Pentru zona

    Căsuțe de gradină și prețurile acestora: căsuțe de gradină din plastic, metal și lemn

    Căsuța de grădină oferă spațiu suplimentar pentru depozitarea și păstrarea echipamentelor sportive și recreative, precum și a uneltelor de grădină, astfel încât poate servi și ca șopron. Atunci când căsuța este puțin mai mare, poate fi folosită și ca loc acoperit pentru picnicuri sau chiar ca dormitor suplimentar pentru oaspeți. Cumpărarea căsuței perfecte începe cu alegerea materialului potrivit. Căsuțele de grădină sunt produse în principal din trei tipuri de materiale: lemn, plastic și metal. Toate cele trei tipuri au avantaje și dezavantaje. Pentru a vă ajuta să determinați ce tip de căsuță s-ar potrivi cel mai bine nevoilor și bugetului dumneavoastră, am făcut o mică cercetare.
    Articol de specialitate 485
    casute de gradina
    Avem 214 executanți pentru domeniul Casute de gradina:

    1. Căsuțe de gradină din trei materiale

    Tip de căsuță care va fi cel mai potrivit pentru dumneavoastră depinde de nevoile, așteptările și scopul pe care îl aveți. Alegerea este influențată și de factori precum timpul disponibil pe care sunteți dispuși să-l investiți în întreținerea acesteia și de abilități și cunoștințe. O căsuță de grădină din lemn necesită reparații și reînnoiri regulate (lăcuirea sau vopsirea) ale lemnului tot la câțiva ani, pe lângă toate acestea este și costisitor. Plasticul necesită mult mai puțină întreținere, dar nu este așa potrivit pentru locuit, deoarece materialele plastice nu „respiră”. Poate fi folosit doar pentru păstrarea lucrurilor, ca un șopron. A treia și cea mai convenabilă variantă este o casă din metal, care reprezintă un compromis între o casă de grădină din lemn și cea din plastic, dar pentru mulți nu este atractivă din cauza aspectului său „metalic” în stil industrial. Este mai dificil de reparat și de restaurat decât lemnul, de obicei fiind necesare unelte speciale.

     Căsuțele de grădină din lemn permit o ședere și muncă plăcută - pot fi folosite ca o extensie a casei
    Căsuțele de grădină din lemn permit o ședere și muncă plăcută - pot fi folosite ca o extensie a casei

    2. Căsuțe de gradină din plastic

    2.1. Avantajele și dezavantajele caselor de grădină din plastic

    În general, casele din plastic sunt foarte rezistente la condițiile meteorologice. Întreținerea lor este ușoară și minimă, în plus, tehnologia modernă a avansat atât de mult încât alte materiale, mai nobile, precum lemnul și piatra, pot fi imitate de plastic. Prețurile caselor de gradină din plastic sunt între cele din metal, care sunt cele mai ieftine, și cele din lemn, care sunt cele mai scumpe.

    2.2. Dezavantajele căsuței de grădină din plastic

    Dezavantajul evident al casei din plastic este o mare povară pe care o reprezintă plasticul pentru mediu, fiind unul dintre cele mai nefavorabile materiale din punct de vedere ecologic. Următorul lucru, pe care mulți îl consideră un mare dezavantaj, este aspectul ieftin, adică faptul că este material artificial, diminuează naturalețea grădinii. Totul se agravează odată cu anii, deoarece plasticul se învechește, se îngălbenește sau se estompează și este mult mai greu de restaurat decât lemnul sau metalul vopsit. Nu în ultimul rând, o casă de grădină din plastic nu „respiră” și deci nu este pentru locuit sau muncă, ci poate fi folosită doar pentru a depozita unelte, accesorii, echipamente și articole similare. Acest lucru limitează opțiunile viitoare posibile, adică oportunitățile de a transforma casa într-o cameră de oaspeți sau birou de acasă.

    2.3. Căsuțe de grădină din plastic - diverse materiale plastice

    Casele de grădină din plastic sunt cel mai modern tip de case. Ele pot fi realizate din diferite materiale. Unele case din plastic sunt realizate din vinil, în timp ce altele sunt din polietilenă (cel mai comun tip de plastic) sau din alte materiale plastice. Indiferent de subcategorie, toate casele de grădină din plastic arată aproape la fel, deși există mici diferențe între ele.

    Casele din vinil sunt rezistente la foc, în timp ce majoritatea caselor din plastic realizate din alte materiale, nu sunt. Casele din vinil sunt mai durabile și nu se crapă ușor chiar și la schimbări mari și bruște de temperatură. De asemenea, sunt mai rezistente și la alte condiții meteorologice. Casele din plastic de vinil sunt o alegere excelentă pentru regiunile cu o climă caldă și umedă. Datorită proprietăților sale excelente, casele din plastic vinil sunt cele mai răspândite și cele mai vândute.

    Căsuțele de grădină din plastic pot arăta ieftin și când învechesc arată urât
    Căsuțele de grădină din plastic pot arăta ieftin și când învechesc arată urât

    3. Căsuțe de gradină din lemn

    3.1. Avantajele căsuțelor de grădină din lemn

    Cel mai adesea se folosesc căsuțele de grădină din lemn, care sunt ușor de realizat (le poți face chiar tu, dacă știi cum), iar lemnul, ca material natural, se potrivește frumos în orice grădină printre verdeață. Dacă vă hotărâți pentru o casă din lemn, lemnul trebuie impregnat și protejat corespunzător. Căsuțele din lemn sunt considerate cele mai atractive și flexibile în ceea ce privește designul și dimensiunile, uneori și cu diferite stiluri ale ferestrelor și ușilor. Casele de gradină din lemn pot fi ușor acoperite cu faianță sau vopsite pentru a se potrivi cu fațada casei voastre. Spre deosebire de plastic și metal, casele de grădină din lemn permit mai multă personalizare și modificări ulterioare, deoarece lucrul cu lemnul nu necesită atâtea unelte profesionale precum lucrul cu plasticul și metalul. Puteți înlocui cu ușurință o placă deteriorată sau monta singuri ușile și ferestrele.

    „O casă din lemn de calitate este extrem de rezistentă și durabilă, trebuie doar să-i protejați construcția de intemperii cu o streașină și să fie întreținută și reînnoită cu regularitate.”
    Dacă vă pricepeți la acest tip de muncă, atunci puteți face singuri o căsuță de grădină din lemn
    Dacă vă pricepeți la acest tip de muncă, atunci puteți face singuri o căsuță de grădină din lemn

    3.2. Care sunt dezavantajele căsuțelor de grădină din lemn?

    Spre deosebire de cele din metal și plastic, căsuțele de grădină din lemn necesită un anumit nivel de întreținere și de control regulat. Pentru a vă menține căsuța din lemn în stare bună, aceasta ar trebui să fie vopsită sau lăcuită la fiecare 2-3 ani. O altă problemă cu o casă din lemn sunt insectele. Dacă reușesc să intre în construcție, pot deteriora anumite părți, apoi acestea se pot rupe sau putrezi cu ușurință și atunci trebuie înlocuite. Acest lucru poate fi evitat parțial prin achiziționarea unei căsuțe de înaltă calitate din lemn care este natural rezistent la insecte și putregai (de exemplu, cedru roșu). Ultimul dezavantaj al căsuțelor din lemn este prețul ridicat. Dacă nu aveți de gând să construiți singuri căsuța sau dacă doriți o căsuță din lemn la comandă, vă va costa mult mai mult decât cumpărarea unei căsuțe standard din plastic de la un magazin specializat. După frumusețe, obiectul este incomparabil cu orice altă căsuță de grădină, dar frumusețea și materialele naturale au prețul lor.

     Căsuțele de grădină din lemn sunt și acum cel mai popular tip de căsuțe de grădină
    Căsuțele de grădină din lemn sunt și acum cel mai popular tip de căsuțe de grădină

    4. Căsuțe de gradină din cărămidă

    Dacă doriți o căsuță ceva mai rezistentă și care necesită puțină întreținere, puteți alege una din cărămidă. Dezavantajul din punct de vedere estetic este că este mai puțin atrăgătoare. Căsuțele din zidărie trebuie să aibă o bază adecvată, așa că trebuie folosite fundații din beton, iar acestea necesită din nou o planificare atentă. Construirea în regie proprie a unei căsuțe din zidărie este o provocare pentru o persoană fără experiență, așa că va trebui să angajați constructori dacă nu puteți să o construiți singuri - ceea ce, desigur, reprezintă un cost suplimentar.

    5. Căsuțe de gradină metalice

    5.1. Avantajele căsuțelor de grădină din metal

    Căsuțele metalice sunt cele mai durabile dintre cele enumerate mai sus. Nu putrezesc și sunt rezistente la insecte. Casele metalice nu sunt influențate de frigul extrem sau de căldurile mari, așa că le puteți plasa în lumina directă a soarelui sau la frig extrem fără nicio consecință. Un avantaj suplimentar este că, în comparație cu un obiect din lemn, nu necesită întreținere și nu se degradează în timp. Dacă vă deranjează „aspectul metalic”, căsuța de gradină poate fi vopsită în culoarea dorită conform paletei RAL. Prețul la fel este un avantaj, fiind cel mai ieftin tip de căsuță de gradină.

    5.2. Dezavantajele căsuțelor de grădină din metal

    Căsuțele metalice pot fi foarte dificile pentru ajustare, deoarece necesită unelte și echipamente pe care proprietarul obișnuit nu le are. Căsuțele metalice de grădină au și dezavantajul că sunt susceptibile la coroziune sau rugină. Rugina nu arată frumos și dacă nu este îndepărtată la timp, poate deteriora serios căsuța și lasă consecințe, așa că nu trebuie nici să așteptați, nici să ezitați. Rugina va face mai mari probleme în zonele cu climă mai rece, mai umedă, dar în orice caz, căsuțele metalice trebuie bine protejate împotriva coroziunii. Datorită robusteții materialului în sine - metal, aceste tipuri de căsuțe sunt criticate că sunt neatrăgătoare din punct de vedere vizual și sunt asociate cu designul industrial.

    „Aspectul industrial al căsuței de grădină din metal poate fi oarecum evitat prin vopsire, deși nu se poate obține același efect estetic ca și în cazul lemnului.”

    5.3. Cine ar trebui să cumpere o căsuță de grădină metalică?

    Căsuța de grădină metalică este perfectă pentru cei care au nevoie de o soluție ieftină și simplă pentru depozitare. Dacă nu doriți sau nu aveți nevoie de unele funcții personalizate, adică pur și simplu doriți să depozitați diverse articole sau echipamente în afara casei, o căsuță din metal este o alegere bună. Totuși, dacă aveți nevoie de o căsuță pentru atelier sau spațiu polivalent, cel mai bine este să vă luați una din lemn.

    Aspectul modern al căsuței de grădină din metal
    Aspectul modern al căsuței de grădină din metal

    6. Căsuțe de gradină din fibra de sticlă

    Pe piață există și căsuțe din fibră de sticlă. O căsuță de grădină din fibră de sticlă este ușor de asamblat și întreținut, dar, ca și cea din metal, reprezintă un „obiect străin” în grădină. Aceasta se evidențiază în mediu, așa că nu este soluția cea mai potrivită și nici elegantă pentru grădinile care sunt concepute să fie complet naturale.

    7. Căsuțe de gradină – preț

    Prețul depinde în primul rând de material - cel mai scump este lemnul, iar cel mai ieftin este metalul.  Prețul unei căsuțe de grădină din lemn de dimensiuni 200 x 200 cm, cu livrare și montare este între 1.650 și 3.500 RON.

    Articol de specialitate 485
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Casute de gradina?

    Avem 214 executanți pentru domeniul Casute de gradina:

    Serviciu gratuit
    CĂUTĂM LOCAL
    Fără comisioane
    Avem 214 executanți pentru domeniul Casute de gradina
    10
    0

    SAF METROPOLITAN PROVIDER S.R.L.


    9.5
    0

    RECONAZ.SRL


    8.9
    0

    DORY & VASILE PAVAJE S.R.L.


    8.9
    0

    AKTIV DESIGN BYG S.R.L.

    Nr 46