Pentru zona

    Pardoseli din vinil

    Articolul a fost citit chiar de 540+ utilizatori
    Odată cu progresul tehnologiilor de producție, pardoselile din vinil au devenit o alternativă excelentă altor tipuri de pardoseli. Ca să vă facem alegerea mai ușoară, am ales câteva avantajele ale acestora, printre care, pe lângă calitate, se numără multe variante de design destinate tuturor încăperilor locuinței, prețurile accesibile și întreținerea ușoară. Pe lângă acestea, ne-am ocupat și de metodele de montare care nu sunt foarte exigente.
    Articol de specialitate 540
    pardoseli din vinil
    Avem 463 executanți pentru domeniul Pardoseală PVC, vinil:

    1. Ce sunt și cum sunt pardoselile din vinil

    Denumirea de pardoseală de vinil provine de la abrevierea PVC, mai exact, clorură de polivinil. Totuși, PVC-ul nu se folosește întotdeauna ca unica materie primă pentru acest produs, deoarece nu este complet inofensiv pentru sănătate datorită conținutului de clor. Denumirea comercială pentru vinil ca material include și alte tipuri de plastic. De exemplu, tot mai mult se  folosesc materialele EVA și PEVA, care sunt mult mai potrivite pentru utilizarea în spațiile rezidențiale și comerciale.

    Pardoselile din vinil se află des în clădirile de afaceri și comerciale și tot mai mult se folosesc în mobilarea caselor și apartamentelor. Producția vinilului are mai bine de 50 de ani, dar tehnologia se îmbunătățește constant. Acoperirile pentru pardoseli din vinil omogene și eterogene pot fi găsite acum pentru vânzare. Acoperirile omogene pentru pardoseală sunt formate dintr-un singur strat de vinil, în timp ce acoperirile eterogene de vinil sunt din mai multe straturi din materiale diferite, de obicei cu izolație fonică sau un strat care servește la micșorarea șocurilor și loviturilor.

    Vinilul este o acoperire excelentă pentru scări
    Vinilul este o acoperire excelentă pentru scări

    2. Avantajele pardoselilor din vinil

    Primul avantaj al pardoselii din vinil este durabilitatea. Stratul superior mai gros al pardoselii din vinil protejează împotriva impactului. Aceste pardoseli sunt, de asemenea, elastice, ceea ce înseamnă că pot rezista cu ușurință la mișcarea de pe suprafața podelei (mers, sărituri, alergare...) fără fisuri sau deformări vizibile.

    Tehnologia de producție oferă posibilități nelimitate de design. Tehnicile avansate de imprimare a pardoselilor din vinil combinate cu reliefuri permit imitații foarte convingătoare de lemn, piatră sau alte texturi moderne.

    Avantajul vinilului este că stratul său superior este antibacterian și antistatic, ceea ce înseamnă că acoperirile sunt potrivite și pentru persoanele care suferă de diferite tipuri de alergii.

    De asemenea, sunt ușor de întreținut, deoarece pot fi curățate cu o cârpă umedă datorită rezistenței lor la umiditate.

    3. Dezavantajele vinilului

    În ciuda faptului că vinilul este un material foarte durabil, nu se „comportă” bine la sarcinile mari. Nu este recomandată plasarea obiectelor grele, a pieselor de mobilier și a inventarului în depozite sau altele asemenea pe vinil. Deci, această pardoseală nu este o alegere bună pentru depozite, ateliere sau clădiri pentru producție. Expunerea directă la soare și la temperaturi ridicate, la fel, nu este o opțiune favorabilă. Culoarea lui se poate estompa, iar temperaturile ridicate îl pot deforma. Prin urmare, vinilul nu este o acoperire potrivită pentru suprafețele exterioare. Deoarece în interior nu este expus direct la lumina soarelui, nu vor fi probleme în acest sens, deci poate fi utilizat pentru orice cameră.

    4. Montarea vinilului

    Vinilul poate fi montat peste pardoselile existente, cum ar fi gresie sau parchet. Acesta este un mare avantaj și vă permite să reînnoiți foarte ușor pardoseala sau podelele din casa dumneavoastră. Totuși, nu se recomandă montarea vinilului sau laminatului nou peste cel vechi, uzat. Dacă vă deranjează frigul (cum ar fi gresia), puteți folosi vinilul pentru ca podeaua să fie mai caldă și mai confortabilă. Vinilul poate fi montat și în clădirile nou construite direct pe o șapă de ciment. În acest caz, trebuie acordată atenție doar pregătirii corespunzătoare a suprafeței podelei.

    4.1. Montare vinil - pregătirea pardoselii

    La așezarea directă pe șapă, substratul trebuie să fie complet uscat, plat și curat. Dacă pe el există fisuri sau orice alt fel de deteriorări, acestea trebuie umplute înainte ca lucrările să se continue.

    Dacă urmează să montați vinil pe o pardoseală existentă (ceramică, parchet...), asigurați-vă că nu există cuie sau urme de umezeală pe podea. Îndepărtați toate denivelările și aplicați compus de nivelare. Acest lucru este important deoarece pe o podea nouă din vinil, denivelările și neregulile ar fi, de asemenea, văzute și simțite sub picioare. Dacă rosturile dintre plăcile ceramice sunt mai înguste de patru milimetri, iar podeaua este complet netedă, compusul de nivelare nu va fi necesar. Doar asigurați-vă ca îmbinările plăcilor din vinil să nu se potrivească cu rosturile dintre plăcile ceramice.

    Cea mai potrivită bază pentru așezarea vinilului este placajul șlefuit, care creează o pardoseală mai moale, mai caldă și mai plăcută.

     Vinilul de astăzi este atât de bine finisat încât cu greu se distinge de parchetul adevărat
    Vinilul de astăzi este atât de bine finisat încât cu greu se distinge de parchetul adevărat

    4.2. Așezarea plăcilor din vinil cu sistemul „click”

    4.2.1. Așezarea vinilului - pregătire preliminară

    Vă recomandăm să verificați dacă tot materialul este potrivit înainte de începerea lucrării. De fapt, despachetați toate pachetele și aliniați plăcile astfel încât să le puteți vedea frumos. Acordați atenție la potrivirea culorii sau modelului, posibilelor deteriorări mecanice și defectelor. Este foarte important ca materialul să fie aclimatizat la spațiul în care va fi amplasat înainte de montare. Acest lucru înseamnă practic că ar trebui să „se odihnească” la temperatura camerei timp de cel puțin două zile. Vinilul se dilată la căldură și se contractă la frig, așa că se va stabiliza în acea perioadă. Datorită acestei dilatări a materialului, este important să lăsați un spațiu de cel puțin 5 milimetri de-a lungul marginilor, astfel încât vinilul să poată „funcționa și respira” în funcție de schimbările condițiilor microclimatice din încăpere.

    4.2.2. Montarea vinilului pe sistemul „click”

    Montarea începe întotdeauna în colțul din stânga și continuă spre dreapta și în sus. Utilizați distanțierele pentru a marca o distanță minimă de 5 mm față de perete și acordați atenție alinierii plăcilor, adică plintelor. Fixați întregul rând împreună. În sfârșit, din nou, păstrați o distanță minimă față de perete. Când ați terminat de așezat plăcile, îndepărtați distanțierele. Distanța rămasă până la perete este acoperită cu așa-numitele plinte pentru margine sau profile adecvate.

    4.3. Montarea plăcilor din vinil prin lipire

    Vinilul poate fi, de asemenea și lipit de substrat. Acest lucru previne pătrunderea apei sub gresie, ceea ce este deosebit de important dacă le folosiți pentru baie, toaletă sau bucătărie - de fapt, orice încăpere cu o concentrație mare de umiditate. Cu siguranță, și în acest caz, substratul trebuie verificat înainte de începerea lucrării - trebuie să fie complet uscat, neted și curat. Compusul de nivelare se aplică într-un strat cu o grosime de cel puțin 3 mm. Apoi se aplică adeziv (de preferință cel recomandat de producător) și, în final, se aliniază plăcile sau se desfășoară rolele. În cele din urmă, pardoseala se nivelează suplimentar, de fapt, se compactă cu o rolă.

    4.3.1. Vinil pentru încălzire în pardoseală

    Dacă urmează să lipiți vinilul de podelele cu încălzire prin pardoseală, trebuie să aveți grijă ca temperatura de pe suprafața cu vinil să nu depășească 25°C. Vinilul este un material cu o conductivitate termică excelentă.

    4.3.2. Câteva note în plus

    • Înainte de începerea lucrării, lăsați vinilul să stea în camera în care îl veți monta cel puțin 2 zile. Astfel, materialul se va adapta la condițiile microclimatice.
    • Este foarte important ca suprafața pe care veți lipi vinilul să fie uscată, netedă și plană.
    • Acordați atenție direcției plăcilor, rolelor sau plintelor - toate trebuie să fie orientate în aceeași direcție.
    • Urmați cu atenție instrucțiunile producătorului.

    5. Unde poate fi folosit vinilul?

    Plăcile din vinil sunt potrivite atât pentru încăperile umede, cât și pentru cele cu încălzire în pardoseală. Deoarece sunt foarte durabile și rezistente, pot fi montate pe coridoare aglomerate, bucătării și alte locuri similare. Vinilul poate fi folosit și pentru scări, influențând grosimea treptelor. Alături de plăcile din vinil, se vând și plintele de margine, de trecere și de colț asortate, așa că nu uitați să le cumpărați împreună cu celelalte materiale, pentru că fără ele nu veți putea duce lucrarea la bun sfârșit.

     Baia înainte de montarea acoperirii din vinil
    Baia înainte de montarea acoperirii din vinil
    Pregătirea podelei înainte de montarea vinilul
    Pregătirea podelei înainte de montarea vinilul
    Baia după montarea podelei din vinil
    Baia după montarea podelei din vinil

    6. Pardoseli din vinil - preț

    Prețul acoperirilor depinde de tip (plăci sau role, lamele), culoare, straturi de protecție și, bineînțeles, furnizorul de servicii. Prețul pardoselilor din PVC cu grosimea de 2 mm și dimensiunea de 91,5 cm x 15,2 cm variază de obicei între 8 și 16 RON/buc. Montarea și livrarea costă aproximativ 70 - 200 RON/m2.   

    Articol de specialitate 540
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Pardoseală PVC, vinil?

    Avem 463 executanți pentru domeniul Pardoseală PVC, vinil:

    Serviciu gratuit
    CĂUTĂM LOCAL
    Fără comisioane
    Avem 463 executanți pentru domeniul Pardoseală PVC, vinil
    8.9
    0

    SADPIM CONSTRUCT SRL-D


    8.9
    0

    BALKAN SYSTEM CONSTRUCT SRL


    9.5
    0

    RECONAZ.SRL


    10
    0

    GEORGE CONSTRUCT 2007 S.R.L.