Pentru zona

    Ferestre și pereți panoramici - da sau nu?

    Articolul a fost citit chiar de 702+ utilizatori
    Alegerea ferestrelor sau pereților panoramici, precum și a altor elemente de tâmplărie, are avantajele și dezavantajele sale. Ferestrele și pereții panoramici sunt de asemenea de dimensiuni mari, încât se întind de la podea la tavan, de la un perete lateral la altul, ceea ce înseamnă practic că, priviți din exterior, acoperă și cea mai mare parte a fațadei. Pentru a vă ajuta să decideți mai ușor, vă vom prezenta faptele pe care trebuie să le cunoașteți despre specii și tipuri și avantajele și dezavantajele acestora.
    Articol de specialitate 702
    ferestre panoramice
    Avem 112 executanți pentru domeniul Ferestre și pereți panoramici:

    1. Ce este o fereastră panoramică?

    O fereastră sau un perete panoramic este o deschidere de dimensiuni mai mari (250x200 cm și mai mult) care permite valorificarea optimă a beneficiilor luminii naturale și căldurii, pe de o parte, dar deschide și o vedere neobstrucționată asupra mediului natural, pe de altă parte. Cum diferă astfel de elemente similare, de fapt, conceptele de fereastră panoramică și perete panoramic?

    Termenul de fereastră panoramică este folosit cel mai des în cazurile în care este o fereastră de dimensiuni mai mari, care cu înălțimea parapetului este plasată deasupra suprafeței podelei și nu ajunge până la tavan. Termenul de perete panoramic este folosit atunci când suprafața vitrată se extinde de la podea la tavan. În acest fel, o bună parte a fațadei este umplută, iar fereastra devine un perete.

    O fereastră panoramică este plasată cel mai adesea în așa-numita zonă de living, unde nevoia de iluminare naturală este cea mai mare. Motivul acestei decizii constă, printre altele, în faptul că, chiar înainte de a fi confirmată științific, se știa că o pondere mai mare a luminii zilei are un efect mai pozitiv asupra oamenilor și activităților lor pe parcursul zilei.
    Pereții panoramici, pe lângă faptul că arată excepțional, permit și o iluminare excelentă a spațiului
    Pereții panoramici, pe lângă faptul că arată excepțional, permit și o iluminare excelentă a spațiului

    2. Tipuri de ferestre/pereți panoramici după modul de deschidere

    2.1. Fereastra panoramică fixă

    Numele în sine indică faptul că este un tip de fereastră care nu permite deschiderea sau aerisirea încăperilor. De aceea este rar montat singură, dar în cele mai multe cazuri, în combinație cu alte tipuri de ferestre/pereți panoramici - ridicătoare sau glisante. Astfel, o parte a ferestrei este fixă și ofeăra doar o vedere largă, panoramică spre exterior, în timp ce cealaltă parte, cu uși glisante, permite deschiderea și aerisirea încăperilor. 

    2.2. Perete panoramic culisant-înclinat 

    Când vine vorba de versiuni de pereți panoramici culisanți-ridicători, glisanți este ușor ridicat înainte de deschidere și apoi continuă să alunece de-a lungul șinei de lângă partea fixă a canatului. Canatul nu este în același plan, dar peretele se închide totuși etanș și este bine izolat termic, asigurând un climat ambiental plăcut. Caracteristica specială a acestui sistem este posibilitatea postării unui prag scăzut - de fapt, montarea unei șine de glisare și a unui prag în pardosea.

    Pragul scăzut permite astfel o trecere lină, fără obstacole. Din acest punct de vedere, este considerată o soluție perfectă, elegantă și funcțională. Sistemul de ridicare-glisare al peretelui panoramic este potrivit pentru travee de dimensiuni mai mari. Dimensiunea maximă recomandata este de aproximativ 400x240 cm.

    CATYON TECH PRODUCT SRL

    Suntem o companie care activează în domeniul producției de tâmplărie termoizolanta din PVC din anul 2012, devenind în ultimii ani o firmă de tradiție și renume în domeniu pe piața locală, regională, națională cât și internațională în continuă dezvoltare.

    De la înființare și până în prezent societatea a adoptat și menținut o strategie de dezvoltare prin diversificare, astfe că în anul 2014 a început să execute lucrări de placări cu materiale compozite tip BOND și cele de confecționat și montat pereți cortină, precum și lucrări de confecționat și montat uși din sticlă și uși automate.

    Suntem o companie care pune preț pe calitate și sustenabilitate, o companie mereu la dispoziția clienților noștri.

    Dna Mădălina Iliescu, CATYON TECH PRODUCT SRL

    2.3. Perete panoramic rabatant 

    Este caracteristic sistemului de înclinare și alunecare ca peretele panoramic să fie deschis cu un glisor extras, astfel încât canatul să fie mai întâi deschis numai pentru ventilație, iar apoi canatul este tras în afară. Deci canatul poate aluneca pe lângă partea fixă, în ciuda faptului că ambele sunt în același plan. Versiunea cu înclinare și glisare a peretelui panoramic este, prin urmare, cel mai vândut tip și este produs din PVC sau ALU. Dimensiunea maximă recomandată pentru acest tip este de 320x220 cm.

    Perete panoramic
    Ferestrele panoramice lasă să pătrundă cea mai mare lumină și căldură în spațiu și, pe de altă parte, oferă o vedere nelimitată

    2.4. Perete panoramic pliabil (acordeon)

    Peretele panoramic pliabil este format din mai multe segmente, adică panouri care se deschid prin pliere după sistemul acordeonului și se stivuiesc unul peste altul în pasajul propriu-zis. Cu peretele panoramic pliabil, există mai multe moduri și direcții de deschidere: deschiderea tuturor panourilor într-o parte, deschiderea parțială în partea stângă sau deschiderea parțială în partea dreaptă. Ca și în cazul sistemului lift-and-glisare, varianta cu un prag scăzut este posibilă și cu pereți panoramici pliați. Dimensiunea maximă recomandată în acest caz este 480x220 cm.

    2.5. Ușă de balcon

    Una dintre numeroasele variante de pereți panoramici sunt ușile de balcon. Prin intermediul acestora ai acces complet liber la balcon sau terasă; de fapt, au aceeași funcție ca toți ceilalți pereți panoramici, cu excepția celor ficși - tranziții de la interior la exterior. Caracteristica specială a ușilor de balcon este că au o multură de 10 cm în partea inferioară a aripii. În acest fel, sticla nu ajunge la podea, dar aripa de dedesubt este protejată suplimentar.

    Există o mare varietate de diferite tipuri de uși de balcon: uși de balcon fixe, cu un singur canat, uși de balcon cu un singur canat cu geam superior fix, uși de balcon cu un singur canat cu geam superior care poate fi deschis până la margine, usi de balcon cu canapea cu geam lateral fix, uși de balcon cu canat dublu, uși de balcon cu canat dublu o ușă cu panou superior care se poate deschide pe balama si o ușă de balcon cu un canat cu panou superior fix.
     Ușa balconului poate fi un pasaj în peretele panoramic, adică o ieșire către terasă sau balcon
    Ușa balconului poate fi un pasaj în peretele panoramic, adică o ieșire către terasă sau balcon

    3. Pereți panoramici - avantaje

    Se consideră că cea mai mare parte a timpului petrecut acasă este de fapt petrecut în așa-numita zonă de living, adică camera de zi și sufrageria și bucătăria conectate la aceasta, așa cum se întâmplă cel mai des în clădirile cu design modern. De aceea, lumina zilei și ventilația spațiului de locuit sunt și mai importante. Unul dintre factorii importanți este legătura spațiului interior cu exteriorul (terasa, gradina). Toate aceste caracteristici pozitive sunt asigurate de peretele panoramic, care mărește optic spațiul datorită dimensiunilor sale. Pereții-ușile panoramice sunt produse scumpe a căror fabricare și montare  sunt foarte solicitante, deși aduc cea mai naturală lumină în fiecare locuință, conectează interiorul cu terasa și oferă o vedere deschisă asupra unei mari părți a mediului.

    Un perete panoramic este așadar cea mai bună soluție funcțională în locurile în care frecvența trecerii din interior spre exterior (și invers) este mare. Pereții panoramici sunt din sticlă dublă sau triplă, iar cel mai adesea sunt din sticlă călită, care oferă protecție și siguranță față de eventuale daune.

    4. Pereți panoramici - puncte slabe

    Printre primele dezavantaje ale peretelui panoramic este prețul. Cel mai bine vândut tip de perete panoramic este sistemul de deschidere rabatant-glisant, al cărui preț este cu aproape 50% mai mic decât sistemul lift-glising. Prețul unui perete panoramic depinde de dimensiuni, de tipul de geam, de tipul și metoda de deschidere, și de profil, adică de materialul din care este realizată rama. Ca și în cazul ferestrelor obișnuite, montate pe perete, adevărul este că cel mai ieftin material este PVC.

    Un perete panoramic mărește optic spațiul, oferă o iluminare mai bună și cu siguranță o vedere mai bună
    Un perete panoramic mărește optic spațiul, oferă o iluminare mai bună și cu siguranță o vedere mai bună

    5. Ferestre panoramice – preț

    Pentru o fereastră panoramică fixă, ar trebui să rezervați aproximativ între 4.000-8.000 RON, iar pentru un perete panoramic cu deschidere către margine între 12.000 și 15.800 RON, în timp ce un perete panoramic glisant mobil poate fi mai mare de 20.000 RON.

    Puteți vizualiza informații despre preț în calculatorul nostru.

    6. Fereastră sau perete panoramic, da sau nu?

    Decizia de a alege un perete panoramic ține, desigur, în totalitate de dvs.. Cert este însă că nu veți  regreta dacă vă hotărâți asupra acestui tip de perete, deși este o investiție inițială mai mare. Pe lângă o mai mare eficiență energetică și luminozitate a spațiului de locuit, acestea sunt susținute și de posibilitatea de ventilație naturală, precum și de o vedere panoramică cu unghi larg asupra mediului, precum și, fără îndoială, de plăcerea pe care o astfel de „vedere a lumii” aduce. Dacă prețul nu este o problemă pentru bugetul dvs., achiziția merită cu siguranță.

    Articol de specialitate 702
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Ferestre și pereți panoramici?

    Avem 112 executanți pentru domeniul Ferestre și pereți panoramici:

    Serviciu gratuit
    CĂUTĂM LOCAL
    Fără comisioane
    Avem 112 executanți pentru domeniul Ferestre și pereți panoramici
    8.7
    0

    DELTA DOM SA


    8.9
    0

    ALCO LINE M.G. SRL


    8.9
    2

    DOORGLASS BV S.R.L.


    8.9
    0

    EURO GLASS 2003 SRL