Pentru zona
    Când începeți să amenajați și să decorați interiorul unei locuințe noi sau reconstruite, mai ales dacă o faceți singuri, țineți cont că se începe cu alegerea formelor, culorilor și materialelor elementelor din încăperi. Una dintre deciziile cheie este alegerea materialului potrivit pentru mobilier.
    Articol de specialitate 403
    mobilier din lemn
    Avem 270 executanți pentru domeniul Mobilă la comandă:

    1. Mobilier din lemn masiv

    1.1. De ce să alegeți mobilier masiv?

    Cel mai frumos și confortabil mobilier este cu siguranță cel din lemn adevărat. Lemnul masiv este un material natural și, prin urmare, are un efect pozitiv asupra sănătății și bunăstării membrilor gospodăriei. De asemenea, face interiorul mai cald și mai confortabil.

    Lemnul masiv are o valoare aparte, motiv pentru care este mult mai scump decât alte materiale. Pentru piesele speciale de mobilier care vor ocupa locuri centrale în locuință, este logic să folosiți acest tip de lemn masiv, în timp ce pentru majoritatea celorlalte elemente de mobilier și echipamente se pot folosi materiale mai accesibile.

    În plus, lemnul este o resursă regenerabilă, extrem de dorită și prietenoasă cu mediul. Lemnul este foarte rezistent și are o durată de viață lungă, iar din cherestea se poate forma aproape orice formă. Prin urmare, tot mobilierul, la fel ca și elementele din casă, pot fi din lemn. Lemnul masiv este, de asemenea, unul dintre cele mai des folosite materiale pentru mobilier. Pentru mobilier, puteți folosi plăcile lipite, care sunt ceva mai rezistente, sau lemn masiv natural. Singurul „dezavantaj” care poate fi atribuit lemnului este prețul – întotdeauna este puțin mai scump decât alte materiale pentru mobilier și piese de casă.

    1.2. Cât costă piesele de mobilier masiv?

    Prețul dulapurilor din lemn masiv de molid este în jur de 4. 700 RON, dimensiunea 153x58x201 cm.

    Deoarece mobilierul masiv este foarte scump, este bine ca cel puțin elementele centrale, cum ar fi această masă, să fie realizate dintr-un astfel de material.
    Deoarece mobilierul masiv este foarte scump, este bine ca cel puțin elementele centrale, cum ar fi această masă, să fie realizate dintr-un astfel de material.

    2. Mobilier din PAL

    2.1. Ce este PAL și cum este?

    PAL este materialul care arată cel mai aproape de lemnul adevărat. Se poate spune că astăzi este utilizat pe scară largă în industria mobilei. PAL poate fi acoperit cu diverse finisaje care seamănă cu suprafețele lemnului natural. Cea mai mare parte a mobilierului în general este realizată din PAL prelucrat.

    PAL poate fi acoperit cu folie, melamină, furnir sau unul dintre materialele compozite de generație nouă.

    PAL-ul furniruit seamănă cel mai mult cu lemnul masiv și, prin urmare, mobilierul din PAL acoperit cu furnir evocă la fel o senzație de căldură și plăcută a atmosferei de acasă.În plus, PAL este un material suficient de durabil, deși mai puțin decât lemnul masiv. Din păcate, se poate deteriora cu ușurință dacă piesa din acest material este mutată sau dezasamblată în mod repetat. Mobilierul din PAL nu necesită întreținere specială. Praful și murdăria pot fi îndepărtate numai cu o cârpă umedă.

    2.2. Cât costă mobila din PAL?

    Prețul mobilierului din PAL este influențat de tip și calitate precum și de metoda de finisare. Un dulap din PAL la dimensiunea de 135x180x41 cm, costă în jur de 900 RON.

    PAL furniruit este cel mai asemănător cu lemnul masiv
    PAL furniruit este cel mai asemănător cu lemnul masiv

    3. Mobilier din MDF

    3.1. Plăcile MDF sunt mai durabile decât PAL

    Mobilierul poate fi realizat și din plăci MDF, adică plăci din fibre lemnoase cu densitate medie. MDF, ca și PAL, este un material lemnos compozit obținut prin presarea și lipirea reziduurilor de lemn tocat. Prin metodele de finisare, mai precis, prin lipirea stratului final peste placa presată, se poate imita lemnul adevărat (folie imprimată), iar pe de altă parte, se obține ceva complet diferit - o suprafață complet netedă, lucioasă. Prin alegerea uneia dintre posibilele opțiuni de prelucrare - de la imitația lemnului la luciu înalt - puteți avea fie piese asemănătoare cu cele clasice, fie în stil modern, contemporan. Totuși, MDF-ul nu are durabilitatea lemnului masiv și, prin urmare, se deteriorează mai ușor. Pe de altă parte, dacă este acoperit cu folie lucioasă, este extrem de ușor de curățat și de întreținut.

    3.2. Care sunt prețurile mobilierului din MDF?

    Prețul mobilierului din MDF variază în funcție de tipul și calitatea MDF-ului și de finisajul mobilierului. Un dulap din MDF de dimensiunea 138x216x59 cm, costă în jur de 2.100 RON.

    MDF este un compozit din lemn de calitate, care este mai scump decât PAL și este folosit pentru piese de mobilier mai bune, furniruite.
    MDF este un compozit din lemn de calitate, care este mai scump decât PAL și este folosit pentru piese de mobilier mai bune, furniruite.

    4. Mobilier din paleți din lemn

    4.1. Paleții sunt foarte populari

    Dacă doriți ceva ieșit din comun, un mobilier diferit, iar în același timp mai ieftin, atunci paleții din lemn sunt cel mai potrivit pentru dumneavoastră. Mobilierul din paleți din lemn are unele caracteristici la fel ca și mobilierul din lemn. Paleții din lemn sunt ambalaje, dar sunt prietenoși cu mediul și contribuie la interiorul plăcut, confortabil, familiar, asemănător cu cel tradițional, deși nepretențios. Un alt lucru pozitiv despre paleții din lemn este că aceștia servesc ca material de ambalare care poate fi reciclat și reutilizat. Paleții din lemn sunt oarecum mai puțin rezistenți și nu permit o mare varietate de forme, dar pot crea o ambianță deosebită, mai ales dacă designul este realizat de un meșter priceput.

    4.2. Nimic nu este mai ieftin decât paleții

    De asemenea, mobilierul din paleții din lemn este extrem de accesibil, deoarece paleții cu dimensiunea 1200x800 mm, costă în jur de 140 RON/buc.

    Dacă vă decideți să realizați mobilier la comandă, pe site-ul nostru veți găsi mai multe sfaturi legate de această temă, precum și experți, furnizori și producători cu care cooperăm și care vor răspunde la cerere cu o ofertă adecvată. 

    Opțiuni de modelare a pieselor de mobilier și echipamente oferite de paleți
    Opțiuni de modelare a pieselor de mobilier și echipamente oferite de paleți

     

    Articol de specialitate 403
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Mobilă la comandă?

    Avem 270 executanți pentru domeniul Mobilă la comandă:

    Serviciu gratuit
    CĂUTĂM LOCAL
    Fără comisioane
    Avem 270 executanți pentru domeniul Mobilă la comandă
    8.9
    0

    VIPROD SRL


    8.9
    0

    ANDREEA TAPITERIE S.R.L.


    8.9
    0

    HOTEL FURNITURE S.R.L.


    8.9
    0

    MC PRO SRL