Pentru zona

    Autocolante pentru perete: de ce sunt o modalitate excelentă de însuflețire a pereților

    Articolul a fost citit chiar de 560+ utilizatori
    Autocolantele pentru perete devin tot mai populare. Sunt poze autoadezive care pot fi așezate pe perete sau pe mobilier pentru a servi drept decor. Motivele de pe autocolante pot varia în funcție de tematica aleasă. Puteți alege versuri, citate sau proverbe, motive din natură, copaci sau decorațiuni pentru camerele copiilor și alte încăperi.
    Articol de specialitate 560
    autocolante pentru perete
    Avem 998 executanți pentru domeniul Tapet:

    1. De ce sunt autocolantele ideale pentru pereți?

    1.1. Autocolantele pentru perete sunt ușor de montat

    Autocolantele pentru perete sunt un înlocuitor pentru decorarea manuală a suprafețelor care necesită mult mai mult efort, îndemânare și timp. Autocolantul se desprinde simplu de pe bază, se lipește de perete și lucrul este gata. Este recomandat să marcați cu un creion obișnuit locul unde veți așeza autocolantul, iar când terminați, ștergeți semnele cu o gumă curată. Dacă nu marcați punctele de referință, se poate întâmpla ca autocolantul să nu fie bine poziționat - în linie cu podeaua, tavanul sau părțile laterale - și atunci nu veți obține efectul stilistic sau estetic dorit. Deoarece un autocolant aplicat necorespunzător nu poate fi pur și simplu dezlipit și re-atașat pe un perete sau pe altă suprafață, va trebui fie să-l acceptați așa sau să îl aruncați și să utilizați unul nou.

    1.2. Autocolantele pentru perete pot fi îndepărtate

    Dacă sunteți îngrijorați că în câțiva ani vă veți răzgândi și că alegerea actuală nu vi s-ar părea bună,  puteți să eliminați sau să înlocuiți autocolantul.  Autocolantele pentru perete sunt o alegere excelentă atât pentru decorarea permanentă, cât și temporară a pereților, deoarece pot fi îndepărtate cu ușurință. Pur și simplu dezlipiți autocolantul de pe perete, dar foarte atent și încet, având grijă să nu deteriorați peretele și să rupeți o parte din tencuială împreună cu acesta. Evitați mișcările rapide și bruște, pentru că sunt cele mai riscante.

    1.3. Preț bun și ofertă mare

    În comparație cu picturile murale unice și mozaicurile, autocolantele pentru perete sunt destul de accesibile. Magazinele oferă un sortiment foarte variat din toate punctele de vedere. Selecția include de la inscripții, motive, desene grafice sau florale până la scene similare cu fotografiile. Destul de mulți furnizori oferă și imprimarea de autocolante unice, dar acestea sunt mai scumpe. Dacă vă doriți o imagine deosebită, valoroasă sau una pe gustul dumneavoastră, trebuie să o desenați într-un program (Adobe Illustrator sau similar) și să trimiteți specificațiile ofertantului. Dacă îi faceți doar o schiță, ofertantul trebuie să o transfere singur în program și de multe ori se întâmplă ca rezultatul să fie diferit de ideea dumneavoastră.

    „Dacă nu știți să desenați într-un anumit program ceea ce doriți și nici măcar nu aveți ocazia să controlați crearea imaginii, cel mai bine va fi să vă decideți pentru unul gata făcut, astfel încât să nu fie surprize neplăcute.”
    Autocolantele pentru perete diferă de tapet prin faptul că nu acoperă întregul perete, doar se lipesc motive mai mici sau bucăți mai mici pe suprafața finită; de asemenea, spre deosebire de tapet, le puteți monta singuri
    Autocolantele pentru perete diferă de tapet prin faptul că nu acoperă întregul perete, doar se lipesc motive mai mici sau bucăți mai mici pe suprafața finită; de asemenea, spre deosebire de tapet, le puteți monta singuri

    2. Cum trebuie așezate autocolantele pe perete?

    Realizarea autocolantelor pentru perete nu are limite. Plasarea autocolantelor este posibilă pe aproape toate tipurile de pereți interiori și tencuieli. Se pot lipi cu ușurință pe pereți netezi, sticlă, ceramică sau uși. Nu se recomandă montarea pe zidurile în stare brută, aspre, în relief sau din piatră. Dacă aplicați corect autocolantul, acesta va rezista pe perete sau suprafață ani de zile. Evitați lipirea autocolantelor pe pereții netencuiți, precum pereții din beton aparent, cărămidă și plăcile din lemn, deoarece unele tipuri ale acestor produse (în principal cele de calitate inferioară) au un adeziv destul de agresiv care lasă o urmă puternică pe substrat. Pe pereții tencuiți, aceasta nu este o problemă, deoarece adezivul poate fi dezlipit dacă este necesar, peretele poate fi nivelat din nou și revopsit, în timp ce pe pereții din materiale naturale, va rămâne pentru totdeauna un semn vizibil.

    3. Ce motiv să alegeți pentru autocolant?

    3.1. Culoarea autocolantelor pentru perete ar trebui să se potrivească cu cea din interior

    Alegerea motivului autocolantelor este cu siguranță o decizie individuală. Dacă doriți să fie într-o culoare, fiți atenți la culoarea mobilierului, a pieselor pentru casă și a pardoselilor să nu fie exact opusul lor. Combinația de negru și galben, de exemplu, este vizual foarte puternică, iritantă din punct de vedere vizual și deci nu este potrivită pentru spațiile de locuit în care vă petreceți cea mai mare parte a zilei. Există multe motive, deși ar trebui adaptate la dorințele și gustul dumneavoastră. Dacă aveți puțin talent de design, puteți pregăti singuri materialul într-un program de grafică potrivit. Motivele naturale sunt foarte populare. Autocolantul poate fi sub forma unui copac realist sau stilizat care împodobește întregul perete din cameră.

    „Puteți proiecta nu doar un autocolant estetic, ci și unul practic cu o listă de reguli casnice sau treburi casnice. Puteți face o listă cu sarcini individuale, o listă cu numele celui care face curățenie, cine gătește sau spală...”

    3.2. Autocolantele pentru perete trebuie să fie o reflectare a sensibilității dumneavoastră

    Chiar și versurile, citatele sau cântecele care împodobesc peretele vă pot reprezenta, la fel și familia dumneavoastră. Are sens să lipiți pe pereți versurile cântecelor care ilustrează evenimente importante din viața voastră, gânduri, axiome și citate ale oamenilor pe care îi urmăriți cu plăcere și le urmați sfaturile. Autocolantele pentru perete vă permit să vă prezentați viziunea într-un anumit mod și să vă personalizați spațiul de locuit.

    3.3. Autocolante de pereți pentru copii

    Pentru copii, cele mai populare și atractive autocolante sunt sub formă de orașe, mașini, castele, scene de basm, animale etc. Puteți lipi autocolante pe tavan cu motivele stelelor și ale lunii și să oferiți copilului dumneavoastră atmosfera, magnetismul și atracția spațiului. Pe de altă parte, puteți opta pentru scene neutre pe autocolant care vor dura mult timp și vor urmări creșterea copilului.

    Autocolantele pentru perete abstracte sunt mai neutre și potrivite pentru o perioadă mai lungă de timp, pe când cei realiști, copiii le vor depăși în câțiva ani sau nu le va mai place.
    Autocolantele pentru perete abstracte sunt mai neutre și potrivite pentru o perioadă mai lungă de timp, în comparație cu cele realiste.

     

    Articol de specialitate 560
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Tapet?

    Avem 998 executanți pentru domeniul Tapet:

    Serviciu gratuit
    CĂUTĂM LOCAL
    Fără comisioane
    Avem 998 executanți pentru domeniul Tapet
    8.9
    1

    TOMAS TEHNIQ SRL


    8.9
    0

    SONERG MONTAJ SRL


    8.9
    0

    PEPPER SOFT SRL


    8.9
    0

    ESRA EXTRA SRL