Pentru zona
    Ușa de intrare reprezintă un anumit simbol al statutului social, deoarece este atât un pasaj, cât și o legătură între interiorul casei și exterior. Ușa de la intrare este adesea o parte a pieselor de mobilier, de fapt, tâmplăria care iese cel mai mult în evidență pe fațadă și atrage privirile către casă. Pe lângă toate caracteristicile estetice și de statut, ca și în cazul ferestrelor, montarea corectă a ușii de intrare este foarte importantă. Montarea RAL a ușilor de intrare este o procedură modernă de instalare, iar cum arată totul în practică, vom explica în acest text.
    Articol de specialitate 408
    montaj usa de intrare
    Avem 452 executanți pentru domeniul Montaj uși interior:

    1. Montarea ușii de intrare

    În principiu, montarea ușilor de intrare trebuie lăsată întotdeauna în seama unor executanți profesioniști, calificați, care garantează că vor efectua lucrările în conformitate cu procedura corectă și cu reglementările moderne. Cu toate acestea, puteți monta singuri ușa de la intrare, dar trebuie să urmați și să respectați toate instrucțiunile furnizate de producător.

    2. Pregătirea și măsurarea deschiderii peretelui

    Înainte de montarea ușii de intrare, deschiderea peretelui trebuie pregătită și tocul ușii trebuie asamblat. Urmați instrucțiunile producătorului pentru asamblarea cadrului. După asamblarea cadrului, adică a tocului, este necesar să se compare dimensiunile acestuia cu dimensiunile deschiderii peretelui. Deschiderea optimă pentru ușa de intrare ar trebui să fie cu 2-3 cm mai lată decât dimensiunile exterioare ale tocului și cu 1-2 cm mai mare decât înălțimea exterioară a cadrului. În cazul în care se montează o nouă ușă de intrare în locul celei vechi, deschiderea construcției, grinzile și deschiderea podelei pentru pragul metalic trebuie adaptate la noua ușă

    Dacă pardoseala din holul sau camera de la intrare nu este încă terminată, este necesar să se marcheze înălțimea finală a pardoselii sau nivelul pardoselii finisate și să se pună distanțiere din lemn care vor înlocui temporar înălțimea pragului.

    3. Introduceți tocul ușii în deschiderea peretelui

    3.1. Introducerea tocului ușii în deschiderea peretelui

    Înainte de a plasa tocul ușii în deschiderea peretelui, astfel încât să fie la același nivel cu o parte a peretelui, acesta trebuie protejat cu bandă adezivă. Ușa finită este în mod normal acoperită cu folie pentru protecție în timpul transportului și instalării, așa că nu o îndepărtați până nu terminați întreaga lucrare. Introducerea tocului este cea mai complexă și importantă parte a întregii lucrări și se introduce în deschiderea peretelui, astfel încât marginea superioară a pragului metalic să fie cu cel puțin 1,5 cm deasupra nivelului podelei finite (1 cm este minim , iar 2 cm este maximul din cauza mișcării libere a canatului), iar marginea de jos, la aceeași înălțime cu nivelul podelei finisate. Un prag metalic poate avea și un profil suplimentar și șaibe. În acest caz, profilul de bază este plasat sub nivelul podelei. După măsurare și control, se verifică adâncimea exactă a tocului în raport cu grosimea peretelui, în timp ce unghiurile drepte ale axei orizontale și verticale se verifică cu o nivelă. Dacă veți plasa ușa exact în centrul lățimii peretelui sau mai mult spre exterior, adică în interior, depinde de spațiul disponibil și cât de mult se va putea deschide ușa. Bineînțeles, pentru a fi mai sigură, este mai bine să plasați ușa de intrare exact în mijlocul deschiderii peretelui, dar atunci se va putea deschide doar până la 90°.

      Fixarea tocului ușii în deschiderea peretelui

    Fixarea tocului ușii în deschiderea peretelui

    3.2. Fixarea tocului în deschiderea peretelui

    Când tocul este așezat la loc, acesta trebuie fixat pe toate cele patru laturi cu cuie de lemn, așa-zise șuruburi de 5-7 cm lățime, în puncte de aceeași înălțime pe fiecare parte, opuse unul altuia. Lamelele sunt așezate între perete și știfturi, dar astfel încât să fie paralele cu podeaua, în ambele colțuri superioare și în plus ușor împinse unele spre altele, apoi la treimi din înălțime și chiar deasupra pragului. Aceste cuie din lemn trebuie să fie bine antrenate și să țină stocul ferm pe loc până la finalizarea instalării.

    Unghiurile drepte ale axelor orizontale și verticale sunt verificate cu o nivelă. Tocul ușii este nivelat în toate cele trei axe, astfel încât un laser sau un alt dispozitiv de măsurare sau un fir obișnuit de plumb poate fi folosit pentru aceasta, iar atunci când este nivelat și asigurat, o psnă este plasată pe ambele părți.

    4. Fixarea canatului în deschiderea peretelui

    Urmează montarea canatului de ușă, dar înainte de asta se înfășoară în mijlocul înălțimii tocului un distanțier telescopic metalic sau o șipcă obișnuită, care se folosește pentru verificarea deschiderii/închiderii canatului, deoarece canatul trebuie treci lin pe lângă acea șipcă. De asemenea, se verifică modul în care aripa se sprijină pe tulpină și dacă unghiurile sunt corecte în toate direcțiile. Dacă este necesar, dacă observați vreo abatere, schimbați poziția cadrului.

    5. Amplasarea distanțierelor

    Toate cuiele din lemn trebuie instalate cât mai ferm posibil, deoarece nu trebuie să se miște. De asemenea, puteți contura poziția corectă a tocului pe perete. Foaia de ușă este apoi îndepărtată de pe montant sau pur și simplu deschisă, astfel încât să stea la un unghi drept față de montant și să fie în plus fixată, adică blocată pentru a preveni îndoirea în timpul găuririi.

    6. Ancorarea tocului

    Tocul ușii are deja găuri pregătite pentru montare, adică ancorarea în perete. Mai întâi, se scoate dopul de mascare din suportul central, situat la înălțimea clanței ușii, apoi se realizează o gaură cu un diametru de 6 mm prin toc și perete. Adâncimea găurii din perete ar trebui să fie de cel puțin 5 cm. În ea se înșurubează un șurub de ancorare cu diametrul de 7,5 mm. Apoi suportul central se pune la loc și se înșurubează, cu faptul că trebuie verificată distanța dintre laturi, care trebuie să rămână aceeași pe toată înălțimea tocului.

    La găurire trebuie să aveți grijă să nu deteriorați tocul ușii, deoarece acesta nu poate fi reparat. De asemenea, acordați atenție ca diametru burghiului și al șurubului să fie același.
    Odată ce ancorarea este gata, verificați de două ori cu o nivelă toate axele și unghiurile drepte, acesta fiind singurul mod în care canatul ușii se va putea mișca fără blocare
    Odată ce ancorarea este gata, verificați de două ori cu o nivelă toate axele și unghiurile drepte, acesta fiind singurul mod în care canatul ușii se va putea mișca fără blocare

    Aceeași procedură se repetă la locul suportului superior și inferior și la înălțimea balamalei superioare și inferioare, pe ambele părți ale tocului. În funcție de tipul de ușă și de producător, pot exista în total 4-6 găuri, adică șuruburi folosite pentru ancorarea ușii în deschiderea peretelui. Există un dop de mascare pentru fiecare dintre găuri, astfel încât odată ce montarea este finalizată, șuruburile să fie mascate și să nu mai fie vizibile.

    7. Etanșare pe trei niveluri conform standardului RAL

    Golurile dintre structură și stoc se închid permanent pe trei niveluri. Stratul exterior este impermeabil și permeabil la vapori și oferă o protecție adecvată împotriva vântului. Spuma PU la mijloc asigură izolarea termică și fonică, iar în interior sunt instalate o barieră de vapori și o barieră termică. Spațiul dintre perete și toc trebuie umplut uniform cu spumă PU. La umplere, trebuie să rețineți că spuma poliuretanică se extinde rapid, așa că nu puneți prea multă cantitate. Este important să lăsați tocul, canatul și pragul fixate și sprijinite timp de cel puțin 6 ore (sau conform instrucțiunilor producătorului) după umplere pentru a permite spumei din deschidere să se întărească complet.

     Când se termină montarea tocului ușii, acesta se etanșează cu spumă poliuretanică
    Când se termină montarea tocului ușii, acesta se etanșează cu spumă poliuretanică

    8. Lucrări finisate de zidărie 

    Când spuma poliuretanică se întărește suficient, bara transversală, suporturile și penele se îndepărtează. Apoi, excesul de spumă se taie cu un bisturiu, pe toată lungimea marginilor, acolo unde este necesar. Înainte de a începe lucrările de zidărie și de a instala muluri decorative, verificați încă o dată montarea și închiderea canatului ușii. Banda adezivă sau folia de protecție se îndepărtează de pe întregul toc numai după terminarea tratamentului peretelui din jurul ușii, adică după tencuire și vopsire, dacă este necesar.

    9. Reglarea finală a canatului ușii și montarea mânerului

    Montarea finală a canatului ușii în tocul și pervazul încorporat trebuie făcută foarte precis. Reglarea finală a deschiderii și închiderii canatului ușii se face prin răsucirea sau deșurubarea șuruburilor hexagonale de pe consolele reglabile 3D (balamale). Pragul metalic nu trebuie încărcat până nu este instalat în podeaua finisată. O bună etanșare și deschidere a ușii de intrare depinde de controlul profesional și reglarea canatului ușii.

    La reglarea filetului și a poziției întregului canat al ușii de intrare, este necesar să se acorde atenție spațiului prevăzut dintre canatul și tocul ușii de intrare – acesta ar trebui să fie între 4-5 mm.

    În ceea ce privește montarea mânerului și încuietorii ușii, trebuie respectate instrucțiunile atașate ale producătorului, deoarece montarea necorespunzătoare poate deteriora mecanismul de închidere.

    10. Prețul montării unei uși de intrare

    Cât costă montarea unei uși de intrare? Prețul montării și demontării ușii de intrare depinde de producător, ofertă și nu în ultimul rând, de materialul și dimensiunile ușii de intrare. Prețul demontării ușii de intrare variază și este de la 100 RON în sus, iar prețul montării ușii de intrare este ceva mai mare. Veți plăti între 150-450 RON pentru montarea ușii de intrare.

    Pentru mai multe informații despre montare și prețuri, contactați furnizorii de servicii de pe site-ul nostru.

     

    Articol de specialitate 408
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Montaj uși interior?

    Avem 452 executanți pentru domeniul Montaj uși interior:

    Serviciu gratuit
    CĂUTĂM LOCAL
    Fără comisioane
    Avem 452 executanți pentru domeniul Montaj uși interior
    8.9
    0

    SĂLĂJAN PREST SERV S.R.L.


    10
    11

    EDURAL INSTAL SRL


    8.9
    0

    CLAUDIU CONCEPT CONSTRUCT S.R.L.


    8.9
    0

    AGUA KANGEN ARAGON SRL

    1