Pentru zona

  Mobilier din paleți: pat, comodă, măsuță de cafea și multe altele

  Articolul a fost citit chiar de 579+ utilizatori
  În timp ce navigați pe internet sau răsfoiți o revistă de design interior, probabil veți întâlni mobilier din paleți, care (după cum sugerează și numele) este realizat din paleți utilizați în producția industrială. Avantajul unui astfel de mobilier este prețul accesibil, materialul natural și posibilitatea unei reparații ulterioare ușoare în caz de deteriorare. În țara noastră, mobilierul din paleți este oferit în principal de tâmplari care realizează piese unice, deoarece nu sunt produse în serie.
  Articol de specialitate 579
  camera de zi paleti
  Avem 280 executanți pentru domeniul Mobilă la comandă:

  1. Mobilier cu paleți: câteva informații generale

  Fiecare piesă de mobilier ca aceasta este realizată manual cu plăcere, dragoste și dorință de a vă înfrumuseța casa. În timpul producției, meșterii iau în considerare resursele, economia în utilizarea materialelor, standardele ecologice și conservarea naturii. Pentru toți iubitorii de mobilier vechi și nou din paleți, am căutat câteva informații de bază pe care este bine să le cunoaștem înainte de cumpărarea unui astfel de mobilier.

  1.1. Mobilierul cu paleți este foarte accesibil

  Spre deosebire de mobilierul scump din furnir sau din lemn masiv, mobilierul din paleți este o alternativă bună și accesibilă. Multor clienți nu le place aspectul artificial al mobilierului din PAL acoperit cu folii sau decoruri din plastic melaminat („decorul” în jargon profesional înseamnă imitație de lemn, iar uneori astfel de produse sunt numite „eggers” după cel mai faimos producător, compania EGGER), și, în același timp, nu pot să-și permită mobilier furniruit sau mobilier din lemn masiv. Mobilierul din paleți, este destul de asemănător cu mobilierul din lemn, fiind din lemn deși nu de cea mai înaltă calitate, deoarece uneori nodurile din material sunt foarte vizibile. Desigur, există oameni care preferă acest tip de lemn pentru că arată cel mai natural.

  1.2. Prelucrarea paleților

  Dacă nu vă place tipul de lemn din care sunt confecționați paleții, le puteti schimba aspectul ușor și rapid prin lăcuirea sau vopsirea lor în culoarea dorită. În același timp, trebuie acordată o atenție deosebită locurilor greu accesibile și îmbinărilor dintre plăcile individuale - aceste locuri pot fi atinse cu periile mici.

  1.3. Mobilierul cu paleți este modular

  Un alt avantaj oferit de mobilierul din paleti este modularitatea. Aceasta înseamnă că fiecare piesă se compune din părți specifice, de bază, de fapt, se îmbină prin aranjarea lor pe înălțime sau lungime. În acest caz, elementul de bază este reprezentat de un palet. Deși paleții pot fi tăiați la dimensiunile cerute, scopul producției este de a folosi toate elementele de bază și de a evita pe cât posibil operațiunile de prelucrare. Scopul acestei abordări este atât funcționalitatea, cât și estetica și practicitatea. Se păstrează originalitatea structurii, folosind cât mai puține elemente suplimentare și se menține autenticitatea designului.

  2. Nu orice palet este potrivit pentru mobilier

  Care paleți vor fi folosiți nu este deloc fără importanță. Există mai multe motive pentru aceasta. Primul motiv este că paleții vechi, aruncați, care sunt preluați de pe marginea drumului, au fost cel mai probabil expuși mult timp intemperiilor și dăunătorilor care influențează calitatea lemnului. În ce măsură lemnul este deteriorat nu poate fi cunoscut fără analize de laborator, așa că este mai bine să nu le preluați. O altă problemă sunt insectele și dăunătorii care pur și simplu atacă orice lemn, inclusiv cheresteaua, adică paleții. Cu atâtea colțuri și rosturi, o structură ca aceasta este locul perfect pentru a se adăposti, ceea ce poate provoca o multe bătăi de cap. Unele insecte sunt mai vizibile, altele mai puțin evidente, iar unele (de exemplu, viermii) nu se observă deloc până nu se reproduc.

  „Dacă vă hotărâți pentru mobilierul din paleți, asigurați-vă că le cumpărați de la firme care se ocupă de acestea și pot garanta calitatea.”

  O a treia problemă cu paleții uzați, a căror origine nu este cunoscută, este pulverizarea. Pulverizarea cu fungicide și insecticide este o procedură standard pentru tratarea paleților care trec în mod repetat granițele naționale, astfel încât dăunătorii să nu fie transferați dintr-o țară în alta. Acest proces este adesea realizat cu o substanță chimică foarte toxică numită bromură de metil. Chiar dacă majoritatea toxinelor sunt îndepărtate de pe palet, spălarea manuală nu este nici pe aproape eficientă ca spălarea cu mașină, deci cu siguranță vor rămâne urmele de la substanțele chimice.

   Patul de paleți este cu siguranță cel mai popular
  Patul de paleți este cu siguranță cel mai popular

  3. Pat: cea mai populară piesă de mobilier din paleți

  Cea mai populară piesă de mobilier din paleți este cu siguranță patul. Îl puteți face singuri, trebuie doar să luați în considerare câteva pași de bază. Câți paleți veți folosi depinde de dimensiunile saltelei, dar, în principiu, 4 paleți vor fi suficienți pentru baza unui pat de 160x200 cm sau 180x200 cm (paturi duble standard). Dacă doriți ca patul să aibă atât structură cu rafturi, cât și tăblie, vor fi nevoie de încă 2-3 paleți, în funcție de modul în care l-ați imaginat. Paleții sunt stivuiți unul peste altul pentru a obține înălțimea potrivită pentru pat sau canapea, dar trebuie să fie bine fixați unul de celălalt, astfel încât să nu se miște.

  Pat modern inspirat de minimalism
  Pat modern inspirat de minimalism
  Un model practic și modern inspirat de natură
  Un model practic și modern inspirat de natură
  Pat din paleți cu sertare
  Pat din paleți cu sertare

  4. Piesa de mobilier din paleți

  În majoritatea atelierelor de tâmplărie, puteți întreba despre piesele de mobilier din paleți pe care le doriți, dar există și cele specializate în astfel de comenzi. Comenzi de paturi în toate dimensiunile, cu sau fără tăblie, vitrine, sertare, dulapuri, biblioteci, noptiere, măsuțe de cafea și altele pot fi realizate pe măsură și la cerere. Piesele de mobilier sunt realizate exclusiv din paleți de calitate superioară și nedeteriorați, curățați cu grijă și protejați cu acoperiri adecvate pentru lemn, si eventual uleiați, lăcuiți sau vopsiți în culori la cererea clientului.

  5. Mobilierul cu paleți este în tendințe

  Fiind fabricați din lemn, este clar că paleții sunt o materie primă naturală, ecologică și de dorit,  deoarece are toate proprietățile pe care le are lemnul. De aceea tendința au început-o susținătorii protecției pădurilor și contra tăierii excesive a lemnului pentru producția industrială. Conceptul de minimalism, care alături de caracteristicile stilistice și estetice simple și reduse, printre altele promovează și exploatarea minimă a tuturor resurselor. În acest sens, reciclarea, adică reutilizarea produselor, a devenit foarte populară și adună din ce în ce mai mulți susținători.

  Cu stilul industrial care este deosebit de popular în rândul generației tinere și pentru care interesul nu scade, mobilierul din paleți se potrivește perfect. Este unic, imaginativ, diferit, accesibil, iar pe de altă parte este foarte durabil, puternic și de lungă durată precum mobilierul din lemn masiv.

  „Paleții se produc cel mai des din lemnul de molid și deci este un material de construcție calitativ de tâmplărie, iar cu finisaje minime poate fi folosit pentru realizarea pieselor de mobilier.”
  Din paleți pot fi realizate piese de mobilier foarte atractive
  Din paleți pot fi realizate piese de mobilier foarte atractive 

  5.1. Mobilă de calitate superioară

  Utilizarea acoperirilor profesionale pentru lemn de cea mai înaltă calitate garantează o durată lungă de viață, curățarea ușoară a suprafeței și un aspect frumos al structurii lemnului. Pentru cei care doresc o textură mai pronunțată se recomandă perierea, adică șlefuirea. Procesul de periere sau șlefuire a lemnului este foarte asemănător cu sablarea. Părțile mai moi ale lemnului sunt îndepărtate de pe suprafață cu perii speciale, pe când cele mai dure rămân mai expuse. Acest proces subliniază vechimea și textura lemnului și face ca mobilierul să pară antic sau rustic. În producție cel mai des se folosesc feroneriile metalice de înaltă calitate.

  5.2. O combinație din lemn și metal

  Dacă doriți să vă amenajați casa într-un stil industrial modern, puteți alege o combinație de lemn și fier. În prezent, combinația dintre culoarea naturală a stejarului și a fierului negru acoperit cu pulbere este foarte populară. Desigur, puteți alege orice combinație doriți. Avantajul mobilierului la comandă este realizarea conform instrucțiunilor și nevoilor dumneavoastră.

  În fine, tocmai datorită calității înalte a materialelor, a meșteșugului și a protecției obligatorii împotriva influențelor externe, paleții pot fi transformați și în piese precum scaune, fotolii, bănci, șezlonguri, măsuțe de cafea, mese și cufere, rafturi sau elemente mai mici și mai mari pentru depozitare pe care le puteți amplasa pe balcon, terasă sau în grădină. Pe lângă faptul că devin un decor al spațiului, acestea vă vor servi ani de zile tocmai datorită rezistenței și durabilității lor, iar cu siguranță puteți adăuga elemente care le vor face mai confortabile - perne, pernuțe, cuverturi de pat, covorașe, huse etc. Nu veți da greș în niciun caz.

  Și piesele de mobilier de exterior pot fi realizate din paleți
  Și piesele de mobilier de exterior pot fi realizate din paleți

   

  Articol de specialitate 579
  Autorul: Revista Daibau

  Cum v-au fost de folos aceste informații?


  CăutațI executanțI buni pentru domeniul Mobilă la comandă?

  Idei de amenajare a casei

  O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

  Avem 280 executanți pentru domeniul Mobilă la comandă:

  Serviciu gratuit
  Căutăm local
  Fără comisioane