Pentru zona

  Acoperișuri din metal, adică acoperișuri din tablă

  Învelitoarele metalice pentru acoperișuri sub formă de țigle sau plăci sunt din ce în ce mai frecvente, deoarece au devenit o opțiune complet acceptabilă și ușor de realizat pentru toate tipurile de acoperișuri, cu excepția celor plate. Acum sunt destul de asemănătoare cu variantele cele mai tradițional reprezentate, de fapt, țiglele obișnuite sau plăcile de beton. Dacă sunteți interesați să aflați care sunt toate avantajele alegerii acestui tip de acoperiș - iată răspunsul.
  Articol de specialitate 105
  acoperis din metal

  1. Acoperișurile metalice, adică acoperișurile din tablă nu mai sunt de mult o noutate 

  Până în urmă cu doar câțiva ani, acoperișurile metalice puteau fi văzute doar pe vile exclusiviste proiectate de arhitecți de avangardă. Acum situația este alta. Astăzi, învelitoarele metalice de acoperiș se găsesc și pe casele obișnuite, datorită disponibilității lor tot mai mari și proceselor de producție îmbunătățite, dar și mai ieftine. Astfel, acoperișurile metalice devin o alegere din ce în ce mai comună și populară. Se consideră că procentual, cota lor de piață a crescut semnificativ în ultimii ani - nu există date precise pentru România, dar pentru Slovenia există o creștere de aproape 15% în ultimii 6 ani.

  2. Tipuri de metal pentru acoperiș

  Primul tip de astfel de învelitoare sunt plăcile de acoperiș care pot fi realizate din diferite materiale precum aluminiu, zinc sau tablă zincată. Ele pot fi utilizate pentru diferite pante de acoperiș. În condiții climatice mai dificile se poate monta un acoperiș din tabla de oțel galvanizată protejată cu rășină artificială și granulat mineral. O altă opțiune sunt plăcile termoizolante. Astfel de plăci sunt realizate dintr-un strat de tablă, un strat de poliuretan și un strat de vată minerală. În cele din urmă, există plăci de construcții termoizolante. Sunt formate din două straturi metalice, între care se așază un strat de vată de sticlă sau bazaltică.

  Sfaturi de specialitate de la  AXG PLUVIAL SYSTEM S.R.L.

  Acoperiș de metal sau ceramic? Ce recomandați și din ce considerente?

  Mă numesc Axinte Cristian și sunt administratorul firmei AXG PLUVIAL SYSTEM SRL. Principalul obiectiv de activitate al firmei sunt acoperișurile, iar în această categorie intră atât realizarea acestora cât și comercializarea de materiale necesare pentru realizarea acestora. 
  Din punctul meu de vedere,  recomandarea mea este acoperișul metalic, iar ca prim considerent ar fi greutatea. Un m2 de țiglă metalică cântărește mai puțin de 5 kg. Pentru comparație, greutatea țiglei ceramice pe acoperiș poate ajunge până la 45 kg/m2. 

  Care sunt avantajele acoperișurilor din tablă față de celelalte tipuri de acoperișuri?

  Odată instalat în mod corespunzător, un acoperiș metalic este capabil să reziste tot atâta vreme cât și casa, deoarece acoperișurile metalice nu putrezesc și nu crapă și nici nu se deformează. Panourile de tablă nu se rup, nu se decojesc și sunt ignifuge.

  Acoperișurile din țiglă metalică au o etanșeitate bună, nu permit infiltrarea apei și sunt capabile să reziste vânturilor puternice. De asemenea, țiglele metalice sunt rezistente la foc și mucegai.

  Care este durata de viață a unui acoperiș metalic?

  Durata de viață, conform garanției producătorilor, este de 60 de ani, dar cu siguranță acoperișurile metalice rezistă mult mai mult .

  Va mulțumesc pentru interviu și sper că am fost pe înțelesul cititorilor și că i-am putut îndruma spre a face alegerea corectă.

  Dl. Axinte Cristian, AXG PLUVIAL SYSTEM S.R.L.

  3. Învelitoarele metalice pentru acoperișuri atenuează sunetele

  Despre acoperișurile metalice se pare că există o concepție greșit răspândită - că atunci când plouă sau e grindină, în casă sunetele sunt foarte puternice. Desigur, acest lucru nu este adevărat, mai ales în cazul unei construcții realizate conform standardelor și acoperișului montat corespunzător - sunetele externe se aud în aceeași măsură ca și la un alt tip de acoperiș. Acoperișul metalic este așezat pe o bază solidă, și în plus, podul și izolația creează o barieră fonică, motiv pentru care în zonele rezidențiale nu este recunoscut nivelul de zgomot mărit.

  4. Acoperișurile metalice nu atrag fulgerele

  Poate ați auzit și că acoperișurile metalice atrag fulgere - nici acest lucru nu este adevărat - nici faptele, nici statisticile nu susțin acest lucru. Dacă fulgerul lovește în acoperișul metalic, aflați că acesta este mai puțin inflamabil decât materialele tradiționale pentru acoperiș. Deoarece acoperișul metalic este atât un conductor electric, cât și un material incombustibil, riscurile asociate cu utilizarea și reacționarea sa în timpul furtunilor îl fac cel mai de dorit material de acoperiș disponibil. Explicația științifică a motivului pentru care un acoperiș metalic nu atrage fulgerul este simplă.

  Descărcările electrice din atmosferă în timpul furtunilor își găsesc drumul spre pământ, astfel încât copacii, stâlpii de telefon și alte obiecte similare tind să atragă fulgere. Acoperișul metalic este o parte izolată a clădirii, fără cale directă către sol. Prin urmare, nu există niciun motiv științific pentru care fulgerul ar trebui să lovească un acoperiș metalic mai des decât betonul, cărămida sau orice alt material de acoperiș.

  5. Acoperișurile metalice sunt o soluție rentabilă

  Deși majoritatea acoperișurilor metalice au o garanție care poate fi comparată cu cele mai bune din beton sau cărămidă (aproximativ 30 de ani), se știe din practică că astfel de acoperișuri pot dura 50 de ani sau mai mult. Din experiență, se poate garanta că un acoperiș metalic va rezista între 40 și 70 de ani. Fără îndoială că propiretarul casei va trebui doar prin excepție să reînnoiască acoperișul.

  6. Învelitoarele metalice de acoperiș sau tabla de acoperiș sunt rezistente la putrezire și insecte și sunt, de asemenea, ignifuge

  Unul dintre principalele motive pentru care aceste tipuri de acoperișuri sunt atât de populare astăzi este faptul că sunt foarte rezistente la foc. Odată cu creșterea riscului de incendii forestiere, acoperișurile metalice au devenit tipul principal de material în multe țări. În plus, metalul prin natura sa nu este predispus la putrezire, mucegai sau influența insectelor și dăunătorilor. Când plăcile metalice sau tablele de acoperiș sunt prelucrate corespunzător, ele conduc cu ușurință căldura soarelui, iar apa de ploaie se scurge mai repede.

  Acoperișurile metalice se găsesc astăzi pe casele obișnuite, datorită disponibilității lor tot mai mari și proceselor de producție îmbunătățite și mai ieftine
  Acoperișurile metalice se găsesc astăzi pe casele obișnuite, datorită disponibilității lor tot mai mari și proceselor de producție îmbunătățite și mai ieftine

  7. Acoperișurile metalice sau tabla de acoperiș sunt eficiente din punct de vedere energetic

  Acoperișurile metalice reflectă razele soarelui, ceea ce poate reduce costurile de răcire cu 10-25% în timpul verii. În zonele climatice în care costurile de răcire sunt mai mari decât costurile de încălzire, acoperișurile metalice cu un finisaj lucios sau granular pot mări reflectivitatea suprafeței și, astfel, pot îmbunătăți economiile de energie.

  8. Acoperișurile metalice sau tabla de acoperiș sunt excelente și pentru pante mai mici

  Adesea se crede că un acoperiș metalic este potrivit doar pentru acoperișuri cu o pantă abruptă, deși un acoperiș metalic realizat cu borduri verticale poate servi foarte bine și pentru cele mai puțin abrupte. Acoperișul de acest tip este alcătuit din țigle sau plăci unite prin tăblii, adică prin îmbinări care sunt ridicate în raport cu liniile de bază, acestea sunt bine îmbinate pentru a fi etanșate și impermeabile. Este necesară doar o pantă minimă pentru a asigura scurgerea apei.

  9. Precipitațiile cu grindină pot distruge acoperirea metalică sau tabla de acoperiș

  Deși acoperișurile metalice sunt mai durabile decât majoritatea celorlalte tipuri și necesită doar întreținere minimă, ele nu sunt indestructibile. Precipitațiile, cum ar fi grindina, lasă daune pe plăci sau pe tablă, aluminiu și cupru; cel mai adesea acestea sunt doar lovituri, dar pot apărea și daune precum fisuri sau margini sparte. Un acoperiș din țiglă de oțel este mai rezistent la furtunile cu grindină, așa că rețineți asta dacă locuiți într-o zonă în care astfel de furtuni sunt mai frecvente. Grindina de mărimea unui bob de mazăre sau fasole este rareori o problemă, dar grindina cu diametrul mai mare poate distruge un acoperiș metalic.

  10. Construcția și repararea acoperișurilor metalice necesită profesioniști

  Tehnicile de montare și reparare a acoperișurilor metalice necesită intervenția profesioniștilor. Dacă alegeți un acoperiș metalic, în caz de probleme, cu siguranță vă sfătuim să angajați un expert. Din fericire, problemele cu acoperișurile metalice sunt cu adevărat rare.

  Acoperișurile metalice reflectă razele soarelui, ceea ce poate reduce costurile de răcire cu 10-25% în timpul verii
  Acoperișurile metalice reflectă razele soarelui, ceea ce poate reduce costurile de răcire cu 10-25% în timpul verii

  11. Acoperișurile metalice sau tabla de acoperiș pot fi reciclate

  Deși acoperișurile metalice sunt foarte durabile, atunci când vine timpul să le înlocuiți, puteți încasa bani pe ele ca material vechi la locurile de reciclare a metalelor. Pe de altă parte, pentru bitumul vechi, cărămidă sau beton, de obicei nu există altă soluție decât evacuarea lor în locuri special amenajate pentru astfel de deșeuri.

  Articol de specialitate 105
  Autorul: Daibau.ro

  Cum v-au fost de folos aceste informații?


  Idei de amenajare a casei

  O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

  CăutațI executanțI buni pentru domeniul ACOPERISURI?

 • Acoperisuri Bucureşti
 • Acoperisuri Cluj-Napoca
 • Acoperisuri Constanţa
 • Acoperisuri Dumbrăveni
 • Acoperisuri Iaşi
 • Acoperisuri Timişoara
 • Acoperisuri Alba Iulia
 • Acoperisuri Arad
 • Acoperisuri Bacău
 • Acoperisuri Baia Mare
 • Acoperisuri Bârlad
 • Acoperisuri Bistriţa
 • Acoperisuri Botoşani
 • Acoperisuri Brăila
 • Acoperisuri Braşov
 • Acoperisuri Buzău
 • Acoperisuri Călăraşi
 • Acoperisuri Craiova
 • Acoperisuri Deva
 • Acoperisuri Drobeta-Turnu Severin
 • Acoperisuri Focşani
 • Acoperisuri Galaţi
 • Acoperisuri Giurgiu
 • Acoperisuri Hunedoara
 • Acoperisuri Mediaş
 • Acoperisuri Oradea
 • Acoperisuri Piatra-Neamţ
 • Acoperisuri Piteşti
 • Acoperisuri Ploieşti
 • Acoperisuri Râmnicu Vâlcea
 • Acoperisuri Reşiţa
 • Acoperisuri Roman
 • Acoperisuri Satu Mare
 • Acoperisuri Sfântu Gheorghe
 • Acoperisuri Sibiu
 • Acoperisuri Slatina
 • Acoperisuri Slobozia
 • Acoperisuri Suceava
 • Acoperisuri Târgovişte
 • Acoperisuri Târgu Jiu
 • Acoperisuri Târgu Mureş
 • Acoperisuri Tulcea
 • Acoperisuri Turda
 • Acoperisuri Vaslui
 • Acoperisuri Zalău
 • Acoperisuri Abrud
 • Acoperisuri Adjud
 • Acoperisuri Agnita
 • Acoperisuri Aiud
 • Acoperisuri Aleşd
 • Acoperisuri Alexandria
 • Acoperisuri Amara
 • Acoperisuri Anina
 • Acoperisuri Aninoasa
 • Acoperisuri Ardud
 • Acoperisuri Avrig
 • Acoperisuri Azuga
 • Acoperisuri Babadag
 • Acoperisuri Baia de Aramă
 • Acoperisuri Baia de Arieş
 • Acoperisuri Baia Sprie
 • Acoperisuri Băile Govora
 • Acoperisuri Băile Herculane
 • Acoperisuri Băile Olăneşti
 • Acoperisuri Băile Tuşnad
 • Acoperisuri Băileşti
 • Acoperisuri Bălan
 • Acoperisuri Bălceşti
 • Acoperisuri Balş
 • Acoperisuri Băneasa
 • Acoperisuri Baraolt
 • Acoperisuri Bechet
 • Acoperisuri Beclean
 • Acoperisuri Beiuş
 • Acoperisuri Berbeşti
 • Acoperisuri Bereşti
 • Acoperisuri Bicaz
 • Acoperisuri Blaj
 • Acoperisuri Bocşa
 • Acoperisuri Boldeşti-Scăeni
 • Acoperisuri Bolintin-Vale
 • Acoperisuri Borşa
 • Acoperisuri Borsec
 • Acoperisuri Brad
 • Acoperisuri Bran
 • Acoperisuri Breaza
 • Acoperisuri Brezoi
 • Acoperisuri Broşteni
 • Acoperisuri Bucecea
 • Acoperisuri Budeşti
 • Acoperisuri Buhuşi
 • Acoperisuri Bumbeşti-Jiu
 • Acoperisuri Buşteni
 • Acoperisuri Buziaş
 • Acoperisuri Cajvana
 • Acoperisuri Calafat
 • Acoperisuri Călan
 • Acoperisuri Călimăneşti
 • Acoperisuri Câmpeni
 • Acoperisuri Câmpia Turzii
 • Acoperisuri Câmpina
 • Acoperisuri Câmpulung
 • Acoperisuri Câmpulung Moldovenesc
 • Acoperisuri Caracal
 • Acoperisuri Caransebeş
 • Acoperisuri Carei
 • Acoperisuri Cavnic
 • Acoperisuri Căzăneşti
 • Acoperisuri Cehu Silvaniei
 • Acoperisuri Cernavodă
 • Acoperisuri Chişineu-Criş
 • Acoperisuri Ciacova
 • Acoperisuri Cisnădie
 • Acoperisuri Codlea
 • Acoperisuri Comăneşti
 • Acoperisuri Comarnic
 • Acoperisuri Copşa Mică
 • Acoperisuri Corabia
 • Acoperisuri Costeşti
 • Acoperisuri Covasna
 • Acoperisuri Cristuru Secuiesc
 • Acoperisuri Cugir
 • Acoperisuri Curtea de Argeş
 • Acoperisuri Curtici
 • Acoperisuri Dăbuleni
 • Acoperisuri Darabani
 • Acoperisuri Dărmăneşti
 • Acoperisuri Dej
 • Acoperisuri Deta
 • Acoperisuri Dolhasca
 • Acoperisuri Dorohoi
 • Acoperisuri Drăgăneşti
 • Acoperisuri Drăgăneşti-Olt
 • Acoperisuri Drăgăşani
 • Acoperisuri Dragomireşti
 • Acoperisuri Eforie
 • Acoperisuri Făgăraş
 • Acoperisuri Făget
 • Acoperisuri Fălticeni
 • Acoperisuri Făurei
 • Acoperisuri Feteşti
 • Acoperisuri Fieni
 • Acoperisuri Fierbinţi-Târg
 • Acoperisuri Filiaşi
 • Acoperisuri Flămânzi
 • Acoperisuri Frasin
 • Acoperisuri Fundulea
 • Acoperisuri Găeşti
 • Acoperisuri Gătaia
 • Acoperisuri Geoagiu
 • Acoperisuri Gheorgheni
 • Acoperisuri Gherla
 • Acoperisuri Ghimbav
 • Acoperisuri Gura Humorului
 • Acoperisuri Hârlău
 • Acoperisuri Hârşova
 • Acoperisuri Haţeg
 • Acoperisuri Horezu
 • Acoperisuri Huedin
 • Acoperisuri Huşi
 • Acoperisuri Ianca
 • Acoperisuri Iernut
 • Acoperisuri Ineu
 • Acoperisuri Însurăţei
 • Acoperisuri Întorsura Buzăului
 • Acoperisuri Isaccea
 • Acoperisuri Jibou
 • Acoperisuri Lehliu-Gară
 • Acoperisuri Lipova
 • Acoperisuri Liteni
 • Acoperisuri Livada
 • Acoperisuri Luduş
 • Acoperisuri Lugoj
 • Acoperisuri Lupeni
 • Acoperisuri Mangalia
 • Acoperisuri Mărăşeşti
 • Acoperisuri Marghita
 • Acoperisuri Medgidia
 • Acoperisuri Miercurea Nirajului
 • Acoperisuri Miercurea Sibiului
 • Acoperisuri Miercurea-Ciuc
 • Acoperisuri Mihăileşti
 • Acoperisuri Milişăuţi
 • Acoperisuri Mioveni
 • Acoperisuri Mizil
 • Acoperisuri Moineşti
 • Acoperisuri Moldova Nouă
 • Acoperisuri Moreni
 • Acoperisuri Motru
 • Acoperisuri Murfatlar
 • Acoperisuri Murgeni
 • Acoperisuri Nădlac
 • Acoperisuri Năsăud
 • Acoperisuri Năvodari
 • Acoperisuri Negreşti
 • Acoperisuri Negreşti-Oaş
 • Acoperisuri Negru Vodă
 • Acoperisuri Nehoiu
 • Acoperisuri Novaci
 • Acoperisuri Nucet
 • Acoperisuri Ocna Mureş
 • Acoperisuri Ocna Sibiului
 • Acoperisuri Ocnele Mari
 • Acoperisuri Odobeşti
 • Acoperisuri Odorheiu Secuiesc
 • Acoperisuri Olteniţa
 • Acoperisuri Oneşti
 • Acoperisuri Orăştie
 • Acoperisuri Oraviţa
 • Acoperisuri Orşova
 • Acoperisuri Oţelu Roşu
 • Acoperisuri Ovidiu
 • Acoperisuri Panciu
 • Acoperisuri Pâncota
 • Acoperisuri Paşcani
 • Acoperisuri Pătârlagele
 • Acoperisuri Pecica
 • Acoperisuri Petrila
 • Acoperisuri Petroşani
 • Acoperisuri Piatra-Olt
 • Acoperisuri Plopeni
 • Acoperisuri Podu Iloaiei
 • Acoperisuri Pogoanele
 • Acoperisuri Potcoava
 • Acoperisuri Predeal
 • Acoperisuri Pucioasa
 • Acoperisuri Răcari
 • Acoperisuri Rădăuţi
 • Acoperisuri Râmnicu Sărat
 • Acoperisuri Râşnov
 • Acoperisuri Recaş
 • Acoperisuri Reghin
 • Acoperisuri Roşiori de Vede
 • Acoperisuri Rovinari
 • Acoperisuri Roznov
 • Acoperisuri Rupea
 • Acoperisuri Săcele
 • Acoperisuri Săcueni
 • Acoperisuri Salcea
 • Acoperisuri Sălişte
 • Acoperisuri Săliştea de Sus
 • Acoperisuri Salonta
 • Acoperisuri Sângeorgiu de Pădure
 • Acoperisuri Sângeorz-Băi
 • Acoperisuri Sânnicolau Mare
 • Acoperisuri Sântana
 • Acoperisuri Sărmaşu
 • Acoperisuri Săveni
 • Acoperisuri Scorniceşti
 • Acoperisuri Sebeş
 • Acoperisuri Sebiş
 • Acoperisuri Segarcea
 • Acoperisuri Seini
 • Acoperisuri Sighetu Marmaţiei
 • Acoperisuri Sighişoara
 • Acoperisuri Simeria
 • Acoperisuri Şimleu Silvaniei
 • Acoperisuri Sinaia
 • Acoperisuri Siret
 • Acoperisuri Slănic
 • Acoperisuri Slănic-Moldova
 • Acoperisuri Solca
 • Acoperisuri Şomcuta Mare
 • Acoperisuri Sovata
 • Acoperisuri Ştefăneşti
 • Acoperisuri Ştefăneşti
 • Acoperisuri Ştei
 • Acoperisuri Strehaia
 • Acoperisuri Sulina
 • Acoperisuri Tălmaciu
 • Acoperisuri Ţăndărei
 • Acoperisuri Târgu Bujor
 • Acoperisuri Târgu Cărbuneşti
 • Acoperisuri Târgu Frumos
 • Acoperisuri Târgu Lăpuş
 • Acoperisuri Târgu Neamţ
 • Acoperisuri Târgu Ocna
 • Acoperisuri Târgu Secuiesc
 • Acoperisuri Târnăveni
 • Acoperisuri Tăşnad
 • Acoperisuri Tăuţii-Măgherăuş
 • Acoperisuri Techirghiol
 • Acoperisuri Tecuci
 • Acoperisuri Teiuş
 • Acoperisuri Ţicleni
 • Acoperisuri Tismana
 • Acoperisuri Titu
 • Acoperisuri Topliţa
 • Acoperisuri Topoloveni
 • Acoperisuri Turceni
 • Acoperisuri Turnu Măgurele
 • Acoperisuri Ulmeni
 • Acoperisuri Ungheni
 • Acoperisuri Uricani
 • Acoperisuri Urlaţi
 • Acoperisuri Urziceni
 • Acoperisuri Valea lui Mihai
 • Acoperisuri Vălenii de Munte
 • Acoperisuri Vânju Mare
 • Acoperisuri Vaşcău
 • Acoperisuri Vatra Dornei
 • Acoperisuri Vicovu de Sus
 • Acoperisuri Victoria
 • Acoperisuri Videle
 • Acoperisuri Vişeu de Sus
 • Acoperisuri Vlăhiţa
 • Acoperisuri Vulcan
 • Acoperisuri Zărneşti
 • Acoperisuri Zimnicea
 • Acoperisuri Zlatna
 • Romania
  DAIBAU.RO

  +40 31 630 4000

  © 2022 DaiBau.ro, toate drepturile rezervate