Pentru zona
    Când se menționează metalul, majoritatea persoanelor se gândesc la oțel sau fier. Totuși, oțelul și fierul nu sunt la fel din punct de vedere chimic – mai mult – oțelul este un aliaj de fier. Gardurile metalice sunt folosite atât în interiorul, cât și în exteriorul clădirilor rezidențiale și industriale. Scopul gardurilor metalice este de a proteja împotriva căderii de la înălțime. Putem spune cu siguranță că gardurile din oțel sunt cel mai comun tip pentru exterior. Sunt folosite în principal pentru a proteja balcoanele, casele sau curțile.
    Articol de specialitate 312
    inox gard de balcon
    Avem 407 executanți pentru domeniul Garduri metalice:

    1. Caracteristicile unui gard metalic

    Dacă vă decideți asupra unui gard care va fi din oțel, lăsați-l să fie din oțel inoxidabil (inox). În vorbirea de zi cu zi, acest material se numește oțel inoxidabil, inox și chiar rostfreier, deși, din punct de vedere profesional, compozițiile lor chimice nu sunt aceleași. Oțelul inoxidabil conține crom, iar cromul face ca oțelul să formeze un strat de autoprotecție și să nu ruginească. De asemenea, cromul mărește rezistența oțelului. Marele avantaj al oțelului inoxidabil față de oțelul obișnuit este rezistența la coroziune și căldură, dar și estetica. Dezavantajul oțelurilor inoxidabile în comparație cu oțelurile obișnuite este costul acestora.

    În cazul în care vă decideți pentru un gard fier obișnuit, trebuie să fiți pregătiți și pentru întreținerea lui. Se recomandă ca gardul din fier să fie protejat inițial prin sablare și apoi acoperit cu pulbere. În acest fel, veți asigura o întreținere mai ușoară și mai puțină vopsire de-a lungul anilor.

    Gardurile metalice, fie că sunt din oțel inoxidabil sau din fier, dau impresia de stabilitate și rezistență, datorită însuși proprietăților materialului.

    Oțelul, în ceea ce privește modelarea și prelucrarea, este un material foarte mulțumitor. În orice caz, atunci când un gard este realizat la comandă, cerințele clientului sunt cruciale și privesc nu doar stilul și forma, ci și scopul: dacă este montat ca protecție și felul acesteia. Când vine vorba de un gard în jurul proprietății private, acesta ar trebui să servească drept protecție împotriva accesului și pentru protecția vieții private; un gard metalic în jurul unei clădiri industriale sau a unei alte clădiri este acolo pentru a asigura proprietatea.

    2. Avantajele unui gard metalic

    Marele avantaj al gardurilor din oțel inoxidabil față de gardurile clasice din lemn este întreținerea. Oțelul inoxidabil este foarte ușor de întreținut; nu trebuie vopsit în fiecare an. Curățarea este, de asemenea, ușoară. Gardurile exterioare din oțel inoxidabil se curăță cu apă, iar o mașină de spălat cu presiune poate fi de mare ajutor, în timp ce astfel de garduri pentru interior se curăță cu un detergent pentru sticlă sau oțel inoxidabil.

    Dacă vă hotărâți pentru un gard de fier, trebuie să fiți pregătiți pentru întreținerea lui regulată
    Dacă vă hotărâți pentru un gard de fier, trebuie să fiți pregătiți pentru întreținerea lui regulată

    3. Dezavantajele gardului metalic

    Dezavantajele gardurilor din oțel sunt deteriorarea lor mecanică. Deteriorările mecanice apar în timpul impactului și nu au nimic de-a face cu calitatea materialelor sau manopera. Cu siguranță, oțelul rezistă mult mai bine la deteriorarea mecanică decât PVC-ul sau lemnul, dar nu este complet imun la aceasta. Pe de altă parte, repararea daunelor mecanice este aproape imposibilă, așa că de multe ori trebuie înlocuită întreaga piesă deteriorată.

    4. Garduri metalice pentru balcoane

    4.1. Garduri inox pentru balcon

    Oțelul inoxidabil sau inox este poate cel mai bun material de utilizat în orice mediu exterior. Cromul din oțelul inoxidabil formează un strat de oxid de crom invizibil, rezistent la rugină, care previne coroziunea chiar și în condiții dure. Primul motiv pentru care nu este utilizat pe scară largă este dificultatea lui la fabricare mai mare decât la fier; al doilea motiv este că e mai scump, iar al treilea motiv este că în anumite situații este mai slab decât fierul.

    4.2. Garduri de fier pentru balcon

    Fierul este probabil cel mai versatil material, motiv pentru care este cel mai des folosit pentru balustradele balcoanelor, în special pentru clădirile rezidențiale. Este mai puternic și mai greu decât majoritatea metalelor. În funcție de modul în care este tratat termic, fierul poate fi mai puternic decât oțelul inoxidabil, păstrând în același timp mai multă flexibilitate. De asemenea, este relativ accesibil și mai ușor de prelucrat. Singurul său dezavantaj real este că ruginește, deși în prezent există multe modalități de a preveni acest lucru.

    5. Garduri metalice pentru scări

    Când vine vorba de rezistență și durabilitate, oțelul inoxidabil este pe măsură. Cu toate acestea, oțelul, în special oțelul inoxidabil, este cel mai scump material pentru balustradele scărilor.

    Balustrada scării poate fi compusă în totalitate din componente din oțel sau combinată, adică din alte materiale precum sârmă și sticlă. Totuși, greutatea mare a oțelului sau a fierului face amplasarea structurii dificilă.

    În cele din urmă, un gard din oțel, cum ar fi oțelul inoxidabil, practic nu necesită întreținere și este mai rezistent la coroziune (dacă este întreținut corespunzător). Dacă nu vă place felul în care arată oțelul inoxidabil, îl puteți vopsi cu o vopsea specială pentru metale. În acest caz, va trebui să reînnoiți acea culoare în mod regulat, mai ales dacă este o scară exterioară.

    Dacă v-ați hotărât deja pentru un gard metalic, atunci ar fi bine să fie din oțel inoxidabil, adică inox sau rostfreier
    Dacă v-ați hotărât deja pentru un gard metalic, atunci ar fi bine să fie din oțel inoxidabil, adică inox sau rostfreier

    6. Garduri metalice - preț

    Când vine vorba de prețurile gardurilor metalice, la început este necesar să lămurim despre ce fel de material este vorba. După cum am spus deja, oțelul inoxidabil este mult mai scump decât oțelul obișnuit. Prețul unui gard din oțel de calitate, cu înălțimea de 1 m, este în jur de 130 - 200 RON/ml.

    Articol de specialitate 312
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Garduri metalice?

    Avem 407 executanți pentru domeniul Garduri metalice:

    SERVICIU GRATUIT
    CĂUTĂM LOCAL
    FĂRĂ COMISIOANE
    Avem 407 executanți pentru domeniul Garduri metalice
    9.5
    0

    ATD SYSTEM SRL


    9.5
    0

    ALP INTERIOR CONCEPT S.R.L.

    NR. 2.11
    10
    3

    METALPIN LUCIO S.R.L.


    9.5
    0

    AURORA INCONSTRUCT SRL