Pentru zona
    Scările sunt folosite pentru deplasarea verticală prin clădire , adică pentru urcarea sau coborârea în casă sau în jurul casei. O scară în consolă este un tip de scară care, pe lângă faptul că servește ca element funcțional, adaugă un plus de eleganță esteticii interiorului și/exteriorului. Aceasta reprezintă versiunea modernă a scării, a cărei execuție este ceva mai solicitantă decât la cea clasică, așa că vă sfătuim să contactați experții pentru sfaturi și ajutor, dacă vă decideți pentru aceste scări.
    Articol de specialitate 319
    scari in consola
    Avem 264 executanți pentru domeniul Scara metalica:

    1. Scări în consolă - avantaje

    Cert este că designul scărilor în consolă este deosebit, dar cu siguranță merită efortul și banii. Scările în consolă îmbogățesc și, bineînțeles, înfrumusețează interiorul, iar avantajul lor deosebit, atunci când sunt executate corect, este că arată foarte luxos în fiecare spațiu și în fiecare loc. Se adaugă mai ales clădirilor moderne, ca variante de stil minimalist sau industrial dacă sunt metalice, și aproape de regulă la cele tradiționale și clasice, dacă sunt realizate din lemn. Desigur - poate fi întotdeauna invers - dacă așa doriți.

    2. Tipuri de scări în consolă

    Fiecare tip de scară în consolă are propriile caracteristici unice, avantaje și dezavantaje. Este foarte important ca atunci când vă decideți pentru un astfel de element arhitectural, să vă evaluați cu atenție propriile nevoi, precum și cerințele spațiului în care va fi amplasată scara. Există mai multe tipuri de scări în consolă dintre care puteți alege.

    2.1. Scară în consolă ancorată unilaterală

    Este varianta de bază a acestui tip de scară, fixată în perete doar pe o parte, fără cadrul de susținere. Cel mai des sunt realizate din metal, sticlă, lemn sau combinația lor pentru a arăta cât mai elegant, cu linii minimaliste.

    2.2. Scară în consolă ancorată pe două laturi

    Acest tip de scări în consolă este susținut de doi pereți laterali și arată ca și cum ar atârna ei. O astfel de scară este solidă și stabilă, deoarece este ancorată pe ambele părți. Poate fi realizată din diverse tipuri de materiale precum lemn, metal, sticlă, marmură sau combinațiile acestora, iar treptele în sine pot fi solide sau goale.

    2.3. Scară rotundă în consolă

    Acest tip de scară arată foarte atractiv și elegant, deoarece este monolitic, adică dintr-o singură bucată cu un singur suport în mijloc. Deoarece treptele „orbitează” în jurul suporturilor, acestea par să plutească în spațiu.

    2.4. Scară în consolă suspendată

    Acest tip de scări în consolă arată aproape ireal deoarece atârnă de tavan, fără puncte vizibile de sprijin. Spre deosebire de alte variante, acest tip este ideal pentru spațiile cu tavane înalte. Fie că sunt din lemn, sticlă sau metal, arată destul de atractiv.

    2.5. Scară în consolă spiralată

    După cum sugerează și numele, scările în spirală „circulă” în jurul unui stâlp central. Indiferent dacă sunt din metal, lemn, sticlă sau o combinație de materiale, sunt o construcție excelentă pentru spațiile înguste, deoarece ocupă cel mai mic spațiu.

    3. Construcția scărilor în consolă

    Treptele scărilor în consolă sunt de obicei din lemn sau metal. Fiecare treaptă stă independent și este fixată de perete. De regulă, substructura metalică este ascunsă în fiecare treaptă ceea ce permite suprafețelor să pară că plutesc în spațiu. Este necesar ca peretele în care sunt ancorate scările sa fie din beton sau să fi fost armat corespunzător în prealabil. Scările se pot realiza și prin fixarea lor într-un suport mai puternic care este ascuns în perete. Totuși, este o variantă mai puțin obișnuită. Scările în consolă pot fi montate și într-o casă din lemn sau prefabricată, cu condiția ca acestea să fie proiectate corespunzător.

    Este necesar ca peretele în care sunt ancorate scările să fie din beton sau să fi fost armat corespunzător în prealabil
    Este necesar ca peretele în care sunt ancorate scările să fie din beton sau să fi fost armat corespunzător în prealabil

    3.1. Scările în consolă trebuie să fie sigure!

    Scările în consolă sunt adesea fără balustradă sau sunt mai mult sau mai puțin simbolice, provizorii. De aceea unele dintre acele scări arată ca niște sculpturi. Este recomandat ca pe perete să existe măcar niște suporturi, chiar și într-o formă artistică, de care persoana să se sprijine. Totuși - dacă aveți copii mici, o balustradă puternică este o necesitate. Balustrada trebuie construită corespunzător, astfel încât să fie suficient de puternică și să nu diminueze impresia vizuală a interiorului, așa că sticla este de multe ori soluția.

    Scările în consolă pot fi scoase în evidență și realizate să fie sigure prin adăugarea iluminației suplimentare, de exemplu, cu lumini LED. O lampă LED poate fi instalată pe perete deasupra fiecărei trepte sau în linie cu aceasta.
    Dacă scările nu au balustradă, se recomandă să atașați suporturi pe peretele de lângă, pentru sprijinul persoanelor
    Dacă scările nu au balustradă, se recomandă să atașați suporturi pe peretele de lângă, pentru sprijinul persoanelor

    4. Scara în consolă – preț

    Prețurile scărilor în consolă sunt puțin mai mari decât prețurile celor clasice, în funcție de elementele precum material, dimensiune, tip, modalitatea de montare. În tot cazul, prețurile lor variază între 3.000-10.000 RON/buc.

    Puteți vizualiza informații despre preț în calculatorul nostru.

    Trimite-ne o cerere sau puneți o întrebare.

    Articol de specialitate 319
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Scara metalica?

    Avem 264 executanți pentru domeniul Scara metalica:

    Serviciu gratuit
    CĂUTĂM LOCAL
    Fără comisioane
    Avem 264 executanți pentru domeniul Scara metalica
    8.9
    0

    VOICU TRANSPORT SRL


    8.9
    0

    MARPOP MIX MONTAJ SRL


    8.9
    0

    CORSENT CONSTRUCT SRL


    10
    1

    DDG AIRON STON SRL