Pentru zona

    Prețul ferestrelor - la ce ar trebui să fiți atenți?

    Articolul a fost citit chiar de 735+ utilizatori
    Achiziționarea ferestrelor pentru o casă nouă este o decizie importantă care va avea o influență pe termen lung asupra mediului dumneavoastră de viață și confort. Pe piață se pot găsi numeroase firme bune care se ocupa cu producția, montarea si service-ul tâmplăriei. Tocmai din cauza atâtor oferte și îndoieli legate de alegere, am decis să evidențiem câteva puncte cheie la care trebuie obligatoriu să fiți atenți înainte de a vă decide.
    Articol de specialitate 735
    pretul ferestrelor
    Avem 319 executanți pentru domeniul Geamuri termopan:

    1. Costuri estimative: prețul este important

    Desigur, prețul este din nou unul dintre factorii cheie pentru alegere, precum și atunci când alegeți toate celelalte materiale și elemente pentru construirea casei. El stabilește dimensiunea și materialul ferestrelor. Pe lângă aceasta, faptul că prețul variază nu ajută deloc. Cândva exista o regulă nescrisă  pentru toate produsele în general, că cel mai scump este cel mai bun; astăzi nu este întotdeauna cazul. Desigur, există diferențe mari între producătorii și furnizorii autohtoni și străini și nu contează deloc pe cine alegeți.

    Sfatul nostru este să stabiliți mai întâi de câți bani dispuneți, de fapt suma maximă până la care puteți merge, apoi începeți să vă interesați despre achiziționare. Un ofertant bun va ști să vă iasă în întâmpinare și să vă ofere produse de cea mai bună calitate pentru suma pe care o aveți.

    2. Eficiența energetică a ferestrelor

    Ferestrele nu lasă doar lumina să pătrundă în casă, ci și aerul rece, care afectează foarte mult prețul facturilor, iar pe lângă aceasta  periclitează în mod inutil mediul natural. De aceea eficiența energetică a ferestrei este un factor de alegere la fel de important ca și prețul. Eficacitatea energetică a ferestrelor economisește bani prin reducerea cheltuielilor de reglare termică pe termen lung. 

    Când comparați ofertele, fiți atenți la două criterii cheie: 

    1. Factorul U: factorul U este o denumirea coeficientului de transfer termic (W/m2K). Indică cât de mult aer cald iasă prin sticlă când afară este rece și invers. În general, valorile pe această scală variază între 0,2 și 1,25. Cu cât coeficientul este mai mic, cu atât izolația este mai bună - adică - cu cât coeficientul este mai mare, cu atât izolația termică este mai rea. 

    2. Coeficientul de câștig solar: acest coeficient indică cantitatea de energie solară pe care ferestrea o lasă să treacă. Daca doriți să vă încălziți locuința pasivă iarna, aveți nevoie de un coeficient mai mare, iar pentru a avea o temperatura plăcută în interior vara, aveți nevoie de unul mai mic. Desigur, care va fi alegerea dvs. în acest caz depinde și de zona în care trăiți. 

    3. Dimensiuni

    Prețul ferestrelor depinde, fără îndoială, de o serie de factori. Dimensiunile și forma lor fac ca întreaga investiție să fie mai scumpă sau mai ieftină, astfel încât să puteți ține sub control suma investiției, printr-o alegere bine gândită a acestor parametri. De exemplu, ferestrele standard de 120x120 cm sau 150x150 cm sunt mai ieftine decât pereții panoramici. Ferestrele triunghiulare sau chiar semicirculare pot fi cu până la 40% mai scumpe decât ferestrele clasice, dreptunghiulare.

    Fereastra rotunda
    Dimensiunile ferestrelor influențează asupra prețului; formele nestandardizate sunt cu mult mai scumpe

     

    4. Tocuri pentru ferestre

    Feroneria și mecanismele de manevrare, care pot fi mai mult sau mai puțin calitative, ascunse sau clasice, contribuie în egală măsură la preț. Aveți în vedere că  mecanismele de culisare sunt cu 50% mai scumpe decât cele clasice. Pe de altă parte, producătorii mai mari de ferestre folosesc accesorii ale unor companii străine de renume, ceea ce face cu siguranță ferestrele mai durabile și de o calitate mai bună, darșți mult mai scumpe.

    5. Tocurile ferestrelor

    5.1. Profile ferestre – material

    Tocurile ferestrelor sunt produse din diverse feluri și tipuri de materiale, fiecare dintre ele având propriile avantaje și dezavantaje, legate de costuri, întreținere, izolație și aspect. Materialele utilizate cel mai frecvent sunt:

    1. PVC: rame de ferestre ieftine, eficiente din punct de vedere energetic și foarte durabile, dar posibilitățile de modelare sunt limitate. Mulți cumpărători sunt descurajați de faptul că arată „plastic” și se deteriorează în timp.

    2. Lemn: Oferă un aspect clasic și natural care poate fi ușor adaptat. Ferestrele din lemn se caracterizează prin cea mai bună eficiență energetică, dar necesită mai multă întreținere decât toate celelaltefeluri și tipuri de ferestre. Lemnul este un material natural și, prin urmare, de dorit din punct de vedere ecologic.

    3. Aluminiu: material scump și extrem de durabil. Tocurile din aluminiu sunt printre cele mai scumpe.

    4. Aluminiu-lemn: tocuri combinate de ferestre care combină cele mai bune caracteristici ale ambelor materiale. Interiorul tocului ferestrei este din lemn, astfel încât aduce confort și căldură interiorului, în timp ce exteriorul are un strat de aluminiu, care îi conferă un plus de rezistență.

    5.2. Tocurile ferestrelor - profile

    În funcție de alegerea materialului pentru ferestre, în oferta producătorului veți găsi diferite profile. Diferențele de preț la ferestre sunt pentru profilele după numărul de straturi : între 5 și 8. Profilele din aluminiu pot avea sau nu o întrerupere a fluxului de căldură, ceea ce afectează foarte mult coeficientul de transfer termic. Diferența de preț este și la profilele din lemn care pot avea multe straturi sau sunt clasice - pline. Izolația este, de asemenea, introdusă în camera (komore)  pentru modelele  cu standard pasiv - de obicei cu polistiren sau armătură din aluminiu.

    Structura ferestrei
    Profilul tocului din PVC este compus din mai multe camere 

     

     

    6. Sticla ferestrei

    6.1 Fereastră cu strat dublu sau triplu?

    Când este vorba de montarea sticlei, în general este vorba de ferestre cu două sau trei straturi, în timp ce ferestrele cu un singur strat sunt practic de domeniul trecutului datorită eficienței energetice extrem de scăzute. Trebuie știut că montarea sticlei  asigură eficiența energetică și comfort pentru locuit nu doar prin numărul straturilor de sticlă (mai multe este mai bine), ci într-o măsură  mult mai mare prin gazul izolator (de cele mai multe ori argon) care umple spațiile dintre sticlă.

    6.2. Sticlă termopan

    Îmbinarea dublă calitativă a sticlei „termopan” are o durată de viață de peste 25 de ani. Deși la prima vedere sunt la fel,sticlele diferă una de cealaltă după menire. Sticla clasică pentru fereastră va fi cu 15% mai ieftină decât cele izolatoare sau reflectorizante (protecție solară). Pe lângă acești factori, care depind de calitatea și coeficientul  transferului de căldură,  nu trebuie uitate nici părțile suplimentare, cum sunt garniturile, elementele de siguranță, jaluzelele nu trebuie lăsate în afară. 

    6.3. Opțiuni suplimentare pentru sticlă 

    Alegerea unei ferestre nu se termină cu alegerea numărului de straturi de sticlă. Puteți opta și pentru așa-numita sticlă Low-E, de fapt, cu emisivitate scăzută care lasă lumina să treacă, dar reduce semnificativ trecerea căldurii, ceea ce înseamnă practic că vara intră mai puțin aer cald și mai puțin aer rece  iarna. Există și opțiuni pentru reducerea zgomotului, protecție antiefracție și altele asemănătoare.

    Sticla termopan
    Sticlă termopan

     

    7. Metode de deschidere

    7.1. Deschiderea batantă a ferestrelor 

    După ce ați ales materialul, tipul canatului,  ați montat geamurile  - cu alte cuvinte, cum vor arăta ferestrele, este timpul să alegeți metoda de deschidere. Aici există numeroase opțiuni. Cel mai des mod de deschidere este clasic, ceea ce înseamnă că fereastra se deschide așa cum se deschide o ușă. În principiu, toate deschiderile de cercevea permit, de asemenea, deschiderea ferestrei în sus (cunoscută sub numele de „rabatare sau lateral ”). 

    Ferestrele cu deschidere a canatului au limitări  stricte de dimensiune, deoarece dimensiunile inadecvate pot cauza deformarea sau căderea canatului”.

    7.2. Ferestre glisante  

    O altă opțiune essunt  ferestrele glisante. O astfel de construcție permite dimensiuni mult mai mari ale ferestrelor în comparație cu sistemele cu canaturi, ceea ce este de dorit în special pentru spațiile de locuit conectate la o terasă sau grădină. Slăbiciunea ferestrelor glisante constă în faptul că sistemul de instalare este mai vizibil și mai puțin de dorit, din punct de vedere arhitectural și estetic. Deasupra ferestrei trebuie să existe ghidaje care ocupă mult spațiu și sunt greau de ascuns.

    7.3. Geamuri pliabile 

    Ferestrele care se suprapun sau se stivuiesc unele peste altele sunt adesea numite „ferestre acordeon”. Sunt un sistem special care permite deschiderea întregii laturi vitrate a casei. Un astfel de mecanism intse găsește în spațiile de locuit pe care doriți să le conectați complet cu spațiul exterior, în timp ce sistemul de ferestre glisante nu permite acest lucru datorită dimensiunilor sale extreme. Ferestrele batante au mai puține elemente exterioare precum ghidajele, dar de aceea sunt foarte scumpe.

    7.4. Ferestre rotative

    Ferestrele pivotante rotative sunt ferestre care se deschid prin rotire sau înclinare în jurul uneia dintre axele lor. Sunt frecvente mai ales în spațiile de mansardă, unde nu se dorește deschiderea completă, ci doar ventilație eficientă. Luminatoarele de acest tip se rotesc de fapt în jurul axei lor orizontale. Ferestrele rotative pot fi folosite și la etajele inferioare, deși utilizarea lor nu este obișnuită acolo datorită prețului mai mare față de ferestrele clasice.

    8. Montarea ferestrelor

    Calitatea superioară a noilor dvs.  ferestre nu va însemna mare lucru dacă nu sunt montate conform tuturor regulilor profesiei. Vă sfătuim să nu începeți singur un astfel de lucru și să lăsați această sarcină pe seama profesioniștilor. Toți producătorii și furnizorii oferă, de asemenea, montarea și, adesea, serviciile de prelucrare a deschiderilor pentru  ferestre după  montare  și curățare.

    9. Protecție în garanție

    Majoritatea producătorilor de ferestre oferă garanții pentru produsele lor, dar există variații considerabile în detalii - ce și cum acoperă. Unii furnizori oferă o garanție de numai 3-4 ani de la montare, în timp ce alții oferă 15 sau chiar 25 de ani. Aproape toate garanțiile includ spargerea sticlei, dar unele acoperă și problemele cauzate de o montare defectuoasă.

    Articol de specialitate 735
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Geamuri termopan?

    Avem 319 executanți pentru domeniul Geamuri termopan:

    Serviciu gratuit
    CĂUTĂM LOCAL
    Fără comisioane
    Avem 319 executanți pentru domeniul Geamuri termopan
    8.9
    0

    KAMI ROOF CONSTRUCT SRL


    8.9
    0

    ÈLITE TECHLINE S.R.L.


    8.9
    0

    LEMLAND SRL


    8.9
    0

    IBERIA EXPRESS INTERNATIONAL SRL