Pentru zona

    Piatra decorativă pentru ziduri și garduri din piatră

    Dacă vă hotărâți să folosiți piatra decorativă pentru ziduri sau garduri din piatra, alegerea va fi un proces dificil, datorită gamei foarte largi a ofertei. Pe lângă deciziile legate de duritate, culoare, textură și alte caracteristici pe care le căutați, punctul de pornire a acestei decizii va fi dilema: achiziționarea pietrei naturale sau artificiale. Pentru a vă ajuta, vă vom explica diferența dintre aceste pietre și cum să le așezați corect.
    Articol de specialitate 394
    piatra decorativa pentru placare
    Avem 710 executanți pentru domeniul Montaj piatra decorativa:

    1. Piatra naturală, artificială și decorativă

    Piatra a fost întotdeauna un material de construcție popular pentru pavare și placare. În vremurile moderne, cel mai adesea sunt acoperite cu piatră terasele și soclurile caselor, tavanele, balcoanele, pereții de susținere/reținere, căile și drumurile, stâlpii, șemineurile, gardurile de grădină și altele asemenea. Diferite tipuri de piatră au proprietăți și aspect foarte diferite, așa că alegerea este pe cât de variată, pe atât de cuprinzătoare.

    Când cumpărați piatră naturală pentru placare, verificați calitatea: dacă piatra este de grosime și culoare uniformă, dacă se va sfărâma sau se va folia și că nu există crăpături vizibile. Ca și cum numărul tipurilor de piatră naturală nu ar fi suficient de la sine, tehnologiile moderne au dus la apariția noilor tipuri suplimentare de piatră artificială sau decorativă. Arată aproape la fel ca piatra naturală, dar piatra artificială este mult mai ieftină.

    2. Pavaj cu piatră

    Pavajul cu piatră nu este atât de ușor pe cât pare la prima vedere. Din cauza formelor neregulate și grosimilor diferite, este chiar mai solicitant decât așezarea ceramicii. Pentru un pavaj cu piatră, este necesară solidificarea, de fapt, compactarea și consolidarea bazei, care trebuie să fie la cel puțin 10 cm sub nivelul solului și să aibă panta de cel puțin 2% pentru drenaj. Pentru sarcini mai mari, cum ar fi, de exemplu, căile de acces și suprafețele pentru circulație, trebuie utilizate plăcile mai groase. Se aplică un strat gros de lipire, în care se așază numai plăci uscate și curățate. Nu ar trebui să existe goluri în liantul de sub piatră (cel mai adesea bule de aer, deoarece acest lucru va accelera despicarea plăcilor mai târziu), iar rosturile trebuie să aibă o lățime uniformă de 2-3 cm.

    În final, piatra pusă este chituită cu un mortar din nisip, ciment, apă și aditivi pentru elasticitate. Îmbinările trebuie curățate de praf și alte impurități. În același timp, trebuie evitată chituirea pietrei supraîncălzite sau reci, deoarece un astfel de material este întins la maxim, adică strâns, astfel încât aceste îmbinări se pot crăpa rapid. La final, are loc curățarea pietrei, îndepărtarea laptelui de ciment și a reziduurilor de ipsos. De asemenea, este posibil să protejați piatra de acumularea impurităților cu acoperiri speciale de finisare care fac ca piatra să pară umedă sau uscată.

    3. Garduri de piatră (gabioane sau ziduri din gabioane)

    Gabionul este un alt nume pentru un gard de piatră, iar cuvântul în sine este de origine italiană; cuvântul „gabbia” înseamnă o cușcă și „gabbione” un coș mare sau plasă de sârmă care este umplută cu pietre mari ca element de adăpost sau fortificație. Acest tip de garduri de piatră, adică zidurile de gabioane, pot fi recunoscute cu ușurință peste tot prin faptul că arată ca niște pietre dispuse în plasa de sârmă. Se caracterizează prin construcție simplă, durată lungă de viață și practic fără întreținere; pe de altă parte, reduc foarte bine zgomotul prin absorbția sunetelor din mediu și, la urmă, sunt și o soluție plăcută din punct de vedere estetic.

    În detrimentul unui aspect natural, dar și modern (estetic), gardurile din piatră se îmbină cu împrejurimile și grădina. Când vine vorba de ridicarea acestor garduri din piatră, adică zidurilor de susținere/reținere pentru protecția împotriva eroziunii și stabilizarea solului, fiind vorba de fapt de umplerea plaselor de sârmă cu pietre, în acest scop se poate folosi doar piatra rezistentă la îngheț. Plasele de sârmă sunt realizate din bare de oțel galvanizat sau fire răsucite hexagonal. Forma și modul de formare a gardului în sine este practic nelimitat, deoarece pietrele pot fi aranjate în nenumărate moduri. Singura condiție, sau limitare în acest sens, este realizarea fundației din beton adecvată, special concepută, din cauza greutății mari a pietrelor.

    Un gard de piatră se potrivește perfect în aproape orice mediu
    Un gard de piatră se potrivește perfect în aproape orice mediu

     

    Articol de specialitate 394
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Montaj piatra decorativa?

    Avem 710 executanți pentru domeniul Montaj piatra decorativa:

    SERVICIU GRATUIT
    CĂUTĂM LOCAL
    FĂRĂ COMISIOANE
    Avem 710 executanți pentru domeniul Montaj piatra decorativa
    10
    1

    TEODORA & ANASTASIA CONSTRUCT SRL


    9.7
    0

    EURO MAZ PLANT SRL


    9.2
    0

    PARDOSEALA PIATRA A & A SRL


    9.4
    0

    CONSTRUCTI MATHIAS CREATIVE S.R.L.