Pentru zona

  Înălțimea ideală a unui scaun de bar

  Articolul a fost citit chiar de 517+ utilizatori
  Probabil știți că le numim scaune de bar pe cele care au șezutul mai înalt decât scaunele clasice de luat masa. Totuși, este clar că, deși fiecare dintre aceste modele pot avea caracteristici diferite, nu chiar fiecare poate avea o înălțime arbitrară, și în același timp să îndeplinească toate cerințele referitoare la acest tip de mobilier. În acest caz, înălțimea este crucială, deoarece influențează confortul și la faptul dacă utilizatorii îl va considera ca fiind bun sau nu.
  Articol de specialitate 517
  scaune de bar
  Avem 269 executanți pentru domeniul Mobilă la comandă:

  1. Scaun de bar: înălțimea scaunului trebuie adaptată la înălțimea blatului

  Scaunele de bar nu sunt folosite doar pentru a sta în baruri, de unde provine numele lor. Ele sunt întâlnite de mult și în interioarele unităților rezidențiale. Sunt de obicei folosite pentru a sta la blatul din bucătărie, unde se ia masa „în picioare” și „în grabă”, de obicei la micul dejun, gustarea sau cafeaua. Prin urmare, acestea trebuie adaptate la înălțimea blatului în sine, pentru care înălțimea standard este între 90 și 92 cm, deși există și unele modele mai vechi de baruri sau blaturi de doar 86 până la 88 cm. Prin urmare, înălțimea scaunului de bar trebuie să fie proporțională cu suprafața pe lângă care stă, astfel încât să vă puteți așeza pe el confortabil și să mâncați sau să beți. Totuși, aceste fapte nu ar trebui să vă îngrijoreze - toți producătorii de mobilă și meșterii, sunt conștienți de aceste limitări, iar scaunele de bar realizate industrial, precum și cele la comandă, sunt proiectate și realizate în conformitate cu aceste proporții. Dacă vă hotărâți să comandași aceste piese de mobilier de bucătărie sau de sufragerie la comandă, tâmplarul va ști deja să le dimensioneze.

   Înălțimea ideală a scaunului de bar este de 66 de centimetri, dacă blatul de bucătărie are o înălțime standard de 90-92 cm
  Înălțimea ideală a scaunului de bar este de 66 de centimetri, dacă blatul de bucătărie are o înălțime standard de 90-92 cm

  2. Cât de înalt ar trebui să fie un scaun de bar?

  2.1. Scaun de bar fix

  Înălțimea obișnuită șezutului scaunului de lângă tejghea în baruri este de 76 cm, iar în unitățile rezidențiale de 66 cm. Diferența de 10 cm se datorează faptului că blaturile de bar sunt de obicei cu 10 cm mai înalte decât blaturile de bucătărie. În comparație, un scaun obișnuit pentru sufragerie are aproximativ 43 cm înălțime. Există și scaune de bar cu șezuturi mai înalte, care sunt folosite pentru a ședea la mese înalte (în principal în restaurante, mai rar în casele private). Șezuturile acestor scaune sunt la o înălțime de aproximativ 90 cm.

  2.2. Scaun de bar reglabil

  O alternativă la un scaun de bar fix este un scaun cu șezutul reglabil. Dacă nu sunteți siguri dacă înălțimea scaunului de bar este potrivită blatului de bucătărie pe care îl aveți sau îl planificați, puteți alege un model cu scaun reglabil pe înălțime și evita dilema și posibila alegere greșită. Astfel de scaune se ridică și se coboară prin rotire la stânga sau la dreapta, sau cu ajutorul unui mecanism hidraulic și a unui mâner, adică a unui buton. Prețurile modelelor cu mecanismele șezuturilor fixe și reglabile nu diferă drastic.

  3. Asamblarea scaunului de bar

  3.1. Fixare în podea

  În trecut, scaunele de bar, în special în restaurante, erau fixate de podea din motive pur practice, deși ulterior, din aceleași motive, o astfel de montare s-a dovedit a fi problematică, deoarece împiedica mișcarea și curățarea. Prin urmare, de-a lungul timpului, s-a ajuns la o soluție mai bună: scaunul era fix, dar șezutul putea fi mișcat înainte și înapoi sau rotit, ceea ce a făcut accesul mai ușor. Din punct de vedere al utilizării comerciale, acest lucru s-a dovedit a fi excelent - scaunul a devenit confortabil și stabil, nu a putut fi furat sau folosit ca armă în confruntările fizice. Desigur, fixarea scaunului de bar în podea presupune și lucrări la pardoseală.

  3.2. Scaun de bar mobil - ideal pentru apartamentul vostru

  Fixarea scaunelor de bar nu este o soluție adecvată pentru o casă de familie, unde furtul de scaune sau bătăile cu oaspeții nu reprezintă o problemă. În case sau apartamente, tocmai datorită utilizării mai economice și practice a spațiului, adică a utilizării multifuncționale a încăperilor, este întotdeauna de preferat ca fiecare piesă de mobilier să poată fi mutată, ascunsă sau înlocuită cu alta. Același lucru este valabil și pentru scaunele de bar, motiv pentru care astfel de modele sunt alese în mare parte în armonie cu restul mobilierului. Scaunele de bar mobile nu necesită lucrări la podea sau reînnoirea pardoselii.

  Scaunele de bar sunt produse dintr-o mare varietate de materiale, în nenumărate varietăți de forme, dimensiuni, culori și stiluri
  Scaunele de bar sunt produse dintr-o mare varietate de materiale, în nenumărate varietăți de forme, dimensiuni, culori și stiluri

  4. Ce lățime și adâncime ar trebui să aibă scaunul de bar?

  Înainte de cumpărarea un scaun de bar, pe lângă înălțime, ar trebui să cunoașteți și lățimea și adâncimea acestuia. Lățimea este un element important care vă va spune câte scaune înalte pot fi amplasate cu ușurință lângă blatul din bucătărie sau lângă tejgheaua din bar. Adâncimea este standard și variază de obicei între 30 și 40 cm, dar lățimea nu este o dimensiune exclusivă și poate varia considerabil în funcție de producătorul și modelul scaunului.

  „Lățimea minimă pentru o ședere confortabilă nu trebuie să fie mai mică de 40 cm.”

  5. Prețul scaunelor de bar

  Veți plăti între 100 și 850 RON pentru un scaun de bar, deși modelele speciale pot fi și mai scumpe. O gamă atât de mare de prețuri este condiționată de diferite opțiuni de design și de calitatea materialului - pielea adevărată, de exemplu, va face produsul final mult mai scump, în timp ce pielea artificială va fi semnificativ mai ieftină, iar plasticul va fi cu siguranță cel mai ieftin.

  Articol de specialitate 517
  Autorul: Revista Daibau

  Cum v-au fost de folos aceste informații?


  Idei de amenajare a casei

  O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

  CăutațI executanțI buni pentru domeniul Mobilă la comandă?

  Avem 269 executanți pentru domeniul Mobilă la comandă:

  Serviciu gratuit
  CĂUTĂM LOCAL
  Fără comisioane
  Avem 269 executanți pentru domeniul Mobilă la comandă
  8.9
  0

  CASA BUTYKA PROD COM S.R.L.


  8.9
  1

  TIME & SPACE ECONOMY SRL


  8.9
  0

  BODEA PAUL-SORIN PFA


  8.9
  0

  BRENDA COMSERV SRL