Pentru zona

    Brise soleil - o nuanță modernă de exterior

    Articolul a fost citit chiar de 591+ utilizatori
    Indiferent dacă apartamentul dvs. are o terasă sau balcon într-o clădire comună sau bucătăria de vară este o extensie a sufrageriei casei dvs., jaluzelele exterioare eficiente împotriva curenților de vară vor fi cu siguranță necesare și nu vor fi de prisos nici măcar iarna pentru că protejează împotriva vântului și a precipitațiilor. Brise soleili sunt o solutie modern pentru protecția spațiului exterior si interior. În acest text, ne vom ocupa de caracteristicile lor de bază și poate vă ușurăm alegerea, dacă vă gândiți să cumpărați unul.
    Articol de specialitate 591
    brisesoleil1
    Avem 111 executanți pentru domeniul Sisteme de umbrire :

    1. Ce sunt brise soleil?

    Termenul „brisole” provine din franceză. Înseamnă o perdea exterioară cu design modern, compusă din lamele rotative orizontale sau verticale. Brise soleil poate fi imaginat ca un capac mare perforat, care acoperă toata terasa cu suprafața sa.

    Această nuanță exterioară are numeroase avantaje. Cel mai important dintre ele este că lamelele plate se rotesc în jurul axei lor. Deci, cu această construcție sau structură, de fapt, prin rotirea și reglarea lamelelor, se creează o umbră prin care se reglează trecerea unei cantități mai mici sau mai mari de lumină. O astfel de soluție este designul perfect și în același timp extrem de funcțional.

    Spațiul dintre lamele permite fluxul de aer cald care se acumulează chiar sub suprafață, împiedicând în același timp trecerea apei de ploaie. Lamelele se pot închide în câteva secunde și protejează astfel terasa sau bucătăria de vară de ploaie și vânt. 

    2. Tipuri de brise soleil

    2.1. Brise soleil verticale cu lamele orizontale

    Brise soleili verticale permit terasei să fie umbrită dimineața devreme sau în orele serii. În loc să închizi totul cu jaluzele care sunt suprafețe impermeabile sau chiar pereți, vei obține o nuanță cu care îți poți regla expunerea la soare pe tot parcursul zilei. Avantajul lor este că rețin aproape complet lumina soarelui și căldura în exteriorul terasei.

    2.2. Brise soleil verticale cu lamele vertical

    Acest tip de brise soleil este un element de design foarte interesant. Lamelele cu care este umbrită terasa sunt așezate vertical. Astfel de lamele sunt de obicei puțin mai largi și îndeplinesc aceeași funcție. Efectele spațiale și de lumină care apar într-un interior umbrit sunt extrem de interesante, deoarece chiar și în zilele toride de vară ai impresia că camera are o atmosferă mai rece și mai intimă, pentru că nu există strălucire.

    2.3. Brise soleil orizontale cu lamele orizontale

    Aceasta structură de brise soleil ni se pare, o soluție ideală pentru acoperirea terasei. Este un înlocuitor grozav pentru o pergolă pe care nu o poți schimba cantitatea de lumină sau nu poți proteja totul rapid atunci când începe să plouă brusc. Versiunile de calitate ale brisolei rețin complet toată apa și în același timp căldura. Chiar și terasele foarte mari sau spațiile deschise pot fi protejate cu brisole orizontale, deoarece nu există restricții de dimensiune.

    Brise soleil
    Brise soleil-urile verticale sunt un mijloc excelent de umbrire a terasei

    3. Brise soleil mobile și imobile

    3.1. Brise soleil mobile

    În funcție de posibilitatea de mutare a lamelelor, cunoaștem două tipuri de brise solei.  Cele mobile sunt o alegere frecventă a clienților, deoarece permit reglarea unghiului la care stau șipcile individuale și astfel reglează lumina soarelui pe tot parcursul zilei. Prin reglarea lamelelor, puteți lăsa soarele plăcut de primăvară sau toamnă să intre în interior, în timp ce vara sunt evitate razele cele mai puternice ale soarelui la amiază, fără a întuneca complet încăperile. Cu lamele mobile, pe de altă parte, iarna puteți direcționa mai multă lumină solară și căldură către casă și puteți permite încălzirea pasivă a spațiilor interioare. Lamele mobile sunt, de asemenea, o protecție excelentă împotriva vântului, deoarece lamelele pot fi rotite și plasate în poziția care împiedică cel mai eficient vântul.

    Prin reglarea lamelelor, vă puteți  încălzi cu  soarele de primăvară sau de toamnă, iar vara vă apărați  cele mai puternice raze de amiază, fără a fi nevoie să închideți complet și să întunecați totul.

    3.2. Brisolei immobile

    Brisolei imobile au fost comune în ultimul secol, dar sunt rar întâlniți astăzi. Acestea sunt sisteme ale căror lamele nu pot fi deplasate sau reglate în funcție de mișcarea soarelui. Ele au fost, în general, proiectate și construite pentru a reflecta lumina directă a soarelui în cea mai caldă parte a zilei, adică atunci când soarele este cel mai înalt pe cer, dar, prin urmare, nu au fost de folos în alte părți ale zilei când unghiul razelor este complet. diferit. Avantajul brisoleilor staționari este că există mai multe opțiuni în ceea ce privește utilizarea materialelor: pe lângă lemnul și aluminiul, care sunt cel mai des folosite la realizarea lamelelor mobile, se pot realiza și cele din beton sau din suporturi masive din lemn.

    4. Materiale din care se fac brise soleil

    4.1. Brise soleil de lemn 

    Cele mai răspândite și cele mai vândute modele sunt brise soleil-urile de lemn și aluminiu. Cele de lemn vor oferi casei sau grădinii elemente de construcție tradițională, naturală, așa cum se vor potrivi frumos cu grădina și împrejurimile, deoarece sunt realizate din material natural. Prin urmare, alegând cele din lemn, automat îți vei înfrumuseța casa. Pe de alta parte, celei de lemn sunt sensibili la conditiile meteorologice, in special la apa si umezeala, de aceea este recomandat sa fie protejati de streasina sau baldachin. Dar asta nu înseamnă că nu le poți folosi fără ea; dacă brise soleil-urile de lemn sunt expuse direct la condițiile meteorologice, ar trebui să alegeți tipuri de lemn mai durabile și să aveți grijă de întreținerea regulate.

    Brise soleil

     

    4.2. Brise soleil de aluminiu

    Brise soleil de aluminiu sunt extrem de rezistente și practic indestructibile. Sunt rezistente la toate condițiile meteorologice și ușor de curățat - pot fi spălate doar cu o cârpă umedă. Astfel, se dovedește că nici măcar nu au nevoie de întreținere. Dezavantajul lor este un preț ceva mai mare în comparație cu cele din lemn.

    5. Brise soleil - preț

    Cât costă aceste jaluzele externe? Suma necesară pentru jaluzelele exterioare trebuie calculată la proiectarea casei, adică la planificarea copertinelor, streașinii, ieșirilor în consolă și altele asemenea. Condițiile pentru o mai bună umbrire a interiorului sunt deja create în spațiu, în funcție de faptul că un anumit spațiu este destinat muncii sau odihnei și, prin urmare, sunt determinate și costurile aerului condiționat. Jaluzelele fixe, cum ar fi pergole și brise soleil sunt mai scumpe. Brise soleil costă între 200 și 300 EURO/m2 în funcție de model, mărime și material, și cu siguranță de furnizor.

    Articol de specialitate 591
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Sisteme de umbrire ?

    Avem 111 executanți pentru domeniul Sisteme de umbrire :

    Serviciu gratuit
    CĂUTĂM LOCAL
    Fără comisioane
    Avem 111 executanți pentru domeniul Sisteme de umbrire
    8.9
    0

    DENKA DOORS SRL


    8.7
    0

    VELUCY COM MOBIROM S.R.L.


    8.9
    2

    Fenetre West srl


    8.9
    0

    DECOMARICAM HOME S.R.L.