Pentru zona

    Grădina botanică din Ljubljana - de la specii endemice la junglă

    Grădina botanică a Universității din Ljubljana servește tuturor cetățenilor și oaspeților de mai bine de două sute de ani atât pentru relaxarea în natură, cât și ca un loc pentru însușirea cunoștințelor noi. Oaza bogată cu multe tipuri de plante, de la endemice la cele din păduri și jungle îndepărtate, frumusețea mediului înconjurător și atmosfera relaxantă, atrag tot timpul vizitatori noi.
    Articol de specialitate 432
    gradina botanica din ljubljana
    Avem 377 executanți pentru domeniul Amenajări grădini:

    1. Grădina botanică din Ljubljana - 210 de ani de tradiție

    Grădina botanică din Ljubljana a fost deschisă în anul 1810 și de atunci este în creștere și dezvoltare continuă, păstrând axa centrală originală cu pavilionul și răspândindu-se în jurul ei. Plantele din grădină au fost martorii istoriei tulburi în ultimele două secole, cu toate acestea Grădina botanică din Ljubljana și-a continuat activitatea. O sarcină importantă a grădinii botanice este cultivarea și cercetarea speciilor endemice slovene și schimbul de semințe cu alte grădini din întreaga lume. Din anul 1995, face parte din Asociația Internațională a Grădinilor Botanice și din multe alte organizații. Este un atu de neprețuit nu numai pentru sloveni, ci și pentru întreaga regiune.

    2. Programe pentru vizitatori

    Puteți vizita Grădina botanică a Universității din Ljubljana în fiecare zi a anului. Pe lângă grădină, vizitatorii pot vizita și sera tropicală, sera Tivoli sau pot poposi la ceainăria Primula. Relaxarea în acest mediu natural, oferit de grădină este complet gratuită, cu excepția faptului că se plătește un bilet simbolic pentru turul serei tropicale cu posibilitatea de angajare a unui ghid local. Grupurile cu mai mult de 15 persoane pot ieși, de asemenea, din oraș, într-un tur la Jurčevo Šotišče și Mali Plac sau pot merge într-o plimbare de-a lungul cărării lui Fleischmann. Grădina botanică din Ljubljana este, de asemenea, locul preferat pentru cununii romantice, zile de naștere și alte evenimente.

    Vegetația tropicală ascunde o „jungla întreagă” de specii interesante
    Vegetația tropicală ascunde o „jungla întreagă” de specii interesante

    3. Cunoașterea cu natura

    Este binecunoscut  cât de multe putem învăța de la natură. Pentru copiii preșcolari, școlari, liceeni și studenți, la grădina botanică se oferă o serie de tururi și ateliere ghidate, adaptate cunoștințelor prealabile ale vizitatorilor. Aceștia pot organiza ziua științifică, excursie la Ljubljansko barje (mlaștinile Ljubljana) la fel și programe de seară pe diverse teme (sistematica plantelor, organele plantelor, reproducerea plantelor...), care sunt potrivite ca parte a pregătirilor pentru diferite competiții științifice.

     Puteți afla multe despre diferite specii plimbându-vă prin grădină
    Puteți afla multe despre diferite specii plimbându-vă prin grădină

    4. Grădina Universității din Ljubljana

    Grădinile tematice se întâlnesc adesea în grădinile botanice. Întreaga grădină este legată printr-un arboretum bogat (colecții de plante autohtone, domestice sau alohtone, străine) care vă duce de-a lungul sistemelor de plante, a plantelor mediteraneene și a covoarelor mari de flori cu stupină. Puteți să vă relaxați lângă teren stâncos, lângă piscina cu plante acvatice și plante de mlaștină. În mijlocul grădinii există un adevărat iaz cu vegetație acvatică și de coastă.

    Plantele care au nevoie de condiții climatice speciale prosperă în două sere separate. Sera tropicală este deosebit de interesantă , unde temperaturile ridicate și umiditatea continuă permit comunității de păduri tropicale luxuriante să crească în mijlocul Ljubljanei. Cealaltă seră o veți găsi în parcul Tivoli, lângă bărci.

    Există multe colțuri liniștite în grădina botanică, un adăpost departe de agitația zilnică
    Există multe colțuri liniștite în grădina botanică, un adăpost departe de agitația zilnică

    Puteți simți adevăratele gusturi ale naturii în ceainăria Primula, unde vi se vor servi multe ceaiuri originale și locale.

     

    Articol de specialitate 432
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Amenajări grădini?

    Avem 377 executanți pentru domeniul Amenajări grădini:

    Serviciu gratuit
    CĂUTĂM LOCAL
    Fără comisioane
    Avem 377 executanți pentru domeniul Amenajări grădini
    8.9
    0

    RAINBOW COMPANY PRODUCTION SRL


    8.9
    3

    ALEX PAVAJ GARDEN S.R.L.


    8.9
    0

    AUTENTIC GRADINI & PEISAJE S.R.L.


    8.9
    0

    BETPAVIN SRL