Pentru zona

    Beton armat - marcă și preț

    Articolul a fost citit chiar de 1170+ utilizatori
    Betonul armat este unul dintre cele mai frecvent utilizate materiale în construcții. Este folosit mai ales pentru construcția clădirilor de afaceri, industriale și rezidențiale, dar din ce în ce mai mult și pentru casele de familie. Popularitatea sa nu este recentă; era folosit de către romani. Rezistența betonului este determinată de așa-numita marcă de beton, iar prețul depinde de acesta. Spre deosebire de alte materiale de construcție, betonul este ușor de modelat și probabil de aceea este atât de popular.
    Articol de specialitate 1170
    casa din beton
    Avem 1064 executanți pentru domeniul Beton amprentat:

    1. Nisipul și alte componente ale betonului

    Spre deosebire de lemn, sticlă sau metal, betonul este un amestec artificial. Constă dintr-un liant, care este de obicei ciment, agregate precum nisip, pietriș și piatră zdrobită și apă. La aceste elemente de bază se adaugă ingrediente chimice sau minerale și diverse fibre pentru a îmbunătăți anumite caracteristici, adică pentru a se obține beton de o anumită calitate, duritate și rezistență.

    Dintre toate componentele, cea mai mare parte o reprezintă agregatul, iar ponderea acestuia ajunge până la 75% din beton. Piatra de ciment, adică un amestec de ciment și apă, constituie restul de 25%. Toți ceilalți aditivi sunt în cantități mult mai mici, proporțional cu amestecul primar. Acești aditivi, fie că sunt chimici sau minerali, chiar și în cantități foarte mici îmbunătățesc foarte mult calitatea betonului.

    Agregatul mineral mărește coeziunea betonului, scade temperatura de hidratare și previne contracția acestuia. Caracteristicile betonului sunt, de asemenea, afectate de fracția de agregat, adică de dimensiunea care este diferită pentru diferite tipuri de construcție. În general, dimensiunea bucăților de agregat variază între 16 și 32 mm. Piatra de ciment are, de asemenea, o mare influență, a cărei cantitate de umiditate conectează granulele agregatului mineral și umple golurile din amestec.

    1.1. Prețul nisipului pentru beton

    Cât costă nisipul? Prețul depinde în mare măsură de granulația sa, adică de mărimea granulelor. Pentru betonul fin, așa cum este necesar în producția de șape și compuși de nivelare, se utilizează o dimensiune a granulelor între 0-8 mm. Pentru betonarea plăcilor, fundațiilor și șapelor, se folosește o granulație mai grosieră - până la 16 mm. În fundații poate fi utilizat nisipul de 32 mm. Prețul este influențat de furnizor și de distanța până la șantier. Prețul aproximativ pentru nisipul cu granulație 0,4 mm este 105 RON/m3.

    2. Marca de beton și alte caracteristici

    Tipurile de beton diferă și în funcție de caracteristicile lor, cele mai importante fiind masa, marca, elasticitatea, rezistența la îngheț, uzura și altele asemenea. Dacă se dorește ca structura din beton să reziste mai mult, trebuie asigurate caracteristicile corespunzătoare.

    Duritatea betonului permite jocul cu formele
    Duritatea betonului permite jocul cu formele

    2.1. Amestecul pentru beton

    Clasificarea de bază a betonului este determinată în principal de greutatea sa specifică, deci există betoane ușoare, normale și grele. În funcție de scop, acestea sunt împărțite în beton de construcție, beton hidraulic, beton special ș.a.m.d.

    2.2. Uscare și duritate

    Printre altele, calitatea betonului este influențată de viteza de întărire și de mediul în care are loc procesul. Întărirea betonului este considerată reușită dacă umiditatea relativă din cameră este peste 80% și temperatura este suficient de ridicată. În cazul condițiilor de mediu nepotrivite, betonul trebuie umezit, după caz. Cum se desfășoară acest proces în timp real? Betonul este circulabil după 24 de ore, dar atinge duritatea proiectată în 28 de zile. Pe toată durata aceea, elementele și plăcile portante trebuie să rămână fixate cu cofraj.

    2.3. Marca de beton

    Cea mai importantă clasificare a betonului este după marcă. Marca de beton (MB) este o măsură a rezistenței betonului, adică a rezistenței la presiune. Cu cât marca este mai mare, cu atât calitatea betonului este mai mare și sarcina este mai mare. Valoarea normală a betonului este între 20 și 30 MB. Marca de beton este o veche denumire a caracteristicilor, care astăzi a fost înlocuită de duritatea betonului sub presiune. Pentru divizare, așa-numita duritatea caracteristică sub presiune a unui cub ale cărui laturi sunt de 15 cm în 28 de zile. Betonul normal, care este utilizat în principal pentru construcții, are o duritate de C25/30.

    3. Plasă sudată și beton armat

    Rezistența la tracțiune a betonului se mărește prin utilizarea armăturii. Când se menționează armatura, primul lucru care vă vine în minte sunt barele de fier, deși mai există și altele. Există armături netede și nervurate, care sunt mai ușor de combinat cu betonul. Există, de asemenea, armătură cu plasă și fier BI format din două bare răsucite, din oțel de înaltă calitate.

    Astăzi, duritatea betonului se mărește drastic în multe feluri; unul dintre ele este adăugarea oțelului sau altor fibre metalice, de sticlă sau organice. În acest caz, fibrele devin armătura.

    Turnarea plasei sudate cu beton
    Turnarea plasei sudate cu beton

    4. Stația de betoane

    Desigur, calitatea betonului depinde foarte mult de pregătirea corectă. Amestecul de beton îl puteți realiza singuri, deși pentru cantități mai mari este întotdeauna mai bine să îl comandați de la o stație de betoane. În acea stație se realizează toate tipurile de beton, corespunzătoare diferitelor cerințe ale proiectului. Puteți comanda orice agregat de la ei, de la 0,2 m3 până la 100 m3 și mai mult. Stațiile de betoane oferă în general și asistență profesională.

    5. Beton – preț

    Cât costă betonul? Prețul unui metru cub depinde de calitatea acestuia, adică de marcă. Daca este un beton B350 standard C20/25 cu caracteristici comune, costă aproximativ 350 RON/mc. Dacă materialul include pompe de beton și lucrări, prețul crește cu 400-500 RON/oră, iar transportul până la șantier al betonului este de la 15 RON/km, fără TVA.

     Betonul este materialul preferat al arhitecturii minimaliste contemporane
    Betonul este materialul preferat al arhitecturii minimaliste contemporane

    Dacă decideți să ajutați, ne puteți contacta la daibau.ro. Pe site-ul nostru veți găsi mai multe sfaturi legate de acest subiect, precum și ofertanții cu care cooperăm și care vor răspunde cererii dumneavoastră cu o ofertă adecvată.

    Puteți vizualiza informații despre preț în calculatorul nostru.

    Articol de specialitate 1170
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Beton amprentat?

    Avem 1064 executanți pentru domeniul Beton amprentat:

    Serviciu gratuit
    CĂUTĂM LOCAL
    Fără comisioane
    Avem 1064 executanți pentru domeniul Beton amprentat
    8.9
    0

    R & I MUNO BULDING SRL


    8.9
    0

    VAIPER PAV SRL


    8.9
    0

    AVANTAJ PRIM CONSTRUCT SRL


    8.9
    0

    APIS COM SRL