Pentru zona

    Marcare și înregistrare șantier, panou de identificare a investiției

    Articolul a fost citit chiar de 1692+ utilizatori
    Conform legii, fiecare șantier trebuie să fie marcat cu un panou de identificare a investiției pe șantier înainte de începerea lucrărilor de construcție. Investitorul este responsabil pentru marcarea șantierului, iar panoul trebuie amplasat într-un loc vizibil, în partea dreaptă a intrării în șantier. Panoul de identificare a investiției este obligatoriu pentru toate clădirile pentru care a fost eliberată autorizația de construire, fie că este vorba de construcție nouă, reconstrucție, suprastructură sau completare, fie demolare. De asemenea, în unele cazuri (nu toate) este necesară înregistrarea șantierului înainte de începerea primelor lucrări!
    Articol de specialitate 1692
    inregistrare santier
    Avem 243 executanți pentru domeniul Diriginte de șantier:

    1. Înregistrarea șantierului

    1.1. Când este necesară înregistrarea șantierului?

    Investitorul, în cele mai multe cazuri trebuie să înregistreze șantierul înainte de începerea construcției și a lucrării pe șantier. Înregistrarea șantierului este necesară în următoarele cazuri:

    1. Durata estimată a lucrărilor de construcție este mai mare de 30 de zile lucrătoare, iar pe șantier lucrează în același timp 20 sau mai mulți muncitori.

    2. Se preconizează că lucrările de construcție vor dura 500 de zile sau mai mult.

    Beneficiarul are obligația de a anunța începerea lucrărilor de execuție la autoritatea publică care a emis autorizația de construire și la Inspectoratul de Stat în Construcții de pe raza căruia aparține obiectivul, cu 15 zile înainte de a deschide un șantier. Beneficiarul va emite un ordin de începere a lucrărilor către executant, în care se specifică data începerii lucrărilor de execuție.

    În consecință, o copie a cererii este postată într-un loc vizibil. Dacă în cursul lucrărilor apar anumite modificări, acestea trebuie marcate corespunzător pe panou, deoarece data construcției se modifică odată cu ele. Aplicația în sine trebuie actualizată atunci când are loc o schimbare de către investitor sau o suspendare temporară a lucrărilor.

    1.2. Cum este înregistrat șantierul?

    La Inspectoratul de Stat în Construcții Pentru veți prezenta actele pentru începerea  lucrărilor pe șantier:
    - comunicare/ cerere tip de începere a lucrărilor – 2 exemplare;
    - copie a autorizației de construire sau desființare;
    - număr de înregistrare al anunțului de începere a lucrărilor;
    - copie a declarației privind valoarea reală a lucrărilor (se obține de la Primăria emitentă autorizației);
    - copie a chitanței sau a ordinului de plată pentru taxele aferente notificării.

    La începerea lucrărilor pe șantier, la Primărie veți depune următoarele acte:
    - comunicare de începere a lucrărilor – 1 exemplar ( trebuie depus cu minim 5 zile înainte de începerea lucrărilor)
    copie a autorizației de construire sau desființare.

    Înregistrarea șantierului este necesară pentru toate clădirile care vor fi construite de un număr mare de muncitori pe o perioadă mai lungă de timp
    Înregistrarea șantierului este necesară pentru toate clădirile care vor fi construite de un număr mare de muncitori pe o perioadă mai lungă de timp

    2. Panoul de identificare a investiției

    2.1. Ce este un panou de identificare a investiției?

    Panoul de identificare a investiției este un panou plasat de investitor, care trebuie să fie conform descrierii prevăzute de lege și amplasat într-un loc vizibil la intrarea în șantier. Este unul dintre cele mai de bază elemente pe care trebuie să le aibă fiecare șantier înainte de a începe orice construcție sau lucru meșteșugăresc pe el. Este un panou în care, într-un singur loc, puteți găsi toate informațiile despre clădire și pe toți participanții care sunt implicați în construire.

    2.2. Cine pune panoul de identificare a investiției?

    Conform legii, investitorul este responsabil pentru realizarea și montarea panoului. Antreprenorul, așadar, nu montează panoul după placul său, ci la cererea investitorului. Investitorul poate, desigur, să convină cu antreprenorul să marcheze el însuși șantierul, în conformitate cu reglementările.

    2.3. Ce scrie pe panoul de identificare a investiției?

    Panoul de identificare a investiției trebuie să cuprindă următoarele date:  

    •  datele și adresa  obiectivului;
    •  datele beneficiarului;
    •  datele proiectantului;
    •  datele constructorului;
    •  date despre autorizația de construire;
    •  data deschiderii șantierului;
    •  data închiderii șantierului;
    •  imaginea sau fațada investiției.

    3. Când nu este nevoie panoul de identificare a investiției?

    Panoul de identificare a investiției nu este întotdeauna necesar, dar șantierul trebuie întotdeauna marcat și protejat și trebuie să ofere informații de bază, din cauza situațiilor de urgență și altor situații asemănătoare. Pentru o astfel de afișare sunt suficiente o coală de hârtie de dimensiune A4 pe care vor fi scrise sau imprimate cele mai importante date și o folie de plastic transparentă care o va proteja de intemperii. Construcția de o anumită amploare și formă, în regie proprie, cu ajutorul rudelor sau prietenilor, pe propriul teren, nu este interzisă, dar șantierul trebuie în orice caz marcat pentru siguranță trecătorilor. În aceste cazuri, o coală de format A4 este suficientă pentru marcarea șantierului și nu este necesar un panou de identificare a investiției.

    IMPORTANT! În cazul în care construcția este după contract obligația unui anumit antreprenor de construcții, este absolut necesar un panou de identificare a investiției, în ciuda faptului că este o clădire privată!

    4. Forma și dimensiunile panoului de identificare a investiției 

    Panoul în sine nu poate avea dimensiuni sau formă oarecare, ci acest lucru este prescris de Lege, așadar conform Legii 50/1991 panoul este de formă dreptunghiulară, dimensiunile minime fiind de 60x90 cm, confecționat dintr-un material rezistent la intemperii. Panoul este obligatoriu a fi realizat și afișat în mod vizibil, , conform Ordinului Ministrului lucrarilor publice și amenajării teritoriului nr. 63/N din 11 august 1998. Totuși, depinde de investitor, adică de cel pe care îl angajează să facă panoul, cum vor fi combinate și aranjate părțile textuale ale anunțului. Investitorii comandă cel mai adesea panouri de la ateliere de grafică sau companii și le comandă fie dintre modelele gata făcute, fie la propria idee. Dacă nu este un panou realizat manual, adică dacă nu aveți o astfel de obligație, scrieți sau imprimați anunțul astfel încât să fie lizibil și clar înțeles. Neafișarea acestui panou poate duce la amenzi între 1.000 – 2.500 RON.

    Panoul de identificare a investiției de pe șantier trebuie să conțină toate informațiile prevăzute de lege
    Panoul de identificare a investiției de pe șantier trebuie să conțină toate informațiile prevăzute de lege

    5. Cât costă un panou de identificare a investiției?

    Prețurile panourilor de identificare a investiției variază în funcție de numărul de semne, datele și cerințele grafice. Un panou cu dimensiunea de 60x90 cm, costă aproximativ 100 RON.

    Dacă decideți să montați un panou de identificare a investiției, ne puteți contacta și la DaiBau.ro. Pe site-ul nostru veți găsi mai multe sfaturi legate de acest subiect, precum și executanții și producătorii cu care cooperăm și care vor răspunde cererii dumneavoastră cu o ofertă adecvată.

    Puteți vizualiza informații despre preț în calculatorul nostru.

    Articol de specialitate 1692
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Diriginte de șantier?

    Avem 243 executanți pentru domeniul Diriginte de șantier:

    Serviciu gratuit
    CĂUTĂM LOCAL
    Fără comisioane
    Avem 243 executanți pentru domeniul Diriginte de șantier
    8.9
    0

    CIVILA INVEST SRL


    8.9
    0

    NORDIC VILLA SRL


    8.9
    0

    CONFORT GRUP SRL


    8.9
    0

    BARELI SRL