Pentru zona
    Datorită schimbărilor extreme ale condițiilor meteorologice tot mai frecvente cauzate de schimbările climatice, recent, învelitorile metalice pentru acoperișuri au apărut ca cel mai fiabil tip de protecție pentru acoperișuri și clădiri. Acoperișurile metalice sunt ușoare, durabile și rezistente la furtuni și grindină. Dacă sunt fabricate din oțel de cea mai bună calitate cu un strat de piatră măcinată, vor avea o durată de viață foarte lungă. Datorită tuturor avantajelor, putem spune cu siguranță că acoperișurile metalice sunt o alegere tot mai comună a persoanelor care în prezent construiesc sau renovează.
    Articol de specialitate 329
    invelitori de acoperis metalice
    Avem 2006 executanți pentru domeniul Acoperisuri:

    1. Care acoperișuri sunt cele mai bune?

    Alegerea acoperișului este o dilemă pentru toți care se ocupă de acoperiș, fie refacerea acoperișului, fie construcția nouă. Piața oferă o gamă largă de tipuri de învelitori, de la metal, beton, lut, până la bituminoase și compozite. Caracteristicile lor, precum și prețurile, sunt foarte asemănătoare pentru fiecare nivel de calitate. Deci ce să alegeți? Învelitoarea acoperișului, în primul rând, ar trebui să urmeze proiectul casei, ceea ce înseamnă că trebuie să fie compatibilă din punct de vedere funcțional, fizic și estetic. Nu orice acoperiș se potrivește cu fiecare ansamblu de acoperiș. Învelitorile grele, de exemplu, nu se potrivesc bine cu acoperișurile de construcție mai ușoară și alte cazuri asemănătoare.

    2. Dezastre naturale tot mai grave

    În ultimii ani, suntem martori la înrăutățirea bruscă, puternică și tot mai frecventă a condițiilor meteorologice, nu doar la noi, ci în întreaga lume, iar acestea duc adesea la deteriorarea acoperișului. Practic în toată regiunea, aproape în orice perioadă a anului, apare un vânt tot mai puternic care poate ridica diferite tipuri de acoperișuri. Acum în fiecare vară apare grindină puternică, chiar și cazuri extreme când bucățile de gheață au circa 10 centimetri în diametru. Doar câteva acoperișuri pot rezista la astfel de condiții.

    Plăcile metalice pentru acoperiș sunt mai rezistente decât toate celelalte învelitori de acoperișuri
    Plăcile metalice pentru acoperiș sunt mai rezistente decât toate celelalte învelitori de acoperișuri

    3. Cel mai sigur este un acoperiș metalic

    Prin urmare, noua situație dictează diferite criterii în alegerea materialului pentru acoperiș. Materialele cândva perfect potrivite, acuma nu mai sunt. Țiglele din lut sau beton, dacă fiecare dintre ele nu sunt atașate de construcție, nu pot rezista vântului puternic care le doboară de pe acoperiș. S-a dovedit că doar metalul, adică o învelitoare de acoperiș din tablă, rezistă acestor dezastre precum vântul, gradul, ploaia sau zăpada. Nu se despică și rămâne pe loc.

    4. Acoperișuri din tablă

    Învelitoarea acoperișului compusă din piese sub formă de țigle, din tabla de oțel, este cea mai potrivită în comparație cu alte materiale. Țiglele din argilă sau din beton plesnesc și cad de o grindină puternică, iar acest lucru se poate întâmpla și cu țiglele din materiale cu ciment fibros. De aceea învelitoarea acoperișului din oțel este cea mai puternică în raport cu alte metale. Plăcile de aluminiu, cupru sau zinc sunt mult mai moi și mai puțin rezistente la grindină și la alte daune mecanice. În plus, oțelul este mai termorezistent și atunci fluctuațiile temperaturii nu provoacă o încordare internă mare sau o expansiune structurală.

    5. Acoperișul din tablă este foarte rezistent la coroziune

    Învelitorile acoperișului din oțel trebuie să fie bine protejate de coroziune pentru a fi durabile. Totuși, există mai multe tipuri de protecție. Oțelul este protejat cel mai adesea de stratul subțire de zinc. El este excelent pentru a preveni coroziunea, dar dezavantajul lui este că se despică și oțelul mai devreme sau mai târziu se corodează. Protecția mult mai bună este oferită de combinația de zinc și aluminiu, unde aluminiul asigură durabilitatea stratului de protecție.

    Pe de altă parte, rezistența la coroziune depinde și de calitatea oțelului în sine. Oțelul din fier reciclat conține diverse impurități nedorite și deci este mai predispus la coroziune. Oțelul fabricat din minereu de fier pur nu prezintă acest dezavantaj și deci are o durată de viață mai lungă. Vă sfătuim să verificați originea și calitatea materialului reciclat înainte de cumpărare.

    6. Țigla metalică cu strat din piatră

    Adăugarea unui strat de piatră granulată nu numai că permite țiglelor metalice să pară ca cele clasice, dar le oferă și o protecție suplimentară. În cazul gradului, oțelul ca cel mai potrivit material, nu este amenințat în acest sens, dar împrăștierea pietrei granulate îl face mai rezistent la loviturile pricinuite de grindină. În afară de aceasta, și când vine vorba de o ploaie obișnuită, stratul de piatră va diminua ecoul provocat de loviturile picăturilor, ceea ce nu este cazul la acoperișurile netede.

    7. Nouă cuie pe metru pătrat!

    Fiecare țiglă metalică este atașată cu niște cui speciale, în patru locuri pe marginea inferioară și pe patru locuri pe marginea superioară: al cincilea cui se bate la mijloc, în direcția acțiunii opuse a forței vântului, prin ce se asigură protecția și de la cele mai puternice lovituri. Pentru montarea învelitoarei de acoperiș pot fi utilizate doar cuiele nervurate cu galvanizare caldă, certificate ca fiind cele mai rezistente la forțele de tracțiune.

    Un acoperiș de tablă cântărește doar 4-7 kg pe metru pătrat ​
    Un acoperiș de tablă cântărește doar 4-7 kg pe metru pătrat

    8. Acoperișul de tablă este cel mai ușor pe metru pătrat!

    În comparație cu un acoperiș clasic, care cântărește între 40 și 70 kg pe metru pătrat, o învelitoare de acoperiș metalică cu greutatea de aproximativ 7 kg este extrem de ușoară. Prin urmare, este potrivită și pentru acoperișurile care nu sunt suficient de rezistente pentru sarcini mai mari. Un alt avantaj foarte important al acoperișurilor ușoare este că întreaga clădire este mult mai sigură din punct de vedere seismic decât ar fi dacă pe acoperiș ar fi mai multe tone de material clasic de învelitori pentru acoperiș. Dacă acoperișul este prea greu, acesta nu poate urmări mișcările rapide ale solului în cazul unui cutremur, ceea ce duce la apariția mai rapidă a fisurilor mai mari în pereți.

    9. Acoperișurile din tablă nu sunt poroase

    Tabla de oțel nu este poroasă în comparație cu alte materiale pentru acoperișuri. În cea mai mare parte a anului, acoperișul se încălzește peste zi, iar noaptea se răcește, ceea ce provoacă așa zisele micro fisuri. Prin urmare, materialele, cum ar fi argila și betonul, se deteriorează mai repede, iar învelitorile acoperișului din tablă pot dura zeci de ani.

    10. Care sunt experiențele?

    În regiunea noastră, acoperișurile din tablă cu straturi din pietricele se pot găsi pe piață mai mult de 30 de ani. Cele mai vechi acoperișuri - cele din tablă de oțel, din minereu de fier pur, cu un strat protector de aluminiu și zinc și presărate cu piatră colorată măcinată - sunt și astăzi impecabile. În multe cartiere, unde s-au înregistrat cele mai puternice furtuni cu grindină, aceste acoperișuri au fost singurul tip de construcții de acoperișuri fără deteriorări.

    Articol de specialitate 329
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Acoperisuri?

    Avem 2006 executanți pentru domeniul Acoperisuri:

    SERVICIU GRATUIT
    CĂUTĂM LOCAL
    FĂRĂ COMISIOANE
    Avem 2006 executanți pentru domeniul Acoperisuri
    9.2
    0

    BRĂNESCU CĂTĂLIN GHEORGHE ÎNTREPRINDERE INDIVIDUALĂ


    9.7
    0

    BRI&RANY CONSTRUCTION SRL


    9.4
    0

    CONSTRUCTI MATHIAS CREATIVE S.R.L.


    9.1
    1

    BRODCASTINT SRL