Pentru zona
    Înainte de începerea lucrărilor de terasament pe parcelă trebuie pregătită documentația, trebuie finalizate planurile, desenele, calculele și, bineînțeles, șantierul trebuie înregistrat și securizat. Lucrările de pământ în domeniul de construcții includ toate activitățile care vizează săparea unei gropi de construcție și punerea fundației împreună cu toate celelalte lucrări conexe. În linii mari, lucrările de terasament sunt împărțite în excavare și umplutură.
    Articol de specialitate 473
    sapaturi mecanizate
    Avem 742 executanți pentru domeniul Săpături mecanizate, miniexcavator:

    1. Săpături pentru casă

    Excavarea gropii de construcție este una dintre cele mai importante părți din faza inițială de construcție. Groapa de construcție trebuie să fie bine pregătită pentru a preveni prăbușirea și pentru a oferi o fundație de cea mai înaltă calitate pentru viitoarea clădire. În general, se disting săpăturile largi și înguste. Săpăturile largi sunt folosite în construcția subsolurilor, în timp ce săpăturile înguste sunt folosite numai pentru fundarea clădirilor sau canalelor.

    Indiferent de tipul de săpătură, săpătura se începe întotdeauna pe linia cea mai îndepărtată, mai exact, pe partea cea mai îndepărtată de drumul de acces. În timpul săpăturii, trebuie avut grijă să se asigure că există suficient spațiu pentru manevrarea utilajelor, îndepărtarea și încărcarea materialului excavat.

    2. Umplerea fundamentului pentru casă

    De multe ori este necesară consolidarea terenului pe care va fi construită clădirea. Aceasta se realizează prin pregătirea unei baze de nisip-pietriș, de fapt, prin umplerea și compactarea așa-numitei fracțiuni tampon (fracția constă dintr-un amestec de nisip, pietriș mai fin și mai mare și pietre). Terenul trebuie pregătit corespunzător pentru umplere. Solul este excavat la o anumită adâncime, iar apoi fundul gropii de construcție este compactat și nivelat prin rulare. Înainte de umplerea gropii, adică de umplere a tamponului, în fundul gropii de construcție este plasat un strat de polipropilenă, care va împiedica amestecarea solului și a fracțiunii care alcătuiește tamponul. Urmează apoi umplerea tamponului 25-30 cm (pietriș sau piatră zdrobită 0-65 mm). Tamponul trebuie compactat si rulat pentru a fi stabil si, in sens static, un suport adecvat tuturor fortelor si factorilor la care va fi expus viitorul obiect. Numărul de straturi din tampon depinde de caracteristicile terenului (solurile portante mai slabe trebuie umplute și întărite mai mult și invers).

    3. Lucrări de pământ - preț

    Lucrările de pământ includ pregătirea terenului pentru racordurile la utilități. Prețul lucrărilor de pământ variază în funcție de mărimea clădirii și de caracteristicile solului. Dificultatea terenului și excavarea poate crește costurile; de exemplu, dacă terenul este pietros, mlăștinos sau are loc o alunecare de teren, este necesar să se investească mai mult timp și materiale în pregătirea de calitate a gropii de construcție. Lucrările de pământ sunt taxate pe metru cub de sol excavat, adică material în vrac. O săpătură largă costă în jur de 10 până la 12 EURO/m3; umplerea și compactarea granulelor, așa-numita tamponare, este în jur de 25 până la 30 EURO/m3, iar planificarea (marcarea) și compactarea solului este de aproximativ 7 până la 10 EURO/m2.

    Articol de specialitate 473
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Săpături mecanizate, miniexcavator?

    Avem 742 executanți pentru domeniul Săpături mecanizate, miniexcavator:

    SERVICIU GRATUIT
    CĂUTĂM LOCAL
    FĂRĂ COMISIOANE
    Avem 742 executanți pentru domeniul Săpături mecanizate, miniexcavator
    10
    3

    IRIMIA G. RADU-CALIN PERSOANA FIZICA AUTORIZATA


    10
    1

    AGISFOR SRL


    9.2
    0

    ALE CITY CONSTRUCT S.R.L.


    10
    2

    ORIZONT CONSTRUCT BUILDING S.R.L.

    Lotul nr.2 camera 1