Pentru zona
    Primăvara este perioada în care primele raze de soare ne provoacă să ieșim din casă. Imediat după aceea, primăvara se transformă în vară când este mai cald și temperaturile cresc. Pentru ca dumneavoastră să vă puteți bucura liber pe terasă sau balcon, oricât de mari ar fi acestea, sunt necesare sisteme de umbrire care împiedică radiația solară directă. Expunerea directă prelungită la Soare nu este recomandată și nici plăcută, iar același lucru este valabil și pentru sistemele de umbrire prost poziționate. Prin urmare, vă sfătuim să lăsați montarea sistemelor de umbrire unui meșter care are experiența și cunoștințele necesare.
    Articol de specialitate 404
    sisteme de umbrire de terasa
    Avem 163 executanți pentru domeniul Jaluzele:

    1. Jaluzele pentru terase - tipuri

    1.1. Umbrele de soare

    Umbrelele de soare pot fi de diferite forme și dimensiuni, dar și realizate din diferite materiale. Furtunile frecvente de vară pot deforma și înmuia umbrela de soare, așa că este important ca aceasta să fie puternică și din materiale impermeabile. Pânza pentru umbrelele de soare este de obicei realizată din poliacril, care este rezistent la lumină și radiații. Fie că va fi o umbrelă pe un suport central sau una care se poate roti în jurul axei sale, singuri decideți.

    În tot cazul, se recomandă ca înainte de cumpărare să vă gândiți la locul unde va fi plasată, precum și la drumul pe care Soarele îl parcurge deasupra acelui loc în timpul zilei. O umbrelă de soare cu brațele ca o umbrelă de ploaie este întotdeauna o alegere bună pentru că nu împiedică mersul liber; totuși, nici suportul nu este mai puțin important. Trebuie să fie suficient de greu și stabil încât vântul să nu îl poată răsturna. Cel mai mare avantaj al umbrelelor este de fapt mobilitatea lor.

    1.2. Marchize

    Marchizele sunt cele mai potrivite pentru umbrirea teraselor și balcoanelor. Acestea protejează clădirea de supraîncălzire, precum și fațada și mobilierul de razele UV. În același timp, nimic nu împiedică nici circulația aerului. Marchizele sunt în general fixate de peretele exterior al clădirii și se extind și retrag manual sau automat. Cele mai noi soluții tehnice permit montarea întrerupătoarelor și senzorilor speciali care deschid și închid marchiza automat în funcție de condițiile meteorologice. Desigur, sună excelent, dar rețineți că aceasta face montarea mai costisitoare.

    Pe de altă parte, marchizele nu sunt bune pentru zonele cu vânt constant, deoarece se deteriorează rapid. Avantajul lor este că înainte de iarnă trebuie doar rulate și lăsate - nu este nevoie să fie scoase și depozitate în altă parte. Totuși, atunci când alegeți o marchiză, asigurați-vă că piesele metalice sunt galvanizate sau vopsite pentru că sunt mai rezistente la rugină.

    1.3. Pergole

    Sunt elemente construite de sine stătătoare cu forme interesante, cu o construcție din metal sau din lemn. Pergolele sunt considerate foarte adaptabile, deoarece pot proteja grădina, terasa sau piscina pe tot parcursul verii. Pentru construcție se recomandă să fie utilizate culorile deschise pentru a respinge razele soarelui. În timpul iernii, construcția rămâne în exterior și nu necesită nicio atenție sau întreținere specială. Pergolele pot fi de asemenea acționate manual sau automat. Singuri decideți pe care o veți alege, dar acordați atenție unde va fi plasată și pentru ce este destinată. Scopul său este de a întuneca spațiul, dar în același timp să nu blocheze vederea și de a proteja împotriva insectelor.

     Pentru a vă bucura de terasa fără nicio grijă, aveți nevoie de un sistem de umbrire potrivit
    Pentru a vă bucura de terasa fără nicio grijă, aveți nevoie de un sistem de umbrire potrivit

    1.4. Copertine

    Indiferent dacă doriți umbră pe un balcon, pe o terasă mică sau într-o curte spațioasă - o copertină este o soluție multifuncțională. Acest sistem de umbrire este fabricat din materiale țesute foarte dens, astfel încât oferă o umbră excelentă oriunde este atârnată. Pânza destinată acestui scop trebuie să fie durabilă, rezistentă la fel ca la pânzele adevărate pentru corabie, cu adaos de protecție UV. Acestea sunt de obicei pătrate, dreptunghiulare sau triunghiulare pentru a se adapta la spațiile exterioare de diverse forme. Copertinele de terasă sunt adesea fixate pe elemente naturale solide sau structuri exterioare precum copaci, acoperișuri sau fațade, dar pot fi atașate și de o structură metalică special făcută pentru ele.

    Copertinele de terasă au puncte de ancorare reglabile, ceea ce permite deplasarea pânzei după  necesitate. Aceste puncte de ancorare sunt de fapt inele la fiecare colț al pânzei prin care frânghiile sau cablurile cu cleme sunt întinse până la ancorele de pe fațadă sau structura de susținere de care sunt atașate; cu ele, copertina este strânsă sau relaxată într-o parte sau alta pentru a regla umbra pe care o creează exact acolo unde doriți. Copertinele de terasă sunt ușor de montat și chiar mai ușor de dat jos când trebuie puse deoparte iarna.

    Copertinele de terasă sunt bune pentru că au frânghii sau cabluri de fixare care pot fi scurtate sau lungite după nevoie, astfel încât poziția acestora poate fi și schimbată
    Copertinele de terasă sunt bune pentru că au frânghii sau cabluri de fixare care pot fi scurtate sau lungite după nevoie, astfel încât poziția acestora poate fi și schimbată

    2. Cum alegeți sistemele de umbrire pentru terase?

    Alegeți sistemele de umbrire în funcție de nevoile și de dimensiunea balconului sau terasei dumneavoastră. Optați pentru culorile mai deschise de pânză, deoarece resping căldura. Culorile mai închise rețin majoritatea razelor UV.

    3. Sisteme de umbrire pentru terase - preț

    Se știe că prețul nu este un factor neglijabil la alegere, totuși, datorită volumului și diversității ofertei de pe piață, cu siguranță veți găsi ceea ce vi se potrivește ca formă, calitate, culoare și dimensiune, precum și preț.

    3.1. Umbrele de soare - preț

    Se poate spune că o umbrelă de soare bună poate fi în jur de 240 RON în sus, iar cele mai scumpe și mai mari umbrele de grădină pot fi și peste 1.300 RON, în funcție de dimensiune, material, furnizor și producător.

    3.2. Marchize - preț

    Prețul unei marchize clasice cu structură modulară, cu protecție bună de soare, ploaie, grindină, gheață, dimensiunea 120x100 cm, este în jur de 430 RON.

    3.3. Pergole - preț

    Pergolele sunt cele mai puternice și deci sunt cele mai scumpe variante. Prețurile acestora depind și de dimensiunile structurii metalice sau din lemn, tipul de pânză sau șipci, metoda de control (manuală, electrică, electronică), furnizorul și producătorul. De exemplu, o pergolă cu un cadru din metal de 3x3 m, cu pânză, retractabilă ar putea costa în jur de 2.200 RON. Prețurile pentru pergolele bioclimatice de nouă generație, sofisticate, sunt de la 3.500 RON în sus.

    3.4. Copertine pentru terase – preț

    Copertinele sunt realizate în mare parte la comandă, deși există și gata făcute, dar într-un număr limitat de culori și dimensiuni. Acestea variază în funcție de dimensiune, între 150 - 300 RON.

    Articol de specialitate 404
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Jaluzele?

    Avem 163 executanți pentru domeniul Jaluzele:

    Serviciu gratuit
    CĂUTĂM LOCAL
    Fără comisioane
    Avem 163 executanți pentru domeniul Jaluzele
    8.9
    0

    ALMET GRUP SRL


    10
    6

    AC PLASTLINE S.R.L.


    8.9
    0

    GERAS COMPANY SRL


    8.9
    0

    TUDOX TRADE PARTNERS SRL