Pentru zona

    Țevi pentru încălzire: instalații de încălzire

    Într-un sistem de încălzire centrală, mai întâi mediul, de obicei apa, se încălzește într-un cazan. Apa încălzită se deplasează apoi către elementele de încălzire. Rețeaua de distribuție a încălzirii centrale servește la distribuirea apei în întreaga clădire.
    Articol de specialitate 329
    tevi pentru incalzire
    Avem 3297 executanți pentru domeniul Instalator:

    1. Sistem de încălzire cu o singură țeavă sau cu două țevi?

    Rețeaua de distribuție a încălzirii centrale este formată din țevi care formează un sistem circular închis. Apa se deplasează prin ele cu o viteză cuprinsă între 0,3 și 1,0 m/s. Pentru distribuția încălzirii se poate instala o rețea cu o singură țeavă sau cu două țevi.

    Sistemul de încălzire cu un sigur rând de țeavă este utilizat în principal pentru încălzirea prin pardoseală, deoarece permite măsurarea consumului. Acest tip de rețea de încălzire este mai accesibil.

    Sistemul cu două rânduri de țevi este ceva mai dificil de montat și necesită un număr și o lungime mai mare de țevi. Diferența dintre aceste două sisteme este și temperatura diferită a apei care ajunge în sistemul de încălzire. La un sistem cu două țevi, temperatura apei este aceeași pentru fiecare element de încălzire, în timp ce la sistemul cu o singură țeavă elementele de încălzire sunt conectate unul după altul, astfel încât temperatura este puțin mai mică cu fiecare element următor.

     Țevile din cupru sunt mai stabile, dar mai greu de instalat
    Țevile din cupru sunt mai stabile, dar mai greu de instalat

    2. Țevi pentru încălzire - tipuri

    De regulă, țevile pentru încălzirea centrală sunt montate în pereții clădirii și numai în cazuri excepționale sunt vizibile în încăperi. De obicei rămân vizibile doar în camerele de la subsol și unde nu există altă opțiune.

    Țevile pot fi realizate din metal, cel mai adesea din oțel sau cupru, sau din amestecuri sintetice. Acestea se folosesc tot mai rar - mai des cele din cupru sau, în clădirile noi, diverse tipuri de compozite plastice.

    2.1. Țevi din cupru pentru încălzire

    Țevile din oțel sau cupru sunt mult mai rezistente decât cele din materiale sintetice, dar, pe de altă parte, montarea lor este mai anevoioasă.

    2.2. Țevi PVC pentru încălzire

    Dacă țevile sunt din materiale sintetice sau compozite, acestea sunt și mai flexibile, așa că se asamblează mai ușor. Totodată, nu reprezintă o sarcină suplimentară, deoarece sunt mai ușoare decât cele din metal. Pe lângă aceasta, pereții lor interiori sunt complet netezi așa că oferă mai puțină rezistență în timpul curgerii apei.

    3. Țevi izolate pentru încălzire

    Indiferent de materialul folosit pentru țevile de distribuție, acestea trebuie întotdeauna bine izolate pentru a preveni pierderile excesive de căldură. De obicei sunt căptușite cu izolația între 6 și 10 mm grosime. 

     Țevile de încălzire au de obicei izolație cu grosimea de 6-10 mm
    Țevile de încălzire au de obicei izolație cu grosimea de 6-10 mm

    4. Țevi pentru încălzire - preț

    Prețurile țevilor din plastic pentru încălzire centrală variază considerabil. Alături de acestea, trebuie să aveți în vedere achiziționarea unui anumit număr de fitinguri, mufe și racorduri, din plastic și metal, care variază între 4-50 RON/buc.

    4.1. Țevi PVC – preț

    Pentru țevile PVC de 20 mm grosime cu izolație de 6 mm plătiți în jur de 16 RON/buc, colac 50 m.

    4.2. Țevi din cupru – preț

    Prețul pentru țevile din cupru pentru încălzire este aproximativ 50 RON, dimensiunea 10x0,7 mm, lungimea de 3 m.

    Dacă decideți să instalați sau să înlocuiți țevile și echipamente de încălzire, ne puteți contacta la daibau.ro. Pe site-ul nostru veți găsi mai multe sfaturi legate de acest subiect, precum și executanții, furnizorii și producătorii cu care cooperăm și care vor răspunde la cererea dumneavoastră cu o ofertă adecvată. Puteți vizualiza informații despre preț în calculatorul nostru.

    Articol de specialitate 329
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Instalator?

    Avem 3297 executanți pentru domeniul Instalator:

    Serviciu gratuit
    CĂUTĂM LOCAL
    Fără comisioane
    Avem 3297 executanți pentru domeniul Instalator
    8.9
    1

    LMD CLEANHOME SRL


    8.9
    0

    GEOCALDURA S.R.L.


    8.9
    0

    AMBSADOR CONCEPT SRL

    89
    8.9
    4

    NTZ PRO CONSTRUCT SRL