Pentru zona

    Sere de curte

    Articolul a fost citit chiar de 638+ utilizatori
    Serele pot fi văzute din ce în ce mai des lângă case, în grădini și curți. Dezvoltarea de noi tehnologii și materiale permite construirea de sere adaptate utilizării de zi cu zi în grădinile familiei. Construcția de sere folosite în grădini este adaptată utilizării neprofesionale, însă, acestea sunt încă suficient de puternice, rezistente și durabile la toate condițiile meteorologice și potrivite pentru utilizare pe termen lung.
    Articol de specialitate 638
    sera de curte
    Avem 42 executanți pentru domeniul Sere si solarii:

    1. Când să vă decideți pentru o seră în curte?

    O seră vă poate oferi dumneavoastră și familiei dumneavoastră fructe și legume proaspete pe tot parcursul anului și este o prelungire bună a grădinii pe care o aveți deja acasă. Este o soluție excelentă pentru creșterea plantelor sensibile, a răsadurilor, precum și pentru conservarea acestora. Dacă meniul dvs. constă în principal din legume și fructe, o sera oferă o economie destul de mare.

    Sere din plastic policarbonat
    Sere din plastic policarbonat

    2. Construcția unei sere în curte

    2.1. Rame arcuite pentru seră

    Serele constă dintr-o structură de oțel (de obicei țevi din oțel galvanizat) sau din lemn care trebuie fixată, de fapt, ancorată în pământ. Cea mai bună formă a ramelor pentru sere este arcuită, adică rotundă. Cadrele pentru sere sunt, de obicei, elemente prefabricate din aluminiu sau lemn în formă de arc, care pot fi achiziționate gata făcute de la furnizori specializați. Forma arcuită asigură iluminarea ideală și cea mai uniformă, și deci încălzirea întregului interior. Un alt design posibil este „acoperișul cu frontoane” standard, potrivit în special pentru sere mai mici. 

    2.2. Folie pentru seră

    Pe structură este întinsă o folie groasă de polietilenă, rezistentă la razele UV. Folia este rezistentă la umezeală și lasă să treacă unele raze UV, care au un efect favorabil asupra plantelor din seră. Foile de policarbonat ca acoperire pentru acoperiș sunt mai scumpe, dar o soluție mult mai rezistentă și durabilă. Deschiderile de ventilație trebuie făcute în partea inferioară a serei. Aerisirea se face prin coborarea și ridicarea aripilor laterale din folie de polietilena. Partea serei acoperită cu folie trebuie înlocuită cel puțin la fiecare 10 ani, deoarece folia este un material consumabil. Trebuie sa tineti cont si de ușa prin care treceți în seră. Cel mai des, uși glisante mai puternice sunt folosite în acest scop.

    Cadrele din aluminiu prefabricate se cumpără în magazine specializate
    Cadrele din aluminiu prefabricate se cumpără în magazine specializate

    3. Avantajele și dezavantajele serelor

    3.1. De ce să alegeți o seră în curte?

    Marele avantaj al unei sere de casă sunt cu siguranță produsele de casă pe tot parcursul anului. În primăvară, este excelentă pentru creșterea răsadurilor, care mai târziu, în lunile mai calde, sunt transplantate în grădină, economisind astfel achiziția de puieți. Multe plante perene pot ierna într-o seră, deoarece iernarea în clădiri, cum ar fi, de exemplu, garaje, nu le convine din cauza lipsei de lumină. Cultivarea plantelor într-o seră nu necesită multă apă, iar în același timp, toți puieții sunt feriți de tot felul de dăunători, fie că este vorba de insecte sau rozătoare.

    3.2. Dezavantajele serei

    Serele, necesită mult timp. Acestea trebuie aerisite în mod regulat. Trebuie deschise când temperaturile sunt potrivite în zilele însorite. Dacă nu faceți acest lucru în mod regulat, gazele otrăvitoare și umezeala vor fi prinse în interior, iar consecințele pot fi o reducere drastică a randamentului sau moartea plantelor. O seră bine făcută structural, solid și durabil, are un anumit preț, deși ar trebui privită ca o investiție pe termen lung. În plus, va ocupa spațiu în curte care nu poate fi folosit pentru altceva.

    O seră în curte nu este o achiziție care ar trebui făcută imediat, fără planificare și gândire.
    Puteți construi singuri o seră mai mică dintr-o structură de lemn, dacă aveți scânduri în exces. Cel mai important lucru este să fie bine așezată, astfel încât un vânt puternic să nu o distrugă
    Puteți construi singuri o seră mai mică dintr-o structură de lemn, dacă aveți scânduri în exces. Cel mai important lucru este să fie bine așezată, astfel încât un vânt puternic să nu o distrugă

    4. Cât costă o seră în curte?

    Prețul serei este greu de stabilit. Depinde de mărimea, alegerea materialului și a ventilației. Prețul serei favorabil pentru utilizarea la domiciliu, executat din construcție de oțel zincat și acoperit cu folie de polietilensă cu mărimea de 4x6 metri (24 m2) costă aproximativ 2000 RON. Dacă vă hotărâți ca aceasta să facă profesioniștii, atunci prețul ar putea să fie în jur de 50-700 RON/m2.

    Articol de specialitate 638
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Sere si solarii?

    Avem 42 executanți pentru domeniul Sere si solarii:

    Serviciu gratuit
    CĂUTĂM LOCAL
    Fără comisioane
    Avem 42 executanți pentru domeniul Sere si solarii
    8.9
    1

    GUSAMIH CONSTRUCT SRL

    1
    8.9
    0

    HABIKON CONSTRUCT S.R.L.


    8.9
    1

    ALL RETRO GLASS SRL


    8.9
    0

    CLASIMA CONSTRUCT SRL