectarea și dimensionarea corectă a acoperișului

    Acoperișul trebuie să fie dimensionat corespunzător pentru a susține propria greutate, greutatea zăpezii și forța vântului. În medie, aceasta înseamnă că acoperișul ar trebui să suporte o sarcină de aproximativ 260 de kilograme pe metru pătrat. Datorită faptului că situațiile fiecărei construcții sunt diferite, este ușor să greșești la calcul, iar la construcția acoperișului să fie fie supradimensionată, fie subdimensionată, adică prea mare sau prea mică.

    Înainte de a începe construcția sau renovarea acoperișului, este, prin urmare, necesar să se efectueze o evaluare statică a clădirii și aceasta nu trebuie omisă. Calculul ia în considerare greutatea acoperișului, greutatea zăpezii și forțele vântului în zona în care se află obiectul. Greutatea streașinii este un element pozitiv deoarece încarcă structura în jos și astfel o stabilizează. Unele părți ale structurii din lemn sunt legate prin legături din lemn (cuiețe, muluri, caneluri...) Sarcinile sunt transferate pe pereții portanți exteriori de-a lungul structurii din lemn, iar pentru deschideri mai mari, stâlpi intermediari sprijiniți pe suportul interior. pereții sau placa de tavan din beton servesc drept suport. Designerii folosesc instrumente software de înaltă tehnologie atunci când fac calcule, dar cunoștințele și experiența lor sunt, de asemenea, importante.

    Dulgherie
    Acoperișul trebuie să fie dimensionat corespunzător

    3. Cele mai frecvente greșeli la ridicarea unui acoperiș

    Consecințele unei acoperișuri prost executate apar de obicei în timpul unei furtuni puternice. Experții consideră că una dintre cele mai frecvente greșeli este fixarea proastă a acoperișului, mai exact, legătura cu pereții. În timpul unei furtuni puternice, se creează așa-numitele vârtejuri care pot ridica și transporta literalmente acoperișul, mai ales dacă casa are o streașină mare. Streșinii mari au o suprafață mare și atunci când vântul exercită presiune de jos, se creează forțe foarte puternice.

    De aceea este important ca streașina și alte elemente ale acoperișului să fie bine ancorate, ceea ce este adesea neglijat astăzi. O altă greșeală comună este un acoperiș care este slab fixat sau ancorat în locuri greșite. Un acoperiș mai greu va fi mai greu de ridicat în vânt, dar numai dacă este instalat corect. Acoperișul mai ușor trebuie fixat în mai multe locuri și mai ferm. Acest lucru este deosebit de important dacă acoperișul este alcătuit din panouri mai mari, deoarece acestea sunt ridicate mai ușor de vânt.

    Acoperis lemn
    Un acoperiș mai ușor ar trebui să fie fixat mai puternic decât unul mai greu
    Articol de specialitate 397
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Acoperisuri?

    Avem 2023 executanți pentru domeniul Acoperisuri:

    Serviciu gratuit
    CĂUTĂM LOCAL
    Fără comisioane
    Avem 2023 executanți pentru domeniul Acoperisuri
    8.3
    1

    TINICHIGERIA MATEI srl


    8.9
    0

    ACOPERO PROFESIONAL SRL


    8.9
    0

    ECO ROOF CONSTRUCT SRL


    8.9
    0

    MONTAJ TOTAL ACOPERISURI S.R.L.