Pentru zona
    Apartamentele tip mansardă tind să provoace sentimente amestecate; pe de o parte, nu este nimic mai frumos decât priveliștea acoperișurilor orașului vechi, iar pe de altă parte, se pun multe întrebări despre spațiul util și temperatura camerei în timpul verii. Apartamentul la mansardă în Goriška oferă răspunsuri interesante la toate aceste întrebări. Spațialitatea sa distinctă este cea mai importantă caracteristică a sa, care demonstrează că viața într-un apartament la mansardă poate fi chiar mai bună și mai interesantă decât în alte unități rezidențiale, datorită înălțimii diferite și variabilității tavanelor.
    Articol de specialitate 200
    Cameră de zi
    Avem 1323 executanți pentru domeniul Arhitect, arhitectură:

    Apartamentul este situat într-o clădire din centrul vechi al orașului Goriška, care are statutul de bun cultural protejat și a fost renovată după cutremur. Arhitecții Ajda Vogelnik Saje și Katja Florjanc au fost invitați în faza de transformare a podului nefolosit, pe care proprietarul unui mic apartament de la ultimul etaj dorea să îl transforme într-o mansardă rezidențială. Arhitecții au transformat casa ei anterioară într-un birou de acasă, în timp ce au remodelat podul într-un apartament spațios și confortabil pentru o familie de cinci persoane. Biroul de acasă a rămas conectat la noua unitate printr-o scară interioară.

    Renovare apartament
    Renovarea a fost solicitantă, deoarece pe lângă dimensiuni, arhitecții au fost nevoiți să respecte și cerințele prescrise pentru protecția monumentelor de acest fel.

    Arhitecții au bazat planul pe dorința proprietarului de a face planul cât mai deschis și mai fluid. Mansarda de sub un acoperișul pe patru ape fără perete a fost o mare provocare - cum să asigure o înălțime suficientă în picioare și, în același timp, să aranjeze  încăperile cât mai funcțional posibil? Pe lângă dimensiunile spațiului, arhitecții au trebuit să țină cont de cerințele din reglementările privind protecția bunurilor culturale, care nu permit intervenții majore la acoperiș; de aceea, când a venit vorba de iluminat, au fost nevoiți să se mulțumească cu luminatoare și case, o problemă suplimentară fiind structura acoperișului din oțel și pozițiile instalațiilor verticale.

    Un apartament bine proiectat nu este doar un răspuns la cerințele limitate de spațiu; în ciuda acestor limitări, arhitecții au creat un spațiu modern spațios, cu un caracter puternic și unic.
    Tavan înalt
    Tavanul înalt a permis instalarea unei galerii.
    Apartament spațiu deschis
    Arhitecții au proiectat spațiul de locuit ca fiind deschis și fluid 

    Arhitecții au răspuns la toate limitările menționate cu un plan central clar. Este marcat la mijloc de un spațiu pe două niveluri cu o galerie la nivelul superior și un cuptor de lut dedesubt, care împarte podul în două jumătăți. Unul are un living mare, deschis, cu o sufragerie și bucătărie și acces la un balcon din oțel nou în interiorul casei de pe acoperiș, în timp ce cealaltă jumătate are dormitoare. Zonele de locuit sunt orientate spre sud și vest, iar camerele sunt în mare parte spre nord, dormitorul fiind și el îndreptat spre est.

    Materiale naturale
    Apartamentul este dominat de materiale naturale cu parchet elegant inchis la culoare

    Arhitecții Ajda Vogelnik Saje și Katja Florjanc au iluminat suplimentar zona de zi cu luminatoare, care sunt amplasate înalte și luminează spațiul ca un luminator, în timp ce baia primește lumină naturală în mod indirect, prin ușa de sticlă a dormitorului.

    Baie luminată natural
    Baia primește lumina naturală în mod indirect, prin ușa de sticlă a dormitorului.

    O galerie deschisă în pod, căptușită cu materiale textile, este un spațiu deosebit. Pe lângă efectul puternic ambiental și spațial, este o parafrază a observării acoperișurilor din jur și este deosebită și prin integrarea elementelor tradiționale într-un apartament de altfel distinct modern. Gardul țesut al arhitectului și designerului Mance Ahlin amintește de dantelă Idrian, iar soba de lut din cărămidă de sub galerie aduce un plus de rusticitate spațiului.

    Înălțimea mare a spațiului de bază a făcut posibilă conectarea nivelului superior al galeriei cu camera copiilor. Sub tavanul camerei copiilor, arhitecții au reușit să creeze o „casă secretă” care oferă un loc de retragere, un colț ascuns al apartamentului.
    Dormitor copii
    Dormitoarele și camera copiilor cu „casă secretă” sub panta acoperișului sunt orientate spre nord.
    Balustradă stilizată
    Balustrada țesută a arhitectului și designerului Mance Ahlin amintește de dantelă Idrian

    Cele mai multe sunt utilizate materiale naturale, printre care predomină lemnul deschis în combinație cu accente întunecate și parchet închis în culoarea închiiului; aceste accente conferă spațiului un caracter aparte. Pentru a aduce spațiul mai aproape de dimensiunile standard, arhitecții au acoperit o parte din acoperiș cu lemn și au redus vizual înălțimea totală. Podeaua galeriei este acoperită cu învelișuri textile moi, potrivite pentru joaca copiilor și picioarele goale.Podea

    Podea galerie
    Podeaua galeriei este acoperită cu materiale textile care permit copiilor să se relaxeze și să se joace

    Apartamentul este plin de colțuri proiectate imaginativ. De exemplu, putem aminti legătura dintre sobă și coșul de fum existent, care este conceput ca un suport confortabil în partea moale a galeriei sau o scară cu o balustradă de sticlă aproape imperceptibilă.

    Informatii despre proiect:

    Denumirea proiectului: Apartament la mansardă în Goriška

    Designeri: Ajda Vogelnik Saje și Katja Florjanc; LUP

    Anul de planificare: 2019

    Anul implementării: 2020

     Locație: Goriška, Slovenia

    Suprafața: mansarda 171 m2, galerie 19 m2

    Fotografii: Virginia Wretzl

    Galerie:

    Apartament mansardă
    În orașe există o mulțime de mansarde nefolosite care ar putea fi proiectate, precum acest apartament, un proiect al arhitecților biroului LUP. 
    Sobă teracotă
    Un cuptor zidit sub galerie introduce puțin vechimea spațiului 
    Coș de fum
    Apartamentul are multe spații bine gândite; unul este o combinație de sobă și coș de fum, concepută ca un spătar confortabil în partea moale a galeriei.
    Compartimentare apartament
    Apartamentul este împărțit în două jumătăți; zona de locuit si de dormit.
    Luminatoare
    Având în vedere că reglementările privind protecția monumentelor nu permit ridicarea acoperișului, arhitecții au fost nevoiți să folosească un număr mai mare de luminatoare.
    Galerie
    Galeria este unul dintre numeroasele colțuri deosebite ale apartamentului care oferă o priveliște asupra acoperișurilor din jur.
    Structură metalică
    Construcția de oțel este vopsită în alb, iar baza neutral este combinată cu construcția puternică a unor piese de mobilier.
    Articol de specialitate 200
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Arhitect, arhitectură?

    Avem 1323 executanți pentru domeniul Arhitect, arhitectură:

    Serviciu gratuit
    CĂUTĂM LOCAL
    Fără comisioane
    Avem 1323 executanți pentru domeniul Arhitect, arhitectură
    8.9
    1

    ANARCHYTECTURE SRL


    8.9
    0

    IMOBIL DATA PROIECT SRL


    8.9
    0

    SEL GRUP SRL


    8.9
    0

    NUCA STUDIO S.R.L.