Pentru zona

    Case tipizate pe sistem modular

    Articolul a fost citit chiar de 759+ utilizatori
    Dacă vă hotărâți să cumpărați o casă modulară, la comandă de la o firmă specializată în o astfel de afacere, trebuie să luați și o decizie în ceea ce privește tipul și felul de model: doriți o casă modulară standard, tipizată sau unică, la comandă. Fiecare dintre aceste două tipuri, ca orice alt produs, are avantajele și dezavantajele sale. De data aceasta vom vorbi despre case modulare tipizate și în legătură cu acestea, planurile arhitecturale tipizate pe baza cărora sunt construite aceste clădiri.
    Articol de specialitate 759
    casa modulara tipizata
    Avem 217 executanți pentru domeniul Case modulare:

    1. Casă modulară tipizată

    Modelele caselor modulare tipizate se găsesc de obicei în cataloagele furnizorilor recunoscuți, adică companiilor specializate în producția și construcția caselor modulare. Unul dintre principalele motive în favoarea deciziei de a cumpăra o casă modulară tipizată sunt încă economiile în realizarea unui proiect de arhitectură, mai exact, planuri și desene, și realizarea mai ieftină. Aceasta este o direcție complet greșită în luarea deciziei asupra unei clădiri care ar trebui să fie casa voastră în următorii câțiva ani, decenii și poate chiar următoarea generație. Principala problemă a caselor modulare tipizate este că sunt greu de adaptat la specificul locației și la nevoile și dorințele dumneavoastră.

    2. Proiect tipizat

    După examinarea atentă a planurilor tipizate și prezentarea funcționalității acestora în viața reală, se poate concluziona că planul tipizat al casei modulare de fapt nu există. Casa modulară tipizată este concepută practic pentru a se potrivi tuturor, dar când analizați un pic mai bine fiecare model, vă dați seama repede că nu este posibil să o adaptați unui anumit utilizator. Fiecare plan tipizat trebuie adaptat la cerințele, nevoile și posibilitățile cumpărătorului cât, în final, și la mediul (locația) în care se va construi viitoarea locuință.

    2.1. Când o casă modulară tipizată nu este permisă

    În unele zone, construcția caselor modulare tipizate este împiedicată prin planul urbanistic zonal (PUZ), care determină cu precizie aspectul final al clădirii și modul în care aceasta trebuie adaptată la teren. Aceasta înseamnă că dimensiunile clădirii, sau cel puțin proporțiile acesteia, panta acoperișului, tipul de fațadă, tâmplărie și altele asemenea, sunt determinate cu precizie. Investitorii se confruntă cu cerințele atât de stricte mai ales în zonele protejate, fie că sunt zone de habitate naturale protejate sau cele care sunt protejate ca entități istorice sau monumente culturale. Condițiile speciale de construcție și renovare în astfel de locuri pot fi văzute din informațiile despre locație emise de autoritatea competentă.

    3. Casă modulară tipizată: dezavantaje și avantaje

    3.1. Dezavantajele caselor modulare tipizate

    În 99% din cazuri, se întâmplă ca în colaborarea cu arhitectul, clientul să înceapă să schimbe planul standard al casei modulare. Multor persoane nu le place aspectul impersonal, generic al viitoarei locuințe, previzibil și tipic caselor tipizate care sunt oferite ca produse gata finite. Este important ca viitoarea casă tipizată să fie pe lângă posibilitățile voastre, adaptată și stilului vostru de viață, nevoilor și obiceiurilor, deoarece altfel nu vă veți simți bine în ea. Ar trebui să fiți conștienți din prima clipă de faptul că este o decizie pe termen lung, dacă nu de viață, și că mâine, dacă vă răzgândiți, nu o veți putea corecta așa ușor. Adaptarea designului standard al unei case tipizate la cerințele clientului poate duce în cele din urmă la încăperi complet nefuncționale și la probleme de spațiu, precum și la lipsa fezabilității proiectului, adică lipsa sustenabilității planurilor și calculelor din punct de vedere al staticii.

    „Deseori se întâmplă că după consultație, cumpărătorul să se decidă în cele din urmă pentru o casă tipizată la comandă, unde procesul de planificare a casei începe cu o soluție conceptuală și luarea în considerare a dorințelor și nevoilor cumpărătorului. Totodată, trebuie subliniat faptul că modificările și ajustările la planul standard al unei case tipizate creează costuri suplimentare mari.”

    3.2. Avantajele caselor modulare tipizate

    Principalul avantaj al caselor modulare tipizate este cu siguranță prețul lor scăzut. În plus, beneficiile includ un proces de negociere și cumpărare rapid și ușor de la prima întâlnire, construcție, până la mutare, deoarece toate planurile sunt pregătite în avans și se poate solicita rapid o autorizație de construire. În timpul construcției, nu există probleme neprevăzute, deoarece o astfel de casă a fost ridicată de mai multe ori, iar arhitecții au avut ocazia să corecteze din mers orice greșeală inițială.

    O casă modulară tipizată permite doar o adaptare minimă, neglijabilă, a soluției arhitecturale la nevoile utilizatorului, ceea ce îi descurajează pe mulți să o cumpere (sursa: jubhome.eu)

    O casă modulară tipizată permite doar o adaptare minimă, neglijabilă, a soluției arhitecturale la nevoile utilizatorului, ceea ce îi descurajează pe mulți să o cumpere (sursa: jubhome.eu)

    4. O casă modulară tipizată este mai ieftină

    Printre avantajele alegerii unei case modulare tipizate și a unui plan de construcție a acesteia se numără faptul că proiectele tipizate ale caselor tipizate sunt mai ieftine. Deoarece planurile sunt pregătite și desenate în avans, sunt utilizate detalii standard și design standard ale încăperilor - de aceea implementarea este mai ieftină, cu mult mai puțină coordonare și complicații. Acest lucru duce în cele din urmă la economii de cel puțin 75.000 RON.

    4.1. Prețul documentației pentru case modulare tipizate

    De asemenea, veți economisi niște bani atunci când creați un proiect de arhitectură conceptuală și un plan pentru obținerea autorizației de construire. Prețurile documentației complete de construcție necesare pentru construcția unei case modulare tipizate (adică de la proiectul inițial până la proiectul de implementare) variază între 5.000 și 15.000 RON. Prețurile pentru casele prefabricate personalizate variază foarte mult și depind de cantitatea de modificări pe care doriți să le faceți proprietății. Dacă doriți remodelarea doar a unor elemente sau piese – adică parțial, taxa adăugată va varia între 5.000 și 10.000 RON, dar dacă este o structură prefabricată complet unică, unde totul trebuie desenat și calculat din nou, parcă ar fi fost o clădire din zidărie, prețurile sunt mai mari.

    4.2. Costul construirii unei case modulare tipizate poate fi semnificativ mai mic

    O mare parte din reducerea privind casele prefabricate tipizate este legată de mai puțină muncă vizând coordonarea, dar și simplitatea soluției arhitecturale, deoarece adaptarea și schimbarea în afara cadrului oferit este aproape imposibilă. Proiectele de arhitectură ale caselor prefabricate tipizate sunt simple și logice, ceea ce necesită soluții statice mai puțin solicitante (întindere, structuri), mai puține modificări ale clădirii în timpul planificării și mai puțină coordonare și adaptare în timpul construcției. Într-un cuvânt, cu cât proiectul este mai simplu, cu atât prețul este mai mic.

    „Pentru construcția unei case modulare tipizate sunt utilizate materialele și detaliile standard și accesibile ceea ce face construcția pe metru pătrat și mai ieftină.”

    5. Deci ce să alegeți?

    Pe lângă investițiile mai mari și a costurilor suplimentare, totuși este recomandat să vă decideți pentru o casă modulară, de fapt, un proiect de arhitectură la comandă, în care casa modulară va fi adaptată cerințelor și nevoilor voastre. Când vine vorba de case modulare tipizate, adică de proiectele pentru acestea, spațiul interior și designul arhitectural sunt realizate astfel încât în ​​sens funcțional să aibă toate elementele care sunt considerate necesare și comune pentru viață și muncă, dar nu sunt adaptate stilului vostru de viață. Încă o dată, trebuie să amintim construirea unei locuințe ca fiind o investiție pe termen lung și că arhitectura acesteia trebuie adaptată persoanei/persoanelor care vor locui acolo. Cine ar dori să-și petreacă restul vieții într-o clădire nefuncțională care nu i se potrivește în niciun fel?

    6. Prețul unei case modulare tipizate în comparație cu o clădire modulară/zidărie la comandă

    Prețurile caselor modulare tipizate depind de producător, adică de ofertant, de zona de locuit, de stilul casei, de tipul de acoperiș și de tipul de acoperire, de faza construcției și de planul construcției și structurii. O casă modulară tipizată poate fi cu peste 20% mai ieftină decât o casă prefabricată la comandă.

    Articol de specialitate 759
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Case modulare?

    Avem 217 executanți pentru domeniul Case modulare:

    Serviciu gratuit
    CĂUTĂM LOCAL
    Fără comisioane
    Avem 217 executanți pentru domeniul Case modulare
    8.9
    0

    PRONIX METAL S.R.L.


    8.9
    0

    ALTAIR SRL


    8.9
    0

    HERMANNSTADT MEISTER DEVELOPMENTS SRL


    8.9
    1

    FORUM TRADING S.R.L.