Pentru zona

    Tipurile de pereți despărțitori executați din plăci din gips-carton “Knauf”

    Articolul a fost citit chiar de 1504+ utilizatori
    Pereții despărțitori din knauf sau gips-carton sunt din ce în ce mai considerate o soluție optimă, atât din punct de vedere al rapidității și calității construcției cât și din cauza prețului, în clădirile noi și în renovare. În funcție de scop, acestea pot fi cu un strat sau multistrat sau compuse din panouri cu diferite caracteristici specifice. Pereții din gips carton sunt o soluție excelentă pentru construcții noi și remodelări. Vă vom prezenta posibilitățile pe care le oferă, precum și câteva dintre cele mai comune modalități de montare a pereților despărțitori.
    Articol de specialitate 1504
    zid despartitor knauf
    Avem 3091 executanți pentru domeniul Rigips, gips carton:

    1. Perete despărțitor Knauf

    Pereții despărțitori sunt o soluție excelentă pentru distribuția spațiului. În plus, sunt o soluție rentabilă atunci când vine vorba de izolarea fonică. Acești pereți knauf sunt de fapt pereți despărțitori din gips-carton și, prin urmare, pot fi în conformitate cu alți pereți. După montare, acest tip de perete despărțitor este bandajat și tencuit, apoi vopsit cu culoarea dorită.

    2. Tipurile de pereți despărțitori din plăci de gips-carton ”Knauf”

    Există mai multe tipuri de pereți despărțitori, fiecare având caracteristicile sale proprii.În primul rând, acești pereți pot avea un număr diferit de plăci din gips-carton “Knauf”, înșurubate pe cadrul interior, construit din profiluri. Suntem obișnuiți să folosim pereții despărțitori, care au un singur strat de plăci din gips-carton. Dar, se pot executa și pereți cu două sau mai multe straturi de plăci din gips-carton.

    În al doilea rând, acești pereți diferențiază și în funcție de grosimea profilurilor. În pereții mai groși, putem monta izolații fonice și termice mai voluminoase sau mai multe țevi ale instalațiilor casei.

    Plăcile din gips-carton pot fi: clasice, masive, ignifuge, impermeabile și armate.

    Sfaturi de specialitate de la TAC - TES DESIGN SRL

    Cum putem monta corpuri grele pe tavan sau pereti de gips-carton?

    Există câteva modalități. Pentru obiecte mai ușoare până la 30kg se pot folosi dispozitive speciale gen Fluture, Molly, Melc deoarece acestea redistribuie masa obiectului iar greutatea nu mai cade pe un singur punct. Obiectele care sunt mai grele de 30kg este de preferat să se prindă și de structura metalică a tavanului sau peretelui.

    Sebastian Tudorache, TAC - TES DESIGN SRL

    Construcția unui perete despărțitor Knauf
    Construcția unui perete despărțitor Knauf

    2.1. Pereții despărțitori W111 cu cadru simplu și un strat de plăci din gips-carton

    Acest tip de pereți despărțitori se execută cel mai ușor, datorită folosirii unui cadru simplu. Alegem să montăm acești pereți, dacă nu vom atârna și nu vom monta nimic pe ei. Pereții despărțitori simpli “Knauf” au grosimea între 80 mm și 135 mm. 

    Pentru construirea cadrul interior, se folosesc profiluri C (de 41-60 mm) sau profiluri speciale M. Distanța dintre profilurile verticale nu poate depăși 40 cm sau 62,5 cm în cazul plăcilor mai groase. 

    Pentru pereții despărțitori simpli se folosesc, de obicei, plăci din gips-carton cu grosimea de 12,5 mm. În cazul montării ulterioare de plăci ceramice pe suprafața exterioară a pereților despărțitori, vă sfătuim să folosiți plăci din gips-carton cu grosimea de 15 mm.

    2.2. Pereții despărțitori W112 cu cadru simplu și două straturi de plăci din gips-carton

    Pereții formați dintr-un cadru simplu și două straturi de plăci din gips-carton oferă mai multe avantaje: ei izolează mai bine fonic și au mai mare rezistență la acțiunea focului; chiar și mai importantă este rezistența lor mecanică. Pe acești pereți se poate monta echipamentul tehnico-sanitar și, de asemenea, pe ei se pot monta plăci ceramice sau se poate executa o placare cu piatră. Putem executa acești pereți combinând plăci “Knauf” obișnuite cu plăci ”Knauf diamant”, care sunt mult mai rezistente, sau cu alte tipuri de plăci.

    Grosimea acestor pereți despărțitori dubli este între 100 mm și 175 mm, ceea ce face posibilă montarea în interiorul lor a unei izolații fonice și termice mai voluminoase. Pentru acești pereți se folosește același tip de cadru interior ca și în cazul pereților despărțitori W111.

    2.3. Pereții despărțitori W115 cu cadru dublu și două straturi de plăci din ghips-carton

    Acest tip de pereți despărțitori este adecvat pentru camerele în care dorim să avem o foarte bună izolație fonică și termică. Acești pereți sunt numiți ”pereți de separare a apartamentelor” și au grosimea între 165 mm și 215 mm.

    Cadrul interior al acestor pereți este construit din profiluri duble C sau M. Între profiluri este înșurubată o placă din gips-carton “Knauf”. Pe părțile exterioare ale acestor pereți se montează plăci duble clasice (cu grosimea de 12,5 mm) sau plăci speciale, cum ar fi ”Knauf diamant”.

    Dacă decideți să ridicați pereții despărțitori, ne puteți contacta la DaiBau.ro. Pe site-ul nostru veți găsi mai multe sfaturi legate de acest subiect, dar și executanții cu care lucrăm și care vor răspunde cererii dumneavoastră cu o ofertă adecvată.

    Puteți vedea informații despre preț în calculatorul nostru.

    Articol de specialitate 1504
    Autorul: Daibau.ro

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Rigips, gips carton?

    Avem 3091 executanți pentru domeniul Rigips, gips carton:

    SERVICIU GRATUIT
    CĂUTĂM LOCAL
    FĂRĂ COMISIOANE
    Avem 3091 executanți pentru domeniul Rigips, gips carton
    9.7
    0

    SCARI DE BLOC SRL


    9.6
    0

    FLAV SMART CONSTRUCT SRL


    9.7
    0

    VELIS AG S.R.L.

    3
    9.8
    0

    GD DAMARIS CONSTRUCT SRL