Pentru zona

    Pardoseală mecanizată, șapă

    Articolul a fost citit chiar de 1293+ utilizatori
    Înainte de a monta pardoseala, fie aceasta parchet, gresie sau altceva, este foarte important să pregătiți suportul în mod corespunzător, adică stratul dintre pardoseală și placa de beton. Șapa este utilizată în construcții ca un tip de strat neted de finisare a suprafețelor podelei. Indiferent dacă sunt făcute manual sau la mașină, au avantajele și dezavantajele sale. Ce șapă va fi folosită se decide în funcție de cerințele proiectului, de dimensiunea suprafeței și de finisajul care se face și, desigur, de fondurile disponibile.
    Articol de specialitate 1293
    sapa
    Avem 2624 executanți pentru domeniul Șapa:

    1. Ce sunt șapa de beton și pardoseala mecanizată?

    Șapa de beton este un material popular folosit în industria construcțiilor pentru a nivela podelele și pentru a oferi un finisaj neted suprafețelor podelei. Șapa de beton este un amestec de ciment, nisip și apă și se aplică pe suprafețele interioare și exterioare. În ultimii ani, pe lângă tipurile de șape realizate manual, tot mai mult se utilizează șapele fabricate la mașină.

    Șapa de beton este un tip de material care este tot mai mult folosit în construcții pentru a crea podele netede și nivelate
    Șapa de beton este un tip de material care este tot mai mult folosit în construcții pentru a crea podele netede și nivelate

    2. Tipuri de șape tradiționale, realizate manual

    Tipurile de șape de beton realizate manual sunt numite clasice sau tradiționale deoarece sunt realizate întotdeauna la fața locului ca un amestec de nisip, ciment și apă. Se amestecă și manual, cu lopeți și mistrii, apoi se așază pe suprafață și se nivelează. Această metodă de pregătire și montare este și în zilele noastre încă destul de comună.

    2.1. Șapă realizată manual - avantaje

    Unul dintre avantajele șapei realizate în acest mod este adaptarea ușoară la nevoile speciale ale proiectului. De exemplu, dacă substratul este neuniform sau înclinat, amestecul este făcut pentru a repara aceste defecte. În plus, din nou în funcție de tipul de sarcină a proiectului, șapa poate fi prelucrată pentru a fi complet netedă sau aspră.

    2.2. Șapă făcută manual - dezavantaje

    Acest tip de șapă poate întâlni însă anumite limitări. Realizarea manuală, adică îmbinarea amestecului poate dura mult timp și necesită, de asemenea, mai multă forță fizică, ceea ce prelungește munca și mărește costurile. Pe de altă parte, tocmai din cauza amestecării manuale, amestecul nu poate fi niciodată complet omogen sau consistent ca amestecarea mecanizată, deoarece depinde foarte mult de puterea și priceperea lucrătorilor.

     Șapa realizată la mașină este mai omogenă
    Șapa realizată la mașină este mai omogenă

    3. Tipuri de șape mecanizate

    În ultimii ani, montarea șapelor din beton realizate la mașină a crescut semnificativ. Constructorii le numesc șape mecanizate. Acest tip de șapă nu este făcută, ci este produsă într-o fabrică și adusă la șantier ca produs finit. Folosind o pompă, se toarnă direct pe substrat la locul de instalare și se nivelează cu o mașină specială. Acest utilaj asigura nivelarea stratului, de fapt ca toată suprafața să fie plană și de aceeași grosime. Cele de ultima generație sunt de tip laser, deci execuția este și mai precisă.

    3.1. Șapă mecanizată - avantaje

    O șapă care se face la mașină este mai bună, deoarece amestecul este mai uniform și complet lipsit de cocoloașe, comparativ cu una care se face manual. În plus, din moment ce este adusă pe șantier deja pregătită, se lucrează mai puțin în jurul acesteia. La urma urmei, pe măsură ce montarea este mecanizată și podeaua finisată este de o calitate superioară.

    Un alt avantaj, nu mai puțin important, este că șapa este prelucrată mai rapid și acoperă în același timp suprafețe mai mari. Turnarea pe substrat cu o pompă durează mai puțin, la fel ca și nivelarea. Prin urmare, atunci când vine vorba de suprafețele mai mari, lucrarea mecanizată este o opțiune mult mai bună.

    Șapa fabricată la mașină se toarnă direct pe suprafață cu ajutorul unei pompe și se nivelează cu o mașină specială
    Șapa fabricată la mașină se toarnă direct pe suprafață cu ajutorul unei pompe și se nivelează cu o mașină specială

    3.2. Șapă mecanizată - dezavantaje

    Cu toate avantajele, șapa realizată mecanizat are anumite limitări. În primul rând, este mai scumpă. Livrarea la șantier trebuie plătită, la fel ca și utilizarea mașinilor speciale. În plus, mașinile trebuie să fie operate de o persoană instruită, ceea ce costă suplimentar.

    4. Șapa - conținutul și execuția lucrărilor

    Șapa nu se toarnă direct pe placa de bază, deoarece între ele trebuie plasată izolația termică (de exemplu, polistiren) și izolația fonică (de exemplu, tervol) . La fel, podelele realizate mecanizat nici măcar nu ating pereții, de care sunt despărțiți de câțiva centimetri de izolație din polistiren, așa-numita dilatare, care permite materialului să se întindă. Această metodă de așezare a șapei se numește podea flotantă. Acest lucru previne răspândirea sunetului prin construcție în camerele învecinate, dar și trecerea căldurii prin podelele neîncălzite sau spațiul de garaj.

    Se plasează o folie pe plăcile izolatoare pentru a preveni umezirea izolației. Urmează apoi șapa armată de 4-7 cm grosime și podeaua finală. Podelele mecanizate sunt realizate cu echipamente speciale, adică dispozitive care amestecă, pompează și toarnă betonul prin țevi într-un anumit loc. Dacă se dorește încălzirea în pardoseală, înainte de turnare se pune o membrană cu crampoane peste care se distribuie țevile de încălzire.

     Se recomandă ca șapa să se facă vara din cauza temperaturilor mai ridicate
    Se recomandă ca șapa să se facă vara din cauza temperaturilor mai ridicate

    5. Cât timp trebuie să se usuce șapa?

    După montarea șapei, și înainte de a monta pardoseala finală, este foarte important ca podeaua să fie complet uscată. Se presupune că pentru fiecare centimetru de șapă este necesară o săptămână pentru uscare, astfel încât întregul proces poate dura câteva săptămâni. Prin urmare, este întotdeauna recomandat ca astfel de lucrări să fie efectuate vara când temperaturile sunt ridicate. Mai târziu sau mai devreme, adică toamna sau primăvara, din cauza temperaturilor mai scăzute și a umidității mai ridicate a aerului, podelele mecanizate se usucă timp de două luni sau chiar mai mult. Iarna este complet nepotrivită pentru instalarea unei șape umede.

    Timpul de uscare al șapei depinde în mare măsură de materialul care este așezat pe podeaua turnată mecanic: pentru ceramică, piatră și marmură, timpul de uscare este de 20-30 de zile, iar pentru parchet și laminat 45-60 de zile.

    6. Șapa - execuție mecanizată și preț

    Prețul șapei mecanizate depinde de lucru, grosime și, bineînțeles, de cantitatea necesară. Mai multe despre prețurile șapei și instalarea acesteia veți găsi în calculatorul nostru.

    Pentru obținerea ofertei exacte, căutați pe platforma Daibau meșterii din zona dumneavoastră sau cereți-ne sfaturi.

    1293
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Șapa?

    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    Avem 2624 executanți pentru domeniul Șapa:

    Serviciu gratuit
    Căutăm local
    Fără comisioane