Pentru zona

    Faianța pentru bucătărie nu a fost niciodată atât de modernă ca acum

    O cunoaștem cu toții - faianța pentru bucătărie este prezentă în casele noastre, așa cum se spune, de secole. Și din această cauză, unii oameni au prejudecăți în sensul că nu este potrivită pentru viața modernă, așa că preferă să folosească alte acoperiri pentru perete. Cu această ocazie, vrem să arătăm din ce cauză acest lucru nu este deloc adevărat și de ce faianța este de fapt cea mai bună alegere de pe piață pentru bucătărie.
    Articol de specialitate 379
    faianta pentru bucatarie
    Avem 259 executanți pentru domeniul Placaj lemn:

    1. Faianțele sunt diferite de gresie?

    Faianța diferă de gresie în multe privințe, iar caracteristica principală este tratarea suprafeței materialului. Gresiile au o suprafață mult mai aspră, deoarece nu trebuie să fie alunecoase când mergeți pe ele. În schimb, faianțele sunt mult mai expuse la depuneri și pete de grăsimi și aburul de gătit, ceea ce înseamnă că trebuie să aibă o suprafață netedă, care să fie mai ușor de curățat. Gresia pentru pardoseală este de obicei disponibilă în dimensiuni mai mari decât faianța pentru perete, întrucât amplasarea plăcilor de format mare pe o suprafață verticală reprezintă automat o greutate și o sarcină mai mare, deci din punctul de vedere al meșteșugului, o astfel de execuție este mult mai solicitantă.

    2. Faianță pentru bucătărie - avantaje și dezavantaje

    2.1. Faianța au numeroase avantaje

    Probabil vă întrebați care sunt avantajele plăcilor ceramice în comparație cu alte materiale. Sunt într-adevăr multe. Primul avantaj este curățarea foarte ușoară a plăcilor – datorită stratului de protecție smălțuit, murdăria de pe plăci poate fi curățată cu o cârpă umedă sau un burete, iar pentru curățarea ceramicii se pot folosi detergenți sau diferiți agenți de curățare. Un alt avantaj este prețul lor. Și anume, este unul dintre cele mai ieftine și mai accesibile materiale pentru acoperirea pereților bucătăriei dumneavoastră. În același timp, oferta este vastă, deoarece există într-adevăr multe culori, modele și texturi oferite pe fiecare piață, astfel încât toată lumea, chiar și cel mai pretențios client, poate găsi faianța care va fi stilistic, estetic și funcțional perfectă pentru bucătăria dânsului.

    2.2. Faianțele au, de asemenea, dezavantaje

    Unul dintre principalele dezavantaje ale acestui tip de acoperire a peretelui nu este de fapt ascuns în plăcile în sine, ci se află în rosturile dintre ele. Cu cât plăcile pentru bucătărie sunt mai mici, cu atât există mai multe rosturi între ele, ceea ce înseamnă mai mult mortar de ciment, care, spre deosebire de plăci, nu este rezistent la murdărie. Acesta este motivul pentru care se întâmplă adesea că aceste chituri pentru rosturi să devină galbene sau maronii de-a lungul anilor și pot fi curățate doar într-o anumită măsură. Totuși, chiturile nu se murdăresc la fel - se murdăresc și se ung cel mai mult lângă suprafața de gătit, ceea ce înseamnă că, în timp, o parte a peretelui se va murdari mai mult decât cealaltă - de fapt, diferența dintre ele va deveni mai vizibilă.

    Acumularea murdăriei în rosturile dintre plăci, care este foarte greu de curățat, poate fi evitată într-o oarecare măsură prin alegerea compusului de chituire adecvat. Chiturile deschise la culoare ar trebui evitate fiindcă orice schimbare se observă foarte repede.
    Pe lângă beneficiile estetice, plăcile de tip mozaic pentru bucătărie oferă și beneficii practice, deoarece murdăria este mai puțin vizibilă
    Pe lângă beneficiile estetice, plăcile de tip mozaic pentru bucătărie oferă și beneficii practice, deoarece murdăria este mai puțin vizibilă

    3. Eternul clasic

    Faianțele pentru bucătărie clasice, albe sau „alb murdar” nu se vor demoda niciodată. Nu numai că permit o combinare ușoară stilistică și estetică cu alte culori și materiale, dar sunt, de asemenea, incontestabil frumoase și potrivite pentru numeroase interpretări moderne. La fel, tot ceea ce așezați pe suprafața de lucru sau blat în fața plăcilor albe va arăta armonios și coordonat; culoarea albă unifică spațiul, astfel încât obiectele de pe blatul din bucătărie pot fi diverse.

    În prezent, în saloanele noastre, rar întâlnim plăci albe pătrate care erau standardul, dar de aceea există nenumărate variante și modele a celor dreptunghiulare, cu texturi sau chenare, suprafețe mate sau foarte strălucitoare... alegerea este cu adevărat mare.

    4. Faianță din mozaic pentru bucătărie

    4.1. De ce ar trebui să evitați plăcile de tip mozaic

    Probabil că toată lumea este familiarizată cu faianțele de tip mozaic pentru perete, care erau foarte populare în urmă cu câțiva ani; recent, clienții preferă să opteze pentru alte tipuri de plăci ceramice în bucătarii, pe când plăcile mozaic pentru băi sunt și acum foarte populare. Motivul pentru utilizarea scăzută a acestui tip de plăci în decorarea bucătăriei constă în numeroasele rosturi ale acestora - deoarece plăcile mozaic sunt destul de mici, sunt într-adevăr multe, prin urmare există prea multe rosturi între ele care sunt foarte greu de curățat. În combinație cu gătitul, sunt, prin urmare, mai puțin potrivite pentru utilizarea în bucătărie decât în ​​baie, unde probabilitatea de apariție a petelor este mult mai mică.

    4.2. Plăcile de tip mozaic pentru bucătărie sunt încă uimitoare

    Totuși, de dragul adevărului, trebuie remarcat faptul că plăcile de tip mozaic sunt foarte frumoase și însuflețesc cu adevărat întregul spațiu. Prin urmare, sunt excelente în combinație cu fronturile neutre de bucătărie și blaturile de lucru, deși ar trebui asortate astfel încât să se potrivească cu culoarea plăcilor de pe pardoseală.

     Faianța mozaic pentru bucătărie sunt de altfel foarte frumoase, dar solicitante de întreținut
    Faianța mozaic pentru bucătărie sunt de altfel foarte frumoase, dar solicitante de întreținut

    5. Faianțe decorative

    5.1. Faianță decorativă de bucătărie cu folie

    Faianța decorativă pentru bucătărie este un produs relativ nou pe piață. Dar, ce este faianța decorativă - nu sunt toate faianțele pentru bucătărie mai mult sau mai puțin decorative? Caracteristica faianței decorative (apropo: există și gresie decorativă) este în structura lor: sunt plăci ceramice al căror strat final este o folie specială - pe acea folie sunt imprimate diverse modele, motive și imitații ale altor materiale, în special cele naturale. În timpul producției plăcilor, folia este lipită de suprafața superioară printr-un proces special, astfel încât să nu poată fi îndepărtată ulterior.

    5.2. Imitațiile altor materiale

    Faianțele decorative sunt unul dintre cele mai populare tipuri în ultimii ani și sunt produse într-un număr foarte mare de variante, așa că oferta este, fără îndoială, vastă și variată. Printre altele, sunt și cele cu imitația altor materiale, în special piatră, beton (terrazzo) și lemn. Acest tip este într-adevăr destul de asemănător cu materialele originale, iar astfel de plăci sunt de câteva ori mai ieftine și, prin urmare, disponibile unui număr mai mare de clienți.

    6. Faianță de terrazzo pentru bucătărie

    Terrazzo sau piatra artificială este de fapt beton măcinat. Măcinarea betonului expune agregatul din care este compus, astfel că pietricelele din beton devin vizibile, ceea ce face ca suprafața finită să fie extrem de interesantă și atractivă. Terrazzo a început să fie utilizat pe scară largă în secolul al XX-lea, iar popularitatea acestui material crește pe zi ce trece, în principal datorită aspectului său. Deși nu este piatră naturală, terrazzo este totuși destul de scump și cu siguranță mai scump decât plăcile ceramice decorative din folie ale căror imprimeu îl imită.

    7. Cât costă faianța pentru bucătărie?

    Prețul faianței pentru bucătărie este foarte diferit și depinde de tip. Faianțele ceramice „obișnuite” costă în jur de 19 RON/m2, în timp ce acelea mai scumpe (de exemplu plăcile de terrazzo) pot costa în jur de 212 RON/m2 și mai mult (în funcție de dimensiuni). Prețurile faianțelor decorative pentru bucătărie variază însă de obicei între 60 și 150 RON/m2. După cum puteți vedea, gama prețurilor este foarte mare, așa că informați-vă despre ofertă înainte de cumpărare și cu siguranță vizitați mai multe saloane!

    Articol de specialitate 379
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Placaj lemn?

    Avem 259 executanți pentru domeniul Placaj lemn:

    Serviciu gratuit
    CĂUTĂM LOCAL
    Fără comisioane
    Avem 259 executanți pentru domeniul Placaj lemn
    8.9
    0

    R & A CORTINE SRL


    8.9
    0

    RIVIERA INSTALL SRL


    8.9
    0

    ECO CASA SRL


    8.9
    0

    DORIALX MOB SRL