Pentru zona

    Înlocuirea acoperișului: când este necesară renovarea acoperișului

    Dacă acoperișul casei dumneavoastră are mai mult de 30 de ani, chiar dacă nu pare uzat și devastat, este necesar să schimbați învelișul, eventual să înlocuiți sau să completați hidroizolația și termoizolația, să reparați tabla, streașina, jgheaburile și efectuați alte lucrări de acoperiș și tablă. Dacă așteptați prea mult cu o înlocuire, se poate ajunge la eteriorarea permanentă a structurii de lemn a acoperișului, ceea ce va crește foarte mult costul reparației. Cu zeci de ani în urmă, când se făceau astfel de acoperișuri, cunoștințele privind fizica clădirilor, termoizolarea și alte tehnici și tehnologii moderne nu erau la nivelul de astăzi, adică erau foarte prost aplicate în construcția caselor private. În plus, calitatea, tipurile și alegerea materialelor a fost mult mai limitată, astfel încât acoperișurile nu ar fi putut fi mai bune. În orice caz, rețineți că aproape 30% din toate pierderile de energie ale unei clădiri construite inadecvat cad pe acoperiș.
    Articol de specialitate 191
    acoperis
    Avem 977 executanți pentru domeniul Învelitoare acoperis:

    1. Înlocuirea acoperișului

    1.1. Tipuri de acoperișuri și înlocuirea acestora

    Renovarea acoperișului poate însemna înlocuirea acoperișului, refacerea acoperișului și a izolației, precum și reconstrucția coșului de fum și a lucrărilor de tablă sau doar o nouă acoperire. Structura din lemn a acoperișului vechi poate fi salvată dacă este încă în stare bună. Astăzi, se realizează în general un acoperiș ventilat, unde șipcile sunt plasate peste căpriori și grinzi pentru a crea o conductă de aer cu un acoperiș secundar. În funcție de capacitatea portantă a structurii și greutatea acoperițului, puteți alege între acoperișuri metalice ușoare, tigle clasice sau beton și șindrilă bituminoasă. 

    1.2. Renovarea acoperișului - când?

    Ca toate celelalte lucruri, acoperișul își servește scopul pentru o perioadă, apoi vine un moment când trebuie reparat. Când vine vorba de avarii minore, de obicei este suficient să reparați sau să înlocuiți ceva în anumite locuri, totuși, la fiecare 20-30 de ani este timpul să înlocuiți întregul acoperiș. Necesitatea înlocuirii acoperișului este indicată de lichen și mușchi, țigle sparte și cuie care nu sunt la locul lor, răsucirea învelișului și alte deformații majore. Unul dintre cele mai alarmante semne este, desigur, o scurgere în interiorul clădirii, ceea ce înseamnă că acoperișul curge undeva - problema poate fi și acoperirea și impermeabilizarea acoperișului.

    Indiferent ce căutați și pentru ce vă gândiți să optați, rețineți că este o investiție de mai multe decenii.
    Renovare acoperis
    Învelișul acoperișului trebuie înlocuit la fiecare 20-30 de ani

    3. Refacerea acoperișului și tipurile de materiale

    3.1. Înlocuirea acoperișului: beton

    Deși acoperișurile din beton sunt asociate în cea mai mare parte cu trecutul, mai precis cu construcțiile de acum zeci de ani, ele sunt încă folosite și astăzi. Cel mai mare avantaj al acoperișurilor din beton este că sunt extrem de rezistente la intemperii și la foc și absorb foarte puțină apă. Slăbiciunea lor este greutatea lor și acesta este în mare parte un factor decisiv - betonul este un material greu, astfel încât acoperișurile din beton sunt mult mai grele decât toate celelalte. În plus, în practică, aceasta înseamnă că nu poate fi amplasat pe fiecare acoperiș; de fapt, acoperișul trebuie proiectat separat și cu calcule adecvate ale capacității portante a întregii structuri și fundație.

    Acoperișul din beton este ușor de construit și, prin urmare, înlocuirea și repararea lui sunt rapide. Placile de acoperiș din beton sunt de obicei dreptunghiulare sau pătrate.

    3.2. Înlocuirea acoperișului: țigle

    Țigla este încă cel mai popular  acoperiș din Serbia și Balcani. Acest lucru poate fi atribuit raportului favorabil calitate-preț, deoarece este un material foarte durabil și solid la un preț relativ favorabil. În plus, astăzi aveți la dispoziție diverse culori, nuanțe și tonuri în care sunt produse faianța – de la maro la roșu la portocaliu si galben. În plus, țigla este un material dezirabil și acceptabil din punct de vedere ecologic și este, de asemenea, ignifugă și rezistentă la apă. În ceea ce privește forma în sine, aceasta este specifică, ușor ondulată, astfel că țigla pentru acoperiș să fie dispusă cu suprapunere una lângă alta și una peste alta.

    3.3. Renovarea acoperișului: șindrilă

    Lemnul este un material de construcție tradițional și disponibil la nivel local în Serbia, care a fost folosit cândva pentru acoperișuri. Tiglele tradiționale din lemn se numesc șindrilă. Astăzi, acest tip de utilizare a lemnului este rar, deoarece, în comparație cu alte acoperișuri, lemnul nu este atât de rezistent la condițiile meteorologice și, în plus, o astfel de acoperire este foarte solicitantă și costisitoare. Cu toate acestea, acoperișurile din lemn sunt extrem de frumoase, elegante și aproape eterne. Datorita culorii si materialitatii lemnului, dau impresia de traditional, confort si caldura. Șindrila sau acoperișurile din lemn pot dura sute de ani, dar necesită multă întreținere și reparații regulate.

    3.4. Renovare acoperiș: acoperiș metalic

    Cel mai mare avantaj al acoperișului metalic este, desigur, durabilitatea și durabilitatea acestuia. Capacul metalic este practic indestructibil. Sunt disponibile multe variante de capace metalice, de obicei realizate din aluminiu. De la ondulat la plat, de la acoperișuri metalice de culoare antracit la cele în tonuri metalice naturale. Capacul metalic este singurul material de acoperiș care poate fi plasat pe toate pantele acoperișului. Anumite tipuri de metal pot fi folosite atât pentru acoperiș, cât și pentru fațadă. Un alt avantaj al acoperișului metalic este că are o greutate specifică redusă și este destul de ușoară, astfel încât, spre deosebire de plăcile de acoperiș din beton, nu are nevoie de o structură de susținere masivă - este potrivită chiar și pentru clădirile din lemn.

    Dezavantajul unui acoperiș metalic este că este cel mai scump dintre toate acoperișurile.

    3.5. Înlocuire acoperișului: acoperiș verde

    Dacă vreți să fie deosebit de ecologic și eficient din punct de vedere energetic, un acoperiș verde este alegerea potrivită pentru dvs. Un acoperiș verde este un acoperiș pe care este plantată vegetație. În funcție de tipul de structură a acoperișului - pe jos sau nepiesabil - se alege și tipul de vegetație: poate fi destul de joasă (de exemplu, mușchi și licheni) sau ceva mai înaltă (plante perene mai scurte), deși chiar și copaci pot fi plantați . Acoperișul verde acționează ca un strat suplimentar de izolație și se potrivește frumos în mediile urbane - pentru care a fost de fapt conceput pentru a sparge griul urban și a crește nivelul de oxigen. În principiu, se recomandă ca acoperișul verde să fie acoperit cu verdeață nepretențioasă, deoarece este greu de cultivat pe acoperiș. Alegerea plantelor depinde și de pantă. Un acoperiș verde este o alegere excelentă dacă aveți o terasă pe acoperiș, deoarece va evoca opulența și luxuria grădinilor frumoase din pământ.

    Acoperis nou
    Țigla este una dintre cele mai populare acoperiri de acoperiș din România

    4. Renovarea acoperișului: când este momentul potrivit?

    Acoperișul este partea cea mai sensibilă a acoperișului, așa că nu toate părțile anului sunt potrivite pentru restaurarea sau renovarea acestuia. Înlocuirea acoperișului este recomandată în perioadele mai calde și uscate ale anului. Înlocuirea acoperișului durează câteva zile, în funcție de suprafața pătrată a acoperișului. Deși acoperișul deschis este protejat și securizat în fiecare zi după terminarea lucrării, este important să alegeți lunile cu cele mai puține precipitații.

    5. Înlocuire acoperiș: preț

    Cât costă acoperișul? Prețurile lucrărilor de acoperiș pot varia considerabil. Cele mai importante sunt dimensiunea și construcția acoperișului, a acoperișului și a copertinei și, cu siguranță, acoperișul. Costurile totale vor depinde daca este vorba de ridicarea unui nou acoperis sau renovarea unui acoperis vechi, eventual inlocuirea sau reinnoirea termoizolatiei, etc., intrucat reparatiile presupun indepartarea si indepartarea materialului vechi. Pe de altă parte, tipul acoperișului este, de asemenea, foarte importantă- cu cât sunt mai multe pante și îmbinări, cu atât este mai mult de lucru pentru maiștrii.

    Prețul realizării întregului acoperiș clasic, cu toate lucrările de tâmplărie, tablă și acoperișuri, precum și achiziționarea și montarea acoperișului metalic, variază între 16 și 24 EURO/m2. Acoperișul din țiglă este de 25-42 EUR/m2, în timp ce așezarea țiglelor este de 8-12 EURO/m2

    Articol de specialitate 191
    Autorul: Revista Daibau
    Avem 977 executanți pentru domeniul Învelitoare acoperis:

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Învelitoare acoperis?

    Avem 977 executanți pentru domeniul Învelitoare acoperis:

    SERVICIU GRATUIT
    CĂUTĂM LOCAL
    FĂRĂ COMISIOANE
    Avem 977 executanți pentru domeniul Învelitoare acoperis
    9.6
    0

    ROOF MASTER EXPERT S.R.L.


    10
    0

    ESRA EXTRA SRL


    9.3
    0

    S.G. PAPAY PROD SRL


    9.8
    0

    EDIL VAL CONSTRUCT SRL