Pentru zona

    2022 România - Tendințe și prețuri pentru serviciile de zugrăvit

    Articolul a fost citit chiar de 605+ utilizatori
    Daibau urmărește mișcarea prețurilor pe piața serviciilor, așadar, listele informative cu prețuri au fost recent actualizate cu scopul de a crește transparența pieței și siguranța consumatorilor. Am pregătit pentru dvs. un raport asupra prețurilor actuale pentru serviciile de zugrăvire.
    Noutăți 605
    painter

    Cât costă serviciile de zugrăvit?

    Prețul serviciilor de zugrăvit depinde de mai mulți factori: suprafața, tipul de vopsea și cantitatea. Pentru o suprafață netedă, pereții trebuie șlefuiți, pentru care vom plăti circa 10 lei/mp. Pereții au nevoie și de un strat de glet, iar acesta serviciu ne costă până la 30 lei/mp. Tencuiala decorativă acrilică este folosită la exterior, la interior vopseaua lavabilă. Cel mai des zugrăvirea se face în 2 straturi plus amorsa care se aplică în prealabil pentru lipirea mai bună a vopselei.

    Prețurile pentru zugrăvirea pereților interiori cu vopsea albă lavabilă într-un singur strat încep de la 8 lei/mp și ajung până la 20 lei/mp. Pentru 2 straturi, prețul ajunge și până la 30 lei/mp. Două straturi de lavabilă + amorsă ajunge și până la 35 lei/mp. Verificați prețurile actuale pentru serviciile de zugrăvit în Calculatorul nostru.

    Prețul pentru zugrăvire în România

    Am contactat zugravi și vopsitori din țară și am verificat prețurile pentru zugrăvirea pereților interiori cu vopsea lavabilă albă în două straturi. La București prețurile variază între 20 lei/mp și 30 lei/m2. La Timișoara prețul pentru 2 straturi de lavabilă ajunge până la 25 lei/mp

    Care sunt prețurile în Serbia, Croația și Slovenia?

    Daibau este prezent în 12 țări din Europa, așadar am analizat și țările din apropierea noastră. În Serbia prețul pentru 2 straturi de lavabilă începe de la 7 lei pentru mp și poate ajunge până la 18 lei/mp. Zugrăvirea pereților interiori în capitală, la Belgrad, costă între 15 lei/mp și 18 lei/mp, iar în sudul țării prețurile sunt ceva mai mici începând de la 7 lei/mp și ajungând până la 12 lei/mp în Niș. Slefuirea pereților și a tavanelor costă între 2.5 și 10 lei/mp iar serviciul de reparări fisuri și găuri de la 18lei până la 25 lei/mp.

    În capitala Croată, Zagreb, serviciile de zugrăvit încep de la 12 lei/mp și ajung până la 25 lei/mp. Prețurile în Rijeka sunt puțin mai ieftine, prețurile ajungând până la 20 lei/mp. Osijek este cel mai ieftin când vine vorba de zugrăvit, cu prețurile între 12lei și 15lei/mp. Slefuirea pereților și a tavanelor costă între 2.5 și 10 lei/mp iar serviciul de reparări fisuri și găuri ajunge până la 20 lei/mp.

    În Slovenia, zugrăvirea costă între 10 și 20 lei/mp. Serviciile de zugrăvit sunt mai scumpe în Kopar și Kranj între 17 lei/mp și 20 lei/mp. În Ljubljana de la 15 lei/mp până la 17 lei/mp. Șlefuirea pereților ajunge și până la 6 lei/mp, gletuirea pereților până la 17 lei/mp.

    La ce prețuri ne putem aștepta în viitor?  

    Concluzia la care am ajuns în contact cu meștrii pe care i-am contactat este că inflația actuală i-a afectat și pe zugravi și prețurile serviciilor lor. Prețul materialului a crescut energic, ceea ce a afectat și prețul manoperei. Cu toate acestea, previziunile sunt că în viitor prețurile nu le vor depăși pe cele actuale. Totuși, vom continua să analizăm situația pieței.

    Noutăți 605
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Altele?

    Avem 120 executanți pentru domeniul Altele
    8.9
    0

    AMETHALIM INTERNATIONAL S.R.L.


    8.9
    1

    DIVIZIA DE SCHELE SRL


    8.9
    0

    RZV FAIR CONSTRUCT SRL


    8.9
    0

    RUMEHDI TAX S.R.L.