Pentru zona

    Polistiren expandat grafitat - Fațadă excelentă pe bani mai puțini!

    Articolul a fost citit chiar de 1245+ utilizatori
    Polistirenul rxpandat grafitat nu este o noutate pe piața noastră și nici în industria construcțiilor. Se folosește de mai multe decenii, doar ceva mai scurt decât cel alb. Totuși, majoritatea experților sunt de acord în evaluare, că este un material de izolare mai bun și că aceste caracteristici sunt complet justificate de prețul puțin mai ridicat. La fel de ușor și rapid se montează, bine rezistă la tot felul de influențe externe și schimbări de temperatură și spun că poate dura până la 25 de ani!
    Articol de specialitate 1245
    placi polistiren grafitat
    Avem 381 executanți pentru domeniul Materiale de construcții:

    1. Ce este polistirenul expandat grafitat?

    Când se spune „polistiren”, mai întâi ne gândim la plăcile albe care se descompun ușor, ale căror bile seamănă cu floricelele și în mare parte acesta este adevărul. Primul polistiren expandat grafitat a fost făcut în 1928 în Franța, deși producția sa industrială a început-o compania BASF în Germania în 1961, sub forma pe care o cunoaștem astăzi și sub numele lor protejat polistiren expandat grafitat. Desigur, odată cu dezvoltarea tehnologiilor de producție și prelucrarea diferitelor tipuri de materiale de construcție, s-a schimbat și polistirenul expandat – cea mai evidentă a fost culoarea – prin adăugarea diverșilor aditivi, care i-au schimbat și îmbunătățit proprietățile, devenind albastru, verde, galben, gri sau negru.

    Se spune mai precis, spumă de polistiren expandată (EPS) și, ca atare, are proprietăți excelente de izolare termică. Polistirenul expandat în sine, este în primul rând format din aer, deoarece stirenul este o structură de celule închise goale în care aerul este închis - prin urmare, este un conductor rău de căldură, dar un izolator excelent. Tot la fel, greu permite trecerea aburilor de apă, așa că pe elementele construcției, nu apare niciodată mucegai sau igrasie. Polistirenul expandat grafitat se obține prin același proces tehnologic, dar în plus i se adaugă grafit și / sau aluminiu în timpul producției, motiv pentru care înnegrește. Acel polistiren expandat gri-negru se numește polistiren expandat grafitat.

    Particulele de grafit și / sau aluminiu de puritate ridicată se adaugă bilelor de polistiren și în timpul procesului de expansiune, se unesc; Deci,  această spumă este formatată, tăiată și transportată mai departe. Cea mai importantă caracteristică a acestui polistiren expandat negru ca material de construcție este eficiența sa energetică excelentă.

    polistiren-grafitat.jpg

    2. Polistiren expandat grafitat - Prețul și caracteristicile într-o proporție excelentă

    Pentru clientul obișnuit, primul și cel mai evident lucru este - cu excepția diferenței de culoare - diferența de preț. Polistirenul expandat alb pentru fațadă este mai ieftin și în mai mari cantități pe piață. Totuși, diferența nu este atât de mare pentru a anula avantajele tehnice pe care le oferă polistirenul expandat grafitat. O economie de energie de aproximativ 20% față de diferența de preț de aproximativ 10-15%. Plăcile de polistiren expandat grafitat sunt mult mai ușor de manipulat la montare decât în ​​cazul rulourilor de vată minerală bazaltică, cu care se compară cel mai adesea. Bine suportă tot felul de lianți, cum ar fi: mortar, ciment, bitum, gips, spumă, geluri sau adeziv, deoarece nu intră în reacții chimice cu ele. Este un material ecologic și poate fi reciclat. Are dimensiuni stabile și nu-și modifică proprietățile sub influența factorilor externi de mediu sau temperatură. Nu în ultimul rând, peste polistirenul expandat grafitat se poate monta imediat stratul final al fațadei fără alte materiale ca substraturi.

    3. De ce este mai bun polistirenul expandat grafitat pentru izolarea fațadei?

    Printre altele, polistirenul expandat grafitat are proprietăți de izolare termică mai bună, deoarece particulele de grafit și / sau de aluminiu adaugă polistirenului o reflecție care încetinește mișcarea căldurii prin izolație, astfel încât aceasta se reține mai mult. Evaluările privind economisirea energiei la polistirenul expandat grafitat sunt cu aproximativ 10-20% mai mari în raport cu cel obișnuit - mai mult, polistirenul expandat grafitat este într-un rang cu vata bazaltică la conductivitatea termică și este mai ieftin decât aceasta.

    Deoarece este mai bun izolator de căldură, în special se recomandă pentru pereții externi sau, fațadă. Reduce consumul de energie în clădire și împiedică apariția punților termice, a mucegaiului sau a umidității. Mai important, chiar și plăcile mai subțiri de polistiren expandat grafitat, în loc de plăcile albe mai groase, dau rezultate egale. Acest lucru poate fi foarte important în special la renovări, atunci când renovarea fiecărui element din construcții trebuie adaptat la condițiile existente și nu există mult spațiu pentru manevrări.

    polistiren-expandat-grafitat.jpg

    Se poate spune că polistirenul expandat grafitat are caracteristici mecanice, chimice și termice similare, precum și cel clasic, alb. Este ceva mai moale, dar totuși suficient de dur pentru a fi un material foarte stabil și durabil, cu dimensiuni stabile și impermeabil. Conductivitatea sa termică (ƛ) este de 0,032 W / (MK). În funcție de densitatea plăcilor și de tipurile altor materiale de izolare, acestea sunt considerate cu permeabilitatea la vapori între 2,5 și 5,5, ceea ce înseamnă practic că vaporii din interior trece prin polistiren și nu se reține, dar se usucă ușor și repede.

    3.1. Avantajele polistirenului expandat grafitat

    • Performanță termică excelentă, deoarece odată cu schimbarea temperaturii nu se pierd proprietățile de izolare termică. O perioadă poate suporta chiar și încălzirea până la 80-95 ° C.
    • Absoarbe puțin apa.
    • Proprietăți mecanice excelente, deși de volume mici.
    • Ca izolație de fațadă, reduce consumul de energie până la aproximativ 20% și nu creează punți termice.
    • Plăcile mai subțiri de polistiren expandat grafitat sunt eficiente din punct de vedere energetic ca plăcile albe mai groase.
    • Gradul de permeabilitate la vapori este în rangul vatei bazaltice și este mai ieftin decât ea.
    • Polistirenul expandat grafitat este ușor de manipulat, nu irită sistemul respirator și nu se descompune, așa că este potrivit pentru oamenii cu alergii și pentru varianta „faceți singuri”.

    3.2. Dezavantajele polistirenului expandat grafitat

    • Nu trebuie să fie expus direct la influența apei, deoarece se înmoaie, și nici la razele UV. Se topește în contact cu focul (la 450 ° C) și eliberează fum negru. Noilor tipuri de polistiren expandat grafitat se adaugă aditivi împotriva inflamabilității, adică acoperiri datorită cărora arde încet.
    • Nu se recomandă montarea pe fațade din lemn, deoarece apa și umiditatea din lemn trece rapid la polistirenul expandat grafitat și se evaporă încet. Aceasta înseamnă că izolația va fi umedă o perioadă mai lungă, ceea ce nu este în favoarea eficienței energetice.
    • Unii meșteri care au lucrat cu polistirenul expandat grafitat spun că nu ar trebui să fie montat când soarele este puternic; fiind negru absoarbe multă căldură din exterior și o transmite la liantul din interior, care, prin urmare, este înmoaie și se lipește mai lent.

    4. Polistirenul expandat grafitat în raport cu alte materiale izolatoare

    Deoarece la majoritatea materialelor din construcții, mai întâi se evaluează calitățile precum fermitatea, longevitatea, utilizarea simplă și proprietățile ecologice, nici polistirenul expandat grafitat nu este scutit de comparații. Astfel, vata minerală este conductor de căldură și izolator fonic mai dur și mai bun și este permeabilă la vapori. Totuși, dezavantajul ei este că atunci când se umezește pierde toate proprietățile, astfel încât aceasta necesită o atenție mare în timpul montării care este mai solicitantă în raport cu polistirenul expandat.

    Multipor-ul este un material de izolare termică cunoscut sub numele de beton de gaz al companiei Ytong. Se obține prin același proces de producție ca și blocurile Ytong, doar că nu suportă atâta încărcare și are un procent mai mare de aer. Este un conductor de căldură mai rău decât polistirenul expandat grafitat, dar este ca vata minerală bazaltică impermeabil și nu este inflamabil.

    Polistirenul extrudat este similar cu polistirenul expandat, deoarece este obținut și prin procesarea petrolului. Principalele avantaje sunt rezistența la apă, umiditate și foc, dar este inflamabil. Este mai durabil decât polistirenul expandat grafitat și, prin urmare, este utilizat în principal pentru a izola încăperile subterane.

    Produs Preț (RON/bax) Nr. plăci/pachet Suprafața acoperită/pachet
    EPS polistiren expandat grafitat 5 cm  92 10 5 m2
    EPS polistiren expandat grafitat 8 cm 92 6 3 m2
    EPS polistiren expandat grafitat 10 cm 92 5 2,5 m2
    Articol de specialitate 1245
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Materiale de construcții?

    Avem 381 executanți pentru domeniul Materiale de construcții:

    SERVICIU GRATUIT
    CĂUTĂM LOCAL
    FĂRĂ COMISIOANE
    Avem 381 executanți pentru domeniul Materiale de construcții
    9.6
    0

    EXPERT PARCHET SRL


    9.7
    0

    PROEXDUO SRL


    9.7
    0

    SELCA SA


    9.4
    0

    WORLDRENOV DESIGN S.R.L.