Pentru zona
  Probabil că ați auzit deja de scaunele cu șezuturi mai înalte decât cele standard, așa-numitele scaune de bar. Scaunele de bar sunt folosite de obicei pe terasele exterioare, lângă barurile din sufragerie sau blaturile din bucătărie. Scaunele înalte sunt rareori folosite în locul scaunelor clasice de luat masa. Aceste modele servesc ca scaune destinate socializării cu o băutură sau cu gustări, dar nu și pentru o ședere de mai multe ore.
  Articol de specialitate 350
  scaune de bar in locuinta
  Avem 261 executanți pentru domeniul Mobilă la comandă:

  1. Materiale pentru scaune de bar

  Materialele pentru scaunele de bar sunt foarte asemănătoare cu cele folosite la realizarea altor modele de acest tip ale pieselor de mobilier, scaunelor de luat masa sau de gradină. În acest scop, deseori este folosit așa-numitul material etern - lemnul, apoi metalul și tot mai mult PVC, mai ales în spațiile deschise precum terasele și curțile, deoarece este ușor de curățat. Mai mult decât atât, plasticul și metalul sunt materiale mai bune pentru utilizarea în aer liber, deși nu sunt la fel de rezistente sau durabile, pe când lemnul poate fi folosit doar dacă este tratat și impregnat corespunzător, astfel încât schimbările atmosferice din mediul exterior să nu-i dăuneze.

  Șezuturile scaunelor de bar sunt adesea acoperite cu material textil sau piele. Mai găsiți și modele ale căror șezut este din lemn, metal, PVC...

  Lemnul aduce o atmosferă familiară fiecărui interior și este simbolul confortului și căldurii clasice netrecătoare. Metalul reprezintă trăsături de eleganță, modernitate și design contemporan fiecărui interior,  pe când PVC și materialele compozite similare dă impresia de stimă, extravaganță, imaginație și aspirații futuriste.

  2. Care scaun de bar să alegeți?

  Când cumpărați scaune de bar, acordați atenție în scop vor fi folosite. Vor fi în cameră doar ca element decorativ, sau vor servi ocazional, ca scaune suplimentare și auxiliare sau pentru a ușura lucrările casnice. Atâta timp cât va servi doar ca element decorativ, forma scaunului nu contează. În acest caz, aspectul și potrivirea scaunului cu mediul sunt importante. Scaunele extravagante cu forme sau culori ciudate și neobișnuite arată grozav la ochi și dau un accent deosebit spațiului.

  Să stați pe scaunele tapițate este cu siguranță mai confortabil decât să stați pe șezuturile din lemn. Atunci când alegeți un scaun de bar, care pe lângă funcția vizuală va avea și funcția de ședere în cameră, asigurați-vă ca scaunul este confortabil și că se adaptează la forma corpului.

  Fiind predominante pentru șezut, scaunele de bar pot avea și accesorii care permit rotirea, cotiere sau suport pentru picioare. Scaunele înalte cu cotiere și suporturi pentru picioare oferă un sentiment de siguranță mai mare.

  Scaunele de bar clasice  de obicei au patru picioare, deși destul de multe modele au unul sau trei picioare. Suporturile pentru picioare se găsesc mai des pe picioarele scaunelor de bar, așa că măresc confortul dacă stați o perioadă mai lungă de timp.

  Scaune de bar lângă tejgheaua din bar
  Scaune de bar lângă tejgheaua din bar

   

   

  Articol de specialitate 350
  Autorul: Revista Daibau

  Cum v-au fost de folos aceste informații?


  Idei de amenajare a casei

  O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

  CăutațI executanțI buni pentru domeniul Mobilă la comandă?

  Avem 261 executanți pentru domeniul Mobilă la comandă:

  SERVICIU GRATUIT
  CĂUTĂM LOCAL
  FĂRĂ COMISIOANE
  Avem 261 executanți pentru domeniul Mobilă la comandă
  10
  1

  O.M.LUFERINGO S.R.L.


  9.7
  0

  NORVINIA SRL


  9.4
  0

  ORIGINAL WOOD PRODUCT S.R.L.


  9.1
  0

  DESIGN PROIECTARE EXECUTIE MONTAJ MOBILIER PAL COMANDA S.R.L.