Pentru zona
    Rolul principal al perdelelor este protejarea de privirile nedorite, blocarea pătrunderii excesive a luminii și căldurii în spațiu, deși, sigur că pot fi utilizate și ca elemente decorative care contribuie foarte mult la estetică, precum și la un confort sporit.
    Articol de specialitate 475
    perdele finisate sau la comanda
    Avem 91 executanți pentru domeniul Rolete textile:

    1. Selectarea perdelelor

    Perdelele sunt de obicei ultimul element care se adaugă camerelor, nu doar din motive practice, ci și din motive stilistice, pentru a ne asigura că se vor potrivi perfect cu mobilierul, elementele de mobilier și ambianța de ansamblu. Ceea ce vă poate ușura semnificativ alegerea este sortimentul aproape nelimitat de materiale, texturi, culori, modele, țesături, grosimea țesăturii și tipuri de perdele.

    La alegerea perdelelor, pe lângă potrivirea cu interiorul, ar trebui să acordați atenție funcționalității și caracterului practic al acestora, în funcție de scopul camerei și stilul dumneavoastră de viață. Dacă urmează să le folosiți doar ca decor, grosimea lor nu joacă un rol important, însă dacă doriți ca acestea să vă reguleze cantitatea de căldură și lumină, alegerea trebuie să o adaptați funcției.

    Cu ajutorul unor perdele mai groase și mai închise la culoare, camera va putea fi complet întunecată și invers - datorită acelora mai subțiri și mai rare, veți obține suficientă lumină naturală necesară, de exemplu, pentru muncă.
    Dacă doriți să controlați cantitatea de lumină cu ajutorul perdelelor, alegeți-le pe cele care corespund funcției respective
    Dacă doriți să controlați cantitatea de lumină cu ajutorul perdelelor, alegeți-le pe cele care corespund funcției respective

    2. Tipuri de perdele

    • În funcție de lungime, există perdele scurte și lungi.
    • În funcție de necesitate, puteți cumpăra perdele finisate sau la comandă.
    • Perdelele se diferă și după modul în care sunt montate, adică fixate pe fereastră, perete sau tavan.

    2.1. Perdele clasice

    Sunt binecunoscute perdelele clasice cu bandă plisată, perdelele pe glisoare sau perdelele cu cârlige care merg direct în șinele perdelelor sau inelele perdelelor. Garniturile, șinele, cârligele și inelele pot fi și ele realizate din diverse materiale - lemn, metal, plastic sau combinațiile acestora - și bineînțeles în tot felul de dimensiuni și forme. Cele care au deschideri pentru inele în partea superioară sunt așezate pe tije ca o perdea de duș și acestea reprezintă modul cel mai ușor de montare, așa că mulți optează pentru acel tip întrucât sunt cele mai practice pentru întreținere.

    2.2. Perdele decorative

    Perdelele pentru interior pot fi folosite nu numai pentru decorarea ferestrelor, ci și pentru a împărți spațiul, în locul paravanelor sau pereților, dar și în locul ușilor de pe dulapuri sau zonelor pentru depozitare.

    2.3. Perdele de tip panou

    Pe piață există și perdele de tip panou, unde materialul se taie larg în benzi-panouri, apoi se așază pe glisoare care se mișcă în stânga și în dreapta. Fiecare dintre aceste sisteme de acționare a perdelei poate fi manual, electric sau ambele.

    3. Perdele scurte sau lungi?

    3.1. Perdele lungi

    Cea mai frecventă greșeală făcută atunci când decideți lungimea perdelei este că luați în considerare doar spațiul dintre fereastră și podea. Amintiți-vă că majoritatea ferestrelor au, de asemenea, mult spațiu liber între fereastră și tavan. Perdelele care sunt atârnate până în tavan creează impresia unei camere mai înalte decât este.

    Când măsurați perdelele, țineți cont de aspectul final pe care doriți să-l obțineți. Doriți ca perdelele să cadă și să atingă ușor podeaua? Pare romantic și elegant. Dacă răspunsul este da, adăugați 10-15 centimetri la perdele. Designul modern, minimalist, impune ca perdelele să atârne puțin deasupra podelei - dând impresia că sunt la aceiași nivel cu podeaua.

    3.2. Perdele scurte

    Perdelele scurte care acoperă doar înălțimea deschiderii ferestrei sunt o variantă cam depășită. Sunt potrivite doar în anumite cazuri când este mai practic. Din punct de vedere stilistic, ele se potrivesc, în general, în medii rustice, de exemplu, cabane de munte sau camere de la țară...

    4. Lățimea perdelelor

    Înălțimea nu este singura măsură care trebuie luată în considerare. Lățimea perdelelor este, de asemenea, importantă. Perdelele nu ar trebui să fie la fel de largi ca rama ferestrei - din mai multe motive. În primul rând, nu va oferi cantitatea adecvată de material adunat atunci când perdelele se trag. De asemenea, trebuie să aveți grijă să nu fie prea multă țesătură, deoarece fereastra va fi blocată de aceasta chiar și atunci când perdelele sunt lăsate.

    5. Perdele finisate sau perdele la comandă?

    5.1. Perdele la comandă

    Este ideal dacă reușiți să faceți perdelele exact așa cum doriți. Puteți alege mai multe culori, materiale, lungime și lățime. Perdelele la comandă vă permit, de asemenea, să încorporați și alte elemente de design, cum ar fi tipul și dimensiunea tivului și stilul de agățat. De aceea, perdelele la comandă sunt mai scumpe decât cele pe care le poți cumpăra în magazine.

    5.2. Perdele finisate

    Sursele financiare limitate înseamnă că multe persoane, precum și arhitecții/designerii/designerii de interior nu își pot permite să cumpere altceva decât perdele gata făcute. Totuși, vestea bună este că în prezent, în oferta fiecărui salon de specialitate puteți afla un sortiment care va provoca numeroase dileme, dar mai puțină îndoială.

    6. Materiale pentru perdele

    Perdelele pot fi realizate din materiale naturale precum inul, bumbacul, mătasea, dar și din diverse materiale artificiale și compozite. Materialul influențează greutatea perdelei, felul în care perdeaua se va plia, cum va atârna, dacă se va încreți sau se va îndoi și cât de repede îi se va estompa culoarea. Dacă doriți o perdea mai transparentă și mai ușoară, atunci ar trebui să alegeți mătasea, dar dacă doriți una mai groasă și mai opacă, optați pentru pânză sau pluș.

     Doriți ca perdelele să cadă și să tragă ușor pe podea? Pare romantic și elegant
    Doriți ca perdelele să cadă și să tragă ușor pe podea? Pare romantic și elegant

    7. Culoarea perdelelor, modele

    Alegerea culorii perdelelor este probabil cea mai dificilă decizie. Provocarea este cu atât mai mare dacă amenajarea interiorului nu a fost încă finalizată.

    Principiile designului interior dictează că alegerea punctului central al spațiului este esențială pentru deciziile bune de design. Fereastra dumneavoastră se află în centrul spațiului pe care îl decorați? Dacă răspunsul este afirmativ, perdelele pot fi la fel de îndrăznețe din toate punctele de vedere și în măsura dorită. Dacă se pune accent pe un alt element din cameră, este mai potrivită o perdea care nu va fi scoasă în evidență.

    Regula de bază este: în cazul unei camere neutre, perdelele ar trebui să creeze dramă. În cazul unei camere deja colorate și jucăușe, alegeți una neutră.

    Rețineți un lucru important, culorile se pot estompa. Perdelele rețin lumina puternică a soarelui pe tot parcursul zilei și în cele din urmă se decolorează sau se estompează. Acest lucru este mai puțin îngrijorătoare pentru cei care își redecorează frecvent spațiul. Totuși, dacă intenționați să păstrați perdelele mai mult timp, luați în considerare culorile mai deschise sau neutre.

    Dacă decideți să montați perdele de orice tip, ne puteți contacta pe daibau.ro. Pe site-ul nostru veți găsi mai multe sfaturi legate de acest subiect, precum și executanții, furnizorii și producătorii cu care cooperăm și care vor răspunde la cererea dumneavoastră cu o ofertă adecvată. Puteți vizualiza informații despre preț în calculatorul nostru.

    Articol de specialitate 475
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Rolete textile?

    Avem 91 executanți pentru domeniul Rolete textile:

    Serviciu gratuit
    CĂUTĂM LOCAL
    Fără comisioane
    Avem 91 executanți pentru domeniul Rolete textile
    8.9
    0

    ALUROLLER S.R.L.


    10
    3

    STEFMANN BAUER SRL


    8.9
    0

    ROLPLAST PRODIMPEX SRL


    8.9
    0

    ADRIA LUX SRL