1. Baza terasei
Terasa poate fi executată în fața casei, pe acoperișul plat al acesteia sau deasupra altor spații de locuit și, de asemenea, deasupra garajului sau subsolului.
Dacă dorim să construim o terasă deasupra unor spații de locuit, mai întâi trebuie să executăm izolația termică și hidroizolația. Dacă terasa este separată și de sine-stătătoare, trebuie să pregătim corespunzător baza acesteia. Dacă construim o terasă ca aripă adiacentă a obiectului, trebuie să avem grijă ca aceasta să se afle la o distanță corespunzătoare de obiect.
Terasa poate fi executată prin prelungirea plăcii AB a clădirii, adică prin executarea unei construcții corespunzătoare din oțel sau lemn. Cel mai ușor este să construim terasa direct pe sol, fără nici o construcție intermediară. Mai întâi, trebuie să înlocuim pământul existent cu un strat de nisip și să executăm tamponul. Mai multe despre pregătirea suprafeței bază puteți afla din articolul despre tipurile de pavaje și montarea acestora .
Sfaturi de specialitate de la ALMEK S.R.L. Care sunt etapele construirii unei terase în curte? Avem nevoie de autorizație de construcție? Etapele construirii unei terase în curte: În primul rând, se decide locul de amplasare a terasei, forma şi dimensiunile necesare, după care, al doilea pas presupune curăţarea pământului în locul pe care terasa va fi amplasată. Pământul trebuie curăţat, tasat şi nivelat, după care se toarnă o placă betonată cu armătură metalică, urmând montajul terasei dorite. Terasa include şi mobilierul de exterior, plante, flori şi poate include şi un grătar. De asemenea, câteva felinare fixate pe stâlpii de susţinere vor crea o atmosferă relaxantă. Pentru o durată de viaţă mai mare şi pentru o întreţinere uşoară, pardoseala poate fi placată cu gresie de exterior sau cu material compozit. Construirea unei terase în curtea casei necesită autorizaţie de construcţie dacă este acoperită şi stă pe o platformă, deoarece, în acest caz, are fundaţie. Orice construcţie, fie cu acoperiş, fie cu fundaţie, fie cu ambele, are nevoie de autorizaţie. Alina Mecherel, ALMEK S.R.L. |
2. Sistemul de drenare al terasei
O terasă nou construită trebuie să aibă un sistem de drenare a apei corespunzător. Pentru aceasta, este important ca pavajul terasei să aibă un grad de înclinare de 2 %. Acest unghi de înclinare se realizează prin executarea unei șape cu înclinare de 1 cm pe metru liniar.
3. Pavarea terasei
Terasele pot avea podea din lemn, din plăci ceramice sau din piatră. Lemnul este o pardoseală foarte adecvată pentru terase, dând exteriorului casei un aspect plăcut și făcându-ne să ne simțim ”acasă”. Dar, lemnul este un material care trebuie să fie protejat corespunzător. Trebuie să alegem corect tipul de lemn și anume unul mai bun și mai de calitate, cum ar fi măceșul siberian sau tecul. Și în cazul folosirii de plăci ceramice, trebuie să fim atenți și să le alegem pe cele de exterior și nu de interior. Mai puțin problematică este alegerea pardoselii din piatră, care este prin natura sa suficient de rezistentă. Și totuși, și în acest caz trebuie să ne consultăm cu un arhitect sau cu un furnizor de pardoseli, pentru că nu toate tipurile de piatră sunt adecvate.
Trimiteți-ne o cerere iar dacă aveți nevoie de mai multe informații contactați-ne.
Informații privind prețurile teraselor veți obține la calculatorul prețurilor .