Pentru zona

    Streașină - da sau nu?

    Articolul a fost citit chiar de 578+ utilizatori
    Alegerea tipului de streașină era determinată de tehnologia construcției – streașina mai mare oferă o umbrire mai bună, în timp ce una minimă este mai rezistentă la furtuni, de exemplu. Astăzi, acoperișurile cu streașină sunt alese în special din dorința unui efect estetic. Deci, ce fel de streașină are sens să alegeți?
    Articol de specialitate 578
    acoperis cu streasina
    Avem 1058 executanți pentru domeniul Învelitoare acoperis:

    Streașină minimă

    O streașină minimă este practică din toate punctele de vedere. Deoarece acoperișul arată minimalist și nu depășește liniile fațadei, vântul nu poate trece nicăieri și nu poate provoca daune. O casă cu o streașină minimă sau una fără ea este destul de convenabilă în zonele cu vânt, deși se poate spune că această formă de construcție a acoperișului devine din ce în ce mai populară pe măsură ce furtunile neașteptate și puternice sunt mai frecvente chiar și în zonele unde nu existau.

    O casă cu streașină minimă este, de asemenea, mai atractivă din punct de vedere estetic, deoarece forma ei este mai uniformă, fără elemente proeminente. Cel mai comun argument împotriva unei case fără streașină este deteriorarea fațadei. În timpul averselor, fațada se udă, cu sau fără streașină. În plus, tehnologiile moderne de creare a straturilor finale ale fațadei - care acum sunt numite și sisteme datorită structurii lor - oferă o protecție completă împotriva apei. În tot cazul, amintiți-vă de case din trecut - indiferent de fațadele pe care le-au avut, dar foarte rar erau proeminente, au durat decenii.

    Streașină de adâncime medie

    Din practică, a fost stabilită regula că streașina ar trebui să fie la fel de lată ca o cincime din înălțimea peretelui lateral, dar numai atunci când vine vorba de case și cabane familiale. Se consideră că motivul pentru această soluție a acoperișului este dublu: pentru a evita înmuierea fațadei și pentru a preveni supraîncălzirea pereților pe vremea căldurilor. Nici unul nu este adevărat. Pentru a proteja cu adevărat casa de arșița verii, streașina ar trebui să iasă cel puțin 170 cm de la linia fațadei. După cum am menționat, nu există o protecție adecvată împotriva ploilor abundente, mai ales atunci când sunt combinate cu vântul puternic.

    Ceea ce se consideră o problemă reală în construcția acestor tipuri de acoperișuri sunt grinzile care ies din structura acoperișului. Dacă nu sunt închise, în acele locuri se vor crea punți termice și acest lucru ne este dorit. Acoperișurile sau fațadele rezolvă acest lucru folosind așa-numitele plăci din fibre lemnoase (exemplu: Gutex Multitherm), care închid întreaga streașină din partea inferioară. Totuși, o astfel de soluție nu este permanentă - dacă și când căpriorul se mișcă, „cutia” se va crăpa. Pe scurt, din punct de vedere al construcției și arhitecturii, alegerea acestui gen de streașină este așadar fără o justificare reală, este doar pentru un anumit aspect al clădirii.

    Streșinile adânci

    Streșinile adânci sunt părți ale acoperișului care ies mai mult de 150 cm din liniile de fațadă. Se poate spune că astfel de construcții sunt foarte justificate și favorabile și au o serie de avantaje. Ele protejează bine casa de soarele verii, mai ales în perioadele cele mai călduroase. În plus, ele protejează de radiațiile UV toate părțile din lemn ale fațadei. Streșinile adânci formează o verandă, sau mai bine zis, un spațiu acoperit confortabil unde pot fi amplasate o masă sau șezlonguri. Dacă vă gândiți deja la tipul de streașină, vă sfătuim să optați pentru una adâncă.

    O casă tipică fără streașină
    O casă tipică fără streașină
     Streașină adâncă modernă sub forma unei verande confortabile

    Streașină adâncă modernă sub forma unei verande confortabile

     

     O streașină foarte adâncă care poate fi transformată într-o gradină de iarnă

    O streașină foarte adâncă care poate fi transformată într-o gradină de iarnă

     

     

     

    Articol de specialitate 578
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Învelitoare acoperis?

    Avem 1058 executanți pentru domeniul Învelitoare acoperis:

    Serviciu gratuit
    CĂUTĂM LOCAL
    Fără comisioane
    Avem 1058 executanți pentru domeniul Învelitoare acoperis
    8.9
    0

    TECRA ROOFHALL INDUSTRIES S.R.L.


    8.9
    0

    GARDEN VISION SRL


    8.9
    0

    POINT ARCHITECTS SRL


    8.9
    0

    ROOF TILE BEST SRL