Pentru zona
    De data aceasta vom vorbi despre o casă din prefabricate la comandă, al cărei principal avantaj este o mai mare libertate în proiectarea și crearea propriei arhitecturi, perfect adaptată stilului și nevoilor dvs. de viață. În general, în zilele noastre aproape fiecare casă este deja construită și planificată la comandă, deoarece planurile standard pentru case din prefabricate nu există cu adevărat. Ce este mai exact o casă din prefabricate la comandă, care sunt avantajele acesteia și cum să o obțineți, citiți în textul pe care vi l-am pregătit.
    Articol de specialitate 381
    casa prefabricata
    Avem 851 executanți pentru domeniul Proiect instalații sanitare:

    1. Case din prefabricate la comandă

    1.1. Ce înseamnă termenul de casă  din prefabricate?

    Mulți oameni, atunci când decid asupra unei case din prefabricate, nu sunt pe deplin conștienți de ce înseamnă chiar acest termen. Cel mai adesea este asociat cu modele gata făcute de case din  prefabricate care sunt selectate din catalogul unuia dintre furnizori sau producători. Cu toate acestea, termenul în sine este mai larg și descrie tipul de construcție a casei în general, și nu un proces specific, planuri, modele de tip sau o ofertă. O casă din prefabricate sau construcție din prefabricate este orice casă care constă din elemente structurale gata făcute, produse în fabrici și ateliere, care sunt apoi aduse pe șantier și din care este asamblat obiectul. Prin urmare, construcția decurge rapid, adică mult mai rapid decât construirea de case din cărămidă, iar șantierul este mult mai curat. Prin urmare, termenul de casă din prefabricate nu reprezintă neapărat o clădire tipică, deoarece se referă la metoda de construcție și nu la un anumit tip de plan de etaj sau aspect.

    La proiectarea caselor din prefabricate există atâtea opțiuni cât sunt și la proiectarea obiectivelor din cărămidă, cu aceea că se folosesc prefabricate, deci elemente de construcție fabricate. Și în acest caz dorințele și posibilitățile sunt limitate. 

    1.2. După ce diferite casele din prefabricate de cele standard?

    Casele din prefabricate diferă de cele tipice prin faptul că sunt proiectate exact în funcție de dorințele proprietarului și sunt adaptate nevoilor și stilului său de viață. În timp ce în cazul unei case tipice din prefabricate procesul de construcție începe cu transformarea unui plan deja desenat, pentru o casă prefabricată la comandă, planul ca atare nu există încă, ci este rezultatul cooperării dintre viitorul proprietar și arhitect, adică alți colaboratori la proiect. Proiectarea unei case din prefabricate la comandă este, prin urmare, aceeași cu proiectarea unei case din cărămidă, iar posibilitățile sunt nelimitate. 

    2. Proiecte la comandă

    2.1. Proiectul la comandă este unicat 

    Proiectarea unei case prefabricate la comandă începe cu ideea, nevoile și dorințele clientului, precum și cooperarea cu arhitectul și alți experți în domeniul construcțiilor prefabricate. Cu alte cuvinte, planul unei case prefabricate la comandă poate fi numit un plan individual adaptat clientului, atunci când în cooperare cu arhitectul este posibil să se îndeplinească toate dorințele și nevoile individuale. Cursul construcției, de fapt etapele procesului de implementare diferă de la bun început, deoarece planul este realizat exclusiv pe baza dorințelor proprietarului. În comparație cu dezvoltarea unui plan de tip standard al unei case prefabricate, un plan unic al unei case prefabricate este considerat mai cuprinzător și complet.

    Rezultatul cooperării dintre client și arhitect și dezvoltarea ideii este o casă prefabricată individuală și unică, realizată pentru o anumită locație și anume proprietar.

    2.2. Designul personalizat trebuie să îndeplinească cerințele tehnice

    Desigur, opțiunile numeroase și variate de proiectare a unei case din prefabricate la comandă nu înseamnă că nu este nevoie să ținem cont de cerințele tehnice. O casă din prefabricate la comandă, ca oricare alta, trebuie să fie sigură din punct de vedere static, fonic, izolată termic și fonic corespunzător și, în general, sigură de utilizat. Planurile statice trebuie să corespundă sistemului structural prevăzut, care diferă pentru casele din prefabricate de sistemul structural al caselor din cărămidă. Cu toate acestea, potrivirea unui design personalizat cu un sistem structural poate însemna și anumite limitări ale tipului de înălțime a tavanului și a dimensiunii structurii. Aceste tipuri de probleme sunt cel mai bine rezolvate în cooperare cu arhitectul și inginerul civil.Planuri constructie

    3. Casa  din prefabricate la comandă - avantaje și dezavantaje

    3.1. Avantajul unei case din prefabricate la comandă

    Unul dintre avantajele unei case din prefabricate la comandă este faptul că poți concepe și modela designul arhitectural al viitoarei case din  prefabricate după propriile dorințe, nevoi și posibilități. Cooperarea proprietarului și a arhitectului duce la proiectarea unei case  din prefabricate, care nu numai că este adaptată proprietarului în toate privințele, ci se încadrează și în mediul înconjurător, respectând în același timp conceptul de clădiri existente într-un spațiu mai larg și mai îngust.

    3.2. Punctele slabe ale unei case din prefabricate la comandă

    Unul dintre dezavantajele unei case din prefabricate la comandă este faptul că crearea tuturor planurilor unice va costa mai mult decât planurile de construcție tipice gata făcute. Cheltuielile mai mari pentru o casă din prefabricate la comandă pot include, prin urmare, și forma sa atipică, deoarece atunci când proiectați o astfel de clădire, trebuie să aveți grijă și să o potriviți cu un sistem structural specific. Prin urmare, puteți plăti cu până la 5.000 EURO mai mult pentru o casă din prefabricate la comandă decât dacă ați fi decis asupra unui plan standard.

    Trebuie evidențiat că costurile suplimentare pot fi în jur de 15%, dar că sunt încă neglijabile față de investiția totală a construirii unei case din prefabricate, care este în medie în jur de 400-800 EURO/m2 (casă din prefabricate după sistemul cheia în mâini).

    3.3. Cum să decizi atunci?

    Dacă ezitați între o casă din prefabricate standard și una la comandă, trebuie să vă întrebați următoarele: cât de mulțumit veți fi cu un plan de tip standard care nu poate fi adaptat nevoilor și dorințelor dumneavoastră? Dacă chiar vă doriți o casă unică sau nevoile dvs sunt specifice, în ciuda costurilor mai mari, este mai bine să o alegeți pe cea din urmă, unde clădirea din prefabricate se va adapta perfect stilului și obiceiurilor dvs. de viață. Construirea unei case este considerată o investiție pe viață și de aceea arhitectura trebuie adaptată fiecărui utilizator. Cine și-ar dori să-și petreacă restul vieții într-o unitate disfuncțională care nu li se potrivește?

    3. Cât costă o casă din prefabricate la comandă?

    Prețurile caselor din prefabricate la comandă  depind de designul arhitectural, spațiul de locuit, stilul casei, tipul de acoperiș, stadiul construcției și proiectarea structurală. Prețul unei case din prefabricate la comandă poate fi cu aproximativ 15% mai mare decât o casă standard. Când vine vorba de modificări minime, stilistice sau formale ale unei case tipice, prețul este doar neglijabil mai mare în comparație cu modelele din oferta standard a furnizorului sau producătorului. Veți afla mai multe despre diferențele dintre tipurile și tipurile de case prefabricate și din cărămidă aici.

    Articol de specialitate 381
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Proiect instalații sanitare?

    Avem 851 executanți pentru domeniul Proiect instalații sanitare:

    Serviciu gratuit
    CĂUTĂM LOCAL
    Fără comisioane
    Avem 851 executanți pentru domeniul Proiect instalații sanitare
    8.9
    0

    SULFATIM SRL


    8.9
    0

    DOSETIMPEX SRL


    8.9
    0

    DORNA ECOHOUSE SRL

    44
    8.9
    0

    BLIPSZ SRL