Pentru zona
    Ușile glisante sunt o soluție ideală în locurile în care nu există suficient spațiu pentru a deschide ușile clasice cu o foaie. Cel mai bine este, din punct de vedere estetic și practic, atunci când există posibilitatea de a ascunde mecanismul, adică ghidajul ușii, în perete. Când acest lucru este imposibil din orice motiv, singura opțiune rămasă este o ușă care se pot muta de-a lungul peretelui și atunci ghidajele sunt plasate direct pe perete, deasupra deschiderii ușii.
    Articol de specialitate 491
    usi glisante
    Avem 146 executanți pentru domeniul Usi glisante:

    1. Ghidaj pentru uși glisante

    Elementul cheie al fiecărui tip si model de ușă glisantă îl reprezintă tocmai ghidajele ușii glisante, de care este agățată foaia ușii. Deseori, acestea sunt vândute împreună cu o casetă pentru ușă glisantă, care este introdusă într-un perete din tencuială sau de zidărie. Pe piață există multe alte variante de soluții clasice și non-standard, în funcție de dorințele dumneavoastră și de specificul proiectului.

    2. Ce fel de ghidaje pentru uși glisante există?

    Ghidajele pentru ușile glisante diferă după scop și metoda de montare. Cu alte cuvinte, pot face parte dintr-un mecanism care se află direct sau ascuns pe perete sau ascuns într-o casetă, cu faptul că fiecare ușă glisantă are și un mecanism inferior, sau mai exact, roți care culisează pe o șină încorporată sau instalată.

    2.1. Ghidaje clasice pentru uși glisante

    Mecanismul clasic pentru uși glisante este format din șine, ghidaje și roți superioare. Când vine vorba de uși de construcție mai grea sau de uși glisante din sticlă, este posibil să se instaleze role din partea inferioară, altfel acestea sunt pur și simplu plasate într-un element din plastic sau metal care permite o mișcare stabilă.

    Ușile glisante încorporate intră în perete, unde sunt complet ascunse
    Ușile glisante încorporate intră în perete, unde sunt complet ascunse

    2.2. Ghidaje ascunse pentru uși glisante

    Ghidajele ascunse pentru ușile glisante sunt relativ noi pe piață și au dus la apariția modelelor minimaliste de uși. Dacă este o ușă care aluneca pe perete, ghidajele nu sunt vizibile deloc. O parte a sistemului cu role și amortizoare pentru închidere silențioasă este instalată direct pe interiorul foii în sine, unde sunt amplasate și ghidajele. În partea de jos a foii de ușă există o roată mai mică pentru stabilitatea ușii.

    Ușile glisante pe perete pot fi atât un element estetic cât și funcțional al amenajării interioare
    Ușile glisante pe perete pot fi atât un element estetic cât și funcțional al amenajării interioare

    2.3. Ghidaje pentru ușile glisante a unui dulap

    Ghidajele pentru ușile glisante ale dulapurilor nu sunt așa masive și permit foilor ușii să fie mai aproape unele de altele. Ele sunt de obicei fixate numai pe partea superioară, iar în partea de jos a dulapului există un profil de stabilizare de-a lungul căruia se mișcă ușa.

    2.4. Ghidaj pentru uși glisante realizate la comandă

    Dacă vă doriți o ușă de dimensiuni nestandardizate care să alunece peste perete sau o încăpere cu pereți glisanți, astfel de construcții pot fi realizate și la comandă. Meșterul va avea la dispoziție o selecție largă de ghidaje, role, roți și plăci pe care le poate folosi pentru a asambla un mecanism care ar deplasa ușile de ps pereți peste întreaga încăpere.

    3. Ghidajele corespunzătoare materialului ușii glisante

    3.1. Ghidaje pentru uși glisante din sticlă

    Ghidajele pentru ușile din sticlă sunt speciale datorită greutății ușii în sine și a reglajului solicitant al așa-numitei suspensii. Astfel de ghidaje sunt mult mai scumpe decât cele clasice, la fel ca ușa în sine.

     Ghidaje pentru uși glisante din sticlă
    Ghidaje pentru uși glisante din sticlă

    3.2. Ghidaje pentru uși glisante din lemn

    Pentru ușile din lemn se pot folosi cele mai comune versiuni ale mecanismului, constând din ghidaje, roți și role.

    4. Ușă glisante pe perete

    Pe perete puteți instala uși glisante duble sau cu o singur canat. Avantajul ușilor cu un singur canat, care au un mecanism de glisare plasat deasupra deschiderii ușii (ușă suspendată), este cu siguranță posibilitatea de a fi închise cu o pană. Instalarea pe perete a ușilor glisante cu două canaturi sau cu un singur canat necesită montarea unor suporturi temporare - fixatoare. Este necesar un cadru temporar în fața peretelui pentru o montare corectă.

    4.1. Amortizor pentru uși glisante pentru închidere silențioasă

    Un mare avantaj al ușilor glisante care se închid în fața peretelui este cu siguranță închiderea silențioasă, care este dată de amortizor. Un alt avantaj al acestui tip de închidere este cu siguranță închiderea și deschiderea sincronizată a canaturilor. Există și posibilitatea de închidere lentă atunci când ușa ajunge la câțiva centimetri până la capăt, pentru a nu se trânti, însă deocamdată acest lucru este posibil doar la ușile cu un singur canat.

    5. Ușă glisantă în perete

    Ușile glisante în perete (ușile încorporate) au cadru și cutie încorporate în perete, ceea ce permite o mare economie de spațiu. Materialul cadrului este de obicei tablă zincată cu o plasă suplimentară pentru o mai bună aderență a tencuielii. În acest fel, canatul intră și iese din perete în liniște, precis și în siguranță.

    6. Materiale pentru uși glisante

    Ce material va fi folosit pentru ușa glisantă este la libera alegere. Clienților este disponibilă o gamă largă de tipuri și modele cu numeroase variante de la furnir, lemn masiv, CPL, sticlă și chiar metal. Vă recomandăm să optați pentru mânere rotunde sau ovale, sau chiar mai bine încorporate, întrucât mânerul clasic este complet inutilizabil.

    7. Uși glisante în fața peretelui și în perete - dimensiuni

    La proiectarea ușilor glisante, trebuie acordată o mare atenție dimensiunilor. Înainte cumpărare, ar trebui să verificați dacă dimensiunile deschiderii ușii corespund cu dimensiunile standard. Dacă doriți ca ușa să aibă o lățime de 90 cm, fie atârnată de perete, fie încorporată în el, deschiderea din perete trebuie să aibă o lățime de 99 cm.

    „Din practică, trebuie subliniat că pentru ușile glisante cu un singur canat cu dimensiunile clasice de 60, 70, 80, 90 și 100 cm, deschiderea trebuie să fie mai lată cu 9 cm și mai mare cu 3 cm.”

    8. Avantajele și dezavantajele ușilor glisante

    Avantajele sunt în primul rând fizice, adică ușile glisante nu ocupă la fel de mult spațiu ca ușile batante, așa că pe ambele părți, atât în ​​interiorul cât și în exteriorul camerei, acea diferență (ușile cu canat ocupă minim 80 cm la deschidere) poate fi folosit pentru altceva. În plus, ușile glisante nu au prag, ceea ce reprezintă un avantaj în locuințele în care locuiesc persoanele cu mobilitate redusa sau utilizatori de scaune rulante.

    Sunt produse din diverse materiale - naturale, artificiale și chiar compozite. Numărul variațiilor de design este aproape nelimitat deoarece acestea pot fi din plastic, lemn, metal, uleiate, lăcuite, vopsite, acoperite cu folie sau tapet, furniruite, din plexiglas, sticlă sau oglindă.

    Singurele dezavantaje ale ușilor glisante se referă la izolație. Deoarece aceste uși nu au toc, nu pot fi închise sau încuiate, așa că în jurul ușii circulă întotdeauna o anumită cantitate de aer, care irosește energie la încălzirea sau răcirea camerelor, iar sunetul se poate răspândi liber.

    9. Uși glisante - preț și montaj

    Cât costă ușile glisante? Prețul ușilor glisante interioare depinde în primul rând de material, dimensiuni și producător. Astfel, ușile glisante au preț care începe de la aproximativ 400 RON/m2, iar dacă se montează sticlă călită, pot fi de 900-2.500 RON.

    Articol de specialitate 491
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Usi glisante?

    Avem 146 executanți pentru domeniul Usi glisante:

    SERVICIU GRATUIT
    CĂUTĂM LOCAL
    FĂRĂ COMISIOANE
    Avem 146 executanți pentru domeniul Usi glisante
    8.7
    0

    ALL RETRO GLASS SRL


    9.7
    0

    RERAMI DESIGN SRL


    9.8
    0

    BINAR BUILDING S.R.L


    9.7
    0

    MERCADOORS LIFT SRL