Pentru zona

    Construcție din lemn: zgârie-nori din lemn

    Articolul a fost citit chiar de 539+ utilizatori
    Până de curând, a existat credința că lemnul are utilizări relativ limitate, neputând fi folosit la construcția în înălțime. Astăzi însă construcția zgârie-norilor din lemn nu mai este deloc pusă la îndoială. Una dintre clădirile mai mari de acest tip va decora în curând nordul îndepărtat, mai precis, Stockholm în 2023.
    Articol de specialitate 539
    zgarie nori din lemn
    Avem 475 executanți pentru domeniul Case din lemn:

    1. Construcție modernă din lemn

    În Scandinavia, utilizarea lemnului ca material de construcție este destul de comună și veche de sute de ani, deoarece acest material se găsește în abundență în pădurile locale. Casele cu construcția din lemn sunt așadar adânc înrădăcinate în tradiție – mai mult – se poate spune că sunt un fel de marcă a locului. Odată cu apariția lemnului lipit, scandinavii au făcut un pas înainte, începând să proiecteze și să construiască clădiri din lemn cu mai multe etaje.

    Suedezii vor finaliza cea mai înaltă clădire din lemn până în 2023, pentru a marca cea de-a 100-a aniversare a celei mai mari comunități rezidențiale HSB din Suedia. Designul întregului complex, care a câștigat concursul cu același nume, a fost proiectat de arhitectul danez C. F. Møller.

    2. Zgârie-nori din lemn

    Un zgârie-nori din lemn ar trebui să fie mai rezistent și mai puțin susceptibil la incendii decât clădirile similare din beton. De asemenea, un zgârie-nori din lemn ar trebui să fie mai ieftin decât unul din beton. Zgârie-noriul situat în acest complex, care a fost conceput de către creatorii săi ca o unitate de construcție și urbanism, va avea doar fundații și un miez din beton pentru a fi mai stabil, dar întreaga structură, ca toate celelalte elemente de construcție, va fi din lemn, pe toate cele 34 de etaje. Structura în sine va fi, de asemenea, din lemn, astfel încât toți stâlpii și grinzile, suporturile, podelele și tavanele, și bineînțeles, tâmplăria, vor fi - din lemn masiv sau cherestea lipită în funcție de sarcină și capacitatea de încărcare. La final, întreaga structură și construcție vor fi în totalitate din lemn la exterior, iar pentru a maximiza utilizarea căldurii și luminii de la soare, ferestrele vor fi panoramice și verandele vor fi vitrate. Pe lângă faptul că pentru construcție toate materialele sunt ecologice și naturale, zgârie-noriul va fi independent din punct de vedere energetic, datorită sistemelor solare de pe acoperiș și fațade și va produce propria energie pentru încălzire cu apă caldă. Ca un fel de strat suplimentar de protecție termică și acustică, este planificată înverzirea maximă a fațadei și a clădirii în sine.

    Dacă vă hotărâți să construiți cu lemn, ne puteți contacta la daibau.ro. Pe site-ul nostru veți găsi mai multe sfaturi legate de acest subiect, precum și executanții și producătorii cu care cooperăm și care vor răspunde cererii dumneavoastră cu o ofertă adecvată.

    Puteți vizualiza informații despre preț în calculatorul nostru.

    zgarie-nori.jpg

    Interiorul apartamentului într-un zgârie-nori din lemn
    Interiorul apartamentului într-un zgârie-nori din lemn

     

    Articol de specialitate 539
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Case din lemn?

    Avem 475 executanți pentru domeniul Case din lemn:

    Serviciu gratuit
    CĂUTĂM LOCAL
    Fără comisioane
    Avem 475 executanți pentru domeniul Case din lemn
    8.9
    0

    RED CONS 2000 S.R.L.


    8.9
    0

    POIANA CONSTRUCT HOUSE SRL


    8.9
    0

    BUNLATOATE CONCEPT SRL


    10
    2

    DOMUS CARPATICA SRL