În continuare:
1. Ce influențează prețul ușii?
1.1. Forma si dimensiuni
Nu există prea multe explicații despre formă și dimensiuni. Formele și dimensiunile non-standard au cu siguranță partea lor în prețul mai mare. Deși forma dreptunghiulară standard este folosită în mare parte în producție, formele rotunjite sunt adesea întâlnite. Totuși, în comparație cu ferestrele, unde formele nestandard (triunghi, trapez, cerc) sunt folosite mai des, ușile sunt, în 95% din cazuri de formă standard, clasice. Ușile arcuite sunt o excepție din cauza laturii superioare semicirculare. Desigur, dimensiunea lor afectează și prețul - cu cât dimensiunile sunt mai mari, cu atât prețul lor este mai mare.
1.2. Din ce material ar trebui să fie făcută ușa de la intrare?
Acesta este următorul factor care influențează prețul. Cel mai ieftin material este PVC-ul, apoi lemnul, iar cel mai scump este aluminiul și diverse combinații, precum cele de lemn și aluminiu. După compararea prețurilor diferiților producători, constatăm că PVC-ul este cu regularitate cel mai ieftin material dintre toate. Ușile din lemn sunt în medie cu până la 80% mai scumpe decât ușile din PVC.
Cel mai scump material pentru ușa de la intrare este aluminiul sau combinația lemn-aluminiu care costă și până la 200% mai mult decât PVC-ul.
1.3. Metoda de deschidere a ușii de la intrare
Modul în care se deschide ușa este un al treilea factor în stabilirea prețurilor. În funcție de deschidere, ușile sunt împărțite în mai multe grupe: deschidere clasică (deschidere simplă, deschidere dublă), glisante, pliante, din segmente, batante și cu rulare.
1.4. Uși de intrare vitrate
Geamurile, indiferent dacă sunt pe ușile din față sau interioare, luminatoarele, iluminatul și alte opțiuni contribuie suplimentar la creșterea prețului. Cel mai des se folosesc panouri termoizolante cu două straturi introduse în canatul ușii. Cu cât dimensiunile acelor panouri de sticlă sunt mai mari, cu atât prețul final al ușii este mai mare. Toți factorii de mai sus au un impact semnificativ asupra prețului, așa că sunt necesare o analiză amănunțită și o soluție eficientă, funcțională, astfel încât să nu cheltuiți mai mult decât trebuie.
În continuarea testului veți vedea comparația prețurilor ușilor în funcție de menire, dimensiuni și diferite material, ceea ce vă va ajuta să aduceți hotărârea.
2. Ușa de intrare: preț în funcție de scop și material
2.1. Ușa de la intrare
Mențiune: Aici vorbim doar de dimensiunile standard ale ușii de la intrare : 9,5-11,35 cm lățime și 200-220 cm înălțime.
Printre cele mai ieftine uși este ușa de la intrare PVC și costă între 250 si 750 EURO. Prețurile ușilor de intrare din lemn variază între 650 și 1.050 EUR. Ușa de la intrare din aluminiu este puțin mai scumpă - între 800 și 1.500 EURO, în timp ce combinația dintre lemn și aluminiu costă 1.000 și 1.500 EURO.
2.2. Ușă de balcon
Mențiune prețurile sunt medii și variază de la producător la producător, adică de la ofertant la ofertant. Unii calculează livrarea și montarea ulterior, iar la unii este inclusă în serviciu, astfel ca să fiți atenți și la asta!
2.3. Ușă de balcon cu un singur canat 100x210 cm
Prețul unei uși de balcon PVC cu un singur canat cu geam dublu este în jur de 170 EURO, iar cu geam triplu in jur de 190 EURO. Pentru o ușă de balcon cu un singur canat din lemn cu geam dublu trebuie sa cheltuiți aproximativ 345 EURO, în timp ce pentru aceeași cu sticlă triplă aveți nevoie de aproximativ 360 EURO. Prețul unei uși aluminiu-lemn cu geam dublu este în jur de 375 EURO, iar cu geam triplu în jur de 400 EURO.
2.4. Ușă de balcon cu două canaturi 180x210 cm
Pentru ușile de balcon cu canaturi duble din lemn cu geam dublu, trebuie să cheltuiți aproximativ 530 EURO, în timp ce pentru același tip cu geam triplu, aveți nevoie de aproximativ 570 EURO. Prețul unei uși din aluminiu-lemn cu geam dublu este în jur de 695 EURO, iar cu geam triplu în jur de 720 EURO.
2.5. Ușă de garaj
Mențiune: prețurile sunt medii și variază de la producător la producător, adică de la ofertant la ofertant. Unele taxă pentru livrare și instalare ulterior, iar cu unele sunt incluse în serviciu, așa că fiți atenți și la asta!
Prețul lor este influențat în primul rând dacă le cumpărați gata făcute sau le faceți la comandă În ambele cazuri, următorii factori sunt importanți: dimensiunile, materialul, modalitatea de deschidere (manuală, automată), alegerea culorii, grosimea ușii în sine, precum și lamele din care este realizată, dar și tipul (mobile, aripă, role, segmentare). Achiziționarea și instalarea ușilor automate de garaj segmentare pentru o mașină, lățime de 240-400 cm este între 450 și 850 EURO.
2.6. Ușă de garaj secțională
Costul achiziției și montării ușii de garaj secționale cu uși pietonale, la care grosimea lamelelor din ușă este de 40 mm, este în jur de 600-800 EURO; ușa pietonală are un prag scăzut, se închide automat și are întrerupătoare de siguranță, acționare cu motor și două telecomenzi.
Prețul achiziției și montării ușilor de garaj secționale automate pentru o mașină, la care grosimea șipcilor din ușă este de 40 mm și care au motor și două telecomenzi, variază de la 600 la 800 EUR. Pretul ușilor de garaj secționale cu dimensiunile de 240x200 cm (212,5) sau 250x200 cm (212,5) este in jur de 600 EURO. Pretul ușilor de garaj segmentare cu dimensiunile de 300x210 cm (212,5) este în jur de 700 EURO. Prețul ușilor de garaj secționale cu dimensiunile de 400x210 cm (212,5) este în jur de 800 EURO.
2.7. Ușă de garaj secțională cu ușă pietonală
Prețul ușii de garaj secționale cu ușa pietonală 225x212,5 cm sau 237,5x212,5 cm este in jur de 600-960 EURO.
2.8. Ușă de garaj cu role
Prețul unei uși de garaj role variază între 650 și 925 EURO. Drept ușă medie de garaj cu role este considerată a fi una a cărei suprafață este hașurată orizontal și vopsită în alb. De asemenea, sunt incluse acționarea și ansamblul motorului, până la dimensiunile 250x300 cm.
2.9. Ușă de garaj cu ridicare clasică
Prețul ușilor de garaj cu ridicare clasică cu dimensiunile de 240x210 cm sau 250x210 cm este în jur de 300 EURO.
2.10. Ușă de garaj dublă
Prețul ușii de garaj duble variază între 500-770 EURO. De exemplu, luăm ușa clasică de garaj cu două canaturi, a cărei suprafață este decorată cu lemn. Sunt incluse și motorul pentru ușa și ansamblul, până la dimensiunile 220x240 cm.
3. Ușă de cameră
Mențiune: prețurile sunt medii și variază de la producător la producător, adică de la ofertant la ofertant. Unii calculează livrarea și montarea ulterior, iar la unii este inclusă în serviciu, astfel că trebuie să fiți atenți și la aceasta!
3.1. Ușa camerei cu canaturi
Cel mai puțin veți plăti este o ușă de cameră din PVC de dimensiuni standard, al cărei preț este în jur de 100 EURO. Cele mai scumpe sunt, desigur, ușile de cameră ALU, care costă în jur de 500 EURO. Prețul unei uși de cameră furniruită cu toc este undeva între 100 si 200 EURO.
Ușa camerei din lemn masiv de mărime standard poate costa între 160 și 360 de EURO în dependență de tipul lemnului, confecționare și suplimente.
3.2. Ușă glisantă pentru cameră
Costul achiziționării și instalării ușilor glisante de cameră de dimensiuni standard este de 400-500 EURO.
3.3. Ușă de cameră rabatabilă
Prețul pentru măsurarea, achiziționarea și montarea ușilor-acordeon de cameră este în jur de 50-60 EURO/m2. Cea mai ieftină variantă sunt ușile pliante din PVC, urmate de ușile pliante din plastic cu imitație de fag și cele mai scumpe uși pliante din plastic cu imitație de aluminiu.