Pentru zona
    Se mai utilizează oare lemnul masiv? Poate fi înlocuit cu lemn mai ieftin? Industria lambriurilor din lemn este astăzi destul de dezvoltată, dar lemnul masiv are multe avantaje unice.
    Articol de specialitate 479
    masa lemn
    Avem 98 executanți pentru domeniul Lemn lamelat încrucișat:

    1. Lemn masiv și plăci de lemn

    1.1. Lemn masiv

    Lemnul este plin, masiv sau prelucrat în diverse produse, cum ar fi plăcile din lemn. Lemnul masiv este lemn cu un profil complet care este modelat și prelucrat din toate părțile. Astfel de metode de prelucrare îl fac foarte puternic, motiv pentru care este adesea folosit la realizarea de lucruri pentru casă, mobilier și alte produse care necesită durabilitate și rezistență. Lemnul masiv poate fi obținut din diferite tipuri de copaci, precum stejar, arțar, zadă și altele. Având în vedere că lemnul masiv este fabricat dintr-o singură bucată, are un preț mai mare decât compozitul și este, de asemenea, o opțiune mai puțin accesibilă.

    1.2. Plăci de lemn

    Plăcile din lemn sunt produse din diverse tipuri de lemn și pot fi lipite, presate sau asamblate din mai multe straturi. Plăcile din lemn sunt adesea folosite pentru realizarea de mobilier ș - dulapuri, rafturi, podele și alte produse. Și anume, astăzi plăcile din lemn sunt folosite cel mai mult în industria mobilei, deși produsele din lemn masiv reprezintă încă doar o mică cotă pe piață.

    PAL
    Materiile prime pentru producția de PAL sunt mai ieftine, dar producția este mai solicitantă 

    2. Caracteristicile lemnului

    Lemnul masiv este încă cel mai apreciat, dar odată cu creșterea costurilor de producție și transport, mulți oameni cu greu își pot permite astfel de produse. Lemnul este obținut din conifere sau specii de foioase. Tipurile de copaci sunt destul de diferite unele de altele, așa că este important să acordați atenție arborelui care va fi ales pentru o anumită utilizare.

    Lemnul este un material cu proprietăți foarte specifice, destul de diferit de materialele artificiale. Similar oamenilor, se poate spune că un copac are propria sa structură anatomică. Lemnul este poros, deoarece este format din numeroase fibre minuscule, iar direcția și densitatea acestora determină direcția de acțiune a forțelor și, prin urmare, rezistența sau slăbiciunea. În plus, deși poate să nu fie vizibil la început, lemnul are și un procent ridicat de umiditate. În procesele de dezumidificare sau uscare, lemnul își schimbă forma și textura; acele modificări sunt descrise colocvial prin termenul „activitatea lemnului”. Dacă lemnul, adică produsele, nu sunt manipulate corespunzător, dacă sunt montate incorect sau dacă lemnul este prost selectat, crăpăturile și daune similare vor apărea foarte repede.

    Lemn masiv
    Plăcile din lemn sunt realizate din bucăți care cad în timpul prelucrării lemnului masiv, apoi comprimate și lipite

     

    Tocmai din această cauză, pentru a preveni apariția deteriorărilor, fie crăpare, fie îndoire, lemnul este prelucrat în diferite moduri; totodată se aplică tehnici și mijloace de întărire a lemnului care îi mărește duritatea, rezistența , durabilitatea si protecția

    3. Plăci de lemn

    Plăcile de lemn sunt panouri sau semifabricate plate din lemn. Aceasta înseamnă că pentru asamblarea lor se folosesc bucăți mai mici de lemn masiv, care sunt legate între ele în plăci. Pentru producerea lor se utilizează lemn de calitate scăzută sau deșeuri de lemn. Drept urmare, prețul unui astfel de lemn este semnificativ mai mic, în timp ce unele dintre proprietățile sale sunt semnificativ îmbunătățite. În industria lemnului, acestea diferă:

    3.1. Lemn lipit - strat subțire de lemn: lemn furniruit, grinzi lipite din lemn masiv.

    3.2. Plăci de tâmplărie - panouri din mai multe straturi subțiri: panouri furniruite (placaj), panouri pentru tâmplărie, panouri de cofraj.

    3.3. Plăci din fibre, MDF - plăci din fibre de lemn: dense sau mai puțin dense.

    3.4. PAL, OSB - panouri din PAL presat și cochilii: monostrat, două straturi, altele.

    4. Plăci pentru tâmplărie

    Plăcile de tâmplărie sunt o denumire comună pentru un semifabricat obținut prin lipirea panourilor furniruite, a panourilor din PAL presat sau a fibrelor. Sunt realizate în prese speciale, iar lipirea necesită adesea utilizarea de substanțe chimice și rășini. Pentru că sunt fabricate din lemn de calitate scăzută, sunt foarte ieftine, dar, din păcate, sunt și dăunătoare sănătății. Cu toate acestea, au multe calități bune. Pentru că panourile sunt lipite între ele, lemnul practic nu își arată proprietățile naturale, așa că nu se crăpă sau nu se răsucește. De aceea se pot realiza plăci de tâmplărie de dimensiuni mari.

    Mobila din lemn
    Datorită structurii fibroase, plăcile de tâmplărie pot fi îndoite, motiv pentru care sunt excelente pentru piese rotunde de mobilier

    4.1. Lemn lipit sau laminat

    Aceste panouri sunt realizate prin lipirea de foi transversale sau straturi de furnir. Spre deosebire de placaj, straturile pentru glulam sunt îmbinate astfel încât fibrele să fie paralele. Denumirea profesională a acestui tip de cherestea este cherestea lipită. De obicei este realizat din furnir de fag sau zadă de diferite grosimi. Datorită fibrelor de lemn paralele, lemnul este flexibil, astfel încât este utilizat în industria mobilei pentru producerea de suprafețe curbate, cum ar fi spătarul scaunelor cu picioare curbate și altele asemănătoare.

    4.2. Placaj

    Acestea sunt plăci care se obțin prin presarea așchiilor și a cojilor, așa-numitele. deșeuri de lemn din diferite tipuri de lemn. Aceste bucăți de lemn sunt comprimate și lipite în prese cu ajutorul diverșilor aditiv, precum întăritori, rășini formaldehidice sau alte tipuri de lipici la temperaturi ridicate. Materialul pentru producerea lor este extrem de ieftin și accesibil, dar producția este ceva mai pretențioasă.

    Pentru a utiliza placajul, acesta trebuie rafinat prin lipire de folii, de obicei melamină, pe care există un fel de imprimare - imitație de materiale naturale și de altă natură (așa-numitul decor: lemn, piatră, beton, oțel), apoi organic, modele de plante sau animale. Placajul este rafinat prin lipirea straturilor de ultrapastă, furnir sau lăcuire peste el. Plăcile PAL netratate, în schimb, au proprietăți proaste, deoarece eliberează substanțe chimice folosite la lipire, sunt mai slabe, se descojesc și nu sunt elastice. De aceea se prelucrază mai greu. 

    5. Selectarea materiilor prime pentru plăci de lemn

    Producția plăcilor de lemn este asociată cu procese tehnologice consumatoare de energie și include substanțe chimice nocive, clei artificial, lianți compoziți și rășini. În orice caz, mobilierul din lemn masiv este considerat mai bun, deoarece reprezintă o soluție mai bună din punct de vedere ecologic și estetic. Prin selectarea, prelucrarea și prelucrarea atentă a lemnului masiv, este posibil să creați produse la prețuri accesibile, care vă vor servi toată viața.

    Articol de specialitate 479
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Lemn lamelat încrucișat?

    Avem 98 executanți pentru domeniul Lemn lamelat încrucișat:

    SERVICIU GRATUIT
    CĂUTĂM LOCAL
    FĂRĂ COMISIOANE
    Avem 98 executanți pentru domeniul Lemn lamelat încrucișat
    9.6
    0

    MASTER CON SRL


    10
    0

    CSATA EM-JEN CONSTRUCT S.R.L.


    10
    1

    ART DESIGN CONSTRUCŢII COMPANY S.R.L.


    9.3
    0

    AMBIS CONSTRUCT 2012 SRL