Pentru zona

    Scaune - tipuri și forme

    Articolul a fost citit chiar de 929+ utilizatori
    Scaunul este un element fără de care greu ne imaginăm o sufragerie, o bucătărie sau un bar. O piesă de mobilier indispensabilă destinată diferitelor ambianțe, dar mereu în același serviciu - șezut și odihnă. Vă puteți imagina un birou, sufragerie sau bar fără scaun? Probabil că nu.
    Articol de specialitate 929
    scaune
    Avem 2325 executanți pentru domeniul Design interior:

    1. Tipuri de scaune

    1.1. Scaune de sufragerie și bucătărie

    De obicei, scaunele sunt plasate în jurul mesei de bucătărie sau mesei de sufragerie pentru ședere  în timpul conversației sau luării mesei. Pentru a-și îndeplini scopul, acestea ar trebui să fie confortabile, ceea ce presupune dimensiunile adecvate, în special înălțimea. Înălțimea obișnuită a șezutului este între 45-48 cm și asta pentru a se potrivi cu mesele din sufragerie cu care se combină, a căror înălțime standard este între 74-76 cm. Desigur, pe lângă estetică și funcționalitate, trebuie acordată atenție și laturii practice - întreținerea ușoară. Materialele folosite pentru tapițerie sunt de diferite tipuri și feluri, așa că la alegerea pentru locuința dvs., ghidați-vă ca materialul textil să fie de înaltă calitate și rezistent la utilizare, uzură, întreținere. Aceasta pentru că scaunele din bucătărie și sufragerie sunt considerate piese de mobilier care sunt cele mai mult și mai des folosite. Lucrul acesta este valabil și pentru modelele fără tapițerie, din toate punctele de vedere, deși sunt mai ușor de curățat. Până la urmă, atâta cât de diferite sunt, în aceiași măsură și prețurile lor diferă în raport cu materialul, forma, culoarea și calitatea, dar s-ar putea spune că cele din producția de serie costă în general 50-400 RON, pe când modelele de designer și din manufactură sunt mai scumpe.

    1.2. Scaune de bar

    Scaunele de bar sunt folosite mai ales în cafenele și baruri, așa cum sugerează și numele lor, dar dacă alegeți un blat mai înalt pentru casa dvs. care desparte bucătăria de sufragerie sau un bar, ca element independent de mobilier în camera de zi , se combină neapărat cu scaune de bar a căror înălțime este mai mare decât media și este în jur de 75 cm. O caracteristică specifică a acestor scaune este suportul pentru picioare. Scaunele de bar clasice sunt în mare parte din lemn fără tapițerie, dar există și cele metalice cu șezut moale, precum și modele reglabile cu mecanisme de mișcare - ridicare și coborâre. Variantele clasice sunt în cea mai mare parte fără spătare, deoarece nu sunt destinate șederii lungi. Însă, pentru casă se cumpără modele puțin diferite: mai moi, mai confortabile, cu spătare și suporturi pentru picioare pentru a se putea sta mai mult timp pe ele. Când vine vorba de prețuri, acestea sunt la fel de variate și în gamă de preț ca și oferta, deși sunt întotdeauna puțin mai scumpe decât scaunele de bucătărie obișnuite. Totuși, s-ar putea spune că sunt în jur de 500 RON.

    Sfaturi de specialitate de la BRENDA COMSERV SRL

    Cum alegem mărimea scaunelor și a mesei?

    Mărimea meselor și a scaunelor cred că trebuie alese în funcție de destinația spațiului unde vor fi amplasate. 

    Avem masa și trebuie să alegem scaunele. Care sunt sfaturile dvs?

    Dacă avem deja masa alegem scaunele să se asorteze cu masa în funcție de model și culoare.

    Ce produse/servici oferă BRENDA COSERV SRL clienților?

    Înfiinţată în 1995, societatea noastră, BRENDA COMSERV SRL oferă clienților mobilier la comandă, executat din lemn masiv, MDF și PAL melaminat. În acest moment putem produce orice tip de mobilier din lemn masiv după specifiicaţiile clienţilor, cu orice tip de finisaj.

    Sandu Ceușan, BRENDA COMSERV SRL

    1.3. Scaune pentru birou

    În fiecare zi lucrătoare petrecem o treime din ziuă la serviciu. Pentru ca timpul petrecut la locul de muncă să fie de succes și productiv, calitatea echipamentului de lucru este foarte importantă. În birouri, aceasta înseamnă un scaun de birou potrivit, cu design ergonomic. Este întotdeauna recomandat ca, deși modelele fără astfel de funcții sunt rare, spătarul și șezutul să fie reglabile. Este important ca spătarul să ofere sprijin în partea inferioară, lombară a spatelui, ceea ce ajută la menținerea unei poziții verticale. Înălțimea reglabilă a scaunului, pe de altă parte, permite reglarea individuală în funcție de persoana care îl folosește. Șezutul scaunului de birou trebuie să fie suficient de înalt, astfel încât picioarele persoanei să fie bine sprijinite pe podea, cu toată suprafața picioarelor. Dacă este posibil, alegeți un model cu adâncime reglabilă. Dacă dosul genunchiului este apăsat de marginea scaunului o perioadă lungă de timp, pot apărea probleme de circulație sau amorțeală. De aceea este ideal ca adâncimea șezutului să fie reglată în funcție de înălțimea persoanei. Cotierele sunt, de asemenea, un plus excelent pentru scaunele de birou. Acestea permit mâinilor să se sprijine pe cotiere sau pe suprafețele de lucru în timpul lucrului, astfel încât spatele și umerii să nu fie îndoiți. Desigur, dacă puteți, nu uitați să le testați în condiții reale de lucru înainte de cumpărare.

    2. Forma scaunelor

    Alegerea modelului, adică stilul și culoarea scaunelor, depinde în tot cazul de gustul personal și de nevoile fiecărui individ. Culoarea scaunelor nu trebuie neapărat să fie identică cu culoarea mesei, fie că este vorba de masa de bucătărie sau de sufragerie. De asemenea, o masă poate reprezenta un element modernist, iar un scaun eternul clasic. Acele exemplare care sunt întotdeauna valoroase și de dorit, indiferent de stiluri, tendințe, modă și gust, se numesc clasice. De aceea puteți să cumpărați diferite modele, mai ales dacă vă plac mai multe și nu vă puteți decide - și să faci o combinație complet originală pe care nimeni nu o are.

    La alegere, criteriul de bază și poate cel mai important ar trebui să fie forma spătarului, care urmărește cât mai bine linia coloanei vertebrale, în special partea lombară. Trebuie să țineți cont de faptul că pentru șederea prelungită, plăcerea și confortul sunt cheia pentru corpul mai relaxat. În acest sens, caracteristicile tehnice și stabilitatea mobilierului de sufragerie sunt cruciale. Cumpărarea unui scaun este un proces care necesită atenție și observare a reacțiilor organismului. Nu cumpărați primul scaun pe care îl întâlniți în salon. Aspectul bun nu este condiția pentru un design optim din punct de vedere ergonomic și pentru satisfacția dumneavoastră. Asigurați-vă că alocați suficient timp pentru cercetare și înarmați-vă cu răbdare în căutarea dvs. Scaunele poate că nu sunt o investiție cheie în casa voastră, dar cu siguranță merită atenție tocmai datorită funcției lor.

    Ar trebui să fiți conștienți de faptul că șederea îndelungată are consecințe asupra sănătății, deoarece nu este o poziție naturală pentru coloana vertebrală. Scaunele bune se caracterizează prin confort și funcționalitate, precum și prin încurajarea mișcării în timpul șederii. Așa-numitele scaune „active” sunt de așa natură încât să vă „forțeze” constant să faceți „micro-mișcări” în timp ce stați, de fapt, să căutați echilibrul și poziția optimă a fiecărei părți a corpului vostru.

    Scaune de bar
    Scaune de bar

    Dacă vă hotărâți să cumpărați scaune pentru casa voastră, ne puteți contacta la daibau.ro. Pe site-ul nostru veți găsi mai multe sfaturi legate de acest subiect, precum și executanții și producătorii cu care cooperăm și care vor răspunde cererii dumneavoastră cu o ofertă adecvată.

    Puteți vizualiza informații despre preț în calculatorul nostru.

    Articol de specialitate 929
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Design interior?

    Avem 2325 executanți pentru domeniul Design interior:

    Serviciu gratuit
    CĂUTĂM LOCAL
    Fără comisioane
    Avem 2325 executanți pentru domeniul Design interior
    8.9
    1

    TOMIS ENGINEERING CONSTRUCT SRL


    8.9
    0

    ERGALAHOME S.R.L.


    8.9
    0

    KRONSTADT CONCEPT M.M. SRL


    8.9
    0

    CAMITEHNO SRL