Pentru zona

  Mobilier din paleți: pat, comodă, măsuță de cafea și multe altele

  În timp ce navigați pe internet sau răsfoiți o revistă de design interior, probabil veți întâlni mobilier din paleți, care (după cum sugerează și numele) este realizat din paleți utilizați în producția industrială. Avantajul unui astfel de mobilier este prețul accesibil, materialul natural și posibilitatea unei reparații ulterioare ușoare în caz de deteriorare. În țara noastră, mobilierul din paleți este oferit în principal de tâmplari care realizează piese unice, deoarece nu sunt produse în serie.
  Articol de specialitate 152
  camera de zi paleti
  Avem 225 executanți pentru domeniul Mobilă la comandă:

  1. Mobilier cu paleți: câteva informații generale

  Fiecare piesă de mobilier ca aceasta este realizată manual cu plăcere, dragoste și dorință de a vă înfrumuseța casa. În timpul producției, meșterii iau în considerare resursele, economia în utilizarea materialelor, standardele ecologice și conservarea naturii. Pentru toți iubitorii de mobilier vechi și nou din paleți, am căutat câteva informații de bază pe care este bine să le cunoaștem înainte de cumpărarea unui astfel de mobilier.

  1.1. Mobilierul cu paleți este foarte accesibil

  Spre deosebire de mobilierul scump din furnir sau din lemn masiv, mobilierul din paleți este o alternativă bună și accesibilă. Multor clienți nu le place aspectul artificial al mobilierului din PAL acoperit cu folii sau decoruri din plastic melaminat („decorul” în jargon profesional înseamnă imitație de lemn, iar uneori astfel de produse sunt numite „eggers” după cel mai faimos producător, compania EGGER), și, în același timp, nu pot să-și permită mobilier furniruit sau mobilier din lemn masiv. Mobilierul din paleți, este destul de asemănător cu mobilierul din lemn, fiind din lemn deși nu de cea mai înaltă calitate, deoarece uneori nodurile din material sunt foarte vizibile. Desigur, există oameni care preferă acest tip de lemn pentru că arată cel mai natural.

  1.2. Prelucrarea paleților

  Dacă nu vă place tipul de lemn din care sunt confecționați paleții, le puteti schimba aspectul ușor și rapid prin lăcuirea sau vopsirea lor în culoarea dorită. În același timp, trebuie acordată o atenție deosebită locurilor greu accesibile și îmbinărilor dintre plăcile individuale - aceste locuri pot fi atinse cu periile mici.

  1.3. Mobilierul cu paleți este modular

  Un alt avantaj oferit de mobilierul din paleti este modularitatea. Aceasta înseamnă că fiecare piesă se compune din părți specifice, de bază, de fapt, se îmbină prin aranjarea lor pe înălțime sau lungime. În acest caz, elementul de bază este reprezentat de un palet. Deși paleții pot fi tăiați la dimensiunile cerute, scopul producției este de a folosi toate elementele de bază și de a evita pe cât posibil operațiunile de prelucrare. Scopul acestei abordări este atât funcționalitatea, cât și estetica și practicitatea. Se păstrează originalitatea structurii, folosind cât mai puține elemente suplimentare și se menține autenticitatea designului.

  2. Nu orice palet este potrivit pentru mobilier

  Care paleți vor fi folosiți nu este deloc fără importanță. Există mai multe motive pentru aceasta. Primul motiv este că paleții vechi, aruncați, care sunt preluați de pe marginea drumului, au fost cel mai probabil expuși mult timp intemperiilor și dăunătorilor care influențează calitatea lemnului. În ce măsură lemnul este deteriorat nu poate fi cunoscut fără analize de laborator, așa că este mai bine să nu le preluați. O altă problemă sunt insectele și dăunătorii care pur și simplu atacă orice lemn, inclusiv cheresteaua, adică paleții. Cu atâtea colțuri și rosturi, o structură ca aceasta este locul perfect pentru a se adăposti, ceea ce poate provoca o multe bătăi de cap. Unele insecte sunt mai vizibile, altele mai puțin evidente, iar unele (de exemplu, viermii) nu se observă deloc până nu se reproduc.

  „Dacă vă hotărâți pentru mobilierul din paleți, asigurați-vă că le cumpărați de la firme care se ocupă de acestea și pot garanta calitatea.”

  O a treia problemă cu paleții uzați, a căror origine nu este cunoscută, este pulverizarea. Pulverizarea cu fungicide și insecticide este o procedură standard pentru tratarea paleților care trec în mod repetat granițele naționale, astfel încât dăunătorii să nu fie transferați dintr-o țară în alta. Acest proces este adesea realizat cu o substanță chimică foarte toxică numită bromură de metil. Chiar dacă majoritatea toxinelor sunt îndepărtate de pe palet, spălarea manuală nu este nici pe aproape eficientă ca spălarea cu mașină, deci cu siguranță vor rămâne urmele de la substanțele chimice.

   Patul de paleți este cu siguranță cel mai popular
  Patul de paleți este cu siguranță cel mai popular

  3. Pat: cea mai populară piesă de mobilier din paleți

  Cea mai populară piesă de mobilier din paleți este cu siguranță patul. Îl puteți face singuri, trebuie doar să luați în considerare câteva pași de bază. Câți paleți veți folosi depinde de dimensiunile saltelei, dar, în principiu, 4 paleți vor fi suficienți pentru baza unui pat de 160x200 cm sau 180x200 cm (paturi duble standard). Dacă doriți ca patul să aibă atât structură cu rafturi, cât și tăblie, vor fi nevoie de încă 2-3 paleți, în funcție de modul în care l-ați imaginat. Paleții sunt stivuiți unul peste altul pentru a obține înălțimea potrivită pentru pat sau canapea, dar trebuie să fie bine fixați unul de celălalt, astfel încât să nu se miște.

  Pat modern inspirat de minimalism
  Pat modern inspirat de minimalism
  Un model practic și modern inspirat de natură
  Un model practic și modern inspirat de natură
  Pat din paleți cu sertare
  Pat din paleți cu sertare

  4. Piesa de mobilier din paleți

  În majoritatea atelierelor de tâmplărie, puteți întreba despre piesele de mobilier din paleți pe care le doriți, dar există și cele specializate în astfel de comenzi. Comenzi de paturi în toate dimensiunile, cu sau fără tăblie, vitrine, sertare, dulapuri, biblioteci, noptiere, măsuțe de cafea și altele pot fi realizate pe măsură și la cerere. Piesele de mobilier sunt realizate exclusiv din paleți de calitate superioară și nedeteriorați, curățați cu grijă și protejați cu acoperiri adecvate pentru lemn, si eventual uleiați, lăcuiți sau vopsiți în culori la cererea clientului.

  5. Mobilierul cu paleți este în tendințe

  Fiind fabricați din lemn, este clar că paleții sunt o materie primă naturală, ecologică și de dorit,  deoarece are toate proprietățile pe care le are lemnul. De aceea tendința au început-o susținătorii protecției pădurilor și contra tăierii excesive a lemnului pentru producția industrială. Conceptul de minimalism, care alături de caracteristicile stilistice și estetice simple și reduse, printre altele promovează și exploatarea minimă a tuturor resurselor. În acest sens, reciclarea, adică reutilizarea produselor, a devenit foarte populară și adună din ce în ce mai mulți susținători.

  Cu stilul industrial care este deosebit de popular în rândul generației tinere și pentru care interesul nu scade, mobilierul din paleți se potrivește perfect. Este unic, imaginativ, diferit, accesibil, iar pe de altă parte este foarte durabil, puternic și de lungă durată precum mobilierul din lemn masiv.

  „Paleții se produc cel mai des din lemnul de molid și deci este un material de construcție calitativ de tâmplărie, iar cu finisaje minime poate fi folosit pentru realizarea pieselor de mobilier.”
  Din paleți pot fi realizate piese de mobilier foarte atractive
  Din paleți pot fi realizate piese de mobilier foarte atractive 

  5.1. Mobilă de calitate superioară

  Utilizarea acoperirilor profesionale pentru lemn de cea mai înaltă calitate garantează o durată lungă de viață, curățarea ușoară a suprafeței și un aspect frumos al structurii lemnului. Pentru cei care doresc o textură mai pronunțată se recomandă perierea, adică șlefuirea. Procesul de periere sau șlefuire a lemnului este foarte asemănător cu sablarea. Părțile mai moi ale lemnului sunt îndepărtate de pe suprafață cu perii speciale, pe când cele mai dure rămân mai expuse. Acest proces subliniază vechimea și textura lemnului și face ca mobilierul să pară antic sau rustic. În producție cel mai des se folosesc feroneriile metalice de înaltă calitate.

  5.2. O combinație din lemn și metal

  Dacă doriți să vă amenajați casa într-un stil industrial modern, puteți alege o combinație de lemn și fier. În prezent, combinația dintre culoarea naturală a stejarului și a fierului negru acoperit cu pulbere este foarte populară. Desigur, puteți alege orice combinație doriți. Avantajul mobilierului la comandă este realizarea conform instrucțiunilor și nevoilor dumneavoastră.

  În fine, tocmai datorită calității înalte a materialelor, a meșteșugului și a protecției obligatorii împotriva influențelor externe, paleții pot fi transformați și în piese precum scaune, fotolii, bănci, șezlonguri, măsuțe de cafea, mese și cufere, rafturi sau elemente mai mici și mai mari pentru depozitare pe care le puteți amplasa pe balcon, terasă sau în grădină. Pe lângă faptul că devin un decor al spațiului, acestea vă vor servi ani de zile tocmai datorită rezistenței și durabilității lor, iar cu siguranță puteți adăuga elemente care le vor face mai confortabile - perne, pernuțe, cuverturi de pat, covorașe, huse etc. Nu veți da greș în niciun caz.

  Și piesele de mobilier de exterior pot fi realizate din paleți
  Și piesele de mobilier de exterior pot fi realizate din paleți

   

  Articol de specialitate 152
  Autorul: Revista Daibau
  Avem 225 executanți pentru domeniul Mobilă la comandă:

  Cum v-au fost de folos aceste informații?


  Idei de amenajare a casei

  O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

  Avem 225 executanți pentru domeniul Mobilă la comandă:

  SERVICIU GRATUIT
  CĂUTĂM LOCAL
  FĂRĂ COMISIOANE
  Avem 225 executanți pentru domeniul Mobilă la comandă
  9.8
  0

  NEW MOB SRL


  9.5
  0

  SUPERMOB S.R.L.


  10
  1

  COSTI AUTO S.R.L.


  9.2
  0

  ALMA GRUP CONSTRUCT SRL


  CăutațI executanțI buni pentru domeniul MOBILĂ LA COMANDĂ?

 • Mobilă la comandă Bucureşti
 • Mobilă la comandă Cluj-Napoca
 • Mobilă la comandă Constanţa
 • Mobilă la comandă Dumbrăveni
 • Mobilă la comandă Iaşi
 • Mobilă la comandă Timişoara
 • Mobilă la comandă Alba Iulia
 • Mobilă la comandă Arad
 • Mobilă la comandă Bacău
 • Mobilă la comandă Baia Mare
 • Mobilă la comandă Bârlad
 • Mobilă la comandă Bistriţa
 • Mobilă la comandă Botoşani
 • Mobilă la comandă Brăila
 • Mobilă la comandă Braşov
 • Mobilă la comandă Buzău
 • Mobilă la comandă Călăraşi
 • Mobilă la comandă Craiova
 • Mobilă la comandă Deva
 • Mobilă la comandă Drobeta-Turnu Severin
 • Mobilă la comandă Focşani
 • Mobilă la comandă Galaţi
 • Mobilă la comandă Giurgiu
 • Mobilă la comandă Hunedoara
 • Mobilă la comandă Mediaş
 • Mobilă la comandă Oradea
 • Mobilă la comandă Piatra-Neamţ
 • Mobilă la comandă Piteşti
 • Mobilă la comandă Ploieşti
 • Mobilă la comandă Râmnicu Vâlcea
 • Mobilă la comandă Reşiţa
 • Mobilă la comandă Roman
 • Mobilă la comandă Satu Mare
 • Mobilă la comandă Sfântu Gheorghe
 • Mobilă la comandă Sibiu
 • Mobilă la comandă Slatina
 • Mobilă la comandă Slobozia
 • Mobilă la comandă Suceava
 • Mobilă la comandă Târgovişte
 • Mobilă la comandă Târgu Jiu
 • Mobilă la comandă Târgu Mureş
 • Mobilă la comandă Tulcea
 • Mobilă la comandă Turda
 • Mobilă la comandă Vaslui
 • Mobilă la comandă Zalău
 • Mobilă la comandă Abrud
 • Mobilă la comandă Adjud
 • Mobilă la comandă Agnita
 • Mobilă la comandă Aiud
 • Mobilă la comandă Aleşd
 • Mobilă la comandă Alexandria
 • Mobilă la comandă Amara
 • Mobilă la comandă Anina
 • Mobilă la comandă Aninoasa
 • Mobilă la comandă Ardud
 • Mobilă la comandă Avrig
 • Mobilă la comandă Azuga
 • Mobilă la comandă Babadag
 • Mobilă la comandă Baia de Aramă
 • Mobilă la comandă Baia de Arieş
 • Mobilă la comandă Baia Sprie
 • Mobilă la comandă Băile Govora
 • Mobilă la comandă Băile Herculane
 • Mobilă la comandă Băile Olăneşti
 • Mobilă la comandă Băile Tuşnad
 • Mobilă la comandă Băileşti
 • Mobilă la comandă Bălan
 • Mobilă la comandă Bălceşti
 • Mobilă la comandă Balş
 • Mobilă la comandă Băneasa
 • Mobilă la comandă Baraolt
 • Mobilă la comandă Bechet
 • Mobilă la comandă Beclean
 • Mobilă la comandă Beiuş
 • Mobilă la comandă Berbeşti
 • Mobilă la comandă Bereşti
 • Mobilă la comandă Bicaz
 • Mobilă la comandă Blaj
 • Mobilă la comandă Bocşa
 • Mobilă la comandă Boldeşti-Scăeni
 • Mobilă la comandă Bolintin-Vale
 • Mobilă la comandă Borşa
 • Mobilă la comandă Borsec
 • Mobilă la comandă Brad
 • Mobilă la comandă Bran
 • Mobilă la comandă Breaza
 • Mobilă la comandă Brezoi
 • Mobilă la comandă Broşteni
 • Mobilă la comandă Bucecea
 • Mobilă la comandă Budeşti
 • Mobilă la comandă Buhuşi
 • Mobilă la comandă Bumbeşti-Jiu
 • Mobilă la comandă Buşteni
 • Mobilă la comandă Buziaş
 • Mobilă la comandă Cajvana
 • Mobilă la comandă Calafat
 • Mobilă la comandă Călan
 • Mobilă la comandă Călimăneşti
 • Mobilă la comandă Câmpeni
 • Mobilă la comandă Câmpia Turzii
 • Mobilă la comandă Câmpina
 • Mobilă la comandă Câmpulung
 • Mobilă la comandă Câmpulung Moldovenesc
 • Mobilă la comandă Caracal
 • Mobilă la comandă Caransebeş
 • Mobilă la comandă Carei
 • Mobilă la comandă Cavnic
 • Mobilă la comandă Căzăneşti
 • Mobilă la comandă Cehu Silvaniei
 • Mobilă la comandă Cernavodă
 • Mobilă la comandă Chişineu-Criş
 • Mobilă la comandă Ciacova
 • Mobilă la comandă Cisnădie
 • Mobilă la comandă Codlea
 • Mobilă la comandă Comăneşti
 • Mobilă la comandă Comarnic
 • Mobilă la comandă Copşa Mică
 • Mobilă la comandă Corabia
 • Mobilă la comandă Costeşti
 • Mobilă la comandă Covasna
 • Mobilă la comandă Cristuru Secuiesc
 • Mobilă la comandă Cugir
 • Mobilă la comandă Curtea de Argeş
 • Mobilă la comandă Curtici
 • Mobilă la comandă Dăbuleni
 • Mobilă la comandă Darabani
 • Mobilă la comandă Dărmăneşti
 • Mobilă la comandă Dej
 • Mobilă la comandă Deta
 • Mobilă la comandă Dolhasca
 • Mobilă la comandă Dorohoi
 • Mobilă la comandă Drăgăneşti
 • Mobilă la comandă Drăgăneşti-Olt
 • Mobilă la comandă Drăgăşani
 • Mobilă la comandă Dragomireşti
 • Mobilă la comandă Eforie
 • Mobilă la comandă Făgăraş
 • Mobilă la comandă Făget
 • Mobilă la comandă Fălticeni
 • Mobilă la comandă Făurei
 • Mobilă la comandă Feteşti
 • Mobilă la comandă Fieni
 • Mobilă la comandă Fierbinţi-Târg
 • Mobilă la comandă Filiaşi
 • Mobilă la comandă Flămânzi
 • Mobilă la comandă Frasin
 • Mobilă la comandă Fundulea
 • Mobilă la comandă Găeşti
 • Mobilă la comandă Gătaia
 • Mobilă la comandă Geoagiu
 • Mobilă la comandă Gheorgheni
 • Mobilă la comandă Gherla
 • Mobilă la comandă Ghimbav
 • Mobilă la comandă Gura Humorului
 • Mobilă la comandă Hârlău
 • Mobilă la comandă Hârşova
 • Mobilă la comandă Haţeg
 • Mobilă la comandă Horezu
 • Mobilă la comandă Huedin
 • Mobilă la comandă Huşi
 • Mobilă la comandă Ianca
 • Mobilă la comandă Iernut
 • Mobilă la comandă Ineu
 • Mobilă la comandă Însurăţei
 • Mobilă la comandă Întorsura Buzăului
 • Mobilă la comandă Isaccea
 • Mobilă la comandă Jibou
 • Mobilă la comandă Lehliu-Gară
 • Mobilă la comandă Lipova
 • Mobilă la comandă Liteni
 • Mobilă la comandă Livada
 • Mobilă la comandă Luduş
 • Mobilă la comandă Lugoj
 • Mobilă la comandă Lupeni
 • Mobilă la comandă Mangalia
 • Mobilă la comandă Mărăşeşti
 • Mobilă la comandă Marghita
 • Mobilă la comandă Medgidia
 • Mobilă la comandă Miercurea Nirajului
 • Mobilă la comandă Miercurea Sibiului
 • Mobilă la comandă Miercurea-Ciuc
 • Mobilă la comandă Mihăileşti
 • Mobilă la comandă Milişăuţi
 • Mobilă la comandă Mioveni
 • Mobilă la comandă Mizil
 • Mobilă la comandă Moineşti
 • Mobilă la comandă Moldova Nouă
 • Mobilă la comandă Moreni
 • Mobilă la comandă Motru
 • Mobilă la comandă Murfatlar
 • Mobilă la comandă Murgeni
 • Mobilă la comandă Nădlac
 • Mobilă la comandă Năsăud
 • Mobilă la comandă Năvodari
 • Mobilă la comandă Negreşti
 • Mobilă la comandă Negreşti-Oaş
 • Mobilă la comandă Negru Vodă
 • Mobilă la comandă Nehoiu
 • Mobilă la comandă Novaci
 • Mobilă la comandă Nucet
 • Mobilă la comandă Ocna Mureş
 • Mobilă la comandă Ocna Sibiului
 • Mobilă la comandă Ocnele Mari
 • Mobilă la comandă Odobeşti
 • Mobilă la comandă Odorheiu Secuiesc
 • Mobilă la comandă Olteniţa
 • Mobilă la comandă Oneşti
 • Mobilă la comandă Orăştie
 • Mobilă la comandă Oraviţa
 • Mobilă la comandă Orşova
 • Mobilă la comandă Oţelu Roşu
 • Mobilă la comandă Ovidiu
 • Mobilă la comandă Panciu
 • Mobilă la comandă Pâncota
 • Mobilă la comandă Paşcani
 • Mobilă la comandă Pătârlagele
 • Mobilă la comandă Pecica
 • Mobilă la comandă Petrila
 • Mobilă la comandă Petroşani
 • Mobilă la comandă Piatra-Olt
 • Mobilă la comandă Plopeni
 • Mobilă la comandă Podu Iloaiei
 • Mobilă la comandă Pogoanele
 • Mobilă la comandă Potcoava
 • Mobilă la comandă Predeal
 • Mobilă la comandă Pucioasa
 • Mobilă la comandă Răcari
 • Mobilă la comandă Rădăuţi
 • Mobilă la comandă Râmnicu Sărat
 • Mobilă la comandă Râşnov
 • Mobilă la comandă Recaş
 • Mobilă la comandă Reghin
 • Mobilă la comandă Roşiori de Vede
 • Mobilă la comandă Rovinari
 • Mobilă la comandă Roznov
 • Mobilă la comandă Rupea
 • Mobilă la comandă Săcele
 • Mobilă la comandă Săcueni
 • Mobilă la comandă Salcea
 • Mobilă la comandă Sălişte
 • Mobilă la comandă Săliştea de Sus
 • Mobilă la comandă Salonta
 • Mobilă la comandă Sângeorgiu de Pădure
 • Mobilă la comandă Sângeorz-Băi
 • Mobilă la comandă Sânnicolau Mare
 • Mobilă la comandă Sântana
 • Mobilă la comandă Sărmaşu
 • Mobilă la comandă Săveni
 • Mobilă la comandă Scorniceşti
 • Mobilă la comandă Sebeş
 • Mobilă la comandă Sebiş
 • Mobilă la comandă Segarcea
 • Mobilă la comandă Seini
 • Mobilă la comandă Sighetu Marmaţiei
 • Mobilă la comandă Sighişoara
 • Mobilă la comandă Simeria
 • Mobilă la comandă Şimleu Silvaniei
 • Mobilă la comandă Sinaia
 • Mobilă la comandă Siret
 • Mobilă la comandă Slănic
 • Mobilă la comandă Slănic-Moldova
 • Mobilă la comandă Solca
 • Mobilă la comandă Şomcuta Mare
 • Mobilă la comandă Sovata
 • Mobilă la comandă Ştefăneşti
 • Mobilă la comandă Ştefăneşti
 • Mobilă la comandă Ştei
 • Mobilă la comandă Strehaia
 • Mobilă la comandă Sulina
 • Mobilă la comandă Tălmaciu
 • Mobilă la comandă Ţăndărei
 • Mobilă la comandă Târgu Bujor
 • Mobilă la comandă Târgu Cărbuneşti
 • Mobilă la comandă Târgu Frumos
 • Mobilă la comandă Târgu Lăpuş
 • Mobilă la comandă Târgu Neamţ
 • Mobilă la comandă Târgu Ocna
 • Mobilă la comandă Târgu Secuiesc
 • Mobilă la comandă Târnăveni
 • Mobilă la comandă Tăşnad
 • Mobilă la comandă Tăuţii-Măgherăuş
 • Mobilă la comandă Techirghiol
 • Mobilă la comandă Tecuci
 • Mobilă la comandă Teiuş
 • Mobilă la comandă Ţicleni
 • Mobilă la comandă Tismana
 • Mobilă la comandă Titu
 • Mobilă la comandă Topliţa
 • Mobilă la comandă Topoloveni
 • Mobilă la comandă Turceni
 • Mobilă la comandă Turnu Măgurele
 • Mobilă la comandă Ulmeni
 • Mobilă la comandă Ungheni
 • Mobilă la comandă Uricani
 • Mobilă la comandă Urlaţi
 • Mobilă la comandă Urziceni
 • Mobilă la comandă Valea lui Mihai
 • Mobilă la comandă Vălenii de Munte
 • Mobilă la comandă Vânju Mare
 • Mobilă la comandă Vaşcău
 • Mobilă la comandă Vatra Dornei
 • Mobilă la comandă Vicovu de Sus
 • Mobilă la comandă Victoria
 • Mobilă la comandă Videle
 • Mobilă la comandă Vişeu de Sus
 • Mobilă la comandă Vlăhiţa
 • Mobilă la comandă Vulcan
 • Mobilă la comandă Zărneşti
 • Mobilă la comandă Zimnicea
 • Mobilă la comandă Zlatna
 • Romania
  DAIBAU.RO

  +40 31 630 4000

  © 2022 DaiBau.ro, toate drepturile rezervate