Pentru zona

  Mânere pentru mobilă în o sută de feluri

  V-ați gândit poate la ideea de a reîmprospăta mobilierul cu mânere noi? Indiferent de stilul în care ați decorat și mobilat locuința, mânerele de pe dulapuri, șifoniere, elementele de suspendat sau de podea din bucătărie, baie și alte încăperi sunt un adaos excelent la ambianță care, de fapt, accentuează un spațiu monocrom sau monoton. Pe de altă parte, se întâmplă adesea ca un mâner minimalist, clasic să fie cel mai frumos și cel mai potrivit pentru design. La ce ar trebui să acordați atenție și pe care să le alegeți, vă vom sugera în continuarea textului.
  Articol de specialitate 155
  manere pentru mobila
  Avem 243 executanți pentru domeniul Mobilă la comandă:

  1. Mânere de mobilă - la ce să fiți atenți?

  Când cumpărați mânere, acordați cea mai mare atenție forma mânerului în sine. Prinderea ușoară și confortabilă ar trebui să aibă prioritate față de perfecțiunea stilistică și geometrică. Ușile, fronturile și sertarele care se deschid frecvent au nevoie de mânere care să nu aibă margini ascuțite, o formă complicată și să nu fie greu de manevrat. Murdăria se reține și se acumulează de obicei unde sunt gravate adânc, iar marginile ascuțite sunt veșnicii vinovați pentru tăieturile minore. Cu siguranță cele mai de dorit în acest sens sunt în formă de cerc,  cilindru sau orice altă formă rotundă.

  Mânere clasice din lemn pentru mobilă
  Mânere clasice din lemn pentru mobilă

  2. Mânere pentru mobilă din diverse materiale

  Piața oferă numeroase feluri, tipuri și modele de mânere pentru mobilă, dar cea mai comună alegere este între cele din lemn și cele din metal.

  2.1. Mânere din lemn pentru mobilă

  Mânerele din lemn pentru mobilier sunt o alegere mai puțin obișnuită, deoarece sunt potrivite doar pentru anumite modele ale elementelor piesei. Se recomandă să nu le folosiți în bucătărie, unde se ating cel mai des cu mâinile murdare, unde frecvența de deschidere a ușilor, fronturilor și sertarelor este foarte mare. Mânerele din lemn nu sunt așa de durabile ca cele din metal și, prin urmare, se vor uza mai repede. Aceste mânere le puteți alege pentru acele piese de mobilier care nu se folosesc foarte des sau sunt obiecte de valoare deosebite. Dacă vă hotărâți să folosiți mânere din lemn, alegeți-le pe cele rotunde sau cilindrice, nu unghiulare, pătrate, deoarece marginile pot începe să se sfărâme sau să se decojească din cauza moliciunii relative a materialului (lemnului)

  „Mânerele din lemn pot fi protejate și impregnate suplimentar și pot fi vopsite în orice culoare.”

  2.2. Mânere metalice pentru mobilă

  Adeseori, dintre toate tipurile, se aleg mânerele metalice. Sunt produse într-un număr foarte mare de forme, stiluri, culori și dimensiuni, deci cu siguranță se poate găsi un model chiar și pentru cel mai pretențios client. Mânerele metalice sunt de obicei realizate din aluminiu anodizat (eloxat) sau oțel inoxidabil, unde oțelul inoxidabil poate fi lucios (crom) sau mat (non-crom, aspect metalic natural). Este recomandat să le alegeți pe cele necromate, mai ales pentru acele elemente pe care le folosiți cel mai mult, deoarece pe suprafețele cromate rămân amprente. Mânerele metalice sunt mult mai ușor de întreținut decât mânerele din lemn, deoarece murdăria de pe ele poate fi ștearsă cu o cârpă umedă și puțin detergent sau puteți chiar să folosiți un detergent profesional pentru metale.

  3. Mânere clasice pentru mobilă

  Cea mai comună alegere a clienților sunt mânerele de mobilier clasice. Se caracterizează printr-o geometrie simplă, dar elegantă, fără decor. Mânerele clasice sunt întotdeauna adaptate ergonomic și proiectate atent pentru a permite prinderea și deschiderea sau închiderea ușoară. Ele pot fi compuse din mai multe elemente îmbinate sau sudate între ele, sau pot fi turnate dintr-o singură bucată de metal. Se potrivesc bine cu toate stilurile și materialele și sunt potrivite pentru orice tip de mobilier - de la bucătării și băi până la dulapuri din dormitoare și camere pentru copii.

  „Mânerele clasice din lemn sunt simple butoane, bile din lemn care sunt adesea ajustate ergonomic pentru a fi mai ușor de prins.”
  Mânerele clasice pentru mobilier nu se demodează niciodată, sunt discrete din punct de vedere vizual și potrivite pentru orice stil de mobilier și design.
  Mânerele clasice pentru mobilier nu se demodează niciodată, sunt discrete din punct de vedere vizual și potrivite pentru orice stil de mobilier și design.

  4. Mânere pentru mobilă integrate, frezate

  Mânerele integrate, realizate prin frezare nu sunt chiar ceea ce v-ați așteptat în sensul stric al cuvintelor. Este o tehnică de proiectare a fronturilor de mobilier, sertarelor sau ușilor, în care se taie un canal mai puțin adânc sau mai adânc la lățimea și adâncimea suficientă pentru a se potrivi degetelor mâinii. Acest tip de canal se găsește cel mai adesea pe partea superioară, mai îngustă, a plăcii MDF sau a plăcilor PAL (din care este realizat în mare parte acest tip de mobilier), deși poate fi și lateral. Este o tehnică modernă făcută posibilă de progresele în producția mobilierului din meșteșug sau industrial cât și de materialele compozite mai noi; cu doar câteva decenii în urmă, efectuarea unor astfel de soluții în locul mânerelor obișnuite, înșurubate, era un proces extrem de solicitant și costisitor, iar astăzi este ceva comun.

  Mânerele integrate trebuie să fie suficient de largi și adânci, altfel încât degetele puțin mai mari ai bărbaților să poată să prindă mai bine pentru a deschide mobila

  Mânerele integrate trebuie să fie suficient de largi și adânci, altfel încât degetele puțin mai mari ai bărbaților să poată să prindă mai bine pentru a deschide mobila

  5. Mânere pentru mobilier vintage/retro

  Există perioade în care așa-numitul stil de mobilier retro devine foarte popular - apoi se demodează din nou și un trend foarte modern și contemporan atrage toată atenția. Dacă alegeți mânere foarte stilate care exprimă clar un anumit design sau stil al unei epoci, se poate întâmpla ca într-un an să nu mai fie relevante, așa că bucătăria voastră va părea deodată demodată. Un astfel de exemplu sunt mânerele pentru mobilier retro. Merg doar cu piesele de mobilier foarte vechi, meșteșugărești și artistice, pentru că erau singurele de felul acela (care, bineînțeles, nu erau retro pe atunci, ci mânere după ultima modă). Mânerele forjate se potrivesc bine cu mobilierul mai vechi și rustic.

   Mânerele pentru mobilier retro sunt folosite doar petru piesele pentru mobilier de epocă
  Mânerele pentru mobilier retro sunt folosite doar petru piesele pentru mobilier de epocă

  6. Mobilă fără mânere - "push open/close"

  Dacă mânerele vi se par de prisos sau pur și simplu nu le doriți, există o alternativă bună: „push open/close“, adică deschiderea și închiderea prin atingere. Este un mecanism care deschide uși, fronturi și sertare cu o apăsare ușoară a mâinii. Când ușa este închisă, mecanismul asigură că partea frontală este complet la același nivel cu celelalte părți sau fronturi ale elementelor. Avantajul unui astfel de sistem este evident - piesa de mobilier nu are mânere vizibile și arată extrem de modern, aproape abstract și futurist. Dezavantajul acestei tehnici de închidere și deschidere este exact ceea ce este caracteristica sa de bază - atingerea constantă a suprafețelor cu degetele. Deoarece sunt adesea murdare și unse, mai ales în timpul lucrărilor și în timpul gătitului, nu recomandăm acest tip de sistem pentru elementele de bucătărie.

  7. Mânere decorative pentru mobilă

  Fiecare casă este unică și are nevoie de aceeași caracteristică sau nivel de îmbunătățire care o va face unică. Mânerele decorative aduc interiorului ceea ce s-ar putea numi o marcă personală de recunoaștere. Mânerele decorative pentru mobilier sunt acum produse din diverse materiale, chiar neobișnuite și de același tip de forme și culori. Există mânere pentru mobilier din sticlă, mânere din ceramică, plastic, chiar și din cristal, precum și Kerrock și altele. Dacă vă hotărâți pentru mânerele decorative, vă recomandăm să le folosiți pentru a decora o singură piesă de mobilier din cameră și nu toată mobila din casă. Astfel de mânere dau accent și atrag atenția, dar dacă sunt prea multe și peste tot, unicitatea și exclusivitatea lor repede se pierd.

  Alegând mânerele potrivite, piesele de mobilier simple pot fi transformate în altele glamour
  Alegând mânerele potrivite, piesele de mobilier simple pot fi transformate în altele glamour

   

  Articol de specialitate 155
  Autorul: Revista Daibau
  Avem 243 executanți pentru domeniul Mobilă la comandă:

  Cum v-au fost de folos aceste informații?


  Idei de amenajare a casei

  O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

  Avem 243 executanți pentru domeniul Mobilă la comandă:

  SERVICIU GRATUIT
  CĂUTĂM LOCAL
  FĂRĂ COMISIOANE
  Avem 243 executanți pentru domeniul Mobilă la comandă
  9.5
  0

  SEL GRUP SRL


  9.3
  0

  TIRA CONS BUILDING SRL

  F1
  9.4
  0

  HOTEL FURNITURE S.R.L.


  9.7
  0

  ENIPAU PRODEXIM S.R.L.


  CăutațI executanțI buni pentru domeniul MOBILĂ LA COMANDĂ?

 • Mobilă la comandă Bucureşti
 • Mobilă la comandă Cluj-Napoca
 • Mobilă la comandă Constanţa
 • Mobilă la comandă Dumbrăveni
 • Mobilă la comandă Iaşi
 • Mobilă la comandă Timişoara
 • Mobilă la comandă Alba Iulia
 • Mobilă la comandă Arad
 • Mobilă la comandă Bacău
 • Mobilă la comandă Baia Mare
 • Mobilă la comandă Bârlad
 • Mobilă la comandă Bistriţa
 • Mobilă la comandă Botoşani
 • Mobilă la comandă Brăila
 • Mobilă la comandă Braşov
 • Mobilă la comandă Buzău
 • Mobilă la comandă Călăraşi
 • Mobilă la comandă Craiova
 • Mobilă la comandă Deva
 • Mobilă la comandă Drobeta-Turnu Severin
 • Mobilă la comandă Focşani
 • Mobilă la comandă Galaţi
 • Mobilă la comandă Giurgiu
 • Mobilă la comandă Hunedoara
 • Mobilă la comandă Mediaş
 • Mobilă la comandă Oradea
 • Mobilă la comandă Piatra-Neamţ
 • Mobilă la comandă Piteşti
 • Mobilă la comandă Ploieşti
 • Mobilă la comandă Râmnicu Vâlcea
 • Mobilă la comandă Reşiţa
 • Mobilă la comandă Roman
 • Mobilă la comandă Satu Mare
 • Mobilă la comandă Sfântu Gheorghe
 • Mobilă la comandă Sibiu
 • Mobilă la comandă Slatina
 • Mobilă la comandă Slobozia
 • Mobilă la comandă Suceava
 • Mobilă la comandă Târgovişte
 • Mobilă la comandă Târgu Jiu
 • Mobilă la comandă Târgu Mureş
 • Mobilă la comandă Tulcea
 • Mobilă la comandă Turda
 • Mobilă la comandă Vaslui
 • Mobilă la comandă Zalău
 • Mobilă la comandă Abrud
 • Mobilă la comandă Adjud
 • Mobilă la comandă Agnita
 • Mobilă la comandă Aiud
 • Mobilă la comandă Aleşd
 • Mobilă la comandă Alexandria
 • Mobilă la comandă Amara
 • Mobilă la comandă Anina
 • Mobilă la comandă Aninoasa
 • Mobilă la comandă Ardud
 • Mobilă la comandă Avrig
 • Mobilă la comandă Azuga
 • Mobilă la comandă Babadag
 • Mobilă la comandă Baia de Aramă
 • Mobilă la comandă Baia de Arieş
 • Mobilă la comandă Baia Sprie
 • Mobilă la comandă Băile Govora
 • Mobilă la comandă Băile Herculane
 • Mobilă la comandă Băile Olăneşti
 • Mobilă la comandă Băile Tuşnad
 • Mobilă la comandă Băileşti
 • Mobilă la comandă Bălan
 • Mobilă la comandă Bălceşti
 • Mobilă la comandă Balş
 • Mobilă la comandă Băneasa
 • Mobilă la comandă Baraolt
 • Mobilă la comandă Bechet
 • Mobilă la comandă Beclean
 • Mobilă la comandă Beiuş
 • Mobilă la comandă Berbeşti
 • Mobilă la comandă Bereşti
 • Mobilă la comandă Bicaz
 • Mobilă la comandă Blaj
 • Mobilă la comandă Bocşa
 • Mobilă la comandă Boldeşti-Scăeni
 • Mobilă la comandă Bolintin-Vale
 • Mobilă la comandă Borşa
 • Mobilă la comandă Borsec
 • Mobilă la comandă Brad
 • Mobilă la comandă Bran
 • Mobilă la comandă Breaza
 • Mobilă la comandă Brezoi
 • Mobilă la comandă Broşteni
 • Mobilă la comandă Bucecea
 • Mobilă la comandă Budeşti
 • Mobilă la comandă Buhuşi
 • Mobilă la comandă Bumbeşti-Jiu
 • Mobilă la comandă Buşteni
 • Mobilă la comandă Buziaş
 • Mobilă la comandă Cajvana
 • Mobilă la comandă Calafat
 • Mobilă la comandă Călan
 • Mobilă la comandă Călimăneşti
 • Mobilă la comandă Câmpeni
 • Mobilă la comandă Câmpia Turzii
 • Mobilă la comandă Câmpina
 • Mobilă la comandă Câmpulung
 • Mobilă la comandă Câmpulung Moldovenesc
 • Mobilă la comandă Caracal
 • Mobilă la comandă Caransebeş
 • Mobilă la comandă Carei
 • Mobilă la comandă Cavnic
 • Mobilă la comandă Căzăneşti
 • Mobilă la comandă Cehu Silvaniei
 • Mobilă la comandă Cernavodă
 • Mobilă la comandă Chişineu-Criş
 • Mobilă la comandă Ciacova
 • Mobilă la comandă Cisnădie
 • Mobilă la comandă Codlea
 • Mobilă la comandă Comăneşti
 • Mobilă la comandă Comarnic
 • Mobilă la comandă Copşa Mică
 • Mobilă la comandă Corabia
 • Mobilă la comandă Costeşti
 • Mobilă la comandă Covasna
 • Mobilă la comandă Cristuru Secuiesc
 • Mobilă la comandă Cugir
 • Mobilă la comandă Curtea de Argeş
 • Mobilă la comandă Curtici
 • Mobilă la comandă Dăbuleni
 • Mobilă la comandă Darabani
 • Mobilă la comandă Dărmăneşti
 • Mobilă la comandă Dej
 • Mobilă la comandă Deta
 • Mobilă la comandă Dolhasca
 • Mobilă la comandă Dorohoi
 • Mobilă la comandă Drăgăneşti
 • Mobilă la comandă Drăgăneşti-Olt
 • Mobilă la comandă Drăgăşani
 • Mobilă la comandă Dragomireşti
 • Mobilă la comandă Eforie
 • Mobilă la comandă Făgăraş
 • Mobilă la comandă Făget
 • Mobilă la comandă Fălticeni
 • Mobilă la comandă Făurei
 • Mobilă la comandă Feteşti
 • Mobilă la comandă Fieni
 • Mobilă la comandă Fierbinţi-Târg
 • Mobilă la comandă Filiaşi
 • Mobilă la comandă Flămânzi
 • Mobilă la comandă Frasin
 • Mobilă la comandă Fundulea
 • Mobilă la comandă Găeşti
 • Mobilă la comandă Gătaia
 • Mobilă la comandă Geoagiu
 • Mobilă la comandă Gheorgheni
 • Mobilă la comandă Gherla
 • Mobilă la comandă Ghimbav
 • Mobilă la comandă Gura Humorului
 • Mobilă la comandă Hârlău
 • Mobilă la comandă Hârşova
 • Mobilă la comandă Haţeg
 • Mobilă la comandă Horezu
 • Mobilă la comandă Huedin
 • Mobilă la comandă Huşi
 • Mobilă la comandă Ianca
 • Mobilă la comandă Iernut
 • Mobilă la comandă Ineu
 • Mobilă la comandă Însurăţei
 • Mobilă la comandă Întorsura Buzăului
 • Mobilă la comandă Isaccea
 • Mobilă la comandă Jibou
 • Mobilă la comandă Lehliu-Gară
 • Mobilă la comandă Lipova
 • Mobilă la comandă Liteni
 • Mobilă la comandă Livada
 • Mobilă la comandă Luduş
 • Mobilă la comandă Lugoj
 • Mobilă la comandă Lupeni
 • Mobilă la comandă Mangalia
 • Mobilă la comandă Mărăşeşti
 • Mobilă la comandă Marghita
 • Mobilă la comandă Medgidia
 • Mobilă la comandă Miercurea Nirajului
 • Mobilă la comandă Miercurea Sibiului
 • Mobilă la comandă Miercurea-Ciuc
 • Mobilă la comandă Mihăileşti
 • Mobilă la comandă Milişăuţi
 • Mobilă la comandă Mioveni
 • Mobilă la comandă Mizil
 • Mobilă la comandă Moineşti
 • Mobilă la comandă Moldova Nouă
 • Mobilă la comandă Moreni
 • Mobilă la comandă Motru
 • Mobilă la comandă Murfatlar
 • Mobilă la comandă Murgeni
 • Mobilă la comandă Nădlac
 • Mobilă la comandă Năsăud
 • Mobilă la comandă Năvodari
 • Mobilă la comandă Negreşti
 • Mobilă la comandă Negreşti-Oaş
 • Mobilă la comandă Negru Vodă
 • Mobilă la comandă Nehoiu
 • Mobilă la comandă Novaci
 • Mobilă la comandă Nucet
 • Mobilă la comandă Ocna Mureş
 • Mobilă la comandă Ocna Sibiului
 • Mobilă la comandă Ocnele Mari
 • Mobilă la comandă Odobeşti
 • Mobilă la comandă Odorheiu Secuiesc
 • Mobilă la comandă Olteniţa
 • Mobilă la comandă Oneşti
 • Mobilă la comandă Orăştie
 • Mobilă la comandă Oraviţa
 • Mobilă la comandă Orşova
 • Mobilă la comandă Oţelu Roşu
 • Mobilă la comandă Ovidiu
 • Mobilă la comandă Panciu
 • Mobilă la comandă Pâncota
 • Mobilă la comandă Paşcani
 • Mobilă la comandă Pătârlagele
 • Mobilă la comandă Pecica
 • Mobilă la comandă Petrila
 • Mobilă la comandă Petroşani
 • Mobilă la comandă Piatra-Olt
 • Mobilă la comandă Plopeni
 • Mobilă la comandă Podu Iloaiei
 • Mobilă la comandă Pogoanele
 • Mobilă la comandă Potcoava
 • Mobilă la comandă Predeal
 • Mobilă la comandă Pucioasa
 • Mobilă la comandă Răcari
 • Mobilă la comandă Rădăuţi
 • Mobilă la comandă Râmnicu Sărat
 • Mobilă la comandă Râşnov
 • Mobilă la comandă Recaş
 • Mobilă la comandă Reghin
 • Mobilă la comandă Roşiori de Vede
 • Mobilă la comandă Rovinari
 • Mobilă la comandă Roznov
 • Mobilă la comandă Rupea
 • Mobilă la comandă Săcele
 • Mobilă la comandă Săcueni
 • Mobilă la comandă Salcea
 • Mobilă la comandă Sălişte
 • Mobilă la comandă Săliştea de Sus
 • Mobilă la comandă Salonta
 • Mobilă la comandă Sângeorgiu de Pădure
 • Mobilă la comandă Sângeorz-Băi
 • Mobilă la comandă Sânnicolau Mare
 • Mobilă la comandă Sântana
 • Mobilă la comandă Sărmaşu
 • Mobilă la comandă Săveni
 • Mobilă la comandă Scorniceşti
 • Mobilă la comandă Sebeş
 • Mobilă la comandă Sebiş
 • Mobilă la comandă Segarcea
 • Mobilă la comandă Seini
 • Mobilă la comandă Sighetu Marmaţiei
 • Mobilă la comandă Sighişoara
 • Mobilă la comandă Simeria
 • Mobilă la comandă Şimleu Silvaniei
 • Mobilă la comandă Sinaia
 • Mobilă la comandă Siret
 • Mobilă la comandă Slănic
 • Mobilă la comandă Slănic-Moldova
 • Mobilă la comandă Solca
 • Mobilă la comandă Şomcuta Mare
 • Mobilă la comandă Sovata
 • Mobilă la comandă Ştefăneşti
 • Mobilă la comandă Ştefăneşti
 • Mobilă la comandă Ştei
 • Mobilă la comandă Strehaia
 • Mobilă la comandă Sulina
 • Mobilă la comandă Tălmaciu
 • Mobilă la comandă Ţăndărei
 • Mobilă la comandă Târgu Bujor
 • Mobilă la comandă Târgu Cărbuneşti
 • Mobilă la comandă Târgu Frumos
 • Mobilă la comandă Târgu Lăpuş
 • Mobilă la comandă Târgu Neamţ
 • Mobilă la comandă Târgu Ocna
 • Mobilă la comandă Târgu Secuiesc
 • Mobilă la comandă Târnăveni
 • Mobilă la comandă Tăşnad
 • Mobilă la comandă Tăuţii-Măgherăuş
 • Mobilă la comandă Techirghiol
 • Mobilă la comandă Tecuci
 • Mobilă la comandă Teiuş
 • Mobilă la comandă Ţicleni
 • Mobilă la comandă Tismana
 • Mobilă la comandă Titu
 • Mobilă la comandă Topliţa
 • Mobilă la comandă Topoloveni
 • Mobilă la comandă Turceni
 • Mobilă la comandă Turnu Măgurele
 • Mobilă la comandă Ulmeni
 • Mobilă la comandă Ungheni
 • Mobilă la comandă Uricani
 • Mobilă la comandă Urlaţi
 • Mobilă la comandă Urziceni
 • Mobilă la comandă Valea lui Mihai
 • Mobilă la comandă Vălenii de Munte
 • Mobilă la comandă Vânju Mare
 • Mobilă la comandă Vaşcău
 • Mobilă la comandă Vatra Dornei
 • Mobilă la comandă Vicovu de Sus
 • Mobilă la comandă Victoria
 • Mobilă la comandă Videle
 • Mobilă la comandă Vişeu de Sus
 • Mobilă la comandă Vlăhiţa
 • Mobilă la comandă Vulcan
 • Mobilă la comandă Zărneşti
 • Mobilă la comandă Zimnicea
 • Mobilă la comandă Zlatna