Pentru zona

    Sisteme de umbrire interioare și exterioare

    Articolul a fost citit chiar de 755+ utilizatori
    Fără ferestre, casele ar fi întunecate și cu siguranță neplăcute. Lumina zilei este esențială pentru confortul vieții, cât și pentru emoțiile asociate cu starea în timpul petrecerii timpului în interior. Totuși, nu se poate spune că cealaltă extremă este întotdeauna de dorit - reflexiile prea puternice de pe suprafețele de sticlă, precum și supraîncălzirea interiorului vara. Nu se poate nega că toată lumea își dorește uneori mai multă pace și intimitate. Din acest motiv s-a introdus practica montării jaluzelelor interioare și exterioare pe ambele părți ale ferestrei. Dacă doriți să știți care sunt toate posibilitățile care vă stau la dispoziție în acest sens, vă luați câteva minute și citiți-le!
    Articol de specialitate 755
    sistem de umbrire interior si exterior
    Avem 160 executanți pentru domeniul Jaluzele:

    1. Sisteme de umbrire interioare

    Când vă gândiți la tipul de jaluzele pentru interiorul ferestrei, dumneavoastră de fapt alegeți dintre varietățile de jaluzele venețiene, jaluzele plisate sau plate, jaluzele verticale, panouri sau rulouri care sunt acum sisteme întregi moderne de acoperire și umbrire a ferestrelor. Perdelele și draperiile obișnuite de orice tip sunt separate, adică un grup separat, deoarece diferă mult și nu sunt „concurență”.

    1.1. Jaluzele plisate

    Cu jaluzelele plisate, interiorul poate fi luminat și umbrit după necesitate
    Cu jaluzelele plisate, interiorul poate fi luminat și umbrit după necesitate

    Jaluzelele plisate sunt o alegere excelentă atunci când doriți să umbriți și să decorați o cameră. Pliurile jaluzelelor previn supraîncălzirea încăperilor din cauza radiațiilor solare și permit diferite grade de întunecare. Pliurile jaluzelelor plisate pot fi transparente, permițând vederea spre exterior, în timp ce întunecă parțial vederea în cameră, sau pot permite intrarea doar la lumină, limitând vederea atât spre exterior, cât și spre interior. Bineînțeles că în oferta majorității producătorilor veți găsi și jaluzele plisate care asigură întunericul complet.

    „Pentru ca jaluzelele plisate să se adapteze vizual încăperii, pentru vânzare se află peste 200 de tipuri de țesături de diferite culori și modele, precum și cinci culori din cadrul ALU: argintiu, alb, negru, bronz și bej.”

    1.2. Rulouri

    Rulourile pentru interiorul ferestrei se aseamănă cu jaluzelele clasice, dar au o formă mai curată, astfel încât se potrivesc perfect într-un interior modern. În ciuda aspectului minimalist, rulourile sunt un întreg sistem de protecție a interiorului ferestrei, iar țesătura poate fi de diverse modele, culori, nuanțe și tonuri, precum și diferite niveluri de transparență, adică opacitate.

    „Rulourile protejează camera de lumina directă a soarelui vara și oferă un strat suplimentar de izolație iarna.”

    Principalul avantaj al rulourilor este cu siguranță manevrarea ușoară, deoarece pot fi rulate sau derulate cu ușurință pe fereastră și există și opțiunea de automatizare - acestea sunt modelele care funcționează cu un motor mic și o telecomandă.

    Principalul avantaj al rulourilor este cu siguranță manevrarea ușoară, deoarece sunt pur și simplu rulate sau derulate peste fereastră.Principalul avantaj al rulourilor este cu siguranță manevrarea ușoară, deoarece sunt pur și simplu rulate sau derulate peste fereastră
    Principalul avantaj al rulourilor este cu siguranță manevrarea ușoară, deoarece sunt pur și simplu rulate sau derulate peste fereastră.

    1.3. Jaluzele verticale

    Jaluzelele verticale sunt sisteme de umbrire pentru interiorul ferestrei, cunoscute de toată lumea de multă vreme, în principal din clădirile de afaceri, dar acum tot mai populare și în spațiile private. Cel mai mare avantaj al jaluzelelor verticale este întreținerea lor simplă și capacitatea de a regla nivelul de lumină cu ajutorul benzilor rotative; datorită acestui fapt, lumina din cameră poate fi reglată în funcție de dorința și nevoia de intimitate

    „Jaluzelele verticale pot fi montate pe tavan sau pe perete, fie că sunt plate, înclinate sau circulare. La acoperirea geamului, benzile pot fi poziționate pe partea stângă sau dreaptă, central sau pe ambele laturi.”

    1.4. Draperii - panou

    Draperii - panou sunt foarte asemănătoare cu perdelele verticale, deoarece diferă doar în dimensiuni. După tipuri și modele, variante de culori, modele, desene și dimensiuni, se poate spune că nu sunt deloc în spatele lor - dimpotrivă - sunt considerate versatile. Acestea protejează de soare, frig, căldură și strălucire și pot fi folosite în toate zonele casei; sunt la fel de ușor de curățat și întreținut pe cât sunt de gestionat. Tijele sau lanțurile sunt folosite pentru deplasarea perdelelor panourilor, iar panourile pot fi fixate sau pot aluneca liber de-a lungul șinelor cu un singur canal sau multicanal.

    „Draperiile din panou nu sunt folosite doar pentru a umbri ferestrele din interior, ci pot fi folosite și pentru a împărți încăperile. Cu draperiile cu panouri, aspectul camerei poate fi schimbat rapid și ușor, deoarece panourile sunt atașate cu bande Velcro.”

    1.5. Jaluzele venețiene

    Clasică, dar totuși de încredere, versatilă și foarte populară pentru interiorul ferestrei sunt jaluzelele venețiene. Cu ele se poate regla complet fiecare aspect al luminii naturale din spațiu, de la cea mai puternică până la o umbrire completă. De asemenea, oferă o izolație suplimentară a ferestrelor și sunt extrem de durabile. Puteți alege între jaluzelele PVC, ALU și compozit, pe când cele din lemn sunt mai rare – de fapt, din bambus.

    2. Sisteme de umbrire exterioare

    Sistemele de umbrire pentru exteriorul ferestrei diferă de cele pentru interior prin faptul că reprezintă o protecție și mai eficientă a încăperilor împotriva supraîncălzirii. În funcție de diferitele suprafețe și scopuri, sortimentele tuturor producătorilor și furnizorilor sunt la un nivel de invidiat, și puteți alege între rulouri exterioare, jaluzele, obloane, jaluzele exterioare, jaluzele combinate, jaluzele obișnuite și sonro, brisoleil, jaluzele venețiene, pergole, copertine și marchize.

    2.1 Copertine/marchize

     Copertinele cu brațele rabatabile pot fi cu casete, semi-casete sau deschise
    Copertinele cu brațele rabatabile pot fi cu casete, semi-casete sau deschise

    Copertinele și marchizele pot fi sisteme de umbrire indirecte excelente pentru exteriorul fațadei, deoarece permit umbrirea ferestrelor, balcoanelor și teraselor. În funcție de scop se folosesc construcții de diverse dimensiuni și materiale, deci exista copertine/marchize pentru balcoane, copertine pentru terase, marchize și streașină, și paravane ca protecție laterală pentru balcoanele franceze și cele obișnuite, terase și grădini de iarnă. Copertinele și marchizele diferă nu numai prin materialele din care sunt realizate, ci și prin modul în care acționează, adică prin deschidere și închidere. De exemplu, atât copertinele cât și marchizele pot fi cu brațe rabatabile („foarfece”) sau fixe, iar când pânza este rulată poate intra într-o cutie sau carcasă numită casetă, semi-casetă sau de tip deschisă.

    „Copertinele se deschid cel mai des automat cu ajutorul unui motor, care protejează suplimentar pânza și structura însăși de vânturile puternice, la care sunt ceva mai sensibile.”

    2.2. Jaluzele

    Jaluzelele sunt probabil cele mai populare sisteme de umbrire de exterior, deoarece permit reglarea umbrei și sunt rezistente la ploaie, vânt și razele UV. Jaluzelele din aluminiu sunt foarte populare în rândul designerilor, chiar și atunci când vine vorba de clădiri noi, deoarece pot fi plasate în cutii de sub fațadă care nu sunt deloc vizibile pe însăși fațadă și, astfel, nu dăunează esteticii acesteia. În plus, în astfel de cazuri, șipcile de sub ele sunt ghidaje integrate pentru pornirea jaluzelelor, care nu sunt vizibile din exterior.

    2.3. Rulouri exterioare

    Acest tip de rulouri reprezintă o protecție excelentă pentru exteriorul tâmplăriei, deoarece asigură întunecarea completă a încăperii, sunt rezistente la vânt și precipitații, iar prin adăugarea unor mecanisme speciale asigură și protecție antiefracție. Atât rulourile din PVC cât și ALU se caracterizează prin cea mai bună protecție împotriva supraîncălzirii vara și o excelentă protecție termică iarna. Ca sisteme de umbrire exterioare, rulourile ocupă foarte puțin spațiu, deoarece sunt rulate într-o cutie deasupra ferestrei și poate fi ascunsă sub fațadă sau ca un element al fațadei.

    „Pe lângă intimitate, rulourile oferă și eficiență energetică. Sunt ușor de montat și ușor de curățat și întreținut.”
    Atât rulourile din PVC cât și ALU se caracterizează prin cea mai buna protecție împotriva supraîncălzirii vara și o excelentă protecție termică iarna.
    Atât rulourile din PVC cât și ALU se caracterizează prin cea mai buna protecție împotriva supraîncălzirii vara și o excelentă protecție termică iarna.

    2.4. Storuri

    Storurile sunt potrivite atât pentru protecția ferestrelor din interior, cât și exterior, acestea fiind principalul lor avantaj. Țesăturile folosite pentru storuri sunt foarte specifice și sunt produse special ca să permită trecerea luminii solare, dar în același timp să protejeze împotriva căldurii verii și a razelor UV. Storul elegant și modern poate fi controlat de la distanță, este rezistent la ploaie și vânt și poate fi montat într-o cutie deasupra sau dedesubtul fațadei. Puteți alege diferite culori, modele precum și țesături cu diferite grade de transparență.

    Articol de specialitate 755
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Jaluzele?

    Avem 160 executanți pentru domeniul Jaluzele:

    SERVICIU GRATUIT
    CĂUTĂM LOCAL
    FĂRĂ COMISIOANE
    Avem 160 executanți pentru domeniul Jaluzele
    9.8
    0

    CAPITAL NATIONAL CONSTRUCT S.R.L.


    10
    10

    TOP SOLAR DESIGN SRL


    10
    2

    MARAL STIL SRL


    9.7
    0

    METGLASS DISTRIBUTION S.R.L.