Pentru zona

    Tapițare scaune

    Articolul a fost citit chiar de 688+ utilizatori
    Utilizând de-a lungul anilor o piesă de mobilier tapițată, țesăturile devin uzate și deteriorate, defectate în diverse moduri. Lemnul masiv sau obișnuit, metalul din care sunt fabricate ramele, totuși, rămân în mare parte așa cum sunt, de aceea nu este surprinzător că uneori oamenii se hotărăsc cu greu la o înlocuire. Mai ales dacă au acea piesa de ani de zile, dacă sunt atașați de ea sentimental sau pur și simplu cred că altceva nu se va potrivi niciodată în stilul și estetica locuinței atât de aproape de inimile lor. Totuși, oricât de calitative și de bune sunt materialele, adevărul este că acestea se deteriorează în timp și, dacă nimic altceva, tapițeria și umpluturile sau arcurile de pe scaunele de sufragerie trebuie înlocuite.
    Articol de specialitate 688
    tapitare mobilier
    Avem 74 executanți pentru domeniul Tapițerie:

    1. Când ar trebui să fie tapițate scaunele?

    În niciun caz nu trebuie să schimbați husele scaunelor cu orice preț. Dacă credeți că nu este necesară cumpărarea unui scaun nou, cadrul existent fiind încă bun și utilizabil, că încă arată perfect în interior și corespunde cerințelor dumneavoastră, vă sugerăm să începeți mai degrabă să căutați o țesătură nouă. Înainte de fiecare achiziție, luați în considerare din toate unghiurile întrebarea dacă este mai profitabil și mai bine să înlocuiți o parte sau întreaga piesă de mobilier.

    Tapițarea scaunelor este întotdeauna o soluție excelentă pentru acele piese care se integrează perfect stilistic și estetic în interior sau cele de care ești atașat emoțional; de asemenea, același lucru este valabil și pentru cele care nu se mai găsesc pe piață sau ar fi prea scumpe pentru a le cumpăra acum.

    Tapițarea canapelei este altceva. Tapițarea acestuia este întotdeauna mai profitabilă decât cumpărarea unuia nou.

    2. Tapițarea scaunelor: care și ce fel de stofă de tapițare a mobilierului să alegeți?

    2.1. Materialul ideal pentru tapițarea scaunelor

    Desigur, nu orice țesătură, adică stofă pentru tapițerie a mobilierului, este potrivită pentru tapițare și utilizare de zi cu zi. Materialele potrivite pentru tapițerie ar trebui să fie țesute mai dens, mai durabile și mai rezistente decât țesăturile obișnuite. Pentru șederea de zi cu zi, de exemplu, este excelentă țesătura micro tratată cu teflon, care poate fi găsită într-o mare varietate de culori, nuanțe și modele. Pielea adevărată sau artificială este, de asemenea, un material comun pentru șezuturile scaunelor de sufragerie.

    Sfaturi de specialitate de la FELITAP SERV SRL

    1. Ce tip de lucrări poate executa meșterul tapițer și care sunt cele mai solicitate de clienții dumneavoastră?

    Atelierul nostru are ca public țintă firmele din domeniul Horeca pentru care executăm orice tip de lucrare de retapițare și capitonare de canapele, scaune, fotolii, paturi, tăblii de pat, pereți. Lucrările se execută după proiectul clientului, însă, dacă acesta ne solicită sfaturi, putem oferi consultanță și idei creative și practice în funcție de specificul lucrării. 

    De asemenea, producem mobilier tapițat pentru Horeca la comandă, custom sau de catalog. 

    2. De ce trebuie să ținem cont în alegerea materialului pentru retapițare?

    Materialele speciale pentru tapițerie sunt de două tipuri: clasice și speciale. Recomandăm clienților noștri țintă materiale speciale, de trafic intens care sunt însoțite de certificat de calitate al producătorului. Principalul lor atribut este faptul că permit o întreținere ușoară, fără modificarea culorii și texturii în timp. 

    Desigur, clienții trebuie să țină cont și de stilul de amenajare interioară în procesul de alegere a materialului de tapițare sau retapițare. 

    Pentru stilul clasic elegant, matur, cu linii simetrice și armonioase recomandăm tapițerii în nuanțe de maro, alb, negru din catifea, stofă sau piele ecologică cu aspect natural. 

    Pentru stilul modern caracterizat de simplitate, linii drepte și ferme, materialele de tapițerie pot fi în culori neutre, precum alb, negru, crem, gri, verde, dar și foarte îndrăznețe, cum sunt fucsia, roșul, albastrul.

    Manea Felician, Administrator FELITAP SERV SRL

    2.2. Stofa pentru tapițarea de mobilă care se potrivește cu mobilierul

    Atunci când alegeți stofa pentru tapițarea șezutului scaunelor de sufragerie, acordați atenție - în afară de culoare și model, care ar trebui să fie în armonie cu mobilierul existent sau ceva complet diferit dacă ați decis așa - la proprietățile materialului. Țesăturile sunt mai confortabile pentru ședere, deoarece nu se lipesc de piele. Pielea se curăță mai ușor, dar răceala ei nu este pe placul tuturor.

    Pielea artificială, nu respiră și este mai aspră, ceea ce poate provoca o senzație neplăcută atunci când stai, care, din nou, nu se potrivește tuturor. Pentru tapițeria canapelei, este mai bine să folosiți piele naturală.

    3. Prețul pentru tapițarea scaunelor

    Cât de mult veți plăti pentru huse și tapițerie depinde de alegerea materialului și de complexitatea suprafeței scaunului. Pentru o estimare aproximativă, se poate spune că prețul tapițării scaunelor de sufragerie este în jur de 100 RON bucata, care include lucrarea și prelucrarea scaunelor, iar materialul îl alegeți și îl cumpărați singuri.

    Tapițarea scaunelor sau fotoliilor se merită atunci când sunt în stare bună, dar trebuie doar să înlocuiască stofa de mobilier.
    Tapițarea scaunelor sau fotoliilor se merită atunci când sunt în stare bună, dar trebuie doar să înlocuiască stofa de mobilier.

    4. Tapițarea unei canapele sau a setului pentru ședere

    4.1. Tapițarea șezutului din material textil

    Tapițarea unei canapele sau a unui set pentru ședere este cu siguranță mai solicitantă decât tapițarea scaunelor. Transportul până la atelier în sine este mai solicitant, astfel de piese sunt mai greu de manipulat și, în cele din urmă, consumul de materiale este și el mai mare. Prețul pentru tapițarea setului este în jur de 2500 RON, în funcție de numărul de locuri. Sunt meșteri care lucrează pe bucată, așa că iese în jur de 200-600 RON/buc.

    4.2. Tapițarea șezutului din piele

    Cu siguranță veți plăti mai mult pentru tapițatul unei canapele din piele sau a unui set de scaune, în primul rând pentru că pielea este un material mult mai scump decât țesăturile de mobilier. Tapițerii cer pentru lucrarea sa în general la fel, indiferent de tipul de material.

    5. Schimbarea fețelor de pe bănci sau de pe banchetele de colț

    Diferiți meșteri cer prețuri diferite pentru retapițarea băncilor de sufragerie sau a scaunelor de colț - fie după numărul de locuri, fie după lungime în metri. Despre aceste detalii ar fi bine să vă vorbiți înainte de începerea lucrării.

    Tapițarea unei canapele sau a unei garnituri de ședere poate dura câteva săptămâni și este mai costisitoare
    Tapițarea unei canapele sau a unei garnituri de ședere poate dura câteva săptămâni și este mai costisitoare

    6. Cât durează tapițarea unei canapele sau a unui set pentru ședere?

    6.1. Tapițarea unei canapele sau a unui set

    Deoarece scaunele se folosesc în fiecare zi și practic nu se poate funcționa fără ele, întrebarea cât timp durează procesul este una potrivită. Cu toate acestea, răspunsul nu este simplu, deoarece depinde de mai mulți factori. Primul factor este ocuparea meșterului. Pentru cei mai cunoscuți, care au mult de lucru, veți aștepta câteva săptămâni doar să ajungeți la rând, dar sunt și cei care vă pot primi mobila pentru prelucrare în aceeași zi. Se estimează că tapițarea scaunelor durează aproximativ 7-10 zile, iar tapițarea mobilierului durează 14 sau mai multe zile.

    6.2. Tapițarea scaunelor și mobila de schimb

    Înainte de a da mobilierul dumneavoastră unui tapițer, gândiți-vă la alternativă, adică la piesele pe care le veți folosi între timp. Vă recomandăm să le împrumutați de la rude sau prieteni sau să folosiți propriile scaune de grădină, scaune pliante din garaj etc. Cu toate acestea, dacă dormiți pe acea canapea sau sofa, provocarea nu va fi rezolvată așa ușor, deoarece, în principiu, nu puteți obține imediat un înlocuitor. În loc de garnitura pentru ședere, puteți face un pat temporar dintr-o saltea obișnuită sau de plajă, dintr-un sac de dormit sau un covoraș de yoga. Pentru ca totul să fie mai confortabil, acoperiți-le cu pături și perne moi de diferite dimensiuni.

    Articol de specialitate 688
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Tapițerie?

    Avem 74 executanți pentru domeniul Tapițerie:

    Serviciu gratuit
    CĂUTĂM LOCAL
    Fără comisioane
    Avem 74 executanți pentru domeniul Tapițerie
    8.9
    0

    DUO 04 SRL


    8.9
    0

    SERVICII DE TAPITARE & RETAPITARE SRL


    8.9
    0

    FELITAP SERV SRL


    8.9
    0

    AMETHALIM INTERNATIONAL S.R.L.