Pentru zona
    În ciuda ritmului din ce în ce mai rapid al vieții de zi cu zi, care se schimbă în mod imprevizibil în secolul 21, bucătăria rămâne unul dintre cele mai neschimbate și mai importante elemente ale casei. Acest lucru este evidențiat, printre altele, de planurile de etaj moderne bazate pe combinarea bucătăriei și a sufrageriei într-un singur spațiu de locuit mare și deschis. Deoarece bucătăria nu mai este ascunsă în camerele de serviciu, departe de ochii vizitatorilor și de viața de zi cu zi, aspectul ei este cu atât mai important, prin faptul că trebuie să-și servească în continuare scopul principal. Cea mai vizibilă suprafață a ei este, desigur, blatul de bucătărie, care este și suprafața cea mai expusă uzurii și petelor.
    Articol de specialitate 275
    piatra tehnica
    Avem 72 executanți pentru domeniul Blaturi de bucătărie:

    Pe lângă aspectul său extrem de estetic, elegant și, mai presus de toate, subtil bogat, piatra tehnică se caracterizează prin proprietăți fizice excelente și, din această cauză, putem spune cu certitudine că este unul dintre cele mai versatile și frumoase materiale pentru bucătărie. Am discutat cu experți despre proprietățile și procesul de realizare a blaturilor de bucătărie din piatră tehnică. Pietrele dekton și silestone sunt cele mai des folosite în procesul de producție, a căror compoziție și producție diferă ușor.

    Dekton este un material ultra-compact conceput pentru diverse nevoi de construcție, iar ingredientele sale principale sunt sticla, ceramica și cuarțul. Este produs printr-un proces tehnologic avansat care imită procesul pe care natura însăși îl desfășoară de milioane de ani. Amestecul de materiale și minerale din silozul centrifugal este mai întâi întins pe o bandă transportoare care duce la o presă de câteva mii de tone, una dintre cele mai mari din lume. O astfel de presiune ridicată este necesară pentru a elimina tot aerul din amestec și pentru a putea forma un material compact, neporos. După ce presarea este finalizată, procesul de uscare urmează în intervale de temperatură precis determinate, descrise nouă în detaliu chiar de experți.

    Transferare placa pentru debitare
    Transferarea plăcii pentru debitare
    Taiere placa
    Tăierea plăcii cu o mașină CNC

    Producția de silestone este similară, dar materialele diferă semnificativ în ceea ce privește compoziția și mineralele. Silestone constă din 94% cuarț și 6% liant, cu adăugare de culoare și produse antibacteriene. Cuarțul este un material natural, așa că există mai multe tipuri, care diferă ca culoare, și doar cele mai bune sunt folosite pentru contoarele tehnice. Este un material extrem de dur care este mai dur decât granitul și atinge un nivel de 7/10 conform scalei de duritate a rocii Moss. Prin comparație, cea mai dură piatră din lume este diamantul, care atinge nivelul de 10/10. Procesul de fabricație pentru Silestone este destul de similar cu cel al Dekton: cuarțul măcinat și lianții sunt mai întâi împrăștiați pe o masă vibrantă de dimensiunea unei plăci, iar această pastă este apoi supusă vibrațiilor și presiunii pentru a elimina toate bulele de aer. Aceasta creează amestecul compact dorit, care este apoi încălzit la 90-120°C pentru o perioadă de timp pentru a iniția o reacție chimică cu liantul. Urmează apoi un proces de uscare care durează 24 de ore, iar în final tăierea la anumite dimensiuni și lustruirea.

    Blat bucatarie
    Blatul de bucătărie este de obicei adus în casă cu o macara

    Pe lângă aspectul extrem de elegant și bogat al pietrei naturale, ambele tipuri de piatră tehnică pentru blaturile de bucătărie se caracterizează prin proprietăți fizice excelente, motiv pentru care au primit certificate de utilizare în construcții. Datorită compactării sub presiune extrem de ridicată, care elimină toate bulele de aer din amestec, capacitatea de a absorbi apa este redusă la zero - de fapt, acest contor este foarte stabil. Acest lucru înseamnă, de asemenea, că nu se micșorează sau nu se extinde din cauza diferențelor de temperatură. Piatra tehnică este, de asemenea, extrem de rezistentă la deteriorări mecanice precum șocurile și tăieturile, reținerea petelor încăpățânate (ulei, vin...) și temperaturile ridicate, care sunt deosebit de frecvente în bucătărie din cauza apei în fierbere sau a vaselor fierbinți. Deoarece este foarte rezistent la razele UV și la diferențele de temperatură, este excelent și pentru utilizare în exterior, ca acoperire pentru scări și fațade. În ceea ce privește posibilitățile de tratamente de suprafață personalizate pentru piatra de uz exterior, experții au spus că, de exemplu, dacă piatra urmează să fie folosită pe suprafețe exterioare expuse precipitațiilor sau în jurul unei piscine, aceasta poate fi tratată împotriva alunecării și astfel devine antiderapantă.

    Piatra tehnica neporoasa
    Datorită compactării sub prese foarte puternice, nu rămân bule de aer în amestec, astfel încât piatra tehnică nu este poroasă, ceea ce este ideal pentru blatul din bucătărie 
    Piatra tehnica baie
    Piatra tehnică poate acoperi pereții și podeaua în baie
    Combinatie piatra tehnica
    Combinația dintre piatră tehnică și alte materiale este deosebit de elegantă

    Blaturile monolitice de bucătărie sunt în mod special la modă. Chiuveta și suprafața înconjurătoare arată ca și cum ar fi „scobite” din aceeași piesă, astfel încât blatul și chiuveta să pară îmbinate. Un astfel de design este deosebit de elegant, iar piatra tehnică este unul dintre puținele materiale care pot realiza acest lucru. În funcție de scop și aspectul dorit, sunt disponibile trei grosimi: 12, 20 și 30 mm. Pentru fanii materialelor ecologice și sustenabile, există și o linie ECO, care constă în 75% din materii prime reciclate și 25% din materiale regenerabile precum sticlă sau ceramică, iar rășina de porumb este folosită ca liant. Toate produsele tehnice din piatră sunt extrem de ușor de curățat - sunt necesare doar o cârpă și apă, fără substanțe chimice suplimentare.

    Piatra tehnica bucatarie
    Datorită expresiei sale estetice și bogate, piatra tehnică este considerată în prezent cel mai bun material pentru blaturile de bucătărie
    Acoperire piatra tehnica
    Doar unele părți sau pereți pe care doriți să le accentuați pot fi acoperite cu piatră tehnică

    Oricum, este clar că experții sunt de acord că piatra tehnică este în prezent unul dintre cele mai moderne materiale pentru blaturile de bucătărie și baie. Acest lucru se datorează în principal aspectului său special și bogat, cu structură complexă și reflexii luminoase de la suprafață, ceea ce face bucătăria deosebit de fermecătoare. Puteți alege între un aspect mai expresiv cu o structură de piatră vizibilă sau să optați pentru un aspect monocromatic și uniform al suprafeței. Există 40 de nuanțe diferite, de la alb, crem, bej, la mai închis și negru, și există și formate mari pentru a obține suprafețe aparent fără sudură, cu cât mai puține îmbinări și tranziții.

    Data viitoare când decideți ce blat de bucătărie să alegeți, vă recomandăm cu încredere să alegeți un blat din piatră tehnică, care să răspundă nevoilor celor mai pretentioși clienți și să  garanteze cele mai înalte calități estetice și fizice.

    Articol de specialitate 275
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Blaturi de bucătărie?

    Avem 72 executanți pentru domeniul Blaturi de bucătărie:

    Serviciu gratuit
    CĂUTĂM LOCAL
    Fără comisioane
    Avem 72 executanți pentru domeniul Blaturi de bucătărie
    8.9
    0

    MARMIDESIGN SRL


    8.9
    0

    PIATRAONLINE ROMANIA


    8.9
    0

    HORYCENTER SRL


    8.9
    0

    ALMEK S.R.L.