Pentru zona
    Ușile de garaj cu ridicare segmentată sunt considerate tipul cel mai frecvent ales pentru ușa garaj; prin urmare, am decis să ne ocupăm de metoda de montare a acestora în acest text. Ușile secvenționale se mișcă pe verticală, adică se ridică și coboară prin panouri dispuse orizontal din care sunt făcute, se îndoaie de-a lungul ghidajelor și intră chiar sub tavanul garajului. Aceste uși se mișcă cu ajutorul arcului și, prin urmare, sunt ușor de deschis și închis, fie automat sau manual. Toate ușile culisante segmentate sunt realizate la comandă și astfel adaptate fiecărei deschideri din clădirea în care sunt montate. Vom explica cum decurge procesul de montare și la ce trebuie să acordați atenție în restul textului.
    Articol de specialitate 346
    usa garaj sectionala
    Avem 150 executanți pentru domeniul Usi de garaj sectionale:

    1. Ușă de garaj segmentară - măsurare

    Înainte de a monta o ușă secțională, dimensiunile exacte trebuie mai întâi măsurate. Dimensiunile ușii de garaj sunt determinate în funcție de diametrul interior al deschiderii în care va fi montată ușa. Lățimea deschiderii ușii garajului se măsoară de la o grindă laterală la alta. Este foarte important ca lucrările de zidărie să fie finalizate și toate marginile să fie terminate, deoarece ușa este montată prin asamblare uscată. În caz contrar, măsurătorile nu vor fi exacte. Înălțimea deschiderii se măsoară de la marginea podelei până la grinda superioară, iar lățimea grinzii de la marginea inferioară până la tavan.

    Deci, când măsurați și înscrieți dimensiunile, lățimea merge mai întâi, apoi înălțimea. Dimensiunile deschiderii garajului vor fi dimensiunile ușii, iar tipul ghidajelor este determinat de lățimea grinzii de sub tavan.

    2. Ușă  de garaj segmentată - montaj

    Ușile de garaj segmentate sunt montate atunci când toate lucrările de zidărie sunt terminate, adică atunci când există un etaj final și pereți fin finisați, deoarece ușa este montată uscat, fără nicio lucrare ulterioară. Ghidajele pentru ușa garajului sunt amplasate pe pereții laterali, adică grinzi care trebuie să aibă cel puțin 9 cm lățime. Daca grinzile laterale nu indeplinesc acest standard se adauga sine metalice la care se va monta ușa. Cu o astfel de instalare, deschiderea pentru ușa garajului este redusă cu 18 cm.

    Este foarte important să se asigure un suport suficient de puternic pe care să se monteze arcurile de torsiune și garniturile de ridicare. Înainte de montarea propriu-zisă, trebuie verificat ca lângă grinzi să nu existe țevi de instalare sau obstacole similare.

    Forma deschiderii în sine a garajului nu infuențează în niciun mod la mișcarea normală a ușii garajului. 

    La ce altceva ar trebui să fiți atent? Am menționat lățimea grinzilor, care trebuie să fie de minim 9 cm. Nici pe tavan, nici pe podea nu ar trebui să existe obstacole. Dacă șapa de ciment nu a fost încă turnată, înălțimea deschiderii ușii garajului trebuie măsurată ca și cum podeaua ar fi finisată, adică grosimea podelei trebuie scăzută din înălțimea totală măsurată.

    3. Ghiduri pentru uși de garaj segmentate

    Înălțimea grinzii de tavan este cea mai importantă pentru alegerea ghidajelor. Înălțimea minimă a grinzii pentru ușile de garaj segmentate fără tracțiune încorporată trebuie să fie de 9 cm, iar cu tracțiune de 15 cm. În cazul în care nu există suficient spațiu în garaj în jurul grinzii de tavan sau acea grinda nu este deloc acolo, ușa de garaj poate fi  montată  în continuare, dar într-un mod diferit. În loc de grinda încorporată, se adaugă o alta pentru a acoperi deschiderea de deasupra ușii.

    În funcție de înălțimea grinzii de tavan, se alege unul dintre cele trei tipuri de ghidaje pentru ușile de garaj segmentate. Fiecare tip de ghid funcționează într-un anumit mod și are caracteristici diferite.

    3.1. Grindă normală de tavan

    O grindă normală de tavan are de obicei o înălțime minimă de 37 cm. În acest caz, ghidajele clasice cu o singură șină cu arcuri de torsiune sunt folosite pentru deplasarea ușii de garaj, care sunt fixate de perete din față. Aceasta nu este doar cea mai simplă din punct de vedere funcțional, ci și cea mai bună soluție pentru preț.

    3.2. Grindă  coborâtă pentru tavan

    Grinda coborâtă are 15-37 cm înălțime. Pentru o astfel de grindă, trebuie folosite ghidaje cu două șine cu arcuri de torsiune, care sunt fixate pe perete din față. În ceea ce privește prețul, acesta aparține intervalului de preț mediu.

    3.3. Grinda joasă de tavan

    Această grindă de tavan are doar 10-15 cm înălțime. Pentru aceasta trebuie folosite ghidaje cu două șine cu arcuri de torsiune, care se fixează din spate, pe ghidaje orizontale. Acest tip de ghid este și cel mai scump.

    Mențiune: toate măsurile de mai sus se aplică ușilor de garaj segmentate  fără acţionare electrică. Dacă este instalat și motorul ușii de garaj, la toate măsurătorile de mai sus trebuie adăugate 6-7 cm.

    4. Uși de garaj segmentate - arcuri de torsiune și etansare

    Funcția principală a arcurilor de torsiune este de a echilibra centrul de greutate al ușii. Sunt așezate pe șinele de-a lungul cărora se deplasează ghidajele sau pe perete. Arcurile de torsiune sunt folosite și pentru a deschide și închide ușa manual fără probleme. Garniturile sunt elastice și sunt amplasate pe exteriorul ghidajelor, barei de închidere superioară și panoului segmentar inferior.

    5. Din ce sunt făcute ușile segmentate?

    Ușile de garaj segmentate constau din șipci cu două straturi cu o grosime de 42 mm. Lamele sunt realizate din tablă de oțel galvanizată la cald și plastifiată. Sunt umplute cu spumă poliuretanică, care asigură o bună izolare termică și fonică și, printre altele, mărește rezistența ușii în sine.

    6. Deschiderea/închiderea ușilor de garaj seccționale 

    Ușile de garaj segmentate se mișcă pe verticală, adică se deschid și se închid pe verticală, astfel încât panourile segmentare să se îndoaie una după alta și să intre exact sub tavanul garajului. Avantajul acestui tip de uși este că tot spațiul din garaj și din fața acestuia poate fi folosit integral, fără a pune în pericol funcția și scopul ușii. 

    De asemenea, trebuie spus că ușile de garaj complete vin de obicei în trei pachete. Primul pachet conține panouri segmentare, al doilea pachet conține șine și ghidaje, iar al treilea pachet include fitinguri. Fitingurile pentru ușile de garaj secționale sunt produse industrial și, prin urmare, calitatea lor este garantată și, prin urmare, ușile sunt mai durabile și mai durabile.

    Procedura pe care am descris-o este ceea ce poate fi numită de bază și în principalele sale caracteristici. Vă recomandăm să contactați experți care își cunosc meseria și o vor face mai rapid, mai bine și mai precis decât dvs., chiar dacă la prima vedere poate să nu vi se pară o sarcină foarte solicitantă.

    7. Ușă de garaj segmentată - preț

    În ceea ce privește prețurile ușilor, dacă cercetați puțin, veți descoperi că acestea variază foarte mult. Prețul ușii de garaj în sine este afectat de dimensiuni și tip, precum și de metoda de montare.. Mai este și grosimea ușii și diverse accesorii, precum culoare, protecție și asigurare, lucruri tehnice, materiale, indiferent dacă există sau nu „ușa pietonală”, fie că este manuală sau motorizată și nu numai.

    Mențiune: Prețurile afișate sunt medii, așa că vă recomandăm să verificați cu mai mulți producători, vânzători și ofertanți. Atenție și dacă prețul este cu sau fără TVA și dacă livrarea și montajul sunt incluse sau nu.

    Montarea și livrarea ușii de garaj este în general gratuită dacă este montată de persoana de la care o cumpărați. Cu toate acestea, există și excepții, așa că întrebați cu atenție.

    7.1. Ușă de garaj segmentată

    Ca exemplu, am luat o ușă de garaj segmentată ale cărei panouri secționale au 4,2 cm lățime, cu motor și două telecomenzi.

    Prețul ușii de garaj segmentate cu dimensiunile de 240x200 cm (212,5) sau 250x200 cm (212,5) este în jur de 600 EURO.

    Prețul ușii de garaj segmentate de 300x210 cm (212,5) este de 700 EURO.

    Prețul ușii de garaj segmentate cu dimensiunile de 400x210 cm (212,5) este în jur de 800 EURO.

    7.2. Uși de garaj segmentate cu „uși pietonale”

    De exemplu, am luat o ușă de garaj secțională ale cărei panouri secționale au 4,2 cm lățime, cu motor și două telecomenzi, cu autoînchidere și blocare.

    Prețul ușii de garaj  cu "ușă pietonală", dimensiuni 225x212,5 cm sau 237,5x212,5 cm, este de la 700 EURO în sus.

    Prețul ușii de garaj  cu dimensiunile de 300x210 cm (212,5) este in jur de 700 EURO.

    Prețul ușii de garaj segmentată  cu dimensiunile de 400x210 cm (212,5) este în jur de 800 EURO.Usa sectionala

    Articol de specialitate 346
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Usi de garaj sectionale?

    Avem 150 executanți pentru domeniul Usi de garaj sectionale:

    Serviciu gratuit
    CĂUTĂM LOCAL
    Fără comisioane
    Avem 150 executanți pentru domeniul Usi de garaj sectionale
    8.9
    0

    REDACOM SERV SRL


    8.9
    0

    BIRIS & CO IMPEX SRL


    8.9
    0

    MERCADOORS LIFT SRL


    10
    2

    CARPENTER INVEST PROD SRL