Pentru zona

  Înlocuirea acoperișului: când este necesară renovarea acoperișului

  Dacă acoperișul casei dumneavoastră are mai mult de 30 de ani, chiar dacă nu pare uzat și devastat, este necesar să schimbați învelișul, eventual să înlocuiți sau să completați hidroizolația și termoizolația, să reparați tabla, streașina, jgheaburile și efectuați alte lucrări de acoperiș și tablă. Dacă așteptați prea mult cu o înlocuire, se poate ajunge la eteriorarea permanentă a structurii de lemn a acoperișului, ceea ce va crește foarte mult costul reparației. Cu zeci de ani în urmă, când se făceau astfel de acoperișuri, cunoștințele privind fizica clădirilor, termoizolarea și alte tehnici și tehnologii moderne nu erau la nivelul de astăzi, adică erau foarte prost aplicate în construcția caselor private. În plus, calitatea, tipurile și alegerea materialelor a fost mult mai limitată, astfel încât acoperișurile nu ar fi putut fi mai bune. În orice caz, rețineți că aproape 30% din toate pierderile de energie ale unei clădiri construite inadecvat cad pe acoperiș.
  Articol de specialitate 27
  acoperis
  Avem 858 executanți pentru domeniul Învelitoare acoperis:

  1. Înlocuirea acoperișului

  1.1. Tipuri de acoperișuri și înlocuirea acestora

  Renovarea acoperișului poate însemna înlocuirea acoperișului, refacerea acoperișului și a izolației, precum și reconstrucția coșului de fum și a lucrărilor de tablă sau doar o nouă acoperire. Structura din lemn a acoperișului vechi poate fi salvată dacă este încă în stare bună. Astăzi, se realizează în general un acoperiș ventilat, unde șipcile sunt plasate peste căpriori și grinzi pentru a crea o conductă de aer cu un acoperiș secundar. În funcție de capacitatea portantă a structurii și greutatea acoperițului, puteți alege între acoperișuri metalice ușoare, tigle clasice sau beton și șindrilă bituminoasă. 

  1.2. Renovarea acoperișului - când?

  Ca toate celelalte lucruri, acoperișul își servește scopul pentru o perioadă, apoi vine un moment când trebuie reparat. Când vine vorba de avarii minore, de obicei este suficient să reparați sau să înlocuiți ceva în anumite locuri, totuși, la fiecare 20-30 de ani este timpul să înlocuiți întregul acoperiș. Necesitatea înlocuirii acoperișului este indicată de lichen și mușchi, țigle sparte și cuie care nu sunt la locul lor, răsucirea învelișului și alte deformații majore. Unul dintre cele mai alarmante semne este, desigur, o scurgere în interiorul clădirii, ceea ce înseamnă că acoperișul curge undeva - problema poate fi și acoperirea și impermeabilizarea acoperișului.

  Indiferent ce căutați și pentru ce vă gândiți să optați, rețineți că este o investiție de mai multe decenii.
  Renovare acoperis
  Învelișul acoperișului trebuie înlocuit la fiecare 20-30 de ani

  3. Refacerea acoperișului și tipurile de materiale

  3.1. Înlocuirea acoperișului: beton

  Deși acoperișurile din beton sunt asociate în cea mai mare parte cu trecutul, mai precis cu construcțiile de acum zeci de ani, ele sunt încă folosite și astăzi. Cel mai mare avantaj al acoperișurilor din beton este că sunt extrem de rezistente la intemperii și la foc și absorb foarte puțină apă. Slăbiciunea lor este greutatea lor și acesta este în mare parte un factor decisiv - betonul este un material greu, astfel încât acoperișurile din beton sunt mult mai grele decât toate celelalte. În plus, în practică, aceasta înseamnă că nu poate fi amplasat pe fiecare acoperiș; de fapt, acoperișul trebuie proiectat separat și cu calcule adecvate ale capacității portante a întregii structuri și fundație.

  Acoperișul din beton este ușor de construit și, prin urmare, înlocuirea și repararea lui sunt rapide. Placile de acoperiș din beton sunt de obicei dreptunghiulare sau pătrate.

  3.2. Înlocuirea acoperișului: țigle

  Țigla este încă cel mai popular  acoperiș din Serbia și Balcani. Acest lucru poate fi atribuit raportului favorabil calitate-preț, deoarece este un material foarte durabil și solid la un preț relativ favorabil. În plus, astăzi aveți la dispoziție diverse culori, nuanțe și tonuri în care sunt produse faianța – de la maro la roșu la portocaliu si galben. În plus, țigla este un material dezirabil și acceptabil din punct de vedere ecologic și este, de asemenea, ignifugă și rezistentă la apă. În ceea ce privește forma în sine, aceasta este specifică, ușor ondulată, astfel că țigla pentru acoperiș să fie dispusă cu suprapunere una lângă alta și una peste alta.

  3.3. Renovarea acoperișului: șindrilă

  Lemnul este un material de construcție tradițional și disponibil la nivel local în Serbia, care a fost folosit cândva pentru acoperișuri. Tiglele tradiționale din lemn se numesc șindrilă. Astăzi, acest tip de utilizare a lemnului este rar, deoarece, în comparație cu alte acoperișuri, lemnul nu este atât de rezistent la condițiile meteorologice și, în plus, o astfel de acoperire este foarte solicitantă și costisitoare. Cu toate acestea, acoperișurile din lemn sunt extrem de frumoase, elegante și aproape eterne. Datorita culorii si materialitatii lemnului, dau impresia de traditional, confort si caldura. Șindrila sau acoperișurile din lemn pot dura sute de ani, dar necesită multă întreținere și reparații regulate.

  3.4. Renovare acoperiș: acoperiș metalic

  Cel mai mare avantaj al acoperișului metalic este, desigur, durabilitatea și durabilitatea acestuia. Capacul metalic este practic indestructibil. Sunt disponibile multe variante de capace metalice, de obicei realizate din aluminiu. De la ondulat la plat, de la acoperișuri metalice de culoare antracit la cele în tonuri metalice naturale. Capacul metalic este singurul material de acoperiș care poate fi plasat pe toate pantele acoperișului. Anumite tipuri de metal pot fi folosite atât pentru acoperiș, cât și pentru fațadă. Un alt avantaj al acoperișului metalic este că are o greutate specifică redusă și este destul de ușoară, astfel încât, spre deosebire de plăcile de acoperiș din beton, nu are nevoie de o structură de susținere masivă - este potrivită chiar și pentru clădirile din lemn.

  Dezavantajul unui acoperiș metalic este că este cel mai scump dintre toate acoperișurile.

  3.5. Înlocuire acoperișului: acoperiș verde

  Dacă vreți să fie deosebit de ecologic și eficient din punct de vedere energetic, un acoperiș verde este alegerea potrivită pentru dvs. Un acoperiș verde este un acoperiș pe care este plantată vegetație. În funcție de tipul de structură a acoperișului - pe jos sau nepiesabil - se alege și tipul de vegetație: poate fi destul de joasă (de exemplu, mușchi și licheni) sau ceva mai înaltă (plante perene mai scurte), deși chiar și copaci pot fi plantați . Acoperișul verde acționează ca un strat suplimentar de izolație și se potrivește frumos în mediile urbane - pentru care a fost de fapt conceput pentru a sparge griul urban și a crește nivelul de oxigen. În principiu, se recomandă ca acoperișul verde să fie acoperit cu verdeață nepretențioasă, deoarece este greu de cultivat pe acoperiș. Alegerea plantelor depinde și de pantă. Un acoperiș verde este o alegere excelentă dacă aveți o terasă pe acoperiș, deoarece va evoca opulența și luxuria grădinilor frumoase din pământ.

  Acoperis nou
  Țigla este una dintre cele mai populare acoperiri de acoperiș din România

  4. Renovarea acoperișului: când este momentul potrivit?

  Acoperișul este partea cea mai sensibilă a acoperișului, așa că nu toate părțile anului sunt potrivite pentru restaurarea sau renovarea acestuia. Înlocuirea acoperișului este recomandată în perioadele mai calde și uscate ale anului. Înlocuirea acoperișului durează câteva zile, în funcție de suprafața pătrată a acoperișului. Deși acoperișul deschis este protejat și securizat în fiecare zi după terminarea lucrării, este important să alegeți lunile cu cele mai puține precipitații.

  5. Înlocuire acoperiș: preț

  Cât costă acoperișul? Prețurile lucrărilor de acoperiș pot varia considerabil. Cele mai importante sunt dimensiunea și construcția acoperișului, a acoperișului și a copertinei și, cu siguranță, acoperișul. Costurile totale vor depinde daca este vorba de ridicarea unui nou acoperis sau renovarea unui acoperis vechi, eventual inlocuirea sau reinnoirea termoizolatiei, etc., intrucat reparatiile presupun indepartarea si indepartarea materialului vechi. Pe de altă parte, tipul acoperișului este, de asemenea, foarte importantă- cu cât sunt mai multe pante și îmbinări, cu atât este mai mult de lucru pentru maiștrii.

  Prețul realizării întregului acoperiș clasic, cu toate lucrările de tâmplărie, tablă și acoperișuri, precum și achiziționarea și montarea acoperișului metalic, variază între 16 și 24 EURO/m2. Acoperișul din țiglă este de 25-42 EUR/m2, în timp ce așezarea țiglelor este de 8-12 EURO/m2

  Articol de specialitate 27
  Autorul: Revista Daibau
  Avem 858 executanți pentru domeniul Învelitoare acoperis:

  Cum v-au fost de folos aceste informații?


  Idei de amenajare a casei

  O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

  Avem 858 executanți pentru domeniul Învelitoare acoperis:

  SERVICIU GRATUIT
  CĂUTĂM LOCAL
  FĂRĂ COMISIOANE
  Avem 858 executanți pentru domeniul Învelitoare acoperis
  8.9
  0

  CAROLINA & ALBERTO SRL


  9.3
  0

  MEGAMONTAJ SRL


  9.8
  0

  DYNAMIC ROOF CONSTRUCT S.R.L.


  10
  0

  OBERMAISTER KONSTRUKT S.R.L.


  CĂUTAȚI EXECUTANȚI BUNI PENTRU DOMENIUL ÎNVELITOARE ACOPERIS?

 • Învelitoare acoperis Bucureşti
 • Învelitoare acoperis Cluj-Napoca
 • Învelitoare acoperis Constanţa
 • Învelitoare acoperis Dumbrăveni
 • Învelitoare acoperis Iaşi
 • Învelitoare acoperis Timişoara
 • Învelitoare acoperis Alba Iulia
 • Învelitoare acoperis Arad
 • Învelitoare acoperis Bacău
 • Învelitoare acoperis Baia Mare
 • Învelitoare acoperis Bârlad
 • Învelitoare acoperis Bistriţa
 • Învelitoare acoperis Botoşani
 • Învelitoare acoperis Brăila
 • Învelitoare acoperis Braşov
 • Învelitoare acoperis Buzău
 • Învelitoare acoperis Călăraşi
 • Învelitoare acoperis Craiova
 • Învelitoare acoperis Deva
 • Învelitoare acoperis Drobeta-Turnu Severin
 • Învelitoare acoperis Focşani
 • Învelitoare acoperis Galaţi
 • Învelitoare acoperis Giurgiu
 • Învelitoare acoperis Hunedoara
 • Învelitoare acoperis Mediaş
 • Învelitoare acoperis Oradea
 • Învelitoare acoperis Piatra-Neamţ
 • Învelitoare acoperis Piteşti
 • Învelitoare acoperis Ploieşti
 • Învelitoare acoperis Râmnicu Vâlcea
 • Învelitoare acoperis Reşiţa
 • Învelitoare acoperis Roman
 • Învelitoare acoperis Satu Mare
 • Învelitoare acoperis Sfântu Gheorghe
 • Învelitoare acoperis Sibiu
 • Învelitoare acoperis Slatina
 • Învelitoare acoperis Slobozia
 • Învelitoare acoperis Suceava
 • Învelitoare acoperis Târgovişte
 • Învelitoare acoperis Târgu Jiu
 • Învelitoare acoperis Târgu Mureş
 • Învelitoare acoperis Tulcea
 • Învelitoare acoperis Turda
 • Învelitoare acoperis Vaslui
 • Învelitoare acoperis Zalău
 • Învelitoare acoperis Abrud
 • Învelitoare acoperis Adjud
 • Învelitoare acoperis Agnita
 • Învelitoare acoperis Aiud
 • Învelitoare acoperis Aleşd
 • Învelitoare acoperis Alexandria
 • Învelitoare acoperis Amara
 • Învelitoare acoperis Anina
 • Învelitoare acoperis Aninoasa
 • Învelitoare acoperis Ardud
 • Învelitoare acoperis Avrig
 • Învelitoare acoperis Azuga
 • Învelitoare acoperis Babadag
 • Învelitoare acoperis Baia de Aramă
 • Învelitoare acoperis Baia de Arieş
 • Învelitoare acoperis Baia Sprie
 • Învelitoare acoperis Băile Govora
 • Învelitoare acoperis Băile Herculane
 • Învelitoare acoperis Băile Olăneşti
 • Învelitoare acoperis Băile Tuşnad
 • Învelitoare acoperis Băileşti
 • Învelitoare acoperis Bălan
 • Învelitoare acoperis Bălceşti
 • Învelitoare acoperis Balş
 • Învelitoare acoperis Băneasa
 • Învelitoare acoperis Baraolt
 • Învelitoare acoperis Bechet
 • Învelitoare acoperis Beclean
 • Învelitoare acoperis Beiuş
 • Învelitoare acoperis Berbeşti
 • Învelitoare acoperis Bereşti
 • Învelitoare acoperis Bicaz
 • Învelitoare acoperis Blaj
 • Învelitoare acoperis Bocşa
 • Învelitoare acoperis Boldeşti-Scăeni
 • Învelitoare acoperis Bolintin-Vale
 • Învelitoare acoperis Borşa
 • Învelitoare acoperis Borsec
 • Învelitoare acoperis Brad
 • Învelitoare acoperis Bran
 • Învelitoare acoperis Breaza
 • Învelitoare acoperis Brezoi
 • Învelitoare acoperis Broşteni
 • Învelitoare acoperis Bucecea
 • Învelitoare acoperis Budeşti
 • Învelitoare acoperis Buhuşi
 • Învelitoare acoperis Bumbeşti-Jiu
 • Învelitoare acoperis Buşteni
 • Învelitoare acoperis Buziaş
 • Învelitoare acoperis Cajvana
 • Învelitoare acoperis Calafat
 • Învelitoare acoperis Călan
 • Învelitoare acoperis Călimăneşti
 • Învelitoare acoperis Câmpeni
 • Învelitoare acoperis Câmpia Turzii
 • Învelitoare acoperis Câmpina
 • Învelitoare acoperis Câmpulung
 • Învelitoare acoperis Câmpulung Moldovenesc
 • Învelitoare acoperis Caracal
 • Învelitoare acoperis Caransebeş
 • Învelitoare acoperis Carei
 • Învelitoare acoperis Cavnic
 • Învelitoare acoperis Căzăneşti
 • Învelitoare acoperis Cehu Silvaniei
 • Învelitoare acoperis Cernavodă
 • Învelitoare acoperis Chişineu-Criş
 • Învelitoare acoperis Ciacova
 • Învelitoare acoperis Cisnădie
 • Învelitoare acoperis Codlea
 • Învelitoare acoperis Comăneşti
 • Învelitoare acoperis Comarnic
 • Învelitoare acoperis Copşa Mică
 • Învelitoare acoperis Corabia
 • Învelitoare acoperis Costeşti
 • Învelitoare acoperis Covasna
 • Învelitoare acoperis Cristuru Secuiesc
 • Învelitoare acoperis Cugir
 • Învelitoare acoperis Curtea de Argeş
 • Învelitoare acoperis Curtici
 • Învelitoare acoperis Dăbuleni
 • Învelitoare acoperis Darabani
 • Învelitoare acoperis Dărmăneşti
 • Învelitoare acoperis Dej
 • Învelitoare acoperis Deta
 • Învelitoare acoperis Dolhasca
 • Învelitoare acoperis Dorohoi
 • Învelitoare acoperis Drăgăneşti
 • Învelitoare acoperis Drăgăneşti-Olt
 • Învelitoare acoperis Drăgăşani
 • Învelitoare acoperis Dragomireşti
 • Învelitoare acoperis Eforie
 • Învelitoare acoperis Făgăraş
 • Învelitoare acoperis Făget
 • Învelitoare acoperis Fălticeni
 • Învelitoare acoperis Făurei
 • Învelitoare acoperis Feteşti
 • Învelitoare acoperis Fieni
 • Învelitoare acoperis Fierbinţi-Târg
 • Învelitoare acoperis Filiaşi
 • Învelitoare acoperis Flămânzi
 • Învelitoare acoperis Frasin
 • Învelitoare acoperis Fundulea
 • Învelitoare acoperis Găeşti
 • Învelitoare acoperis Gătaia
 • Învelitoare acoperis Geoagiu
 • Învelitoare acoperis Gheorgheni
 • Învelitoare acoperis Gherla
 • Învelitoare acoperis Ghimbav
 • Învelitoare acoperis Gura Humorului
 • Învelitoare acoperis Hârlău
 • Învelitoare acoperis Hârşova
 • Învelitoare acoperis Haţeg
 • Învelitoare acoperis Horezu
 • Învelitoare acoperis Huedin
 • Învelitoare acoperis Huşi
 • Învelitoare acoperis Ianca
 • Învelitoare acoperis Iernut
 • Învelitoare acoperis Ineu
 • Învelitoare acoperis Însurăţei
 • Învelitoare acoperis Întorsura Buzăului
 • Învelitoare acoperis Isaccea
 • Învelitoare acoperis Jibou
 • Învelitoare acoperis Lehliu-Gară
 • Învelitoare acoperis Lipova
 • Învelitoare acoperis Liteni
 • Învelitoare acoperis Livada
 • Învelitoare acoperis Luduş
 • Învelitoare acoperis Lugoj
 • Învelitoare acoperis Lupeni
 • Învelitoare acoperis Mangalia
 • Învelitoare acoperis Mărăşeşti
 • Învelitoare acoperis Marghita
 • Învelitoare acoperis Medgidia
 • Învelitoare acoperis Miercurea Nirajului
 • Învelitoare acoperis Miercurea Sibiului
 • Învelitoare acoperis Miercurea-Ciuc
 • Învelitoare acoperis Mihăileşti
 • Învelitoare acoperis Milişăuţi
 • Învelitoare acoperis Mioveni
 • Învelitoare acoperis Mizil
 • Învelitoare acoperis Moineşti
 • Învelitoare acoperis Moldova Nouă
 • Învelitoare acoperis Moreni
 • Învelitoare acoperis Motru
 • Învelitoare acoperis Murfatlar
 • Învelitoare acoperis Murgeni
 • Învelitoare acoperis Nădlac
 • Învelitoare acoperis Năsăud
 • Învelitoare acoperis Năvodari
 • Învelitoare acoperis Negreşti
 • Învelitoare acoperis Negreşti-Oaş
 • Învelitoare acoperis Negru Vodă
 • Învelitoare acoperis Nehoiu
 • Învelitoare acoperis Novaci
 • Învelitoare acoperis Nucet
 • Învelitoare acoperis Ocna Mureş
 • Învelitoare acoperis Ocna Sibiului
 • Învelitoare acoperis Ocnele Mari
 • Învelitoare acoperis Odobeşti
 • Învelitoare acoperis Odorheiu Secuiesc
 • Învelitoare acoperis Olteniţa
 • Învelitoare acoperis Oneşti
 • Învelitoare acoperis Orăştie
 • Învelitoare acoperis Oraviţa
 • Învelitoare acoperis Orşova
 • Învelitoare acoperis Oţelu Roşu
 • Învelitoare acoperis Ovidiu
 • Învelitoare acoperis Panciu
 • Învelitoare acoperis Pâncota
 • Învelitoare acoperis Paşcani
 • Învelitoare acoperis Pătârlagele
 • Învelitoare acoperis Pecica
 • Învelitoare acoperis Petrila
 • Învelitoare acoperis Petroşani
 • Învelitoare acoperis Piatra-Olt
 • Învelitoare acoperis Plopeni
 • Învelitoare acoperis Podu Iloaiei
 • Învelitoare acoperis Pogoanele
 • Învelitoare acoperis Potcoava
 • Învelitoare acoperis Predeal
 • Învelitoare acoperis Pucioasa
 • Învelitoare acoperis Răcari
 • Învelitoare acoperis Rădăuţi
 • Învelitoare acoperis Râmnicu Sărat
 • Învelitoare acoperis Râşnov
 • Învelitoare acoperis Recaş
 • Învelitoare acoperis Reghin
 • Învelitoare acoperis Roşiori de Vede
 • Învelitoare acoperis Rovinari
 • Învelitoare acoperis Roznov
 • Învelitoare acoperis Rupea
 • Învelitoare acoperis Săcele
 • Învelitoare acoperis Săcueni
 • Învelitoare acoperis Salcea
 • Învelitoare acoperis Sălişte
 • Învelitoare acoperis Săliştea de Sus
 • Învelitoare acoperis Salonta
 • Învelitoare acoperis Sângeorgiu de Pădure
 • Învelitoare acoperis Sângeorz-Băi
 • Învelitoare acoperis Sânnicolau Mare
 • Învelitoare acoperis Sântana
 • Învelitoare acoperis Sărmaşu
 • Învelitoare acoperis Săveni
 • Învelitoare acoperis Scorniceşti
 • Învelitoare acoperis Sebeş
 • Învelitoare acoperis Sebiş
 • Învelitoare acoperis Segarcea
 • Învelitoare acoperis Seini
 • Învelitoare acoperis Sighetu Marmaţiei
 • Învelitoare acoperis Sighişoara
 • Învelitoare acoperis Simeria
 • Învelitoare acoperis Şimleu Silvaniei
 • Învelitoare acoperis Sinaia
 • Învelitoare acoperis Siret
 • Învelitoare acoperis Slănic
 • Învelitoare acoperis Slănic-Moldova
 • Învelitoare acoperis Solca
 • Învelitoare acoperis Şomcuta Mare
 • Învelitoare acoperis Sovata
 • Învelitoare acoperis Ştefăneşti
 • Învelitoare acoperis Ştefăneşti
 • Învelitoare acoperis Ştei
 • Învelitoare acoperis Strehaia
 • Învelitoare acoperis Sulina
 • Învelitoare acoperis Tălmaciu
 • Învelitoare acoperis Ţăndărei
 • Învelitoare acoperis Târgu Bujor
 • Învelitoare acoperis Târgu Cărbuneşti
 • Învelitoare acoperis Târgu Frumos
 • Învelitoare acoperis Târgu Lăpuş
 • Învelitoare acoperis Târgu Neamţ
 • Învelitoare acoperis Târgu Ocna
 • Învelitoare acoperis Târgu Secuiesc
 • Învelitoare acoperis Târnăveni
 • Învelitoare acoperis Tăşnad
 • Învelitoare acoperis Tăuţii-Măgherăuş
 • Învelitoare acoperis Techirghiol
 • Învelitoare acoperis Tecuci
 • Învelitoare acoperis Teiuş
 • Învelitoare acoperis Ţicleni
 • Învelitoare acoperis Tismana
 • Învelitoare acoperis Titu
 • Învelitoare acoperis Topliţa
 • Învelitoare acoperis Topoloveni
 • Învelitoare acoperis Turceni
 • Învelitoare acoperis Turnu Măgurele
 • Învelitoare acoperis Ulmeni
 • Învelitoare acoperis Ungheni
 • Învelitoare acoperis Uricani
 • Învelitoare acoperis Urlaţi
 • Învelitoare acoperis Urziceni
 • Învelitoare acoperis Valea lui Mihai
 • Învelitoare acoperis Vălenii de Munte
 • Învelitoare acoperis Vânju Mare
 • Învelitoare acoperis Vaşcău
 • Învelitoare acoperis Vatra Dornei
 • Învelitoare acoperis Vicovu de Sus
 • Învelitoare acoperis Victoria
 • Învelitoare acoperis Videle
 • Învelitoare acoperis Vişeu de Sus
 • Învelitoare acoperis Vlăhiţa
 • Învelitoare acoperis Vulcan
 • Învelitoare acoperis Zărneşti
 • Învelitoare acoperis Zimnicea
 • Învelitoare acoperis Zlatna
 • Romania
  DAIBAU.RO

  +40 31 630 4000

  © 2022 DaiBau.ro, toate drepturile rezervate